Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Je pár let po válce a Šumava připomíná divoký západ, zemi nikoho, eldorádo dobrodruhů, tajných agentů, pašeráků a převaděčů. Neklidný rajon esenbáků a pohraničníků, kteří se snaží nastolit pravidla nového režimu. Jako magnet přitahuje dramatické osudy. Ale jeden se z nich vymyká. Josef Hasil nejprve pomáhá střežit hranice v uniformě Sboru národní bezpečnosti, aby se po únoru 1948 stal jeho nejobávanějším soupeřem, kterého sami estébáci později nazvou Králem Šumavy. V hlubokých lesích, na slatinách, ale i ve výslechových místnostech a trestaneckém táboře, tam všude se odehrává napínavý příběh rodinných pout, jednoho přátelství, odvahy, věrnosti a zrady.

První díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka „Návrat Krále Šumavy“.
Inspirováno skutečnými událostmi.


Scénář
Ondřej Kavalír, Vojtěch Mašek
Předloha
David Jan Žák (Rinope)
Art
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Nikola Klímová, Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Karel Osoha (K-Os)
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
drama, historický, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7617-088-9 (Euromedia Group)
978-80-7617-088-9 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
192 x 250 x 16 mm
Tisk
černobílý
Váha
580 g
Stran
160
Cena
299 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš27.4.2022 22:23Návrat Krále Šumavy #01: Na čáře
    Život píše šílené příběhy. A nikdy je nepřestane psát, protože vždycky se najde dost magorů, kteří budou dělat jiným ze života peklo. Příběh Krále Šumavy jsem neznal, měl jsem o něm jen povrchní povědomí, a tak byl děj této knihy pro mě nový, napínavý a poučný. Škoda jen určité zkratkovitosti scénáře v některých pasážích, kdy to vypadá, že bylo několik stránek vypuštěno a čtenář se horko těžko orientuje. Knihu jsem koupil od Karla Osohy kvůli jeho kresbě a právě ke kresbě bude směřovat moje druhá výtka. Osoha rozhodně umí kreslit a jeho postavy vypadají velmi skutečně a emoce v jejich obličejích jsou jasně čitelné. Měl jsem ale velký problém rozeznat kdo je kdo. Šlo by to podle vlasů, ale neustále se tam nosí policejní čepice, klobouky a jiné pokrývky hlavy a já jsem často jenom odhadoval kdo je kdo. Jinak má kresba parádní atmosféru a kreslená příroda i rozpadlé baráky v pohraničí vypadají reálně. Do dalších dílů rozhodně půjdu.
  • faster86
    Není to moc ukecané, čte se rychle ale není to nijak zkratkovité. První knížka popisuje začátky kariéry. Není to špatné, jen mě to nějak nedokáže vtáhnout.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:19Návrat Krále Šumavy #01: Na čáře
    Pro me jr to slusna komiksova prace v cesku, ale nijak zvlast me to zase nezvedlo ze zidle. Kresba ok na ceske pomery ale misty zmatek a neprehlednost, vcetnr postav. Ale jako rozjezd trilogie je to velmi slusne.
  • MEGA
    Fajn začátek trilogie. Námět a zasazení příběhu jsou super. Komiks má velmi filmové tempo, kde mnoho momentů je vyprávěno zcela vizuálně. Bohužel to ne vždy funguje, protože kresba je místy nepřehledná a nějaké momenty pak působí chaoticky. Na druhou stranu kresba exceluje ve vykreslování atmosféry šumavských lesů a pracovního táboru. Jsem zvědavý na další díl. Zatím je to mezi 3* a 4*
  • kaylin
    Kniha "Návrat Krále Šumavy 1: Na čáře" je velmi dobrým úvodem celé trilogie, kdy i v případě, pokud historii Krále Šumavy znáte, budete chtít číst dál, vědět víc, abyste se dostali až na konec a zjistili, jak to všechno vlastně dopadlo. A tohle zbylé dva díly nabídnou. Kniha "Návrat Krále Šumavy 1: Na čáře" zachycuje v podstatě do jisté míry individuální partyzánskou válku proti režimu, která se moc nevyplatila. Ale mohlo to dopadnout ještě hůř. Na konci pak zjišťujeme, že se rozhodně ještě bude v převádění pokračovat. Ke komiksu "Návrat Krále Šumavy 1: Na čáře" bych měl v podstatě jen jednu drobnou připomínku - někdy jsem se ztrácel v tom, na jakou postavu se koukám. Jsou si někdy velmi podobné, čtenáři se v tomhle směru mohou trochu hůře orientovat. Jinak se ale jedná o skvělou ukázku životopisného komiksu, tedy minimálně životopisu zaměřeného na určitou fázi života ve spojitosti s historickými událostmi.
  • choze
    Příběh je fajn, ale kdovíjak mě nestrhnul, kresba je ale parádní, postavy, les, atmosféra.
  • james89
    Chytlavý děj a nádherná kresba. Skvěle nakreslená atmosféra přírody. Těším se na pokračování. Trochu mě možná mrzelo, že jsem se občas ztrácel v tom, kdo je kdo.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš7.12.2018 16:52Návrat Krále Šumavy #01: Na čáře
    Krásně nakreslená kniha pro všechny, koho zajímá kvalitní komiks. Karel umí nádherně zachytit pochmurnou atmosféru šumavských hvozdů v nešťastném období našich dějin; dynamiku postav a panelování. V pracovním táboře se člověk sice trochu ztratí, ale s trochou přemýšlení se na to dá zvyknout. Celý příběh neznám, ale první díl mě dokázal vtáhnout, a tak jsem velmi zvědav na další díly. Josef Hasil si to přihasil v komiksu a i když je to trochu nevěrný hajzlík, je to dobré - i díky dalším postavám.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2018 08:07Návrat Krále Šumavy #01: Na čáře
    "Když sem se dal ke sboru a šel k čáře, myslel sem, že budu chytat nácky, werwolfy a podobnou verbež. Ne naše lidi, co chtěj ven."

    Kašlete, děcka, na Overwatch a Spider-Many, tohle je zásadní. Černo-šedo-bílá kresba tomu sluší, i když co se týče obličejů (a to zejména v pracovním lágru s nápisem Arbeit mach... pardon, Prací ku svobodě), měl jsem v tom trochu guláš, vypadají všichni stejně.

    Celkový dojem: 80%
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.11.2018 16:37Návrat Krále Šumavy #01: Na čáře
    Predlohu jsem necetl a asi to byla chyba. Velmi zajimave vypadajici pribeh, ktery sledujeme predevsim v rozjezdu (je to prvni dil trilogie).
    Snad vyjdou i zbyla pokracovani.
    75%
13178