Ukázka
Ukázka
Ukázka
Darth Vader, vykonavatel císařovy vůle, věrně slouží svému pánu. Potom však dojde k nečekanému útoku rebelů, kteří zasadí osudový úder Hvězdě smrti, mocné zbrani, na kterou císař nejvíce spoléhá.

Hrozí, že galaxie se propadne do chaosu. Vader, osobně zodpovědný za tuto katastrofu, klesl v císařových očích a odvetou proti rebelům je pověřen velkogenerál Tagge.

Nikdo však netuší, že i Vader má své záměry. K jejich naplnění však potřebuje vlastní soukromou jednotku, a tak se obrátí na svéráznou archeoložku, doktorku Aphru, a vydá se s ní znovu na planetu Geonosis.

Obsahuje příběhy:
Vader (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #1-6)
Stíny a tajemství (Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #7-12)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars - Darth Vader #01: Vader, Star Wars - Darth Vader #02: Shadows and Secrets).
Obsahuje sešity série Star Wars - Darth Vader (Vol. 1) #1-12 (únor 2015 - listopad 2015)

V knize je chybně jako autor uveden Leinil Francis Yu, jenž se na daných příbězích nepodílel.


Scénář
Kieron Gillen
Art
Salvador Larroca
Barvy
Edgar Delgado
Obálka
Adi Granov
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Překlad
Milan Pohl
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-4431-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
914 g
Stran
260
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars - Darth Vader #01: Vader, Star Wars - Darth Vader #02: Shadows and Secrets (Marvel Comics, 2015, 2016)
Varianty
Star Wars: Vader, Stíny a tajemství (2. vydání) (2022)
Star Wars: Vader, Stíny a tajemství (2018)
  • Norri
    Norri mecenáš21.1. 11:44Star Wars: Vader, Stíny a tajemství
    Darth Vader už nemá důvěru. Císař jej viní ze ztráty Hvězdy smrti a zbavil ho velení imperiální armádě. Celkově dostává solidní čočku. Nejenom že s ním císař zachází jako s malým fakanem, ale navíc se nově musí zodpovídat velkogenerálovi Taggemu. Vader už si ale začíná rozjíždět vlastní plány a nebojí se jít na velmi tenký led. Setkal se totiž s rebelem, který zničil Hvězdu smrti a který dostal od Obi-Wana Kenobiho jeho vlastní starý světelný meč. Stůj co stůj musí zjistit, co je ten chlapec zač. I když při tom bude muset jít proti rozkazům a zájmům impéria.

    Bude potřebovat finance, informace a soukromou armádu. Proto úkoluje lovce lidí a najímá si doktorku Aphru. A právě linka s Aphrou je parádní jízda. Už jsem o této archeoložce slyšel, že prý jsou její příběhy fajn, ale tak nějak jsem očekával, že to je kladná postava. Chyba lávky! Aphra je úžasně nemorální a zvrácená a skvěle doplňuje Vadera. Jsou tu dokonce i zlé protějšky C3PO a R2D2. Úplná cukrárna pro fanoušky temné strany. Je zábavné sledovat dobrodružství záporáků. Je zajímavé vidět Vadera, který najednou není na vrcholu potravního řetězce, jak musí maskovat své akce před svými kolegy a nadřízenými. Pořád je extrémně nebezpečný, ale už není nedotknutelný.

    Kresba je perfektní. Není v ní místo pro nějaký výraznější autorský osobitý projev. Je precizní a čistá. A přesně takovou od této série očekávám. Vyprávěním navazuje na filmy, doplňuje je, a tak jsem rád, když navazuje i vizuál.
  • radimisko
    Vzpomeňte si na scénu ze začátku filmu Návrat Jediů, ve které Luke Skywalker sebevědomě vejde do pevnosti obávaného Jabby. A teď si na jeho místě představte Darth Vadera! Nebezpečné setkání se odehrává takřka stejně, ale jeho výsledek byl nemohl být rozdílnější. Je to silný úvod komiksové ságy, která navazuje na zničení první Hvězdy smrti. Vader upadl v nemilost a musí se ohánět, aby sám neskončil na vrakovišti.
  • tom99
    Příběh, který jsem nevěděl, že potřebuji, dokud jsem ho nedostal. Jak Vader klesl v očích císaře, když selhal a nezabránil zničení Hvězdy smrti? Jak se dozvěděl o mladém pilotovi Luku Skywalkerovi? A jak si ověřil, že se jedná o jeho syna? Otázky, které jsme posledních pár let považovali za zbytečné. Nutně nebylo třeba na ně znát odpověď, protože jsme si vše tak nějak laicky domysleli. Příběh ovšem jde do hloubky a pomáhá nám rozkrýt Vaderovo vyšetřování. A já jsem si ho užil. Představení nové postavy (Doktorka Aphra) bylo také příjemném zpestřením. Někdy byl děj až moc zamotaný a těch loupeží tam mohlo být méně, jinak ovšem nemám co vytknout.
  • Palebras
    Vader, Stíny a tajemství je pořádně atmosférická jízda, která stojí hlavně na výborných postavách. Vader, kterého opravdu můžu je dávkován v opravdu velkých dávkách, takže jeho fanoušci si ho pořádně vychutnají. Aphra je další postavou, která se vyloženě povedla a BT-1 s 0-0-0 byli jen příjemným bonusem. Pár hlášek 0-0-0 bylo vyloženě perfektních. Vyšetřovací pasáž Vadera s inspektorem Thanothem byla také opravdu velice povedená. Vader, vůbec v celém příběhu působí daleko více zranitelněji. Není jen tím nezlomným a neohroženým frajerem, což se mi velice líbilo a i přes skutečnost, že v císařových očích klesl, nic nevzdal, nepropadl do depresí a neodletěl se ožírat někam do kasína, nýbrž okamžitě převzal iniciativu a začal pracovat na cestě k nabytí císařovy důvěry. A tímto se vlastně dostáváme k tomu, že Vader je nezlomným a neohroženým frajerem. Ale to k němu prostě patří. Kresba opět parádní a hlavně scény typu, kdy Vader mrskne světelným mečem po letounu, který se odporoučí do věčných lovišť jediným zásahem, jsou prostě lahůdkové. Tohle je jednoduše paráda a už se těším na další díly.
  • faster86
    nejsem žádný velký SW fanoušek, ale filmy jsem viděl všechny.... Vader (na rozdíl od nemastného neslaného Darth Maula) je dobře napsaný, je to průměr o tom žádná, ale Vader je tu mnohem víc bad ass oproti filmu. BT-1 a triple zero, jsou příjemné vedlejší postavy u kterých se člověk i zasměje. Aphra je tu lepší jak v sólovce.
  • trudoš
    trudoš editor29.4.2021 08:41Star Wars: Vader, Stíny a tajemství
    Kieron Gillen sice neumí tak dobře pracovat s humorem jako Jason Aaron (čest výjimkám jako jsou Aphra a 0-0-0), přesto má jeho scénář perfektní atmosféru, hodnou kultovního snímku Impérium vrací úder. Je to temné a strhující, přičemž zákulisní hra Dartha Vadera z něj dělá dokonalého antihrdinu, jemuž fandíte i přesto, že víte, co je za padoucha – a jak skončí. Ostatně už samotný motiv, kdy Vader dostává od císaře kartáč, protože selhal při obraně Hvězdy smrti, skvěle doplňuje logickou posloupnost událostí a nijak tím nenarušuje kontinuitu původní trilogie. Přitom ani nevadí množství nových postav, kořenících zápletku, jen si člověk dobře uvědomuje, že valná většina z nich je jen na jedno použití. Jediné zklamání mi tak připravil konec, protože ten zde prakticky není – tuhle hru tvůrci rozehráli na vícero dílů.
    Příběh je úzce provázán s událostmi z alba Skywalker útočí, takže příliš nedoporučuji přeskakovat. Ideální byla posloupnost, s jakou jednotlivé sešity otiskoval Star Wars Magazín.
  • tom173
    Marvel komiksovému Star Wars svědčí. Scénář je opravdu propracovaný a na čtení je třeba so docela soustředit, protože v množství planet a dějových linek se dá lehce ztratit. Děj jde rychle dopředu a je nabitý událostmi. Kresba realistická a celkově svědčí filmovému vyznění série.
  • Liborius
    Suprovka, Vader je cool, jako postava propracovaný, nejen dýchavičný zloun. Příběh odsýpá, má hlavu a patu a vedlejší postavy jsou bezva. Doktorka Aphra velice a dva sadističtí droidi ještě víc :) Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/star-wars-vader-stiny-a-tajemstvi/
  • JohnyG
    Do ruky pěkně padnoucí kniha o 250 komiksových stranách o lordu Vaderovi plyne pomalu, ale je moc příjemným čtením. A krom nejprovařenějšího sitha má i další sympatické postavy, ať už jde o zabijáckého droida s kamufláží astrobota nebo post-tarkinovský mučící protokolární protipól k C3PO. Zapomenout nemůžeme ani na Aphru, která sice Darthu Vaderovi pomáhá, ale celkem dobře si uvědomuje, že jde o tanec nad propastí. Vader se ukazuje jako mazaný hráč v politicky nestabilním klání mezi špičkami impéria, znervózněného zničením Hvězdy smrti a nechává za sebou také natěšené konkurenty v boji o přízeň u svého mistra. Prostě povedená záležitost vydaná konečně v důstojném provedení.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.2.2019 21:43Star Wars: Vader, Stíny a tajemství
    Vader se nese v podobném duchu jako jeho světlý bratříček. Opět je tu velmi povedený feeling ze světa Star Wars ve skvělém zpracování. Tentokrát zde ale není znát tolik filmovost jako v hlavní sérii. Zprvu za to může kresba, která sice vypadá skvěle, ale je méně dynamická a trochu mě zklamaly souboje, které nejsou tak elegantní jako v hlavní sérii a občas můžou být krapet nepřehledné vzhledem k více statickým panelům. Menší výtku bych měl i k ději, který se tentokrát posouvá jen šnečím tempem a možná i vzhledem k velkému množství nových postav mi trvalo nějakou chvíli než jsem se s nimi zžil. I tak se to čte, ale parádně a znovu se větší počet stran zdá být jako poloviční. Navíc jsem velmi zvědav kam se série bude nadále ubírat a doufám že si Egmont nebude s dalšími díly dávat příliš na čas. 75%
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš3.12.2018 13:39Star Wars: Vader, Stíny a tajemství
    Pěkné souborné vydání. Je to mnohem lepší zážitek přečíst si to takhle nerozkouskované.
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.10.2018 22:32Star Wars: Vader, Stíny a tajemství
    Stejne jako v knize Skywalker utoci, ... jde o souborne vydani dvou velkych pribehu vydavanych ve Star Wars Magazinech. Nic vic tam neni.
    Prijemna oddechovka.
    75%
23408
Četl/a (93)
2Hitman3, 2scha, akvatam, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, Dekssan, desto, Dexir, Dzonik, Erich, farnhajt, faster86, Fida, Garp, Georgíno J., Giskard, Hønzza, Hades, hellblazer, inosuke, invape, Izmir Čupr, Jack, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, JohnyG, Kaaos, Kaluž, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, komiksák007, Komiksum, Ladinek82, lantan1, Lijem24, listr, Lukasitch, luky.kuky10, malylada, Matthew, mineralk, MP, Mrtvejbazen, Noci, noovakpetr, Norri, oleav, Olesh, ondra kenway, Palebras, parado, pearlxjam, Plechy, Poseidon1978, radimisko, raenius, Rezet, S313, Sebastian , Sikk, slavik38, Snegis, Spider-man, štěpin_8, t0mas, Tawax , TenCoJeZbytečnej, tom173, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Václav Mikula, VskPrzk, xxSIMIxx, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(152)
2Hitman3, 2scha, Agiru, Alfi, Alfred, AlmightyMates , AwatarDK, BadBoy, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Captain Collar, CaptainL, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, DegiCZ, Dekssan, Denis1996, desto, Dexir, DKoscik, dvory, Dzonik, Erich, farnhajt, faster86, Fida, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hades, hellblazer, herbert, hugosnowden, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, Jack, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Kaaos, Kabukiman, kadas97, kapicka, karl173, KarlosJB, kaylin, Kazumaki, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, Komiksum, kubanec13, Lamahe, lantan1, Lenny, lifi, Lijem24, listr, LuckyLjuk, luky.kuky10, Macek78, malylada, Mamut12, markic, Matthew, Maty48, Mauglí, mcleek, me, Mighty_Morphine, Mikei, mineralk, misa, Mitak, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, opytz, Palebras, parado, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Plechy, Poseidon1978, psramek, raenius, Rezet, Rinter, Rowan, S313, saja, Sajmon, Salien, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, slothest, Spider-man, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, Tawax , TenCoJeZbytečnej, Till, timek, Tomasino79, Tomket.Tom, Toren, trudoš, Tyfus, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (14)
Azik2586, Blair, bo, DracoAn, duri, Final, Himlik, James, Keno, L4MIOzZ, mywiel, Nightmare, Schramm, Sebastian the wise
Shání (3)
buscheer, Joker189, Nightmare