Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Nové příběhy ze Sedmikráskova, které ještě neznáte! Dyk býval princem. Krásným princem! Pak se ale při souboji s gobliny nakazil trpasličím virem a stal se z něj také zelený goblin. Dokud se mu nevrátí jeho podoba, může zapomenout na chystanou svatbu s princeznou Růženkou. Proto potřebuje pomoc nejmocnější knihy kouzel v celé pohádkové říši – Rebeky. Ta se ale baví jen s kouzelníky, a tak Dykovi nezbyde nic jiného, než vstoupit do služeb čaroděje Samuela a stát se jeho pomocníkem. Na cestě za svým cílem bude bojovat s draky, duchy, ale hlavně se svojí nešikovností. Přemluví věčně rozmrzelou Rebeku, aby mu pomohla? Zbaví se své gobliní podoby a stane se zase opět krásným princem?

Scénář
Richard Svitalský
Art
Richard Svitalský
Barvy
Blanka Kohoutová, Richard Svitalský
Obálka
Kamila Flonerová, Richard Svitalský
Lettering
Jan Hána
Redakce
Kamila Flonerová, Daruše Singerová, Ivana Tolarová
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-2533-817-9 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
167 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
560 g
Stran
144
Cena
249 Kč
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.12.2019 14:24Sedmikráskov
    Sedmikraskov jsem měl jako malej na 4listku nejradsi. V dnešní době mi ho nejvíc připomněl shakes And fidget. ;) Každopádně si taky nepamatuju motiv zakletého prince, asi to vzniklo spolu s knihou. Je to takový příjemný neurazejici čtení s pohodovou kresbou, co pobaví spíše mladší čtenáře. Pamatuju si, že styl humoru sešitů mi byl blízký a je i teď, ale samozřejmě vás to víc dostane, když je vám kolem 10 let. :) nejvtipnější je určitě závěrečný souboj... Vosák je dobrej kámoš: "můj příběh zde končí slavným útěkem!" :))) a konec knihy je prekvapujici. Chtěl jsem dát lepší 3*, ale myslím, že z vícero důvodu si kniha zaslouží 4*, především je to u mě nostalgie...pro menší čtenáře určitě 4*. P.s. klidne bych byl radši, kdyby to mělo třeba 500 stran, abych mohl číst déle... A pro zajímavost: souborné vydání starších příběhu asi nevyjde, ať z důvodu finančních nebo dochovaných materiálu, což je za mě škoda..
  • trudoš
    trudoš editor16.8.2019 12:44Sedmikráskov
    „Ze mne se vždycky stane dobrák, co rád pomůže druhým, když jde o peníze. A přitom se říká, že peníze kazí charakter.“
    Richard Svitalský překvapil a nakladatelství Fragment také. U prvně jmenovaného jsem tak trochu věděl, do čeho jdu, protože Sedmikráskov patří mezi to lepší, co Čtyřlístek svým čtenářům už léta nabízí. Ty druhé pak chválím za skutečnost, že do toho vůbec šli a zároveň že umožnili autorovi publikovat nové věci. Deset epizod tak seskupuje celistvý příběh, který má začátek, prostředek i konec. Přičemž by mě docela zajímalo, jestli motiv zakletého prince tu byl od začátku nebo přišel až s touhle knihou; jelikož těch pár povídek, co si ze Čtyřlístku pamatuji, s žádnou takovou legendou neoperovalo. Ale dobrý, alespoň se díky tomu zvyšuje přidaná hodnota a plusem je i skutečnost, že ty historky zkrátka fungují. Je v tom špetka humoru, decentní kapka napětí a celé to pak rámuje jednoduchá pohádková karikatura. Teď bych si jen přál, abychom se v budoucnu dočkali dalších alb.
491