Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Sága Temná věž fascinuje čtenáře už víc než tři desetiletí. Nyní se zcela poprvé objevují příběhy z raného období života Rolanda Deschaina, protože jedna z největších literárnich postav získává na stránkách komiksu nový život.

Panství Gilead podlehlo vojskům zlého Johna Farsona a pistolníci jsou pobiti v bitvě na kopci Jericho. Ale jeden pistolník vstane z popela: Roland Deschain. Když Deschainovo bezvládné tělo házejí na pohřební hranici... není ještě mrtvý. Roland unikne a jako poslední z pistolníků se vydá hledat tajemnou Temnou věž - jediné místo, kde může napravit to, co se děje v jeho světě vychýleném z řádu. Cestou bude Roland bojovat s Ne-lidmi, Pomalými mutanty a dalšími, přičemž stále sleduje Muže v černém, čaroděje, který je klíčem k tomu, aby Roland Temnou věž nalezl.

Obsahuje sešity série The Dark Tower: The Gunslinger: The Journey Begins #1-5 (květen 2010 - září 2010)

Scénář
Peter David, Robin Furth, Stephen King
Art
Sean Phillips
Ink
Sean Phillips
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Richard Isanove, Sean Phillips
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Linda Bartošková
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-609-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
171 x 259 mm
Tisk
barevný
Váha
576 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
The Dark Tower: The Gunslinger #01: The Journey Begins (Marvel Comics, 2011)
  • faster86
    Oproti prvni sérii mi přišlo, že se tahle knížka líp čte, nevím jestli je to překladem, nebo už v originálu je to psané víc user friendly, ale rozhodně palec nahoru, stejně tak za kresbu (i kdyz Roland je prostě Loveless z Criminalu). Dějově, vysvětlování co se dělo po poslední knize, mě to baví o něco víc než první série.
  • tom173
    "Jediná naděje jak prožít dětství je dosáhnout hodně vysokého věku.. Protože málokdo je tak dětinský jako starci na honbě za mládím." Pokračování Temné věže má stále spoustu věcí k odvyprávění, vypilované dialogy s typickým jazykem a nádhernou kresbu. Dlouho jsem se odhodlával jestli se mám pouštět do dalších knih, ale teď vůbec nelituju. Roland vypráví co se stalo bezprostředně po bitvě na kopci Jericho, kde jeho ka-tet našla svůj konec. Ve vzpomínkách se vrací k Eileen, Bertovi a taky Susan...Vyprávění je to pomalé, na jeho tempo se musíte naladit a přistoupit na jeho hru. Cesta začíná opravdu výborně.
  • Spacecore
    Příběh se nám mění a to je dobře, je to úplně jiný typ vyprávění než předchozí osudová cesta ke tragédii. Ovšem se tu ubralo na naléhavosti a nevím, jestli to je dobře. Všech doposud vydaných šest komiksů ve mě probudili zvědavost nebo chuť si přečíst přímo Kingovu Temnou věž, ale další díly série asi vyhledávat nebudu.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.2.2019 18:04Temná věž - Pistolník #01: Cesta začíná
    Není to tak dobré, jako předchozí díly, ale i tak mě to bavilo. Kresba není tak epická jako dřív, ale stále baví. Horší je to s příběhem. Ten je spíše povídkový a odkrývá nám hlavně minulost a to co se dělo po bitvě. Zároveň kniha zatím jen nastiňuje kam se zhruba bude série ubírat. A jelikož jsem nečetl knižní předlohu, tak si musím počkat na další díl, abych zjistil co se vlastně bude dít dál. Cesta je totiž naprosto vyklizená. 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1.2019 14:32Temná věž - Pistolník #01: Cesta začíná
    Bohužel i tato komiksová série začíná mít pro mě značně klesající tendence v kvalitě. Předlohu neznám, ale cosi mi říká, že když si scénáristé nyní cucají děj z prstu, není to tak dobré jako Kingovo dílo. Atmosféra, která byla vždy výborná, začíná ustupovat nepříliš dobře vymyšlenému scénáři a podivným postavám.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.12.2018 16:10Temná věž - Pistolník #01: Cesta začíná
    S touhle serii mam cim dal vetsi problem. Libilo se mi to vic, nez predchozi serie, ale ani tak to knizni verzi nesaha ani po kotniky.
    60%
51861