Koupit
Devátým svazkem edice kreslených příběhů nazvané „Klasické komiksy Marko Čermáka“ z Nakladatelství Václav Vávra se stala kniha Modrá pětka – Záhada staré tvrze a další příběhy.

Modrá pětka (v edici Klasické komiksy Marko Čermáka jde kromě této knihy i o svazek č. 2 a 8) je nejrozsáhlejším kresleným seriálem Marko Čermáka. Drží také výrazný rekord v nepřetržitém vycházení jednoho kresleného seriálu, navíc v jednom časopisu.

Tím časopisem byla Pionýrská stezka. Začala vycházet v lednu roku 1971 jako čtrnáctideník, od 5. ročníku 1974/1975 až do svého zániku v březnu roku 1992 jako měsíčník. Od roku 1990 nesl časopis název Stezka.

S dobrodružstvími Modré pětky se čtenáři mohli seznamovat plných dvacet let, od úplně prvního čísla až do srpna roku 1990, konkrétně do 12. čísla 20. ročníku.

Vyšlo jako 9. publikace ze série Klasické komiksy Marko Čermáka.

Scénář
Jiří Hromádko, J.B. Kamil, Bohumil Kolář
Art
Marko Čermák
Publicistika
Milan Lebeda (Alpín)
Redakce
Marko Čermák ml.
Žánry
dobrodružný, klubácký
ISBN/ISSN
9878-80-87875-10-0 (Václav Vávra)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
64
Cena
280 Kč
  • Palebras
    Po minulé knize, která byla prakticky celá zaměřená na vodácké výpravy, dostáváme zde příhody více tajemné, dobrodružné a hlavně se podíváme i do lesů či starých stavení. Záhada staré tvrze, pytláci, tajuplný letec a mnohem více skvělých příhod je servírováno s takovou lehkostí a dobrosrdečností, že je naprostou radostí se do těchto výprav pouštět. Nejvíc zamrzí fakt, že se do těchto dobrodružství můžeme vrhat pouze jako čtenáři a pozorovatelé, jelikož jsou tyto doby dávno pryč. I z tohoto důvodu se k příhodám Modré pětky velice rád vracím a prožívám po večerech jejich kamarádské, nenásilné a hlavně vřelé eskapády.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.1.2021 02:25Modrá pětka: Záhada staré tvrze a další příběhy
    Taky příjemná sbírka a dokonce mě příběhy bavily o trochu víc než v předchozí sbírce. Více delších příběhů, dobrodružství bylo příjemně napojeno na historii a reálné věci. To mi u Rychlých šípů trochu chybělo, propojení se světem tady, ale zase to není na škodu, mít vymyšlený svět. Modrá pětka si bere to nejlepší z obou světů a dělá to brilantně a čtivě, kresba mě tu moc bavila a já si jejich dobrodružství moc užil.