Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po letech, kdy postava Humra Johnsona uchvacovala čtenáře pouze jako součást Hellboye a Ú. P. V. O., konečně vychází jeho první samostatné dobrodružství. Příběh Humr Johnson: Železný Prométheus, který napsal Mike Mignola a nakreslil Jason Armstrong (a který obsahuje skicář s řadou náčrtů Mikea Mignoly, Jasona Armstronga a Guye Davise – kreslíře série Ú. P. V. O.), je divokou jízdou plnou děsivých příšer, šílených vědců a hrozeb přicházejících z jiných světů.

Obsahuje sešity série Lobster Johnson: The Iron Prometheus #1-5 (září 2007 - leden 2008)

Scénář
Mike Mignola
Art
Jason Armstrong
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Ladislav Niklíček
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Alexandra Niklíčková, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, dobrodružný, horor
ISBN/ISSN
978-80-88152-57-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Lobster Johnson #01: The Iron Prometheus (Dark Horse Comics, 2008)
  • sedw
    Velmi zábavný první díl, člověk nesmí čekat nějaké hlubší myšlenky nebo sofistikovaný děj, ale především zábavu, a to poměrně akční. Kresba velmi dobře seděla.
  • Fry
    Humr Johnson #01: Železný Prométheus - 'Prokrinda...' tahle kniha docela dlouho unikala mé pozornosti, přestože mne někdo upozornil (?!), že přímo předchází příběhu Sledgehammer 44. Při srovnání obou knih je Železný Prométheus jen taková klasická béčková akční detektivka, nicméně na rozdíl od druhého zmíněného obstojí i dnes ve srovnání s podobným brakem ... Za mě 4*!
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2020 22:48Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Příjemné překvapení! Parádní kresba a dobrý příběh. Kresba mi hodně sedla - něco mezi Mignolou a Darwinem Cookem. Nepostrádá to tu správnou hranatost a zjednodušení a zároveň je v tom spousta detailů. Líbil se mi i příběh. Má to sympatické postavy a poměrně jednoduchou zápletku, která zároveň poodhaluje karty k sérii Ú.P.V.O. Nemá to v podstatě žádné hluché místo a celý tenhle akční nářez jsem slupnul jako malinu. Velká spokojenost!
  • karl173
    karl173 mecenáš13.4.2019 17:54Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Tak jsem se po prvním střetu s Humrem Johnsonem ihned pustil do jeho vlastní série, abych mohl více poznat a pochopit tuto postavu. Hned na první pohled mě zaujala kresba. Ta přichází opět trochu s něčím jiným a já jsem opět spokojen. Zkrátka ať kreslí Mike Mignola sám nebo si pozve někoho jiného, vždy to dopadne na jedničku. Po této stránce tedy nemám výtku, jen možná akční pasáže jsou občas malinko nepřehledné, ale dá se. Ihned záhy přichází na řadu příběh....tedy ne úplně tak příběh jako spíš akce. Akce, akce, akce a zase akce. Tento komiks je zkrátka na poměry Hellboy univerza velmi akční. A ve chvílích kdy se zrovna " neblamuje " přichází na řadu už opravdový děj. Ten je opět velmi mystický a nabízí klasicky plno postav známých právě pro toto universum. Musím říct, že chvílemi jsem byl z příběhu opravdu nadšen, jen škoda, že záhy rozjíždějící příběh opět vystřídala akce, která některé zajímavé věci zametla pod koberec. Po dočtení jsem každopádně byl spokojený, ale po chvíli přemýšlení mi došla jedna zásadní věc, že já vlastně stále o Humrovi moc nevím, a to je škoda. Rozhodně ale i tak se budu těšit na další díl a o to víc z důvodu, že se o Humrovi dozvím možná něco víc.
  • perak
    Mignola do příběhu dal osvědčené ingredience, z nichž, jak už mnohokrát dokázal, je schopen uvařit chutnou krmi (monstra, nacisti, tajemno, technické vychytávky, ...), ale tentokrát to nějak nefunguje a výsledek až tak moc nechutnal. Hlavní hrdina k srdci nepřirostl - vidíme ho mnohokrát v akci, ale čtenář se vůbec nemá možnost seznámit s jeho myšlenkami a s jeho motivací. Prolínáním více dějových linek je pak navíc příběh občas trochu méně přehledný. Spíše slabší 3 hvězdy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.10.2018 09:49Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Tohle je tak trochu vývar z již vyvařených kostí. Mignolovský svět i kresba mě sice baví, ale příběh je naprosto průměrný a postava Humra mě vůbec nebaví. Pocta braku poloviny 20. století? Budiž, ale tím pádem asi brak.

    Celkový dojem: 50%
  • Walome
    Walome mecenáš11.10.2018 10:04Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Humrovo klepeto dorazilo i k nám, na což se musel těšit každý Hellboyův fanda. Humr je hodně výrazná postava, a to i přesto, že se objevoval v Mignolaversu minimálně. Jenomže humrovo klepeto a střílení nácků je koktejl, který prostě zaujme.

    Čekal jsem prostý akční příběh, ale to jsem asi na chvíli zapomněl, kdo je Mike Mignola :) v pár sešitech rozjíždí nový mystický svět a nacpe tam vše, co mají Hellboyovi fanoušci rádi - nácky, opice, vynálezy zkázy, duchy a mluvící mozky. Na nováčka to může být moc, ale ostřílený mignolaversák moc dobře ví, že tady je doma. Mám z toho radost.
  • cyboy
    cyboy mecenáš8.10.2018 22:51Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Trochu rozpacity rozjezd nove serie. Humr je divna postava, ke ktere si ctenar tezko hleda cestu. Nektere bitky byly dost neprehledne.
    Jeste tomu dam sanci, ale dalsi Baltimore to neni.
    65%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš8.10.2018 22:06Humr Johnson #01: Železný Prométheus
    Asi najakčnejší komiks, aký som kedy videl. Ale aj napriek tomu, že je tu akcia za akciou aj tak som sa celý komiks nudil a ešte som na tom aj zaspal. Hlavná postava je totiž maximálne nezaujímavá a celý jeho team je úplne bez nápadu a na nerozoznanie jeden od druhého. Je tu kopec oblúd na každej tretej strane, raz sú to nacisti, potom prerastené opice a hady, dôjde ale aj na supervojakov alebo drakov. Čo z toho keď je to tak slabúčko celé napísané? keď je to celé k posraniu vážne, bez humoru a nadhľadu? Keď je jasné, že Humr Johnson prežije absolútne všetko? Nebavilo ma to. Spolu s Lovcom čarodejníc veľmi slabý rozbeh série a úprimne? Ďalšie časti ma už ani nezaujímajú.
828234
Četl/a (99)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Aldo26, BadBoy, Balů103, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, charvos, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, DEmnoG, desto, Dezodoo, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, Fida, figis, Filip123, foudy, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, gongon44, Hades, Hanussen, house192, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jh666, jindroush, Kaaos, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Killingjoke, kinak, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Lord Baltimore, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, Mleako, monte walsh, Moon, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Olesh, parado, paulmuaddib, pearlxjam, perak, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, regressiv, robertsedmik, RudyRod, schefik, Schramm, sedw, Sir_Pete, Spike, taidana, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, vita, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(201)
123peta, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, Awakener, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, Buchtic, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Davidos402, Deckard, DEmnoG, desto, Dezodoo, Dinik, DKoscik, doophy, dvoracekpetr1, dvory, erik, farnhajt, faster86, fel68, Fida, figis, filemon, Filip123, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, grinder, Hamichal, Hanussen, Hartmann , Hebled, herrman, HevyEli, Honzin, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, Kabukiman, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, kubanec13, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, Lamahe, lantan1, Lenny, Light, Lojza, Loxin, luky.kuky10, maara, Malachias, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marthy76, Matej-29, mcleek, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, Mleako, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, mywiel, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, nx, o2t2, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, parado, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , robertsedmik, RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, TonyT, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, vallyslayer, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (20)
Badgu.y1902, Benji, Blacklarch, deadpool, delsemela, filosh, gumidekmedvidek, Komiksum, LookAss, M4rsellino, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, namdnas, Petrkoll, plaštěnkář, smazenapikantniskeble, Triša, Yefery
Shání (2)
LookAss, PH79
Nabízí (1)
bourgeois