Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Oliver Queen dál bojuje, aby získal zpět vše, co ztratil. Hlídá v ulicích Seattlu jako jeho maskovaný ochránce. Ale série vražd, které má na svědomí vražedně přesný lukostřelec, brzy dostane celé město do varu. Hlavním podezřelým je totiž Green Arrow...

Aby očistil své jméno, musí najít smaragdově zelený střelec skutečného vraha. V patách mu přitom je seattleská policie, která si s ním nebere servítky. Sice mu po boku stojí mocná Black Canary, ale dokáže Ollie najít svůj cíl? Nebo on i jeho pověst skončí pod drnem?

Obsahuje sešity série Green Arrow (Rebirth) #12-17

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Benjamin Percy
Art
Eleonora Carlini, Juan Ferreyra, Carlos Rodriguez, Otto Schmidt, Gus Vazquez
Barvy
Juan Ferreyra, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Otto Schmidt
Obálka
Juan Ferreyra
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-087-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
420 g
Stran
152
Cena
299 Kč
Originál
Green Arrow #03: Emerald Outlaw (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #03: Smaragdový psanec (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #03: Smaragdový psanec (Black edice) (2019)
  • Ivan Kucera
    No konečne! Po za vlasy pritiahnutej dvojke vďakabohu návrat k predsa len reálnejším koreňom. Už som si po divnej dvojke začal myslieť, že po príjemne sviežej jednotke to bude môj predčasný koniec so Smaragdovým strelcom. Našťastie sa ukázalo, že dvojka bol len nejaký divný scenáristický omyl (nočná mora?) s drakmi a rýchlovlakmi jazdiacim pod oceánom, čo teda fakt nie je niečo, o čom chcem čítať v súvislosti so sympaťákom Oliverom Queenom. Trojka je comebackom k príjemne jednoduchej a priamočiarej, nie však hlúpej, prvej časti. Znova skvele nakreslená a napísaná vtipne a pritom vážne (v zmysle Oliverovho charakteru, ktorý je fakt silný, síce rád zavtipkuje, ale trápi ho chudoba a bojuje v mene slabých a utláčaných). Zápletka (záporák si oblečie hrdinov kostým a začne vyvražďovať ľudí) síce pripomína Batman: Dvojník, ale GA prišiel o 4 roky skôr. Bonusy: viac ako 1O strán alternatívnych obálok, skíc atď. Ešte k hodnoteniu: jednotke som dal 4*, síce to nebol najlepší komiks na svete, ale na „len“ mainstream to bola veľmi sympatická a fajn svižná jazda, tak som ju chcel odlíšiť od oveľa priemernejších. Preto som jej udelil až 4*. Dvojka nebola dobrá, ale len 2* si nezaslúžila. Trojka nie je už až taká dobrá, ako jednotka, ale problém nevidím ani tak v scenári, ako skôr v tom, že vtedy šlo o premiérový vstup do série a ten svet bol fajn. V trojke už je trochu okukaný a tak by si zaslúžil skôr len 3*. Ale zas chcem trojku odlíšiť od dvojky, pretože je trojka predsa len vydarenejšia, ako dvojka. Takže 4*. Uff.
  • sedw
    Poslední šanci Green Arrow nevyužil, příběh sice mírně chytil dech, ale rychle ho ztratil. Profláklá zápletka, kresba by nebyla špatná, kdyby se pořád nestřídala od super až po hroznou, tyto změny kresby celému komiksu hrozně škodí. Další série ze znovuzrození, se kterou končím.
  • Delphín
    Po přečtení minulého dílu jsem se fakt bál, začít čist tenhle božsky nakreslený komiks. Prvotních cca 30 stran mě nebavila, do čtení sem se spíš nutil. Pak se ale cosi změnilo, a vyklubal se z toho dost dobrý komiks, z této série s Arrowem za mě nejlepší. Postavy a jejich chování už zase dává smysl, dobrá zápletka s vcelku zajímavým záporákem. Máme tu nečekané zvraty v ději, máme tu nečekané úmrtí, vcelku dobře fungující Arrow family, leč si myslím, že to byl v tomto komiksu ještě podklad pro něco velkého. S tímto komiksem velká spokojenost, 4* si zcela zaslouží!
  • Spike
    Měl jsem docela strach se do toho pustit, protože druhý díl bylo docela bahno... S potěšením můžu říct že zde je kvalitativní skok nahoru, zhruba na úroveň dílu prvního.
    Kresba je pořád takový průměr až lehký nadprůměr, ale má své skvělé momenty a hodně dělá zajímavé panelování. Black Canary je zde čím dál tím víc sexy, myslím že nerdi si přijdou na své. Konečně je zde i pořádný padouch, znalcům seriálu dobře známý. Příběh na rozdíl od toho v druhém dílu má hlavu a patu a navíc je rozprostřen přes celou knihu, a tentokrát mě to bavilo číst. Tolik k pozitivům.
    Co mi vadilo - Oliver se neustále nechává od někoho komandovat, ať už od Canary, své sestry, a tak bych mohl pokračovat. Opravdu, když už třetí knihu čteme jak je hlavní hrdina fackovací panák pro všechny, trochu mi to vadí, některé postavy jsou tu vyloženě protivné. Hlavní zápletka o očernění Green Arrowa je sice provařená až běda a žádné výrazné inovace oproti tomu co jsme četli a viděli už milionkrát se nedočkáme, ale jinak to celkem funguje. Je hezké že se pořád buduje linka ohledně Devátého kruhu, ale už by to chtělo s tím trochu pohnout. Záporáky tu máme vlastně dva, přičemž samotný závěr s tím hlavním byl dost odbytý a trochu mi to tak celou knihu shodilo. Co se týká druhého záporáka a vlastně všech záporných postav v téhle sérii - jsou hrozně přehnané. Benjamin Percy podle mě prostě není příliš dobrý scénárista, protože každou zápornou figuru dělá až do karikatury, nechává je vypouštět z úst ta největší padoušská klišé a promluvy, aby prostě i pětiletému dítěti bylo jasné že tenhle je ten zlý, a tohle je špatné atd.. Zbytečná doslovnost je problém i u ne zrovna povedených a přirozených dialogů. Každý problém se prostě musí přímo pojmenovat a ukázat na něj prstem radši rovnou třikrát. Pokud chce komiks řešit vážná témata, musí se to umět, tady to občas působí až směšně naivně. Neřeknu kdyby se jednalo o komiks vyloženě pro mladší čtenáře, ale vzhledem k tomu že tu máme scény jako otevřená zlomenina, šíp do oka nebo cejchování, pochybuju že je hlavní cílovkou čtenář pod 15 let, a občas mi přijde že autor ze mě buď dělá blba, nebo opravdu neumí něco popsat jinak než absolutně doslovně.
    Takže celkem takový průměr, nebýt stylu psaní které mi prostě nesedne a myslím že jinak zajímavá témata co se zde řeší jdou pojmout mnohem šikovněji, byl by to možná nejlepší díl. Takhle je to aspoň na úrovni toho prvního, což neznamená skvělý komiks, ale oproti tomu blábolu kterým byl díl druhý je to pořád pochvala. Důkaz, že nemá cenu lámat nad nějakou sérií hůl jen proto, že jeden díl se opravdu nepovedl. 6,5/10
  • Cinema Ranger
    Po minulém fiasku této série jsem už dál pokračovat nechtěl, ale nakonec jsem tomu šanci dal. A to co se mi na předchozím díle nelíbilo, se mi tady líbí. Konečně se kvalitou vrací k pravému dílu. Tak snad to není jen pro tento díl. 75%
  • JohnyG
    Tenhle Arrow na svůj první díl sice zase nemá, ale taky to není tak zcestné jako minule. Poměrně nenápaditý motiv otočení veřejného mínění proti smaragdovému střelci a hledání jeho rozdílu oproti těm zlým samozvancům je zachycen zase v parádní kresbě i barvách a občas překvapí pěkným panelováním. Ideologicky laděné vykreslení über-evil pravičáků (Nat Domine), fašounských fízlů (seržant Notting) a krásného multikulti Seattlu, kde si každý bezdomovec a fetka zaslouží respekt pro tentokrát odpouštím, stačí se soustředit na akci a Canary v minišortkách a jste s tímhle bookem spokojení. Objevil se starý záporák i široká Arrow family, zřejmě se buduje podklad pro něco epičtějšího a v Rebirthu je to pořád jedna z topovek.
  • jardoom
    Scénář příběhu je tak trochu ohraná písnička, protože něco podobného už čtenáři Green Arrowa, či diváci, kteří koukají na jeho seroš, viděli. Každopádně celkový průběh téhle zápletky a její řešení, je něco, co nejde ve stejných kolejích, takže nakonec určitě překvapí.
    Nicméně, ten pravý příběh se odehrává v pozadí. Benjamin Percy sice zatím nepřišel s ničím velkým, ale očividně něco chystá, protože se od prvního dílu v pozadí kumuluje strašně hodně informací, které čtenář dostává, ale zatím je jen shromažďuje.
    Nemyslím, že tento díl je sám o sobě nějak důležitý. I když tento svazek přináší mnoho zábavy, dobrých panelů se skvělou kresbou Otto Schmidta a důležitých událostí, je nakonec takový druhotný a výplňový.
    Nicméně jak jsem řekl, něco se chystá a myslím, že tento komiks je základním stavebním kamenem pro nadcházející události.

    http://www.comixzone.cz/view/2568-znovuzrozeni-hrdinu-dc-green-arrow-03-smaragdovy-psanec/?page=detail#content
  • rewkon
    Tak po horší dvojce zas trojka bavila sem tam byli fakt hezký panely .Jako mainstreamová zábava Arrow funguje dobře ti co mají rádi seriál budou mít pravděpodobně rádi i komiks jede to napodobné vlně. Hodnocení slabší čtyři hvězdičky.
  • karl173
    Stále je to od prvního dílu velký propad, ale zase to bylo o něco lepší než dvojka. Jinak je to zase taková svižná jednohubka, která umí dobře bavit, ale její postavy nemají žádnou hloubku. Ta velká hra která se jaksi v dáli vytváří už od prvního dílu, už dost vyčpěla. Příběhově tedy průměr. Kresba je stále pěkná, ale už vás na to moc neohromí, navíc změny kreslířů a stylů spíše kazí dojem. Celkově tedy spíše takový lehký nadprůměr. Snad se v příštím díle už vrátí kvalita prvního dílu.
  • cyboy
    Ale jo, jako jednoducha zabava to funguje.
    70%
818531
Četl/a (51)
Al0f0k, anka, Ash Pointak, Blockholm, calvin10, CaptainCzech, Cinema Ranger, Craxx, Crics, cyboy, dajik, Davidos402, Delphín, Doctor_Sk, duri, furunkl, Hugin, hugosnowden, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, JohnyG, karl173, lacoste, lantan1, luky.kuky10, malylada, Mariomichal, Mercurio, mineralk, namdnas, ondra kenway, Paja78, paulmuaddib, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, rewkon, schefik, sedw, slavik38, Spike, taidana, Tony TwoDee, trudoš, tukak, w3cMarkus, xflori01, Zbysek2410
(96)
Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, anka, Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Caylen-Tor, ConanVJ, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, Davidos402, deefha, Delphín, duri, dvoracekpetr1, Er.Nest, farnhajt, fifas, Filip123, Fox01, Fry, Hugin, hugosnowden, Ivan Kucera, JackOneil, Jak, jardoom, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, Karel Sec, karl173, Kiwi1902, koudak89, Krvavý Patejl, lacoste, Lenny, Lobok257, luky.kuky10, malylada, Mamut12, Mariomichal, Maty48, mcezik, Mercurio, mineralk, o2t2, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, regressiv, rewkon, saja, Saran, schefik, sedw, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tialster, Tomasino79, Tommar, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, utresyby, vishnar, w3cMarkus, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (14)
Azik2586, deadpool, delsemela, DracoAn, gezic, James, Jáňa, Joshua_T, kadas97, Keenkeen, Kiko, Nightmare, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
gezic, Nightmare
Nabízí (3)
Al0f0k, Ivan Kucera, karl173