Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Králičí ronin Miyamoto Usagi se na své válečnické pouti zeměmi Japonska začátku sedmnáctého století ocitne uprostřed střetu svých dvou dávných přitelkyň pouliční umělkyně a kapsářky Kitsune a bývalé vůdkyně klanu neko ninjů Chizu - které obě usilují o svitek s kresbou ukrývající ďábelskou dohodu.

Zatímco Kitsune v ní vidí příležitost k obohacení, Chizu ji chce využít, aby se pomstila zlotřilému lordu Hikijimu. Kdo z toho vyjde jako vítěz, zlodějka nebo kunoichi?
Kromě toho se Usagi také setká s jednorukým šermířem, jenž má pořád schovaný nějaký ten trik v rukávu, přijde na pomoc samurajovi plnícímu zoufalou misi, svede souboj s nafoukaným zahraničním šermířem a nabídne své služby nastávající nevěstě, která se vydala na strastiplnou cestu za sňatkem.

Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 3) #145-151 (květen 2015 - leden 2016)

Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-598-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
295 g
Stran
184
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #30: Thieves and Spies (Dark Horse Comics, 2016)
  • VanTom
    Obvyklé zabřednutí do trablů zlodějky Kitsune získává úplně jiný náboj, když si vjedou do vlasů s "konkurenční" ninjou Chizu, což je opravdu zábava na celé 3 sešity (méně legrační na oblíbeném charakteru mi přišlo naprosto bezskrupulózní okrádání přátel, ale to řešit nebudu). Následující kratší povídky pak nijak nezaostávají, naopak, takže tu máme další velmi (velmi velmi) povedenou Usagiho sbírku.
  • sedw
    Další Usagi, další plný počet, a já žasnu, jakou kvalitu si tato série uchovává. Tento díl obsahuje jeden z nejsilnějších příběhů (Smrt čajového mistra), další parádní příběh z tohoto dílu je Jednoruký šermíř.
  • Azalin
    Azalin mecenáš11.1.2019 13:08Usagi Yojimbo #30: Zloději a špehové
    Je až neuvěřitelné, jakou si Usagi pořád udržuje kvalitu. Jen ta Chizu bývala hezčí...
  • S4TW
    Pořád je to starý dobrý Usagi. Ona vlastně největší výhoda může být pro někoho i největší nevýhodou této série. Ono je prostě jedno po jaké knize a v jakém pořadí sáhnete (minimálně posledních 6 knih to tak je). Něco jako hlavní linie už ani nevěřím, že tu je. Sakai je velmi silný v povídkách a tak se mu nedá moc vyčítat, že na nějakou vyšší zápletku se docela vykašlal. Každý díl přináší nové poznatky o Japonsku, což je další neskutečná síla této série. Je to pěkně nakreslené. Bitky jsou už hrozná nuda, jedna jako druhá, absolutně bez nějakého dramatu. Což vlastně trochu popírá jedno číslo, kde se objevuje Evropan - Smrt čajového mistra. Tady se totiž objevuje nejlepší souboj, jaký jsem s Usagim viděl. Najednou to má neskutečný náboj a kouzlo, bohužel se hned po něm další souboje vlastní do svých nudných, zajetých kolejí. Ale jinak se jedná o skvělou sérii a vlastně ani nevím, co víc bych si od ní měl přát, ale pociťuji, že něco by to chtělo...
  • p3tris
    Znovu perfektní. Setkání Chizu a Kitsune ukazuje, že ani ninja nemusí zůstat vždy ledově klidný a ženské si dokáží pěkně "zajet do vlasů". Dva příběhy se zaobírají šermíři, které fascinuje násilí, dokud nenarazí na někoho lepšího, než jsou sami. Jak už bylo řečeno, historka s kamenem krásně zobrazuje lidskou omezenost a hamižnost. A poslední Nevěsta mé celkem překvapivou pointu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.11.2018 09:41Usagi Yojimbo #30: Zloději a špehové
    Tentokrát se mi zdálo, že je Sakai nějaký vtipnější a veselejší než obvykle. Krev sice teče proudem jako vždy, ale samotná akce opět není tou hlavní devizou příběhů. Zápletky jsou stále alespoň něčím nové, což po jubilejním třicátém díle obdivuji. Bavilo a baví pořád.

    Celkový dojem: 90%
  • louza
    Opět povídky. Opět žádný pokrok v hlavním ději. Ale! Sakai se aspoň snaží přivést na scénu dlouho opuštěné postavy, jako třeba Chizu a staví jí dokonce velmi vtipně do konfliktu se zlodějským duem. Druhá věc je, že ostatní povídky jako jsou Vzdálená hora, Smrt čajového mistra, nebo i Jednoruký šermíř jsou...no možná to nejlepší s čím Sakai za existenci Usagiho přišel. Perfektní premisy, super děj a vyústění, které čtenáře chytne za srdce. Čekal jsem, že Stan pojede ve svých zajetých kolejích, když se začala v předchozí knize úroveň povídek zvedat, ale touhle bombou předčil má očekávání. Pozn. Nejde si nepovšimnout několika vysloveně cartoonových kresebných prvků, které v Usagim nikdy nebyly. Je fajn vidět, že si autor umí i po třech dekádách a třiceti knihách stále hrát se svým projevem.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.11.2018 22:48Usagi Yojimbo #30: Zloději a špehové
    Stale dobry Usagi. I kdyz v poslednich par knihach jen dobry, tak porad svym zpusobem vyjimecny.
    75%
2310
Četl/a (63)
anka, autokineton, binnmode, Bonpar, calvin10, Černá Krysa, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Doppelganger, erik, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hromotlk, Hugin, invape, James, jankie, japes, jiskra, kaylin, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, Light, Masinfira, mgeralt, mstefl, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, p3tris, Paldini, pbabinec, petrSF, Pista, Poseidon1978, S4TW, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, start05, tacmud, the.kasztan, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(125)
81splinter, Alfi, anka, arnecht, autokineton, Awakener, Azbest, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, Bob, Calvin Klein, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, disclose, doophy, Doppelganger, erik, faster86, fel68, Final, Fox01, Georgíno J., GORERATED, Grrr, hahahoho, Hanussen, herbert, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kocour, Kraken, lantan1, lifi, Light, listr, maara, Maličká, Mamut12, Marvin, Masinfira, mcleek, mgeralt, Mikei, Mitak, moiqpiom, mstefl, NecRoman, Netorack, Nexis, Noci, o2t2, OldaB, oleav, p3tris, Paldini, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, petrSF, Pista, pk123x, Poseidon1978, Ruw, S4TW, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seneke, Skot, sleepless, start05, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vranakx, VXP, Wasps, Wiruss, xai, xintax, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (17)
afri, Askalon, barthez, bobo666_2005, burzum, Corvus, deadpool, DracoAn, Fida, Iggy Pop, Kapis, Lojza, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, raimi
Shání (4)
afri, Al0f0k, Corvus, Nightmare