Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Veleúspěšná komiksová řada věrně odrážející původní předlohu spisovatele Roberta E. Howarda.

Úchvatný příběh Conanova mládí, počínaje jeho narozením přímo na cimerském bitevním poli a konče dosažením dospělosti během slavné bitvy u Venaria. Kniha je kronikou prvních Conanových vítězství, ať už v boji či v lásce, a pozoruhodnou výpravou za kořeny Conanova slavného života. Zároveň je také skvělou ukázkou vypravěčského mistrovství scenáristy Kurta Busieka a výtvarníka Grega Rutha.

Obsahuje sešity série Conan #8 (září 2004), #15 (duben 2005), #23 (prosinec 2005) , #32 (září 2006), #45-46 (říjen 2007 - listopad 2007) a materiál z #0 (listopad 2003),

Scénář
Kurt Busiek
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Greg Ruth
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Greg Ruth
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-67-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
618 g
Stran
192
Cena
699 Kč
Originál
Conan #00: Born On The Battlefield (Dark Horse Comics, 2008)
  • salamandr
    Prequel co má smysl číst, kresba za mě slabší...
  • Palebras
    Conana jsem neměl v plánu číst. Nikdy jsem neviděl film, nikdy jsem nečetl žádnou jeho povídku a celkově jsem věděl asi tolik, že filmového Conana hraje Arnold. Konec, tečka. Avšak stále jsem měl takové tušení, že bych si měl Conana přečíst. Že bych se měl pustit na výpravnou cestu vstříc všemu tomu barbarství, síle, krvi a drsným krajům, kde hlavní úlohu hrají neohrožení hrdinové, kterým k nohám padají vnadné krásky a padlí nepřátelé. A teď v době kdy se do Comics Centra řítí další kolosálka s Conanem, řekl jsem si, že nastal čas vypravit se na drsné cimerské bitevní pole a seznámit se s Conanem osobně. A bez debat přiznávám, že jsem nadšený. Skvěle vyprávěný zrod Conana, který absolutně nemusí působit nijak megalomansky, aby dokázal čtenáře zaujmout od začátku do konce. Z každé stránky jde cítit ta skvěle podaná atmosféra, drsný kraj a všudypřítomné nebezpečí. Skvělé provedení zrození na bitevním poli jak v samém začátku, tak i na samém konci. Kresba perfektní a zobrazení bojů a bitev bylo lahůdkové. Celkové ztvárnění a vykreslení drsné krajiny je parádní a pomáhá utvářet dokonalou kulisu a hřiště pro všechny hrdiny příběhu. Conan si mě získal a rozhodně se těším na další pokračování. Skvělý začátek série. Plný počet!
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.4.2021 00:49Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Parádní Conanův origin. Krom všudypřítomného násilí (bravurně nakresleného) je tu i parádně tísnivá a pochmurná atmosféra Conanova dětství a dospívání.
  • Sole
    Moje první čtení komiksového Conana a musím říct VÁU naprostá pecka mezi očí. Příběh o zrodu této legendární postavy mě hrozně bavil. Naprosto skvěle to podtrhuje překrásná realistická kresba, která dokáže i šokovat což je jen dobře. Prostě drsná doba, drsná země, drsní lidé a drsné příběhy.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš4.4.2021 23:20Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Čekal jsem lehké čtení, prostě nějaké bitvy a hrdinské činy, ale dostal jsem podařený origin kde se našly i momenty pro silné osobní tragédie. Dostal jsem víc než jsem čekal a místy mne to i emocionálně zasáhlo. Myslím že si tento origin budu pamatovat.
  • SNUFKIN
    Tohle je absolutní dokonalost. Skvěle howardovský příběh a neskutečná kresba. Greg Ruth předčí Caryho Norda o několik koňských délek. A to Nord vůbec není špatný kreslíř.
  • Negan
    Scénář nadprůměrný a hlavně kresba je krásná a realistická.
  • perak
    Origin Conana je pojat celkem civilně a ačkoliv Conan hned od počátku vyčnívá nad svými vrstevníky (a vlastně nejen nad nimi), tak jeho cesta k velkým činům je poměrně trnitá a pro začlenění do společnosti jsou Conanovi schopnosti spíše na překážku. Vyprávění Conanových osudů není až tak přímočaré a zisků a ztrát Conan hned na začátku zažije nemálo a emocí je v příběhu daleko více než jsem očekával.
    A rozhodně bych nechtěl opominout kresbu, která se ke stylu vyprávění skvěle hodila. Podle toho, jak jsme nahlédnul do další knihy, tak tato je rozhodně lepší.
  • 3DD!3
    Nádherná kresba a skvělá rekonstrukce Conanova mládí. Howardovy povídky tohle období téměř neřeší, ale Burisek se skvěle trefuje do jeho not. Finále ve Venariu předčilo mé představy. Škoda, že Ruth nekreslí i další díly.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.7.2019 01:47Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Pre mňa dosť rozporuplný komiks ako kresbou tak aj scenárom. Greg Ruth má rozhodne zaujímavý štýl, to musím uznať, ale až tak úplne mi nesedí. Jeho kresba mi príde občas príliš chaotická a málo detailná, ale dokáže byť aj pekná a niektoré scény sa mu naozaj vydarili. Podobne je to aj so scenárom, ktorý mi prišiel občas zbytočne ukecaný a rozvláčny a potom zase príjemne dynamický. Nebolo to zlé, ale bavil som sa menej ako som čakal.
  • maco
    Toto ma dostalo. Úžasný príbeh. A kresba, keby všetky knihy od conana boli tak nakreslene. Skoda
  • Tomket.Tom
    Tomket.Tom16.4.2019 15:37Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Nikdy jsem Conana nečetl, ale první setkání je pozitivní a náležitě jsem si tento zrod legendy užil. Kreba s coloringem je skvělá a pomlaskávat si bude snad každý. Scénář je celkem prostý a nemá smysl v něm hledat nějaké složitosti. Jako celek to ovšem funguje dobře a je to čistá radost.
  • karl173
    karl173 mecenáš18.3.2019 19:15Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Pro mne první komiksové setkání s Conanem a dopadlo to na jedničku. Není lepší způsob jak začít číst takto známou postavu, než jejích zrodem. Příběh jsem si užíval od samého začátku a na konci jsem měl jasno, že chci číst další příběhy. S kresbou to chvíli trvalo než mi sedla, ale ve třetí kapitole už nebylo o čem přemýšlet. Tam byl jednoznačný bod zlomu, kdy se mi tato kresba zaryla pod kůži. Jen škoda, že již dále nebude, když už jsem si na ní zvykl. Za mě spokojenost. 90%
  • Ter
    Bolo by to za 5*, ale formát B5 je dosť malý, najmä kvôli miniatúrnemu písmu. Tvorcovia komiksu inak odviedli skvelú prácu. Vďaka DH, že sa chopili Conana. Vďaka CC, že sem tieto komiksy sprostredkovali. A napokon vďaka aj Europrintu za finálny produkt, ktorý držím-e v rukách.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš13.3.2019 23:04Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Konečně komiks o dětství slavné legendy. Neveselé příběhy z divočiny a o bojích proti utlačovatelům Cimerie. A o tom, jak z Conana, jehož matka porodila na bitevním poli, vyrostl Conan dobyvatel. To vše v přiléhavé hrubé až nejasné kresbě Grega Rutha, jenž tento nelítostný svět pojal skutečně osobitě. Jediné, co mi tam chybělo, jsou nějaké větší celkové pohledy na krajinu, u nichž bych se mohl pohledem na chvíli zastavit a pokochat. Naopak je tu přebytek povídkového textu; toho bych trochu ubral. Celkově je to ovšem vydařené počtení, pěkná úprava a skici na konci.
  • Jirkovic
    Vynikající zpracování a skvělý úvod do Conanova světa. Nemám k tomu ani tu nejmenší výhradu. Pro fanouška Conana a milovníka fantasy je tohle povinost.
    Jen doufám že Comics centrum bude postupně vydávat všechny další knihy v této serii.
  • Olwen
    Konečně náhled do Cimerie. Na specifickou kresbu jsem si musel zvykat, ale nakonec vynikající. Především krev je vážně krvavá. Obálka vlka jak řve na malého Conana mě uhranula.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.3.2019 21:39Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Jak říká Ned Flanders, zasadil jsem mocnou krutořachu. Resp. takhle jsem se cítil po dočtení komiksu. Skvěle nakreslené a skvěle odvyprávěné. Zajímavý origin. Nikdy by mě nenapadlo, že může být něco, natož Conan, takto čtivé. Každá stránka nabízí překvapení, co bude následovat dál a i když je každá kapitola sama za sebe, přesto je to dobře propojené a v 6 kapitolách máme velmi vkusně vměstnaný celý zrod Conana do svého vlastního exodu. Někdy starověk, někdy středověk, někdy fantasy a někdy Howard - tohle se mi honilo hlavou, když jsem to četl. Krásně propojené prvky a přitom je to čas ten tam - v dobách prvních civilizací. Jestli to bylo takhle, jak píše Howard a další, tak se mi to moc líbí. Co je úplně perfektní, že je Conan pořád mystická a bájemi opředená postava, i když tu vlastně máme ryzí origin! Bavil jsem se od začátku do konce a tuhle knihu vřele doporučuji. Conan pro mě kdysi skončil ve stylu: "něco jsem četl, něco jsem viděl a dobrý, spokojenost a dál si přečtu něco jiného". Osud, resp. Comics Centrum, nás zavál do bodu, kdy jsem se s Conanem opět setkal a tentokrát jsem připravený. Za mě 5 z 5. Jen s chutí do toho vážení čtenáři.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.2.2019 23:49Conan #00: Zrozen na bitevním poli
    Proste Conan se vsemi klady i zapory.
    70%
51132
Četl/a (93)
123peta, 2scha, 3DD!3, A1akhai, AlmightyMates , Benny, Berry669, calvin10, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Denis1996, Faix, farnhajt, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, GeorgeeW, Giskard, Hanussen, Hawwwran, Himlik, hugosnowden, invape, Jabba, James, james dixon, jh666, Jirkovic, Kaaos, karl173, Kil-Khal, Killingjoke, Kouzelnik7, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, Loxin, Macek78, maco, Mamut12, Matthew, Mercurio, michaldca, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Negan, nejakdivne, Nexis, Ozymandias, Paja78, Palebras, parado, pechna, perak, Poseidon1978, puolpm, raenius, rooty, roswelll, salamandr, schefik, SNUFKIN, Sole, Stlucius, tacmud, taidana, terrordemon, tomaseek, Tomket.Tom, Tommar, utresyby, Valdaufinka, vankobra, vranakx, Wasps, Wiw, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(151)
123peta, 2scha, A1akhai, adam.ra, Agiru, Alfray, AlmightyMates , arnecht, Benny, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, buscheer, calvin10, calviti, Caylen-Tor, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Davispear , DEmnoG, Denis1996, Dinik, doophy, DracoAn, Erich, farnhajt, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, FrankieOndatra, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Grynca, guseppe, Hanussen, Hawwwran, Himlik, Honzin, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, James, james dixon, jardoom, jh666, Jirkovic, Kapis, karl173, Kazumaki, kendor007, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, Lamahe, Librarian, lifi, Lobok257, Loxin, Macek78, maco, Mamut12, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, michaldca, MickeyStuma, mikado, mirror, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Negan, Nexis, Nyxxie, OldaB, Paja78, Paldini, Palebras, parado, pavel, pechna, perper, Poseidon1978, Premek, puolpm, RadimNemec, raenius, rooty, roswelll, royan, Rumburaq, schefik, semi41, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, SNUFKIN, Sole, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, TheoDread, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tommar, Tomzany, tulipstros, utresyby, Valdaufinka, vankobra, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, willis, Wiw, worf, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (15)
Benji, Blacklarch, delsemela, DKoscik, dvoracekpetr1, Fida, gezic, gumidekmedvidek, Lojza, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, spot, vrazdinek, XGMan!ak
Shání (3)
Al0f0k, gezic, Nightmare
Nabízí (1)
Dalamar