Koupit
Westeros je ledově klidný. Král Aerys I. sedí na železném trůnu. Epidemie moru již pominula. Ve vzduchu jsou stále cítit dozvuky šestnáct let starého, neúspěšného povstání. V těchto neklidných dobách se ušlechtilý rytíř Ser Duncan Tall – Dunk vydává na cestu Sedmi královstvími, aby vykonal rytířské skutky. Jeho původ však musí zůstat za každou cenu utajen. Míří na sever na Zimohrad, kde je pozván na neobyčejně lukrativní turnaj. Vítěz získá cennou trofej – dračí vejce.

Přestože je Dunk výtečný bojovník, spokojil by se jen s teplým jídlem a sklenkou vína. Jeho boj však předem vyhraný nebude. Do cesty mu vstoupí záhadný rytíř, který může představovat nejen velké nebezpečí, ale též nová spiknutí…

Scénář
Ben Avery, George Raymond Richard Martin
Art
Mike S. Miller
Barvy
J. Nanjan (J. Nanjan), Mohan Sivakami
Obálka
Pavel Tůma
Překlad
Zdeněk Gazur
Redakce
Ivana Jachková, Vladimíra Staňková, Petr Teichmann, Pavel Tůma
Žánry
adaptace, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7390-841-6 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
978-80-7390-841-6 (Edice knihy Omega)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
680 g
Stran
168
Cena
499 Kč
Originál
Mystery Knight: A Graphic Novel (Bantam, 2017)
  • JohnyG
    JohnyG6.7.2019 13:29Tajemný rytíř
    Barvy, které jsem kritizoval u prvních dvou dílů, se tady setkaly místo lesklého křídového papíru s běžným a dost jim to pomohlo. Rázem to nepůsobí tak hrozně digitálně a neruší to "středověké" prostředí komiksu. Jak u G. R. R. Martina bývá zvykem, klade příběh značné nároky na čtenáře ohledně udržení vztahů spousty postav, odměnou je ale propracované drama s příchutí historických reálií. V Tajemném rytíři se ser Duncen s panošem Eggem dostává opět na turnaj, kde se ale hraje o zradu krále a probouzí se dávná vzpoura Černožára proti Rudému draku v jeho synu Daemonu, druhém toho jména. Jde o celkem samostatné dobrodružství, které díky krátké rekapitulaci na začátku připomene to důležité, přesto se setkáváme s významnými postavami zmíněnými v minulých dílech (Krvevran atd.) a v tak složité šachovnici se prostě každá dřívější znalost hodí. Toto pokračování bylo zatím nejlepším kouskem série.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2018 16:04Tajemný rytíř
    Zatímco předešlé dva díly mě bavily hodně, tentokrát jsem se trochu ztrácel jakožto neznalec GOT v universu, postavách, ale hlavně ději. Nakonec mi to dávalo jakýsi smysl a místy to bylo dobré, ale četbu jsem si tentokrát tolik neužil.

    Celkový dojem: 60%
2104