Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Když na farmu mezi bývalé superhrdiny Zlaté éry dorazí návštěvnice, která hledá Černou palici a zároveň přináší zprávy ze Spiral City, vše se nadobro změní. Její příchod zjitří staré vzpomínky a probudí u ztracených hrdinů novou naději. Rozhodnou se učinit ještě jeden pokus o útěk ze svého vězení?

Obsahuje sešity série Black Hammer #7-11 (březen 2017 - červenec 2017) a #13 (září 2017)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Dean Ormston, David Rubín
Barvy
David Rubín, Dave Stewart
Obálka
Dean Ormston, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-88152-61-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
176
Cena
599 Kč
Originál
Black Hammer #02: The Event (Dark Horse Comics, 2017)
  • salamandr
    salamandr4.5.2022 10:59Černá palice #02: Zvrat
    Tuhle sérii vzdávám, kresba OK příběh úplně o ničem
  • SickNail
    SickNail mecenáš27.9.2021 14:58Černá palice #02: Zvrat
    Podobne ako v prvom dieli si príbeh udržiava masívne tempo, a opäť ma dokázal priklincovať až do konca.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 20:45Černá palice #02: Zvrat
    S obdivem sleduju jak lehce a přirozeně dokáže Lemire spojit fiktivní zlatou éru superhrdinů s Antibohy, Sbíječem a jeho partou bouráků či s Bahnapánem, s reálnými problémy v podivném žaláři nežaláři a jak to může přijít čtenáři normální - copak jste nikdy nezažili útok kovového býka v metru?

    Sice mi tam kapku chybí ten nádech nostalgie, který se povedlo vykouzlit v prvním díle, ale furt to má ten glanc. Zbožňuju kresbu Deana Ormstona!! Rozesmátá barevná kresba Davida Rubina je doslova rušivá, nemám rád hostující kreslíře, napíchl bych je na kůl a jejich vnitřnosti dal sežrat krkavcovitým!
  • choze
    choze17.7.2020 11:47Černá palice #02: Zvrat
    Dozvídáme se víc o postavách a díkybohu se trochu víc tlačí i na mysteriózní linku. Ale stále to není nic, o čem bych psal domů, a platí, co jsem napsal už minule - že mi to přijde jako odvárek z Moorea.
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 13:06Černá palice #02: Zvrat
    pokračování superhrdinů z farmy.
    tohle je jedna kniha z náloži komiksů co musíte přečíst
  • MEGA
    MEGA20.2.2020 21:22Černá palice #02: Zvrat
    Tohle je prostě dokonalost, já si nemohu pomoct. Postavy, kresba a záhada okolo mestečka tvoří spolu jedinečný celek. Není tam ani jedno hluché místo. Má to našlápnuto na jednu z nejlepších sérii, co jsem kdy četl. Nemůžu se dočkat na další díly.
  • Kadin
    Kadin mecenáš2.8.2019 18:31Černá palice #02: Zvrat
    Druhý díl je stejně skvělý jako ten předchozí. Dozvídáme se zde více o minulosti postav a také o samotném Black Hammerovi. Lemire nezklamal. Příběh se nám posouvá a my zjišťujeme, že místo kde se nachází hrdinové není tak obyčejné jak se zdá. Sakra, ať už je září, potřebuji další díl. 9/10
  • trudoš
    trudoš editor24.4.2019 07:48Černá palice #02: Zvrat
    Kde první díl překvapil nápaditým pojetím, druhý maličko hřeší na čtenářovu dobrou vůli. Protože konec mě docela nakrknul. Jistě, jde o účelový odkaz na staré způsoby vyprávění, ale upřímně, tenhle druh cliffhangerů jsem nikdy neměl v lásce. Kdyby šlo navíc jen o závěr, jenomže ono je to tak nějak leitmotivem celé knihy - spousta věcí se nakousne či vyhrotí, ovšem jakmile má dojít ke konfrontaci, utne to náhlý zvrat, který celou událost přesune do dalšího dílu. Ostatně, ani celá ta choreografie flashbacků mě ze židle nezvedla, tohle už tu jednou bylo a nedá se říct, že by mi to usnadňovalo orientaci v aktuálním ději.
    Obsahově ale pořád super - záhada „uvěznění“ na farmě se prohlubuje, a zároveň se ukazuje, že někteří superhrdinové jsou evidentně informovanější než druzí. Co přesně to však znamená, lze prozatím jen těžko odhadnout, už jen proto, že každý jeden z nich je moc hezký případ pro vypolstrovanou celu. Zkrátka je to pořád skvělá komedie, i přes všechen ten depresivní charakter.
  • Tomket.Tom
    Tomket.Tom16.4.2019 15:51Černá palice #02: Zvrat
    Lemire miluje pláštěnky. Já taky miluju pláštěnky a tak to má se mnou Lemire snazší. Upřímně jsem nečekal, že se do toho CC pustí, ale rozhodně palec hore a doufám, že prodeje nám to nezadusí.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 11:00Černá palice #02: Zvrat
    Příběh pokračuje tam kde skončil a nese se v duchu předchozí knihy. Flashbacky pro mě osobně nebyly rušivé a krásně zapadaly a rozšiřovaly svět Černé Palice. Čtení krásně utíká a dost mi svým způsobem připomínal Sochaře, kdy se všechno hroutí do deprese a zmaru. Závěr není ničím překvapivý, ale rozhodně neurazí a naláká vás na další díl.
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš21.3.2019 23:28Černá palice #02: Zvrat
    z 13 flashbackov sa mi motala hlava
  • karl173
    karl173 mecenáš16.12.2018 13:59Černá palice #02: Zvrat
    Tak a je to tu. Černá palice už se mi zaryla pod kůži a odteď se nadobro stává mojí další oblíbenou sérií. Po první knize jsem si totiž touhle sérií nebyl zcela jistý, ale teď už mám jasno. Postavy jsou opravdu skvělé, kresba se mi také líbí, ale především mě uchvátilo propracování příběhu, který ač se zpočátku zdál jako jen parodování superhrdinského komiksu ze staré školy společně se všemi jeho neduhy, tak teď už to vidím jinak. Na rozdíl od starých superhrdinských komiksů zde totiž dává vše naprostý smysl a my se postupně dozvídáme všechny okolnosti, které vedli k tomu, že jsou zdejší hrdinové uvězněni na farmě a zároveň se zcela přirozeně rozvíjí děj v přítomném čase. Takže za mě spokojenost. 90%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš9.12.2018 23:32Černá palice #02: Zvrat
    Dobré to bolo. Už prvá časť sa mi páčila, no vadilo mi, že je to celé tak veľmi pomalé a takmer nič sa nedeje, ale tá prepracovanosť postáv je úchvatná a v druhej časti je možno ešte lepšia. Každá jedna postava je sympatická a každá jedna príbehová linka ma bavila a zaujímala. Scenár je znovu veľmi dobrý, každá jedna postava si prežíva svoje útrapy a emócie fungujú. Síce je tempo stále pomalé, ale tentokrát je to pútavejšie ako naposledy. Kresba je veľmi špecifická a síce by som ju neoznačil za peknú a ako taká sa mi nepáči, ale zvykol som si na ňu a celkom sa k tomu príbehu hodí. Podobne ako v prípade Pochmúrneho kraja od CC, aj tentokrát hodnotím druhú časť komiksu lepšie ako prvú. Som zvedavý na pokračovanie.
  • faster86
    faster862.12.2018 23:37Černá palice #02: Zvrat
    Pořád nevím jestli ty narážky na všechny superhrdiny ever jsou dobré, nebo debilní. Každopádně je to psané klasicky kirkmanovsky- pomalu se nějak posuneme v ději a zrovna ve chvíli kdy si čtenář začne říkat že se tam vlastně děje hovna mu dáme nejakou pecku co mu zavře hubu a posadí ho zpátky na prdel.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.11.2018 16:24Černá palice #02: Zvrat
    Zrovna jsem se bavil s Walomem, kterému Černá palice po prvním booku "příliš nechutná". Mě jednička celkem bavila, ale nevystřelila mě na Měsíc tak, jak jsem očekával. A s tímto pocitem "quite ok" jsem přistupoval k dílu druhému, který mě však celkem pozitivně překvapil. Nebo jsem si zase zvykl, nevím.

    Na tomhle totálně postpostmoderním komiksu mě dříve poněkud zarážel, ale teď mě asi baví, onen kontrast mezi seriózní prožívanou současností se všemi těmi psychologickými rovinami, emocemi a dějovými zvraty na straně jedné a minulostí postav vykreslenou v tom nejklasičtějším a nejdebilnějším komiksovém duchu. Jinak tato historie již lehce přestárlých a vyhořelých zoufalců, kteří jednou byli superhrdinové, dosti připomíná sérii Before Watchmen. Neříkám, že Lemire opisuje, ale už tu něco takového bylo - a možná toho existuje mnohem více, nejsem odborník.

    Ačkoli story s homosexuálním kněžím je klišé a závěr s černou palicí otřesně předvídatelný, příběhově mě to baví. Strašně mě zajímá, jak to je s tím zakletým místem, s tím podivným městečkem.

    Celkový dojem: 90%
  • rewkon
    rewkon23.11.2018 21:56Černá palice #02: Zvrat
    Skvělá kniha která se kvalitou víc než dobře vyrovná prvnímu dílu kniha si drží své tempo nenudí navíc se zabývá zajímavými tématy.Kresba byla snad ještě lepší než v prvním dílu díky skvělému konci se navíc těším na pokračovaní.
  • Norri
    Norri mecenáš21.11.2018 12:34Černá palice #02: Zvrat
    Bál jsem se, že po skvělé první knize, která měla výhodu úplně nového světa, nedokáže Lemire navázat stejně dobrým druhým dílem. Bál jsem se, že druhá kniha bude mít pomalé tempo a nic se tam vlastně nestane. Naštěstí byly všechny mé obavy liché a i druhý díl je skvělý. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/cerna-palice-zvrat-aneb-dve-vrazdy-staci-dardousku
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.11.2018 08:05Černá palice #02: Zvrat
    Líbilo, hrozně oceňuji ten důraz na zaměření se na jednotlivé postavy, jejich historii a do toho jejich aktuální problémy. Nemůžu si pomoct ale ani jedna postava mi není nesympatická, všechny mě zajímají a všechny jsem si oblíbil, hlavně Zlatušku a ještě do toho minulost samotného Černé palice. Inspirace Marvelem a Dc se Lemirovi nezapře, jelikož postavy jako by z prdele vypadli Cpt. USA, Shazamovi, Manhunterovi nebo Odinovi a Galactusovi, což je fajn když vidíte, jak to Jeff pojal zcela jinak...konec prostě navnadí na další knihu, kterou si určitě koupím
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko20.11.2018 06:59Černá palice #02: Zvrat
    ..rozvíjení postav a zahušťování děje, nenásilně, plynule (!) dokonce, ani časté flashbacky neruší, naopak, zápletce pomáhají.. dramatické a (pořád) skvělé
  • louza
    louza19.11.2018 14:34Černá palice #02: Zvrat
    Lemire ve druhé knize překvapivě nejde k očekávané pointě, ale jede zcela v duchu knihy první. Spíš než do hloubky příběhu buduje svůj svět do šířky, takže se čtenář dočká originů dalších postav z nichž se postupně jako mozaika skládá ucelený pohled na to co se vlastně stalo. To co původně vypadalo jako povedená vztahovka se začíná přelévat trochu jinam, než by čtenář čekal. Do ultimátní poklony k žánru, pro než si autor na svém písečku tvoří svůj osobní superhrdinský vesmír velmi povědomě se opírající o ten skutečný marvelovský. Ačkoli to hodně čtenářů zmiňuje, nejde o parodii. Síla Black Hammeru je právě v dokonalém vyvážení mezi vážným příběhem a místy pravda úsměvnou realističností. Tuhle křehkou rovnováhu se překladatelce díky "vtipnému" překladu jmen postav povedlo bohužel dokonale destabilizovat. Český pohled na tuto výjimečnou sérii je tak bohužel trochu zkreslený.
  • rooty
    rooty19.11.2018 01:55Černá palice #02: Zvrat
    A to jsem myslel, že mě už superhrdinové nebaví, aneb jak to jde dělat jinak a naprosto geniálně! Skvělá kresba, vykreslení jednotlivých charakterů (Zlatuše je moje favoritka) a zajímavá zápletka s žánrově netypickým prostředím amerického venkova si mě naprosto získala.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais16.11.2018 07:23Černá palice #02: Zvrat
    Slabá kresba.
  • Fry
    Fry admin14.11.2018 11:35Černá palice #02: Zvrat
    Černá palice #02: Zvrat - Mylně jsem se dlouhou dobu domníval, že je tato série již uzavřená a sestává pouze ze dvou knih, jenže opak je pravdou a s druhou knihou příběh konečně začíná nabírat vítr do plachet, čímž dokazuje svůj výborný potenciál. Ono totiž ve skutečnosti nejde ani tak o parodii superhrdinského žánru, jako o velmi oblíbenou soap operu na téma vztahů různorodých osob v určitém prostředí velmi podobném americkému venkovu. Nicméně od první knihy mi stále vadí ono nekonečně pomalé tempo vyprávění ... Za mě 4*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.11.2018 07:49Černá palice #02: Zvrat
    Jak jsem vychválil jedničku, tak u dvojky nemohu najít ta správná slova, jak moc úžasné a čtivé to je. Kresba výborná, detailní, opravdu realisticky působící, stíny u osob, mimika, střih mezi sekvencemi (panely) - vše skvělé zapadá. Více se to zamotává a příznačný název ZVRAT, opravdu vystihuje celou knihu a její příběh. Dějově to je úplně jiné než jednička. Tam, kde máme rodinné (sociální) drama s "vyvrheli", tak ve dvojce už máme psychologicý thriller se sociální tématikou. Víc mi to připomíná ty mystery horror filmy. Je to v podstatě diametrálně odlišné. Nová postava na vše hází úplně jiné světlo a najdnou i vy jako čtenáři začínáte vidět vše její optikou. To s tou knihovnou, knížkami apod, to mě prostě nenapadlo, ale najednou bum a zapadá to. Tohle je opravdu skvěle napsané a cliffhanger mě vysloveně sere, protože se nemůžu dočkat na trojku. Černá palice 2 je výborný komiks. Více originů, více superhrdinské tématiky a přitom to celé odráží to, co se děje v Počátcích. Kresba Ormstona je, jak jsem již psal, prostě exkluzivní a David Rubín (nenechte se zmást jménem, je to Španěl) předvedl zase něco diametrálně odlišného a střídá dva styly kresby, kdy jeden je v duchu Ormstona (ne stejný, ale svou povahou), resp. je v duchu světa v Počátcích a ten druhý je v duchu Silver Age of Comics (Adam Strange, Showcase #17, 1958 ;-) ). Na Rubínovu kresbu si nemusíte až tak moc zvykat a její propracovanost je opravdu to, jak já bych si představoval, že by měla kresba v Silver Age vypadat, mít dnešní prostředky a možnosti (divné, ale tak nějak to cítím).
    Hltal jsem doslova každou stránku, za mě komiks roku 2018!
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.11.2018 21:13Černá palice #02: Zvrat
    Lemire pokracuje v parodovani komiksoveho sveta. Ale jen na prvni pohled. On totiz hali nejspis dosti pochmurny pribeh do havu parodie a nenapadneho humoru. Trochu jako kouzelnik, ktery odvadi pozornost, aby mohl provest trik. A ja myslim, ze tenhle trik nakonec bude stat za to.
    90%
483393
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.4.2019 17:57Černá palice #02: Zvrat
    Tomket pokud máš rád pláštěnky od Lemira, doporučuji Moon Knight od Marvelu, Old man Logan od Marvelu nebo Bloodshot Reborn od Valiantu
Četl/a (147)
123peta, 2scha, Al0f0k, Aldo26, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, Blockholm, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, choze, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Dezodoo, Django, Doncek4321, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, erik, farnhajt, figis, filemon, Final, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Géba, Georgíno J., Giskard, Hawwwran, hellblazer, HevyEli, Himlik, hromotlk, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, kinak, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lemon_zobak, Librarian, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, malylada, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Martinb, Matthew, MEGA, monte walsh, MP, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, parado, pechna, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rafannn1, rajot, RaptoR, rewkon, robertsedmik, rockyt, rooty, RudyRod, salamandr, Scaleo1, Schirru, Schramm, Sick666, SickNail, Sir_Pete, Stara.kryta, start05, Sv1hl1k, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Velkej šéf, vita, vranakx, Vrenn, VskPrzk, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zd, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(235)
2scha, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, anka, Anton Whatever, Artigas, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dali, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Fry, Géba, Georgíno J., gongon44, Greyman, grinder, Hamichal, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, hromotlk, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, lemon_zobak, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Malachias, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mikado, MIKER65, mirec, mirror, Mitak, moiqpiom, moris.cz, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, NellUl, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, PH79, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, Radkos, raenius, rafannn1, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rinter, robertsedmik, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Salien, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, Šedo, Shake, Sick666, SickNail, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Sole, songoku, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, Tomas024, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, VskPrzk, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (17)
bananzluty, BreakingAway, delsemela, DKoscik, Fida, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, M4rsellino, Marthy76, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, namdnas, spot, Yimp
Shání (1)
Černá Krysa
Nabízí (3)
kubosos, Librarian, Valdaufinka