Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Dysfunkční superhrdinská rodinka známá jako Umbrella Academy prožívá těžké časy. Poté, co jedna z nich málem způsobila apokalypsu a jejich milovaný mentor Pogo zahynul, panuje v rodině skleslá nálada.

Z apatie je postupně vytrhne až hrozba nové katastrofy, která by mohla změnit minulost nebo zničit svět. Potíž je v tom, že jsou všichni zaměstnaní svými vlastními, velmi reálnými problémy. Vanya je v důsledku střelné rány do hlavy připoutaná na lůžko. Fáma přišla o hlas, jenž je zdrojem její moci. Kosmo se projedl málem do bezvědomí. A zatímco Číslo pět se věnuje jakýmsi pochybným kšeftům na psím závodišti, Kraken začíná zjišťovat, že by jeho nedospělý bratříček mohl být klíčem k sérii záhadných masakrů.

Kniha obsahuje také krátký bonusový příběh "Kamkoliv jinam", ve kterém vystupují Vanya a Kraken, a rozšířený skicář s koncepty tvůrce série Gerarda Waye a Eisnerovou cenou ověnčeného kreslíře Gabriela Bá (Casanova, Pixu).

Obsahuje sešity série The Umbrella Academy: Dallas #1-6 (listopad 2008 - květen 2009)

Scénář
Gerard Way
Art
Gabriel Bá
Ink
Gabriel Bá
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Gabriel Bá, Dave Stewart
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy, parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-579-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
702 g
Stran
184
Cena
569 Kč
Originál
The Umbrella Academy #02: Dallas (Dark Horse Comics, 2009)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.11.2019 20:48Umbrella Academy #02: Dallas
    Tohle mě fakt bavilo, konečně mi to trochu začalo zapadat do sebe a říkám si, že by to nakonec nemuselo být tak špatné, jak mi to přijde. Část 1. série se tu promítá také a i celkově se mi to celé lépe uchopovalo. Ano, kniha 1 mi přišla jako takový teaser nebo promo, rozehrávka něčeho většího a tady to začalo zapadat a i těm vtipům jsem se smál a přišlo mi to fakt o poznání lepší než kniha 1.
  • perak
    perak16.10.2019 15:44Umbrella Academy #02: Dallas
    Nedalo mi to a hned jsem se pustil do pokračování. Některé věci, které mi v prvním díle chyběly, se objevují až zde, a celkově mi přišlo, že má vyprávění větší spád. I díky jedinečným Hazel a Cha-Che je příběh více ujetý a všemu dává korunu další teorie atentátu na JFK. Jediné, co mne mrzelo, bylo, že tentokrát nedostala skoro žádný prostor Vanya.
    No jsem hodně zvědavý, kam s tímto příběhem budou autoři směřovat dále. O tom, že by neudržely nastavenou laťku, tak nějak nepochybuji.
  • Liborius
    Liborius29.5.2019 17:10Umbrella Academy #02: Dallas
    Dallas není až tak precizně vysoustružená jízda jako byla Apokalyptická suita. Ale pořád se jedná o skvělou záležitost, která fajnově vybočuje oproti řekněme tradiční superhrdinské četbě. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/umbrella-academy-dallas/
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.1.2019 11:29Umbrella Academy #02: Dallas
    Bizarní, místy zbytečně zkratkovité, zábavné.
    Více na http://www.youtube.com/watch?v=4DHiPXRgg9Y
  • rooty
    rooty19.11.2018 02:04Umbrella Academy #02: Dallas
    Zkratkovitá popcornová zábava, přečteno asi za 20 minut. Hodně šílené, ale v pozitivním smyslu. Těším se na pokračování.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin28.10.2018 09:24Umbrella Academy #02: Dallas
    U prvního dílu jsem si nebyla jistá, co to čtu, u druhého už jsem úplně ztratila pojem, ale zato ten výsledný dojem! Boží koží!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.9.2018 17:49Umbrella Academy #02: Dallas
    Má to skvělý až filmový střih, příjemnou rozháranou kresbu, celkem povedené dialogy... ale příběhově mě to baví ještě o něco méně než první díl. To prokleté cestování časem.

    Celkový dojem: 50%
  • Norri
    Norri mecenáš29.8.2018 11:58Umbrella Academy #02: Dallas
    Dallas je skvělým pokračováním geniálního prvního dílu, ale zároveň je trošku jiný. A není se čemu divit. Začátek s momentem překvapení je vždy jen jeden a bývá zatraceně těžké na něj navázat. Pokračovat tak, aby se autor neopakoval a celý vesmír někam posunul. To Gerardu Wayovi povedlo dokonale. V doslovu Gerard píše, že příběh Dallasu začal vymýšlet až po obdržení Eisnerovy ceny za Apokalyptickou suitu. Odrazový můstek pro Dallas si ale připravil už během suity. Dokazuje to, jak moc měl dopředu vymyšlený celý vesmír a to je obrovský příslib do budoucna. Vždyť v tomto vesmíru je toho ještě tolik co vyprávět! Pro mě patří Umbrella Academy k tomu nejlepšímu, co u nás momentálně vychází. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/umbrella-academy-dallas
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.8.2018 19:09Umbrella Academy #02: Dallas
    Trochu lepsi nez prvni dil, i kdyz jinak nez jsem cekal. Kazdopadne jde spis o volne provazane knihy, ze kterych necitim potrebu "musime tam neco dat, jinak nestihneme dalsi cislo", ale je na tom videt koncept.
    85%
282151
Četl/a (88)
2scha, AlmightyMates , anka, BadBoy, Benny, besikv, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fr3d_K, FrostyPozarnik, Garp, GeorgeeW, Georgíno J., Giskard, Hades, IndyP, invape, Jabba, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, John Wick, kadas97, Kaluž, kaylin, kinak, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, malylada, Marvin, massilia, Matthew, MEGA, Mercurio, mindstormjak, Mitak, mywiel, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, perak, Petr, petrSF, RadimNemec, raenius, RedButton, Rinter, rooty, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Sir_Pete, start05, the.kasztan, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tukak, vranakx, VXP, Zbysek2410, zgrywus
(127)
2scha, Alfi, AlmightyMates , anka, BadBoy, Benji, Benny, besikv, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, Dexir, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, faster86, Filip123, Final, Fox01, Fr3d_K, Georgíno J., Hades, herbert, hugosnowden, hyba1991, IndyP, invape, Jabba, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, John Wick, kadas97, Kaluž, kapicka, Karel Sec, karl173, kinak, Lachvos, lacoste, Lenny, Lojza, Lord Baltimore, maara, Malachias, malylada, markic, Marvin, Matthew, max brod, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, Mikei, MIKER65, mindstormjak, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, PH79, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, RedButton, Ricarderon, Rinter, rooty, Rumburaq, Saran, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Šedo, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slothest, songoku, start05, suricattaontheway, tacmud, The Genius, Tialster, Tiba, tomned, Tony TwoDee, Toren, Traum, Troyoun, trudoš, Velkej šéf, vranakx, VskPrzk, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (21)
Corvus, delsemela, DracoAn, dvoracekpetr1, Elnie, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Himlik, Infarkt, Jimbeam90, Ladinek82, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, plaštěnkář, Sikk, sleepless, TenCoJeZbytečnej, Wakker
Shání (5)
Corvus, GeorgeeW, Jimbeam90, mineralk, Nightmare