Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Lord Baltimore míří do Budapešti, kde se má setkat se svou Nemesis, soudcem nové inkvizice Duvićem. Do Budapešti však také míří podivný vlak s ještě podivnějšími cestujícími. Střetne se tam tedy lord Baltimo­re se svým úhlavním nepřítelem, upírem Haigem, nebo se jejich cesty protnou jinde? A jak dopadne jejich finální souboj?

Obsahuje sešity sérií Baltimore: The Infernal Train #1-3 (září 2013 - listopad 2013) a Baltimore: Chapel of Bones #1-2 (prosinec 2013 - únor 2014)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-70-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
520 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #04: Chapel of Bones (Dark Horse Comics, 2014)
  • sedw
    sedw17.9.2021 22:52Baltimore #04: Kostnice
    Závěr prvního story arcu byl velmi dobrý a navnadil na pokračování. Kniha obsahuje dva příběhy, přičemž bavily oba stejně, takže hodně. Velmi mě v tomto díle zaujalo zpracování zpustošené Budapešti, pohled na město hned na první straně na mě zapůsobil až neuvěřitelně silně. Krásně vykreslený svět, u kterého nemám pocit, že by mi něco unikalo (jak se občas děje u Hellboyversa, které je unikátní svojí propojeností, ale díky které se občas v ději po delší pauze ztrácím).
  • karl173
    karl173 mecenáš16.5.2021 22:42Baltimore #04: Kostnice
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha čtvrtá: Pamatuji si i dle svého komentáře níže, že tento díl mne hodně bavil a dozajista vyvrcholení jisté zápletky v tzv. Kostnici mě až zarazilo. Čekal jsem tehdy, že nahánění upíra Haiga bude tím hlavním. A jak se ukázalo toto bylo jen takové malé finále v polovině.
    Každopádně tento našlapaný díl jsem si velice užil. A pokud bych měl ještě zmínit opět skvělou kresbu ve známém složení, tak musím říci, že jak umí tato dvojice velice dobře navodit atmosféru, tak skvěle zvládá i akční pasáže. Jednoduše řečeno brilantní výkon po všech stránkách. Tato dvojice zkrátka nemá slabinu. Jen možná to, že opravdu vzhled některých postav, jakoby rádi využívali vícekrát. Téměř bez chybičky 5*
  • VanTom
    VanTom24.3.2021 12:05Baltimore #04: Kostnice
    Dva temné, nekompromisní, přímočaré příběhy gradují 1. dějství, přičemž prokletí lorda Baltimora se prohlubuje (i získává na osudovosti) a dosažením cíle jeho terminátorská cesta zdaleka nekončí. V kombinaci s jednoduchými linkami až stylizované kresby nabízí 4. kniha dokonalou atmosférickou řež od začátku do konce.
  • faster86
    faster868.3.2021 23:03Baltimore #04: Kostnice
    2 příběhy, první je akční rubačka ve vlaku, na vlaku, u vlaku. V druhé se vrací nenáviděný upír Haigus. Doporučuju si k tomuhle přečíst knížku Cínový vojáček. Rozhovor přátel Lorda B v hospodě se z pár stránek komiksů rozrůstá na asi 200 stránek v knize.
  • JohnyG
    JohnyG20.5.2020 22:43Baltimore #04: Kostnice
    Vizuálně velmi působivé zpracování prostředí, nestvůr i postav a jako celá série atmosférické, nápadité. Navazuje na osobní příběh stíhání Haiga a odhaluje mnohem širší perspektivu hrozivého zla v podobě Rudého krále, který čeká na procitnutí.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády19.7.2019 00:23Baltimore #04: Kostnice
    Kurva dobré čtení.
  • perak
    perak15.5.2019 21:55Baltimore #04: Kostnice
    Tak tu máme dva finální souboje s Duvicem a Haigusem a ani jeden nedopadne tak, jak bych očekával a ani jeden nevyzní zcela jednoznačně. Což je však velké plus celého příběhu a otevírá možnosti dalšího pokračování této skvělé série a rovněž nutí čtenáře podívat ce na celé putování lorda Baltimora z jiného pohledu.
  • jardoom
    jardoom10.4.2019 08:50Baltimore #04: Kostnice
    Na komiksu je nejlepší to, že se nyní série mění. Od prvního komiksu je čtenáři předkládáno, že se jde Henry mstít a chce odplatu velmi rychle. Kdo četl román, ten nejspíš ví, že je to malinko jinak a tento hon se krapek protáhl. Nicméně rozuzlení ve čtvrtém komiksovém svazku se nyní spojuje s románem samotným a všem je nyní jasné, že je před Lordem Baltimorem ještě obrovský kus cesty, jejiž konec je v nedohlednu, a to i když upír Haigus padl.

    Moc se mi líbí ona staromódnost koncepce Henryho příběhu. Série totiž fungovala na základních kamenech horrorového žánru. Láska, pomsta, temnota a ikonická zlo, které musí být zastaveno. Pod tímto si můžete představit původní horrorové romány, které nyní možná až tak horrorově nevypadají. Nicméně v tom je Baltimore jiný, protože propojuje kořeny horrorového žánru s moderními způsoby, kterými se dá horrorový příběh odvyprávět a nabízí tak příběh, pro nepřeberné množství čtenářů.

    http://www.comixzone.cz/view/2550-baltimore-4-kostnice/?page=detail#content
  • Fimi
    Fimi mecenáš31.3.2019 10:02Baltimore #04: Kostnice
    To je ten Baltimore, kterého mám rád. Mně se tedy líbily i předešlé povídky, ale tohle je prostě náramně skvělý komiks a návrat k hlavnímu příběhu, nabírá to grády a dochází k prvnímu finále, jen abychom zjistili, že nás toho ještě dost čeká...mám pocit že ta hlavní řežba teprve přijde...jedna z nej sérií u nás..
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.3.2019 22:59Baltimore #04: Kostnice
    Hehe, koukám, že "orbánovská zeď" se stavěla už v 10. letech 20. století. Jinak klasicky neuvěřitelně napínavé, děsivé. Akorát tak akční. Skvělé tempo. Super kresba. Jen se mi zdá, že se místy objevily podivné až karikaturně mangovské grimasy postav v několika detailních případech. Zajímavé.

    Celkový dojem: 90%
  • james89
    james8925.3.2019 19:56Baltimore #04: Kostnice
    Tahle řada se čte úplně sama :-) Pouze se vymykala kniha s jednotlivými povídkami. Budou další knihy? Ten závěr byl napůl ukončenej a napůl otevřenej. Ale supr. Jinak mám pocit, že ke konci byla chyba v kresbě v jednom panelu s rozříznutým obrazem (řez byl nakreslen výš). Trochu mě to zmátlo :-D
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.3.2019 20:03Baltimore #04: Kostnice
    Skvělé! Skvěle dávkované tempo a prostřihy mezi událostmi a akcemi. Celkově se to velmi dobře četlo a i když zde máme vlastně 2 příběhy, pořád je to našlapané. Povídky byly fajn, ale postrádal jsem koherentnost - byly zkrátka roztříštěné. 5-ti sešitovky v knihách 1 a 2 občas působily zdlouhavě, jakoby jsme na něco čekali. Buď se tvůrci už stihli vypsat a chytli tu správnou "slinu" anebo jim sedí rozsah anebo je to mix obého. Buď jak buď, tady jsem se od začátku do konce bavil a a hltal jsem každou stránku. Předmluva do toho všeho krásně zapadá a slouží mi jako kvalitní inspirační zdroj pro budoucí projekce a četbu. Baltimore zde najednou poodhaluje něco hlubšího a daleko obsáhlejšího, je to bohužel celé jinak a nemůžu se dočkat zbytku knih. 4 otevíráme epický příběh, který ještě donedávna působil jako "odbočka" od běžného života.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.3.2019 18:02Baltimore #04: Kostnice
    Zkrátka další výborný díl, výborné série. První příběh parádní. Druhý mi přišel trošku urychlený a jisté finále mě trochu zarazilo, ovšem v důsledku s následky mě to nakoplo k dalšímu pokračování, které už natěšeně vyhlížím. Kresba super. Jen mne sem tam zmátli vzhledy postav. Párkrát jsem si ji spletl s jinou postavou ( dost možná i s postavou z úplně jiné série - Lovec čarodejnic ) Vzhledem k tomu, že se ale vždy jednalo o vedlejší postavy, tak tomu tolik nijak nevadilo. Za mě tedy spokojenost. 90%
  • louza
    louza11.3.2019 13:31Baltimore #04: Kostnice
    Zlomový okamžik Baltimorova tažení ve čtvrté knize vytváří celkem pěknou křižovatku, kde se hodně chytře setkává několik předchozích povídek z komiksové série a také psaný román. Opravdu pěkně zinscenované, místy až Shakespearovské drama postupného slévání předchozích povídkových sbírek do jedné dějové řeky. Atributy jsou pro sérii však veskrze klasické a kromě scenáristické bravury na čtenáře nic nového nečeká. Atmosféra a všechny prvky předchozích knih zůstaly zachovány. Jediná změna tak bohužel vynuceně přichází na postu překladatele. Překlad čtvrté knihy není špatný, ale je více formální a ten Honza Kantůrek tomu prostě chybí. V životě by mě nenapadlo, jak mi i v těch pár bublinách neukecaného Baltimora bude scházet.
  • Olwen
    Olwen11.3.2019 13:29Baltimore #04: Kostnice
    Tak Lord Baltimore se vrátil v plné parádě a je temnější než kdy předtím. Ukázka toho, že naděje nemusí umřít poslední.
  • Norri
    Norri mecenáš10.3.2019 23:02Baltimore #04: Kostnice
    Skvělý díl! Po nemastných a neslaných povídkách je tady opět Baltimore s úžasnou atmosférou. Vrátila se mi důvěra v sérii a těším se na pokračování.
  • cyboy
    cyboy mecenáš7.3.2019 00:56Baltimore #04: Kostnice
    To bylo tak dobrý, že jsem se musel štípat, jestli nespím.
    95%
601741
Četl/a (132)
123peta, 2scha, 81splinter, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, Berry669, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Denis, desto, Dezodoo, dvory, Dzoglik, farnhajt, faster86, figis, Final, flipflop, Flowtek, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, Hanussen, hellblazer, Himlik, Hugin, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, JohnyG, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Keno, Killingjoke, kinak, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Librarian, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Martinb, Matthew, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, Palebras, parado, paulmuaddib, pechna, perak, petad, Petrkoll, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rajot, Raul, rooty, RudyRod, sedw, Sir_Pete, SNUFKIN, Spike, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, Wasps, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(231)
123peta, 2scha, 81splinter, A1akhai, adam.ra, Agiru, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, AwatarDK, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, doophy, dvory, Dzoglik, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, Hugin, hugosnowden, hyba1991, Idy, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Martinb, Marvin, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, Petrkoll, plema, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, sedw, seezeethree, semi41, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SNUFKIN, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (22)
Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, dvoracekpetr1, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Komiksum, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, nx, OldaB, Premek, Radkos, Sebastian the wise, spot, Triša
Shání (2)
Al0f0k, Nightmare
Nabízí (4)
Erich, flipflop, MindReader, Vrenn