Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Green Arrow proti Devátému kruhu zvítězil, ale zničení celosvětové zločinecké finanční sítě si vyžádalo svou daň. Oliver Queen i jeho přátelé jsou zbití, polámaní a rozprášení po všech možných koutech.

V Japonsku se Emiko Queenová chopí vzpurně luku své matky Shado, asasínky v žoldu Jakuzy, a vydá se do nadpřirozeného podsvětí, aby znovu získala své rodině čest a svobodu. Na tajemném ostrově s vazbami na Devátý kruh a Oliverovu vlastní minulost se Green Arrow a Black Canary musí vyrovnat se smrtícím terénem, robotickými medvědy a domorodou populací, která má tajemství, pro jehož udržení je ochotná zabíjet. Mohlo by to snad být ještě horší? Nejnebezpečnější pár vesmíru DC se domů dostane jen, když přežije vražednou panenskou cestu na palubě Empire Expresu!

Obsahuje sešity série Green Arrow (Rebirth) #6-11

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Benjamin Percy
Art
Stephen Byrne, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Barvy
Stephen Byrne, Juan Ferreyra, Otto Schmidt
Obálka
Otto Schmidt
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-071-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Green Arrow #02: Island of Scars (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #02: Ostrov starých ran (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #02: Ostrov starých ran (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Green Arrow #02: Ostrov starých ran (Black edice) (2018)
  • Ivan Kucera
    Po skvelom štarte prišla dvojka, ktorej sa nepodarilo naplniť očakávania. Nie je to katastrofa, ale po sympatickej jednotke to poroste nie je ono. Dianie na ostrove sa obmedzilo na minimum, takže ak ste od vnadiaceho jednotkového cliffhangeru aj vy logicky čakali drsnú, presvedčivú ostrovnú tajuplnú survival akciu... tak krátko po otvorení dvojky pochopíte, že logika nič neznamená. Všetko sa točí okolo nezaujímavej zápletky, v ktorej GA hrá druhé husle a každú chvíľu kormidlo preberá iná postava. V jednotke boli podporné ženské charaktery fajn, žiaľ ukázalo sa, že akonáhle im v dvojke doprial scenárista Benjamin Percy (Batman Detective Comics) výraznejší priestor, už to nebolo ono. Dlho mi trvalo, kým som sa dejovo chytil. Príbeh je roztrieštený. Tentokrát sa mi nepáčila kresba, čo je divné, lebo jedinou novou tvárou je Stephen Byrne (detská Mera: Proti prudu). Páni Ferreyra (Chlad) a Schmidt (Harley Quinn 5: Volte Harley!), ktorí robili už jednotku, zostali aj v dvojke, napriek tomu sequel nevyzerá tak prepracovane, ako prvý diel. Naopak: vyzerá béčkarskejšie, miestami až odlfáknuto. So sériou zostávam, ale bojím sa, aby nenastal predčasný koniec. Je tam všetko (medvede, draky, jakuza, rýchlovlak pod morom), ale skromnosť jednotky bola úhľadnejšia, než tento bordel. Bonusy: zopár alternatívnych obálok.
  • sedw
    Četl jsem už více špatných komiksů, ale tenhle se řadí mezi ty úplně nejhorší. Nebavil mě příběh, většinu času ani kresba, bylo to naivní a hloupé. Pokud to nezachrání třetí díl, tak po Harley to bude druhá série ze Znovuzrození, se kterou skončím.
  • Delphín
    První book byl čistý superhrdinský průměr. Tohle je bohužel o level níže. Úvodní story ohledně nevlastní sestry Green Arrowa mě bavil, je to nejlepší část celého komiksu, leč tedy její souboj s drakem už je dosti přitažený za vlasy. Zápletka se zlým hodinářem, který má hodinky vysávající život, však v celém komiksu odstartuje řadu divných dialogů, a totálně nesmyslné chování postav. Narazíme třeba na obří podmořskou železnici, která je napěchována různými diplomaty. Chápu, že se tam Arrow musel kvůli ději nějak dostat, ale udělat to tak, že si vláček zastaví u ostrova, kde je Arrow, aby tam nabrali drogy? Scénárista byl asi opravdu líný. Ale ok, máme ve vlaku Arrowa a spol. mezi světovými diplomaty. Ve vlaku dochází k vraždě, a Arrow míří do akce. Čekáte, že to je ten zlom, kdy se to konečně rozjede? No, ne! Dobrodružství hloupé a plné častého nesmyslného chování, jak ze strany klaďáků, tak i ze strany onoho vraha.
    Další problém je politika. Každý máme na dané věci jiný názor. Je nám ukázán osud party dřevorubců, kteří přijdou o práci, jenž se u nich dědí z generace na generaci, kvůli ptákovi. A tak protestují, jeden z nich stylem, který není ok, to uznávám, ale nazvat je hned všechny do jednoho fašisty? To sorry jako. Ale pořád bych to pochopil. Green Arrow je levičák jako bejk, takže se od něj obdobné výlevy očekávají. Jakmile začne mít tyto myšlenky a rádoby vtipné hlášky i nějaká další postava v příběhu, tak už začínám kroutit očima.
    Kreslíři se snaží, ale úchvatné panely a souboje Arrowa se šípy tu nečekejte. On se snažil i ten scénárista Percy, ale tohle prostě mu hrubě nevyšlo. V příběhu zbytečně moc politických a sociálních názorů (nepodány zrovna dvakrát nejlépe), špatná práce s postavami, tuna nelogičností a opravdu naivních zápletek, které by mě nezaskočili možná tak v retru. Dost silně doufám, že třetí komiks už mě konečně zaujme, a budu jej moc chválit. Jinak asi tuhle sérii dropnu, protože mám pocit, že Green Arrow absolutně není pro mě, ale vše se může změnit.
  • Spike
    Ehm... Nerad to říkám, ale docela propad. Tenhle komiks má v sobě děr jak Oliverův cvičný terč. Po konci minulého dílu jsem byl docela zvědavý, to opadlo hned zkraje, kdy sledujeme nezajímavý příběh nezajímavé postavy Oliverovy sestry. Urovnání věcí s Jakuzou, to zní slibně, ale je to pojato tak jednoduše a debilně... Proč, pro Kristova játra, se tam někdo musí měnit do čínského draka?! Proč ve flashbacích padouch místo jednoduchého zabití chce zneškodnit Green Arrowa nějakým nástrojem jak ze Saw?! Aha, aby se k němu stihla dostat jeho sestra.. Ani kresba nezaujme, zbytečná a špatná odbočka...
    Říkal jsem si že aspoň hlavní příběh bude lepší, ale ono ne. Místo survival story, která se nabízela, nějaká variace na Green Arrowův origin, tu máme jen levně obšlehnutou zápletku s výrobci drog. Nelogické chování postav, a strašně okaté a tím pádem i směšné řešení 'vážných a aktuálních' témat. Je sice hezké že tu máme pár hezkých výjevů Black Canary nalehko na pláži, ale její postava začíná být neskutečně protivná. Skoro se s Oliverem neznají, ale autor se to snaží podávat jako osudovou lásku, kdy si Oliver nechá všechno líbit a nechá se seřvávat a peskovat za každou kravinu.. Tohle dokonale rozbilo tu jakž takž chemii co spolu v první knize měli. Jo, chápu že ty postavy za sebou mají dlouhou historii kde prostě jsou spolu, ale tady, v téhle kontinuitě, se teprv seznámili, ten vztah se musí budovat, a ne přejít z fáze 'potkali jsme se a zakoukali jsme se' hned k fázi 'stáří manželé'. Plus otravná a napřesdržku postava indián co ví všechno nejlíp a přitom mění postoje jak ponožky. Hrůza.
    Ani poslední část ve vlaku není dobrá. Canary má pořád blbé kecy, zápletka strašně naivně řešená, včetně konce, prostě slátanina. Navíc naprosto nefunkční hlášky. Jo, kresba je fajn, ale měl jsem pocit že čtu něco pro desetileté děti, kde je naprosto doslovně popsáno kdo a co je špatné, jak by se kdo měl chovat, atd. Prostě.... Tohle není ten Green Arrow kterého bych chtěl číst. Ani první kniha nebyla nic zázračného, ale proti tomuhle je to nesrovnatelné.
    Ostrov starých ran přináší jedno z největších zklamání celého Znovuzrození. Fakt doufám že se to zvedne, protože mít při čtení pocit že ze mě autor dělá pitomce (nebo jen opravdu hodně neumí psát) to se mi už dlouho nestalo. 3,5/10
  • Cinema Ranger
    Po prvém naprosto parádním pětihvězdičkovém díle tady máme nudný, nezáživný, špatně nakreslený a celkové dosti slabý díl, který stojí za starou bačkorku, natož pak za 299Kč
    Po tomhle fiasku se zřejmě se zelenou šipkou dlouho neuvidím. 20%
  • JohnyG
    Oproti jedničce ubrali na drsnosti, závažnosti a realističnosti. Prostě to sklouzlo k nenáročný popkornový akční jízdě, která není ničím moc výjimečná. S nějakou velkou logikou si to tak moc hlavu nelámalo, prostě indiáni dělají robotické medvědy a nejlepší způsob, jak přepravit opium je vybudovat obří tunel a shodit celej vagón na jedoucí rychlovlak. Hrdinská záchrana od pár padouchů tady znamená zničení podmořského tunelu za miliardy a havárie plně obsazené soupravy. To mě trochu mrzí, protože vizuálně to je fajn. Kopíruje to styl animovaných filmů a je to zkrátka líbivě udělané. Jako fanda Arrowa jsem se ale pořád celkem bavil a rychle to plynulo, ale uvítal bych návrat na zem.
  • RaptoR
    Green Arrow: Ostrov starých ran plní své jméno do puntíku. Rány otevírá v mysli čtenářově, díky svému starému Oliverovi Queenovi, kterého jsme již kdysi na ostrově viděli. Jedna z mála rybízových sérií, která měla drajv a nápad tak zapadla a moc nevěřím tomu, že byste tento komiks brali do ruky podruhé.
    Více zde http://geekcave.cz/comics/recenze/green-arrow-ostrov-starych-ran
  • George Walker Bush
    Loučím se a něco však
    tam zůstalo z těch našich dnů...


    ...zpívám si s Hladíkem a Krausberry. Ne, vážně, pomalu se loučím skoro se všemi sériemi po druhém díle, protože mě nebaví. Tohle bylo také solidně divné. Mně snad zůstane z DC jen ten Batman.

    Celkový dojem: 30%
  • karl173
    Tak bohužel hodnocení nelhalo. Green Arrow se kvalitativně propadl. První čtyři sešity jsou ještě dobré. Je to celkem slušná akční jízda, která ale nemá žádnou větší hloubku. Poslední dva sešity jsou už ale bohužel ne akční jízda, ale spíše akční slátanina, která má naprosto příšerný konec. Co se u Green Arrowa zachovalo je ale skvělá kresba. Nový příchozí, Stephen Byrne ukázal, že se do této série hodí a jeho kresba je opravdu parádní ukázka mainstreamové kresby. Formu si udržel i Otto Schmidt, který se mi líbil hodně už v první knize. Trošku slabší výkon podal Juan Ferreyra, který v první knize válel svým akčním pojetím a i když se v této knize opět držel tohoto stylu, tak mi přesto přišel o něco slabší, byť pořád dobrý. V kontrastu s předešlými kreslíři mi přišel ale nejslabší. Celkově tedy knihu hodnotím jako lehce nadprůměrnou díky výborné mainstreamové kresbě a slušné akční jízdě, kterou jsem si povětšinou velice užíval a knihu tak přečetl během chvíle. Ideální čtení na menší volné chvilky a nebo na cesty. 60%
  • Doppelganger
    Průměrný superhrdinský příběh, který za čtvrtou hvězdičku vděčí skvělé kresbě.
  • rewkon
    Ty vado čeká někdo od Znovuzrození hrdinů něco jiného než klasický super hrdinský mainstream ?Pokud nemáte co číst a chcete lehkou četbu tak tento komiks to beze zbytku splňuje slušné kresbě sekunduje triviální akční zápletka pro 10+ .Škoda promarněné šance první díl příběhem určitě zaujal více bohužel druhý díl je jedno klišé za druhým i když zabaví nepřinese nic nového a po hodině vlastně na komiks zapomenete a nejspíš se k němu už nevrátíte.
  • cyboy
    Prvni dil se mi libil vic. Prumerny mainstream.
    65%
4132972