Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Epická akční sci-fi série připomínající svým námětem Mass Effect. Lidstvo je právě přijato do intergalaktické organizace a hlavní hrdina se stává příslušníkem speciální skupiny, která má za úkol řešit problémy ohrožující vesmírný mír.

Už to je náročné – jenže je navíc daný do týmu s příslušnicí mimozemské rasy, se kterou vedlo lidstvo donedávna krvavou válku. Je to kontroverzní a nebezpečné spojení, na kterém může záviset nejen jeho život, ale i budoucnost celého lidstva.

Obsahuje původní dvě alba série Orbital, vydané nakladatelstvím Dupuis:
Orbital #01: Jizvy (Orbital #01: Cicatrices, 2006)
Orbital #02: Trhliny (Orbital #02: Ruptures, 2007)


Scénář
Sylvain Runberg
Art
Serge Pellé
Obálka
Serge Pellé
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
akční, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-593-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
352 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Orbital #01: Cicatrices, Orbital #02: Ruptures (Dupuis, 2006, 2007)
  • Django
    Django mecenáš4.3. 19:16Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Detektivní sci-fi thriller zaobírající se obchodní a vojenskou ekonomikou. Tady člověk musí ocenit kresbu a barvy, ale hlavně uspořádání jednotlivých panelů! Autor se nechal ovlivnit mangou. Hezký příklad na straně 27, kde postava Mezoke při skoku přesahuje hranice panelu, což je u evropského komiksu dost nezvykle.
  • p3tris
    p3tris29.5.2022 15:36Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Námět připomínající "Mass Effect" je až příliš úzkoprsé. Orbital si totiž bere to nejlepší z plno dalších sci-fi. Agenti vyjednavači jsou nejvíce podobní rytířům Jedi z první epizody Star Wars, zjev mimozemšťanů dává vzpomenout na Pátý element, máme tady separatisty a děj by se mohl klidně odehrávat i na LV-426 z Vetřelců. Ale tenhle mix je osvěžující a mě zkrátka sledovat práci agentů Caleba Swany a Mezoke Izzui bavila. Tomu napomáhá i skvělá kresba, která v sobě nezapře "evropskou" školu. Takže se těším na jejich další případy. A perlička na závěr, Swany pochází z Prahy, takže se dočkáme i narážek na Čechy.
  • SickNail
    SickNail mecenáš4.2.2022 01:35Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    No fakt paráda. Famózna detailná kresba na ktorú som doslova zízal a snažil sa neprehliadnúť ani jeden detail (čo sa mi aj tak nepodarilo). Príbeh pre mňa úplná pecka a keďže sa úspešne vyhýbam všetkým mainstreamovým záležitostiam tak aj veľmi orginálny.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 20:36Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Za mě velice svižné překvapení, na něco podobného jsem měl chuť zrovna. Aji jsem bez moc velkých vnitřních keců přetrpěl všechna ta pod i nadprahová sdělení o tom jak je skvělá integrace, globalizace, hyperfederatizace, potlačení vlastní identity a přijetí všech a všeho mezi nás. A jak je každý, kdo to vidí trochu jinak zpátečník, zasloužící si krom lebky i vymazat z filmů, kde hrál:) Ale i když to tvoří beztak většinu mého komentáře, tak o tom ten komiks není, je to velice příjemná jízda galaxií, kterou jsem si s chutí doma zkřupl za odpoledne na gauči a ta místy rozostřená linka mi vibrovala v hlavě ještě v noci.
  • davefa
    Příjemné sci-fi, s relativně zajímavým námětem a dějem. Kresba je určitě pěkná, detailní a k tomuto žánru se hodí. Snad se v podobném duchu ponese i pokračování. Začátek je sice trochu náročnější, nicméně pro pochopení motivů a některých odkazů je to snad i nezbytné. Asi se to netrefí do vkusu každého, ale co ano, že :-).
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:30Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Dobrá, svieža, prepracovaná a kvalitná európska sci-fi (space opera?). Nie som fanúšik podobných komiksov a predchádzajúce Modré Crew boli geniálnejšie (fantastický Dlouhý John Silver). Ale i Orbital som si užil: mal fajn postavy, detailne spracovaný svet vzdialenej budúcnosti, svižný scenár, veľa akcie a parádny vizuál (lode, mestá, vozidlá...).
  • sedw
    Dlouho mi chyběl nějaký dobrý sci-fi komiks a Orbital mi toto čekání ukončil. Velmi dobře vymyšlený svět a zejména jednotlivé rasy a planety. Chápu, proč je komiks občas srovnávám s Mass Effectem. A kresba byla naprosto dokonalá. Pro mě i lepší, než Incal, Orbital bych se nebál označit za moderní Incal.
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k18.6.2020 14:18Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    ze začátku člověk neví co se děje ale nakonec na to příjde
  • SomeOne
    SomeOne10.9.2019 18:45Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Pokud jste fanouškem sci-fi, bude se vám to líbit. Já mám rád sci-fi i komiksy, ovšem z tohoto výtvoru mám trochu rozpačité pocity.
    Zápletka je povedená, jen jsem se často ztrácel v postávách a ve všech těch obyvatelích různých planet.
    Kresba není nic moc, pár panelů je hodně hezkých, nejvíce jich je mírný podprůměr a některé nejsou moc pěkné.
    Do druhého dílu asi nepůjdu.
  • Multiverzum
    Multiverzum25.6.2019 14:56Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Nesadne to každému, ale nie preto, že by to bolo zlé, ale preto, že je to trochu komplikovanejšie, než sme možno naučení. Na strane druhej, pohnúť mozgovými závitmi je niekedy tiež fajn. U mňa nie je sci-fi žiadna srdcovka, ale Orbital ma bavil.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/modra-crew-9-orbital-1-2/
  • VanTom
    VanTom16.5.2019 13:00Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Navzdory doslova galaktické "masseffectovské" premise zůstává lehce kostrbatý scénář spíše za očekáváním a vůbec nevzbuzuje ve čtenáři pocit něčeho většího, než rutinní lokální půtky kohosi s kýmsi kvůli čemusi. Ovšem zjevně se jedná teprve o úvod, rozjezd, který navíc zaštiťuje fenomenální, neskutečně detailní "bilalovská" kresba.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2019 15:20Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Na giganty tu máme MDEK a Argomiks, Modrou crew beru jako vítané lehké počtení mnoha žánrů oproštěné od Ennise, superhrdinů a dalších stálic trhu z minulých let, kterými jsem již přesycen. A Orbital opět splnil zadání parádně. Trochu mě zpočátku nebrala mimika obličejů, ale celkově je grafická stránka super, kromě Bilala mi upomíná především skvělý Dračí let z Komety, uznejte sami. Scénáře sice nejsou bůhvíjak nápadité a hluboké, a jediná hlubší myšlenka, tedy neustále omílaná integrace, trochu otravná, ale zase o to aktuálnější a celkově zábavné. Palec hore a těším se Divoký západ.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.3.2019 02:26Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Podepisuji se pod Norriho komentář v jeho plném znění i rozsahu a děkuji mu tímto za zapůjčení komiksu. Orbital je výborné scifíčko na jedno slupnutí a zároveň mé první setkání s novodobou řadou Modré Crwe. Předchozí tituly mě nijak zvlášť nezaujaly, evropské produkci navíc dvakrát neholduji (filmy, seriály a komiksy ze zámoří mi holt šmakují o něco více), ale zde musím pochválit zejména technickou stránku provedení a s tím ruku v ruce velmi sympatickou cenu knihy. Pro nás frankofonní negramoty, co si každý měsíc nejezdí nakupovat novinky do trafiky na Champs-Élysées, je to jedinečná cesta, jak ochutnat i nějaké to moderní evropské čtivo a nevyhodit při tom majlant za jednu padesátistránkovou žiletku. Pro CREW velký palec nahoru!
  • Norri
    Norri mecenáš14.3.2019 20:33Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Orbital je cyberpunkem říznutý Star Trek. Při čtení mě neustále napadla paralela vesmírné konfederace a EU. Těch paralel tam je více a jejich vnímání záleží na vaší politické orientaci. Velkým tématem Orbitalu je xenofobie a rasizmus. Ne ten otevřený, jako býval kdysi vůči černochům a nebo vůči Židům za druhé světové války, ale takový ten nepřímý, který je skrytý za stereotypy a nevhodnými vtípky. Orbital tak svým způsobem nastavuje zrcadlo nám všem a dělá to dobře - díky úžasným sci-fi kulisám je ten problém vidět s patřičným odstupem, který nám reálný svět prostě nenabízí. Líbí se mi, jak je čtenář postupně seznamován s pravidly vesmíru Orbitalu a s nejdůležitější historií - všechny informace dostane čtenář včas, ale ne příliš brzy. Hodně se mi to líbilo a to nejen díky scénáři, ale také kvůli skvělé kresbě.
  • perak
    Zpočátku je hodně postav, které mají různé zájmy a cíle a tak se v tom trochu hůře orientuje kdo s kým a proč, ale v průběhu si vše začíná sedat a může z toho být celkem poutavé sci-fi vyprávění. Trochu hůře se hodnotí pouze polovina příběhu, kdy tato část nabídla celkem dost věcí, které zatím nebyly vysvětleny, ale po dočtení jsme zklamán nebyl a jsem zvědav na dokončení.
  • Doppelganger
    Doppelganger29.11.2018 12:06Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    NÁDHERNĚ nakreslené, ale ten příběh by se mi více líbil spíše v knize. Autor si pro svůj svět vymyslel tak obsáhlý a spletitý background, ale bohužel nedokázal vymyslet jiný způsob, jak ho čtenáři představit, než tuny a tuny textu.
    Ke konci jsem se trochu ztrácel v postavách a upřímně se mi už nechtělo listovat zpátky, abych si připomněl, kdo je kdo a co jim jde. Před dalším dílem si tento přečtu znova, tak snad to bude lepší.

    poznámka k české verzi: pokud si to správně pamatuji a vše jsem správně pochopil (kdyžtak mě opravte), tak vlevo stojící postava na obálce patří k rase, u které není slušné ptát se/neví se, zda je muž či žena, nicméně její parťák ve vztahu k ní v češtině používá ženský tvar slovesa ("Ty jsi říkala..."). Ach jo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.11.2018 12:51Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Asi chapu proc se timto komiksem inspiroval mass effect, i kdyz na webu prima reference neni. Celkove mi to ale prijde, jako nepovedeny jodo + moebius. Kresba je netypicka, bilalovska, az je proste krasna, ale nedavam postavy, fakt se mi nelibi, jak neprirozene pusobi. Nedokazu se s temi hrdiny ztotoznit a tim padem i s pribehem. Prvni dil je chaos a dost tezko se orientuje mezi panely a vyznenim jednotne myslenky. Paradoxne druhy dil pusobi uceleneji a jenom diky nemu me to donutilo se vratit k prvnimu dilu. Problem je, ze si to nezapamatujete a fakt musite jit po stopach zpet "k pramenum". Prvni dil je proste zmatek a nebavil me. Druhy je lepsi a prehlednejsi i se zajimavym twistem, presto je to malo a ja z komiksu jaksi nic nemam. Jsem rad za scifko v modre crwi, ale asi potrebuji dalsi dily anebo se tim vic prokousat. Nevim... Jestli tohle ma byt moderni belgo-frankofonni komiks, tak jsem si o tom asi delal prehnane iluze. Uvidime co na to dil 3 a4. Zatim slabe, za kresbu a tu pilotku davam 3.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš10.11.2018 23:19Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Orbital mě moc nevzal a mrzí mě hodně, že Nářek zpustošených zemí nedostal šanci.
    Krátce po přečtení jsem už téměř pozapomněl, o čem to vlastně bylo, a tak hodnotím pozitivně spíš vymazlenou kresbu a nápaditost při tvorbě postav a lodí, která je dle mého názoru na vysoké úrovni. Ale to je tak všechno.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády4.11.2018 14:20Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Tenhle komiks je hezky nakreslený,jsou tu zajímava prostředí,spoustu ras(většinou jsou to humanoidi,ale každá je něčím zajímavě podivná),příběh,který ze začátku je lehce zdlouhavý,ale pak to odsýpá.
    Pak je tu akce,která by mohla být víc přehledná.
    Jinak je komiks příjemné scífo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.10.2018 11:37Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Musím říct, že jsem se začátkem knihy měl podobný problém jako louza. Ale skutečně se to v průběhu času srovnalo a zorientoval jsem se. Kresba mi evokolovala spíše nějakého Bikala a poslední čtvrtinu 20. století, a docela mě překvapilo, že je komiks mladší. Kresba se mi však dost líbí, o tom žádná, a k příběhu se více než hodí. Témata izolacionismu, konfederace, rasismu (tentokrát galaktických rozměrů - barman, který nesnáší emzáky, ale u některých emzaček by "si dal říct" pobavil a zároveň připomněl mnohé Čechy), politických intrik versus ideálů... to všechno je nesmírně aktuální a dá se vztáhnout na dnešní mezinárodní politiku. Jak trefně poznamenává cyboy - je velmi zajímavé, kterak se mnoho děje a vysvětlivek odehrává v rámečcích. A přitom to působí zcela přirozeně, nikoli uměle a kostrbatě. Nakonec zkrátka souhlas s erikovou definicí - příjemné scífko.

    Celkový dojem: 70%
  • erik
    Úžasné na tomto komikse je to, že je to príjemné sci-fi, ktoré nie je úplne blbé a nepotrebuje k obľube lacné zbesilé akčné tempo alebo ultra-mega-žúzo prekvapivé finále. Veľkým kladom je kresba, najmä prostredia a všetkého navôkol, postavy majú svojské tváre, beriem, že ide o autorský zámer.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš15.10.2018 16:49Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    V prvom rade má Orbital krásnu kresbu plnú detailov a pozerá sa na ňu naozaj veľmi dobre. Väčší problém je so scenárom, ktorý je teda až zbytočne politicky komplikovaný a ponúka možno až príliš veľké množstvo postáv a ťažkých pojmov. Zábavnosťou je to asi na úrovni Okka, hlavné postavy Orbitalu nie sú veľmi zaujímavé, humor tu nie je a akcie je tiež málo. Celý čas som čakal, kedy sa Orbital poriadne rozbehne a miesto veľkého množstva vyjednávacích kecov ponúkne rýchlejší dej a výraznejšiu akciu. Po tejto stránke to však sklame. Páči sa mi kresba, ten bohatý vesmír plný rôznych rás, planét, emzákov a malých detailov a preto som na ďalšiu časť zvedavý, ale mám obavy z politického a príliš vážneho scenára v ktorom vystupujú postavy, z ktorých ma ani jedna výraznejšie nezaujala.
  • louza
    louza13.10.2018 11:34Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Propracovaný politický vesmírný thriller z počátku na hranici čitelnosti. Knihu jsem začínal snad na pětkrát a trvalo mi celou první půlku, než jsem zhruba pochopil o co jde. Nepřehledná politická situace a zkratkovité představovačky umocňují tuny nestravitelného sci-fi balastu. Vše proto, aby se to nakonec zarovnalo do celkem standardní příběhové lajny. Na druhou stranu je tu pár opravdu pěkných nápadů, jako živoucí vesmírná loď, nebo dobře nahozený vztah mezi hlavními protagonisty. Kniha je překvapivě uzavřená a na konci něco jako končí. Což je děsivé, protože to naznačuje, že takových konců nás může čekat asi ještě hodně. Ach jo. Nechci dvacet orbitálů. Chci dvě knihy jako u Silvera a nazdar...
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.10.2018 17:30Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    V dnesni dobe pomerne odvazny komiks. To hlavni se totiz odehrava v bublinach a akce je podrizena deji a nikoliv naopak. Jako rozjezd serie je to urcite velmi zajimave a na dalsi pokracovani jsem zvedavy. Nepopiram, ze na cteni a orientaci v tom kdo je kdo a kdo komu co a proc, je to trochu obtiznejsi, ale myslim, ze zadny prumerny ctenar s tim nakonec nebude mit problem.
    75%
15442831
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády29.11.2018 22:28Modrá CREW #09 - Orbital #1, 2
    Dopp:Asi to je tak,že můžou říkat ona nebo on,ale nemůžou to (ta "její" rasa) ukázat jiným drhům,jinak by urazili svůj vlastní druh.
Četl/a (141)
123peta, 2Hitman3, 2scha, adevr, AlmightyMates , anka, Azalin, Balů103, ben_bella, Bubákolog, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, Davidos402, Destiny666, Django, Doppelganger, Dzoglik, erik, Filios dVekerec, Final, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Georgíno J., Giskard, Grrr, guseppe, Hanussen, Hawwwran, house192, hromotlk, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, James, Jay-jay, jiskra, Kaluž, Kamoš, Kapis, kaylin, KdG, Keno, kinak, Kouzelnik7, Kraken, Lachvos, lacoste, Ladinek82, Lenny, Librarian, Light, Lobok257, LuckyLjuk, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, motycond, mozzu, MP, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, Pej, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, rajot, RaptoR, Rinter, rooty, S313, Scaleo1, Scalix, schefik, Schramm, sedw, SickNail, Sir_Pete, SkillJam, start05, Sv1hl1k, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, vita, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(234)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, AlmightyMates , anka, Awakener, Azalin, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, chcita, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, Darker, Davedd168, davidek, Davidos402, Deckard, delsemela, Destiny666, desto, Dinik, Django, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, erik, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Golem, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Hawwwran, herbert, herrman, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, jardoom, Jay-jay, jiskra, jjjirik, Joshua_T, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Kokuun, komik.sx, Kraken, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maco, majer, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, mkolar, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, Olesh, Orbeek, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pej, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, rajot, RaptoR, Ricarderon, Rinter, rooty, Rowan, Saran, Scaleo1, Scalix, schefik, Schramm, sedw, seezeethree, SickNail, Sir_Pete, SkillJam, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, Tialster, Tiba, timek, Tomate, Tomket.Tom, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, valon, VanTom, vishnar, vita, vranakx, Vrenn, Wakker, willis, worf, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (9)
Askalon, barthez, Corvus, deadpool, Draco nobilis, Himlik, Miriyak, MonsterGyre, songoku
Shání (1)
Corvus
Nabízí (2)
Grrr, Pej