Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Aby zachránili Gotham City, zlikvidují Temného rytíře!

Říkají si Syndikát obětí, protože všichni z nich jsou oběti – lidé, kteří se připletli do boje mezi Batmanem a jeho úhlavními nepřáteli. Všem jim to zničilo život. Všichni nabyli děsivé schopnosti – schopnosti, jež nyní využívají k tomu, aby už nikdo nedopadl jako oni. Proto se zaměřili na každého, kdo nosí netopýří symbol.

Hrdinů se znakem netopýra je ale nyní víc než kdy předtím. Batmanův nový tým tvoří Batwoman, Orphan, Spoiler, Clayface a Batwing. Ale hrdina, který stál u zrodu tohoto týmu – Tim Drake alias Red Robin – je mrtvý.

Timova smrt všechny nahlodala. Může Syndikát obětí najít spojence přímo mezi Batmanovými spolupracovníky? A může jeden odpadlík stačit na to, aby zničil celý hrdinský tým a přiměl Batmana nadobro pověsit svůj plášť na hřebík?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Rebirth) #943-949

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Marguerite Bennettová, James Tynion IV
Art
Al Barrionuevo, Eddy Barrows, Carmen Nunez Carnerová, Szymon Kudranski, Álvaro Martínez Bueno, Ben Oliver
Ink
Raúl Fernández, Eber Ferreira, Scott Hanna
Barvy
Brad Anderson, Adriano Lucas, Ben Oliver
Obálka
Brad Anderson, Jason Fabok
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-066-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
168
Cena
299 Kč
Originál
Batman Detective Comics #02: The Victim Syndicate (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #02: Syndikát obětí (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #02: Syndikát obětí (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #02: Syndikát obětí (Black edice) (2018)
  • Ivan Kucera
    Akože neviem no. Pekné je to, načančané je to... prázdne je to. Pripadalo mi to o netopierí chlp (ehm ehm) lepšie, ako jednotka Ve stínu netopýrů (aj keď niekto Syndikát obětí považuje za trojku a za dvojku Noc nestvůr). Ale nejaký zázrak to nebol. Páčilo sa mi, že dvojka je o čosi temnejšia a komornejšia, čiže viac zodpovedá názvu „detective comics“, ale že by to bol druhý Dlouhý Halloween, to vážne ani vo sne. Opäť sa do popredia dostáva Batmanova „rodina“, čo mnohým nesedí. Ja mám k tomu relatívne liberálny postoj, hoc najviac mi prirodzene tiež sedí Baťák ako samotár, maximálne v spoločnosti Gordona a Alfreda. Ale v zásade nemám nič ani proti „rodine“. Problém tohto komiksu je, že ona rodina pozostáva z fakt extrémne nezaujímavých a nudných, ba až otravných postáv s nulovou chémiou (Spoiler, Clayface). Záporáci strašne béčkarskí. Chápem, že nie v každom komikse môže byť Joker. Ani by som to nechcel. Ale toto je ozaj tretia cenová. Sorry, toto nie je ani na 3*.
  • honza2457
    Druhý díl série a druhý kvalitní díl. Postavy mě dále baví, kde každý má své problémy a musí se s nimi vypořádat. I ve druhém díle jsem mile překvapen ze záporáků, kteří mě zase bavili a zase jsem chápal jejich důvody. Musím udělit jedno malé bezvýznamné minus a to je ohledně První oběti, kde doufám, že se v dalších dílech se o něm více dozvíme, protože opravdu mě to zajímá.
  • luky.kuky10
    Naneštěstí slabší než první díl. Za mě 3-4*
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #02: Syndikát obětí - Mám z toho prakticky stejné pocity jako u předcházející knihy. Ač totiž příběh i myšlenka Syndikátu obětí skvěle funguje, nějak mě to jako celek nedokázalo plně zaujmout. Jako největší problém vnímám často až zbytečné monology nad smyslem maskovaných vigilantů, které se stále dokola opakují ve stejných kulisách, ale s jinými hrdiny. Neuškodilo by tomu možná ani trochu více akčních scén a také širší zapojení 'První oběti' do celého příběhového oblouku ... Za mě 3*!
  • Palebras
    Pokračování velice dobrého prvního dílu se veze na kvalitativně srovnatelné vlně. Já mám obecně hodně rád sérii Detective Comics, takže o to více jsem rád, že tendence není nijak sestupná. Opět se zde setkáváme se starými známými z předchozího dílu, kteří řeší další z problémů v temném Gothamu. Na scénu přichází tajuplný Syndikát, který chce Batmanovi a jeho přátelům řádně zatopit. Co se záporáků týče, zde panuje spokojenost. Jedná se o různorodou partu, která působí díky hlavnímu kápovi poněkud temně. Mimo hlavní story dostane čtenář ještě kratší příběh Batwoman začíná, kde bych vyzdvihl pro mě skvělou kresbu Bena Olivera. Další velice dobrý díl který určitě naláká na díly příští. 4*
  • sedw
    První Detective comics byl super, tento byl minimálně stejně dobrý. Zajímavý příběh i zajímavé zamyšlení nad důsledky Batmanových činů. Celou dobu jsem se opravdu příjemně bavil a těším se na další díly.
  • Spike
    Druhý díl pokračuje v nejlepším duchu. Bez nějakého zdlouhavého úvodu se příběh rychle rozjede a chytí tak, že ho přečtete jedním dechem. Alespoň já to tak měl. Záporáci i samotný nápad syndikátu obětí je povedený, dobře zpracovaný, a vůbec nevadilo že zde nefiguruje žádný známý záporák. Možná celá ta myšlenka o obětech mohla být propracována více do hloubky, ale to je detail. Jen je tu opačný problém než u prvního dílu - tam se mi zdálo že zkrácení o sešit, dva, by mu možná prospělo protože příběh se ke konci přeci jen trochu táhnul, a zde bych ten sešit, dva zase klidně přidal. Ano, konec nebyl tak úplně o Syndikátu, přesto se to s nimi vyřešilo až příliš zkratkovitě a uspěchaně, po tak slibně rozehraném začátku bylo finále trošku zbytečně zklamáním, přitom jde vidět že Tynion hloupý autor není a příběh má pevně v rukou. Jakmile se začne polemizovat nad smyslem Batmanova počínání, má to až překvapivě myšlenku, hlavu a patu. Sice se obávám že se to nadále příliš rozvíjet nebude, každopádně Tynion tyhle linie zvládá lépe než Tom King, ten místy až moc samoúčelně mudruje, zde to do příběhu zapadá hladce, jen otázka zda se s tím bude pracovat do budoucna.
    Postavy i vzájemná interakce zde opět fungují na jedničku. V prvním díle byl důraz kladen na Red Robina a Batwoman, zde se zaměřujeme na Stephanii a trochu i na Clayface. Ten se zdá být čím dál zajímavější postavou a doufám že v týmu vydrží. Oproti tomu Stephanie alias Spoiler se ukázala jako solidní kráva. Ano, lze ji chápat a možná s ní i cítit, ale u ní naopak doufám že se odklidí do ústranní a trochu si od ní i jejích výlevů odpočineme. Jinak ten finální zvrat týkající se právě jí dobrý. Tým nám rozšíří Luke Fox alias Batwing, a ačkoli podobné postavy mě většinou štvou, zrovna tahle je napsaná hodně sympaticky a nemám s ní problém. Fandy seriálu Gotham určitě trefí, že se tu vyskytuje i postava dr. Leslie "Lee" Thompkinsové, stejně jako v prvním díle. Hlavní záporák taky slušný, jeho návratu do budoucna bych se nebránil, navíc jeho totožnost zatím zůstává nejasná. I ten vzhled evokující Hellraisera vypadá prostě dobře. Tentokrát se kreslíř Eddy Barrows nepostaral o celý příběh, což je škoda, protože jeho kresba je opět lahůdková a z celé knihy jasně nejlepší. Alvaro Martinez je sice skoro stejně dobrý, jen ne takový hračička. Ostatní neurazí, nenadchnou. Po hlavním příběhu následuje ještě jeden kratší, točící se hlavně kolem Batwoman. Ten mě však už tolik nechytil. Odhlédnu-li od kresby která se mi příliš nelíbila, vracíme se zde k záporákům z prvního dílu, ze kterých jsem úplně nadšen taky nebyl. Navíc se zde zase jedná mimo jiné i o sérum zodpovědné za monstra z Noci nestvůr, která mě moc nebavila a bojím se že se k tomu do budoucna budeme vracet více. Navíc jde v podstatě o stejný princip který jsme viděli už u séra Man-Bata, kterého jsme si v New 52 užili celkem dost. Tuhle linii bych do budoucna klidně oželel. Flashbacky zajímavé, ale v podstatě se nedozvíme nic nového.
    Hodnotil-li bych jen titulní příběh, tak nebýt moc rychlého konce, jedná se o kvalitativní posun od za mě už tak dobrého prvního dílu. Druhý příběh už tolik neoslovil, ale ve výsledku se jedná i tak o velice solidního Batmana. Kresba z většiny dobrá až skvělá, příběh i postavy jsou vedeny zručně. Ačkoli se jedná o v podstatě klasický akční superhrdinský komiks, občas je to i k zamyšlení a dalo by se mluvit o jistém lehkém přesahu v rámci žánru. Série Detective Comics je velice příjemným překvapením a pokud si minimálně udrží nastavenou laťku, budu si jí nadále rád kupovat a číst. Tohle je mainstream, který mě baví.
  • JohnyG
    Druhý díl rozvíjí hned několik dějových rovin, proto už nemá spád a údernou přímočarost prvního dílu. Nicméně nápad Batmanových obětí je fajn a snad se s nimi ještě potkáme. Hodné místa je věnováno Batwoman. Celkově komiks, který vzbudí chuť na další díly. Více na http://www.batmankomiks.cz/batman-detective-comics-syndikat-obeti
  • Mleako
    Ten nápad se Syndikátem je fajn, ale jeho provedení je takové nešťastné. Ze super badass záporáku se až na výjimky vyklubou slabší kopie starých známých a ve finále je podstatné jen to, co se děje okolo Spoiler. Závěrečný cliffhanger zajímavý, ale v kontextu zbylých sešitů nic moc.
  • Thurin
    Pořád mě to baví. A za mě by tam klidně mohlo být i méně Batmana.
  • Cinema Ranger
    Opět skvělé, sice ne, tak jako první díl, ale rozhodně je to skvělé, kresba se mi líbí u všech kreslířů, jen je škoda, že tam moc neřeší Red Robina, jelikož k němu se vrátíme jen na 4 stránky, možná méně. Pak mám ještě dalsí dvě výtky a to k tomu, že do toho zatahují jeden takový špatný komiks, který u nás vyšel a nazývá se Noc Nestvůr, ale je alespoň dobré, že to číst nemusíme a obejdeme se bez toho, jelikož zas tak velkou roli, v tom nehraje. Dále je škoda, že hlavní příběh tohoto komiksu je jen na 5 sešitů a dále tu máme příběh o Batwoman, ano je zajímavý a přináší nové poznatky do série a o postavě a dále se to v ní bude řešit, ale proč? To mohli dát do její série, kterou a má a mohla tady již vycházet. Jinak opravdu libový komiks. Tento komiks a vlastně celou tuto sérii doporučuji! 85%
    PS: Pokud čekáte, že se bude více Red Robin řešit v dalším díle, tak to se pletete, počkáme si asi do pátého dílu, pokud tady vyjde, což doufám, že ano...
  • Matycz
    Moc dobrý komiks ale ne tak jako 1 díl
  • karl173
    Tynion IV opět jede ten jakoby marvelovský styl a snaží se všem postavám dát nějaké osobní problémy, které mají potřebu řešit. Na jednu stranu je to dobře, dialogy tím dostávají větší rozsah a navíc je Tynion zvládá, takže i při větším počtu textu se to čte dobře. Problémem je ale v této knize to, že vlastně neustále něco řeší a zároveň se nestane skoro nic. Sice je zde vidět opět jistý posun v ději, ale jinak veškeré skutečné problémy a především ty s protivníky byli téměř o ničem. Byla z toho cítit téměř až tuctovost a lacinost, což je škoda. Navíc i když je všem už jasné, že v této sérii je Batman spíše vedlejší postava, nemusel by ho autor vykreslovat jako naprostého pozéra, který má akorát velkou hubu keců a když dojde na akci, tak je naprosto k ničemu. Zkrátka jsou tu zajímavé a dobře odvedené věci, pak jsou tu nepochopitelné a hloupé věci, a celkově to rozbíjí něco, co rozbíjí každou druhou týmovku. Kresba je na tom vlastně podobně. Vzhledem ke střídání kreslířů se její kvalita značně mění a jsou zde momenty, kdy se mi nelíbila, ba dokonce jeden sešit se mi po kreslířské stránce nelíbil téměř vůbec. Jedná se tedy celkově o slabší díl, ale stále je zde šance pro zlepšení a Tynion IV má rozhodně ještě nějaké trumfy v rukávu. 60%
  • George Walker Bush
    Tož ten nápad se Syndikátem obětí se mi docela líbí. Batwoman mi přijde sice stále nesympatická, ale příběh má hlavu a patu, jsou tu přesahy v podobě vývoje a nějaké té historie postav a vůbec to není tak špatné.

    Celkový dojem: 70%
  • rewkon
    Takhle první díl byl určitě lepší ,ale neznamená ,že druhý díl je špatný zatím jde vidět ,že Tynion buduje něco většího uvidíme jestli to dotáhne do úspěšného konce,V tomto díle jde vidět ,že největší nepřátele si tvoříme leckdy samy .
  • erik
    Snyder sem, King tam a pritom Tynion IV. nenápadne píše najlepší batmanovský komiks za dlhé roky. Príbeh funguje, postavy z tímu stoja za citové väzby a kresba v podaní viacerých autorov/autoriek neuráža. Nečakane najlepšia vec z Rebirthu v ČR.
  • Darth Raelchi
    O dobrý level dolů než kniha 1. Zmatené a neuchopitelné. Nevím pořádně o co šlo. Záporáci jsou v podstatě "lacinější" obdoby klasických batmanovských záporáků. Pokus o změnu není hloupý, ale ten Syndikát obětí se chová v podstatě totožně jak jejich "předlohy". Pokus o novátorství selhal. Začínám kroutit hlavou nad Rebirthem. Začínám kroutit hlavou i nad Batmanem a daleko více si začínám vážit starších děl a sešitů. Nevím, prostě mi to tady přijde celé takové zamotané a divné a furt mi jako někdo říká, že to je vlastně jinak a že jde o něco velkého a přitom jde vlastně o hovno - to mám z přečtení Syndikátu obětí. Snad jediné co mě docela bavilo, ale o dost méně než v knize 1, je kresba. Uznávám, že ten červenej ze Syndikátu je fakt dobrej. Ten snad asi jako jediný pro mě představoval světýlko naděje, že tato série nepůjde do kytek. Jestli to bude někdo zajímavý v knize 3 a dál, tak druhou knihu vezmu na milost, protože v celku vždy vše vypadá jinak, než samostatně. Sešity s Batwoman mi přijdou jak Batman Year One, ale v ženským podání. Zase nějaký pokusy o vyšší smysl. Do toho ta ufňukaná Spoiler. Batman Family - už asi chápu co to znamená a zlatá éra pouze s Dickem nebo jiným Robinem. Ono to asi jiné nebude, tak čemu se pořád divím. Zase, nevím, asi čekám, že mě to bude aspoň bavit. Nebaví a nebaví. Velký sešup dolů oproti jedničce.
  • cyboy
    Cela ta idea Ligy ublizenejch proste nefunguje a fakt je, ze jsem si pri cteni rikal: "Hele, Bato, hod kapi na hrebik. Spouste scenaristu vyresis problem."
    Nemuzu rict, ze by to bylo uplne spatne, ale proste to netahne, osudy (tentokrat znacne ufnukanych) postav, vam jsou naprosto ukradene a jediny svetly moment to ma, kdyz se na skok vratime k Robinovi. Bohuzel v te jeho lince se nikam neposuneme, ale uznavam, ze to vzbuzuje zvedavost.
    Stejne jako minule: 60%
1336163