Koupit
Uvolněte cestu pre mstivou právničku, superženu, jejíž intelekt si nezadá s její neuvěřitelnou silou, stoupající She-Hulk!

Sten Lee a John Buscema v roce 1980 vystoupili a přinesli světu spravedlnost v podobě nefritové obryně Jennifer Waltersové!
Seznamte se s počátky bojovnice v soudní síni, než otevřeme některé z jejích největších případů, které komiksová legenda
John Byrne rozehrává v sérii, jež z ní udělala novou ikonu! Vrhněte se do čtení s hrdinkou tak silnou, že boří dokonce i hranice komiksu! Tohle je senzační She-Hulk!

Obsahuje příběhy:
She-Hulk žije
Senzační She-Hulk

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Savage She-Hulk (Vol. 1) #1 a Sensational She-Hulk #1-8


Scénář
John Byrne, Stan Lee
Art
John Buscema, John Byrne
Ink
Al Gordon, Charles Stone (Chic), Bob Wiacek
Barvy
Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
John Byrne
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
737 g
Stran
216
Cena
249 Kč
Originál
Sensational She-Hulk: From Savage to Sensational (Marvel)
  • ludek.n
    Právnička Jennifer Waltersová, sestřenice Bruce „Hulka“ Bannera, se v roce 1980 za dramatických okolností stala zelenou Amazonkou She-Hulk. Poté, co se léta protloukala Marvelovským vesmírem jako členka Avengers či Fantastic Four, ji devět let po debutu John Byrne coby Senzační She-Hulk zajistil samostatnou pravidelnou sérii. Kromě jiného ji dal do vínku jedinečný a specifický přístup k vyprávění příběhů. Jennifer si totiž uvědomuje svou existenci komiksové postavy, což jí umožňuje přímo komunikovat se čtenářem, přeskakovat mezi panely, protrhávat se skrz stránky, obracet se na své tvůrce a zapojovat je do dění, prostě využívat všech možností, jak bořit hranice svého fiktivního světa. Druhým nepřehlédnutelným elementem popularizace She-Hulk je Byrnův humor, který se neostýchá rýpat, ostouzet a parodovat cokoli, co mu přijde pod ruku. Od Star Treku, Robocopa, kreslené seriály pro děti, rytíře na bílém koni až k Santa Klausovi (dokonce ani samotný Marvel nezůstal ušetřen pohany). Někdy je veselosti až příliš a sklouzává ke stupiditě, ale povětšinou se Byrnovi daří balancovat na hladině vkusu. Kresba klasická „osmdesátková“, ale fajn s letmým blýskáním na překvapení.
  • Norri
    Když jsem začal tuto She-Hulk číst, tak jsem si říkal, že zvěsti o tom, jak je to skvělé, značně přeháněly. Pak jsem ale úplně změnil názor. Sešit se vznikem She-Hulk je není úplně špatný, ale ani to není žádná bomba. Neurazí, ani nenadchne. Potom ale začne příběh Senzační She-Hulk a celé to začne být značně bizarní - zhypnotizovaná She-Hulk v cirkuse, She-Hulk s uříznutou hlavou, hlava vědce přišitá ke gorilímu tělu, vědec s příliš velkou kůží a tak dále. Vy sice nevěříte vlastním očím, ale bavíte se. A pak to přijde… Shulkie začne bourat čtvrtou stěnu silou demoliční koule. Povídá si se čtenáři, dohaduje se s vlastním scenáristou a dělá si srandu ze samostatného komiksového průmyslu. A co víc, nadrzo trhá stránky komiksu, aby si trhlinami zkrátila cestu z místa na místo. Navíc si střihne televizní dobrodružství ala “Dva nosáči a video”, dobude hluboký vesmír s vesmírnými kamioňáky a protáhne pár komínů se Santa Clausem. Při tom všem je skvěle nakreslená a je neuvěřitelně sexy. Rád bych si dal nášup.
  • sedw
    Ze začátku mě komiks příliš nebavil a chvíli trvalo, než jsem si zvykl na styl vyprávění. Ale od třetího sešitu (Ropušáci) to začalo být lepší a plně jsem se chytil v sešitě se Stilt-manem. Pak už to to byla parádní zábava až do konce, podpořená skvělou kresbou. Opravdu svěží komiks.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.12.2018 13:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #051: She-Hulk
    She-hulk mě poměrně bavila už v UKK, takže jsem se na její vystoupení těšil. Stanovo vytvoření této postavy se povedlo a čtení začalo opravdu dobře. Pak přišla na řadu série od Byrneho a jeho komické parodování marvelovského a vůbec superhrdinského komiksu jako takového jsem si užíval. Bylo to čtivé a zábavné. Bohužel někdy v polovině začala tato série ztrácet dech. Zábavnost se z komisku začala trochu vytrácet a například celý vesmírný úskok mi přišel jako pěkná blbost plná nezajímavých postav a pár povedených momentů to moc nezachránilo. Co se naopak povedlo udržet po celou dobu na stejné úrovni je kresba. Ta nejen že se mi líbila, ale také svými velkými panely dopomáhala celkem ukecanému komiksu ke svižnému čtení. Nebýt tedy druhé slabé poloviny byl by tenhle komiks pro mě velkým překvapením, bohužel nakonec je to vcelku jen lehčí nadprůměr. 60%
  • PKD
    Do tohohle jsem naštěstí nešel naslepo,takže jsem tak nějak věděl,ale stejně to nic nemění na faktu,že jsem se chechtal jak blázen a dostal za pusu 195str.výborného comicsu+8str.dosti důkladného infa,které mě rozhodně zajímá. Takže,když to shrnu i s grafickou úpravou a tak,dostal jsem opravdu velmi dobrý (jak kresebně,tak scénáristicky), comics,kterému do plného počtu chybí to,že ke konci jsem se už tak u té Byrneovy série nebavil,jako řekněme,u prvních 5 čísel. Ale stejně mi trochu vadí,že si takto nevyhrál o pár let dříve,když dělal Man of Steel. Jako by ho ten Kal-El tolik nebavil,jako Jennifer.:) Každopádně jsem po tomto už naprosto přesvědčen,od koho že to McFarlane dosti těžce,okopíroval ´´svůj´´ kresební styl. Naprosto bez debat je to vidět u rozcapeného Spideyho nad městem na úvodní stránce, 3.č. Tu pózu,si nejde splést. Pokud máte samoz.načteno a nakoukáno McFarlaneovy comicsy. P.s.a to vysvětlení,proč hrdinové v comicsech nestárnou a kdy ano,jsem ještě snad v žádném comicsu takto podané nádherně melancholickou (docela mě to dojalo,se přiznám) formou,ještě snad nečetl. Bravo! Byrne! Vždycky jsi byl třída...ale že jsi i někdy extra třída,no...co dodat? A ještě umíš sakra dobře kreslit. Kolik autorů/keslířů tohle může říct?
  • willis
    Že existuje termín "bourání čtvrté stěny" jsem se dozvěděl asi před rokem. V téhle knížce je právě tohle asi to nejzajímavější co nabízí. Přišlo mně to vtipnější a přirozenější než v Deadpoolovi. Příběhy nejsou špatné a plynou bez nějakých křečovitých zádrhelů. Jinak sympatická hrdinka a jako seznámení s postavou OK.
  • 159753258x
    Tak tenhle Deadpool byl skvělý, jo sorry my bad, tohle se jmenuje trochu jinak. Je to přece senzační She-Hulk, Hulk v sukních a nebo jestli chcete, Jennifer Waltersová. První sešit od Leeho, jede ještě na vážnější notě, ale slušně vám ukáže origin Jennifer. Co přijde potom, je ale něco skvělého. Čekal jsem, že to bude jiné, čekal jsem snad opravdu všechno, ale tohle. Chci víc, něco takhle originálního jsem už dlouho nečetl, autor si tady dělá srandu snad ze všeho co vás napadne. Prolamování čtvrté stěny je absolutně boží, mluvení s publikem, přechody mezi panely, vše funguje jak má. Nejvíc mě asi dostalo "Tohle je vesmír, no tak Byrne umíš to líp". Nechybí šílené zápletky, které někdy byly hrozně přestřelené, což je ale Byrnův záměr. Autor vás šokovat, něčím uzemnit, doufá v to, že si budete říkat, co to sakra je. Někomu to sednout nemusí, ale myslím že většina jako já, si bude pomlaskávat. Humor mě tady bavil, někdy byl trochu předvídatelný a lacinější, ale fungoval, což se moc často nestává. Kresba se tady hodnotí celkem špatně, některé detaily hlavně obličeje z dálky a výrazy ve tváři se mi moc nezdály, ale četl jsem rozhodně horší retra, ale to už jsem opravdu hnidopich. Takhle by mělo vypadat NHM, dávám 85% a určitě si někdy tohohle Deadpoola, pardon She-Hulk dám znova.
  • S4TW
    Už origin z rukou pana Leeho dával znát, že tato postava má co nabídnout a nebude se jednat jen o lacinou kopírku svého bratránka, ač prapůvodní motiv byl tomu dost blízký. Naštěstí se povedlo to, co se Stanovi dařilo poměrně často a to dát postavě lidskou, originální tvář. Ač první sešit nedosahuje úplných výšin, tak se jedná o fajn první číslo s dobrou kresbou a žhavícím úvodem. No a pak nastávají orgie. Mistr Byrne se ukazuje v plném světle. Ten týpek se na mém žebříčku vyšvihnul do předních pozic. Nejenže je to excelentní kreslíř, jehož kresba patří mezi to vůbec nejlepší, co osmedesátky nabízely, ale on je i sakra dobrý scénárista. Tohle je opravdu vtipný, zábavný a originální kousek. Nejenže je tu Jen podána jako neskutečně chytlavá, chytrá a sexy postava, ale jeho bourání zdi mezi komiksovou postavou a fanouškem je excelentní. Dokonce se mi to líbilo víc než v nejlepších kouskách Deadpoola. Já popravdě ani netušil, že She-Hulk přišla dřív než Wade. Fakt se to povedlo, spousta těch narážek je neskutečně vtipná, chození mezi panely, přerušování příběhu odbočkami, odkazování na staré FF, mluvení ke čtenářům či tvůrcům, prostě celkově to parodování a “zesměšňování“ komiksu se tu povedlo. Ano, příběhově se záměrně místy jedná o čisté béčko, ale takové to sakra dobré béčko. A navíc se po delší době povedl i bonus, kde není jen historie. S knihou jsem maximálně spokojený.
  • mearez
    To, že jsou komiksy se She-hulk kvalitní, ví každej fanda Marvelu. Ale že až takhle?
    Byrne umí. Kreslí skvěle, píše stejně dobře a já ho mám sakra rád.
    První sešit jsem četl podruhé, a upřimně, líbil se mi víc tentokrát. Kresba je sedmdesátkovej průmněr, příběh má úroveň komiksu vytvořeného ve spěchu kvůli autorským právům, takže žádný terno. Každopádně druhá, hlavní část knihy servíruje kvalitní, zábavný příběh.
    Byrne tu pokládá základy Deadpoolovi, což je naprosto úžasný sledovat. Přechody mezi panely nebo stránkami (hlavně komix burza-kdo četl, ví), mluvení k autorovi a čtenářům, lístečky na okrajích stránek nebo mluvení ke čtenáři na obalech sešitů je jen špička ledovce a je zábavný sledovat, jak tyto prvky dnes využívá ve svých komiksech třeba Gwenpool (Deadpool to tolik nepřehání, Gwenpool jo)nebo Catwoman na obálce jednoho ze svých aktuálních komiksů. Toť ke stylu psaní. Díky slovu tvůrců chápu, proč si Byrne ulehčoval práci přechody, aby nemusel vymýšlet příběh o tom, jak se She-hulk dostala z bodu A do bodu B. Na jednu stranu lazywriting (jak by řekl filmový Deadpool) na druhou stranu příjemná zábava a neodtrhne to čtenáře od děje. Byrne formou vtipů dělá poctu šedesátkovejm komiksům, nešetří prolamováním čtvrté stěny, ani postavami, které si uvědomují, že jsou v komiksu. Komiks je plnej jak hlavních hrdinů Marvel universe, tak céčkových postav, o kterých neměl český čtenář šanci číst, Byrne k tomu přimíchá pár jednorázových záporáků , vesmírných kamioňáků, spodního prádla, Spider-manovo záporáků,létajících aut a emzáků, a je z toho slušná superhrdinská jízda, která nemá chybu.
    Vesměs je to komiks, kterej si užijí fandové Deadpoola, ale nemusí se líbit čtenářům, kteří si libují ve vážnějších komiksech. Kresba je Byrne ve svojí vrcholné formě. Zalroveň nemusíte mít nic načteno, takže si tenhle komiks užije nováček i znalec. Zase jednou vyvedené NHM.
    Za mě 5*.
  • louza
    Pěkně nakreslené zábavné retro. První Leeho sešit se ještě nese ve vážném duchu. O dekádu mladší zbytek devítisvazkového omnibusu baví za vlast. She-hulk diskutuje se scenáristou, dělá v příběhu různé komiksové zkraty, probourává se skrze stránky a koresponduje s různě bizarními postavičkami z nichž drtivý je zejména tirácký hrdina Razorback, který by si zasloužil vlastní svazek NHM. Asi ne mistrovské dílo, ale mainstremový komiks v nejčistší formě se všemi povedenými atributy.
  • hroubek
    S She-Hulk jsem toho moc nečetl, a proto jsem byl celkem zvědaví, co dostaneme, jelikož tento komplet má dost silné příběhy s ženskými hrdinky. A She-Hulk mě velmi mile překvapila. Tohle bylo opravdu zábavné a oddychové čtení. Příjemně přepálené, vtipné, uvědomělé a to bourání čtvrté stěny se mi hodně moc líbilo. Krásně se to čte a na kresbu se velmi hezky kouká. John Byrne si s kresbou krásně pohrál a Jen/She-Hulk je v jeho podání hodně sexy, i přestože je celá zelená. She-Hulk je ve výsledku velmi příjemný komiks, který pobaví a rozesměje a mě se dost líbil.
  • P.G.
    Přiznám se, že jsem k 51. svazku NHM přistupovala trochu s rezernou. Předmluvy až radši ani nečtu a tak jsem se rovnou pustila do vlastního komiksu. První číslo představující naši hrdinku jsem vzala jako letmé seznámení (tak trochu varovné). Kresba celkem povedená, ale příběho - no, jak říkám, lehké varování... No a pak přijde 8 čísel hlavního příběhu, u něhož jsem se královsky bavila. Kresba super, příběhově sice žádná extra třída, ale těch různých narážek na kde co, hříček a vtípků! Po přečtení jsem dokonce sedla ke googlu, abych si ověřila, zda to či ono bylo dříve či později, než tento komiks (jako třeba v tom třetím předposledním panelu v čísle 3!). Dokonce jsem začala uvažovat, že si něco dalšího z devadesátkové She-Hulk opatřím.
  • Carnage
    Na She-Hulk jsem se moc netěšil a ona nakonec příjemně překvapila. Přečetl jsem to ani nevim jak a občas sem se i zasmál, tohle je opravdu takovej Deadpool před Deadpoolem.
  • Venomslav12stars
    Není to špatný mě se to líbilo objevil se tam spiderman,mysterio,Mr.fantastic
    Je to dobrý retro ale někdy ta kresba je hrůza třeba jak spiderman visí na pavučině (Ale jinak je dobrá) a někdy příběh nedává smysl pro začátečníky kdyby tam nebyly týhle chyby dal bych 4hvězdy ale dávám 3/5-dobré
  • cyboy
    Fakt jsem byl skepticky, kdyz chlapec v predmluve opet nesetril superlativy a trousil hlasky o vtipnosti a boreni hranic. Ten uz toho v predmluvach nakecal a pokud vim, tak ted pise Babisovi program. Kazdopadne tentokrat vazne nelhal. Komiks z roku 1989 u ktereho jsem se i nekolikrat nahlas smal a opravdu uprimne me mrzi, ze dalsi cisla asi v ramci NHM nedostaneme. Pro me asi prvni cislo NHM po kterem mam potrebu vedet co bylo dal a premyslim o koupi originalu.
    Opet nejde o etalon zanru, ale vtipny, odhleceny a sympaticky mimozni komiks to je. Urcite se k nemu nekdy vratim.
    80%
  • SiWeX
    Na She- Hulk jsem se hodně těšil a zklamaný určitě nejsem a to je to retro 👍 ☺️
1422113
Četl/a (84)
159753258x, 2scha, Alfred, Anton, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, Drozd, dvory, electricfret, erik, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, JORDY, karl173, kaylin, KdG, Koci, Kouzelnik7, lantan1, Le Porello, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, Norri, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petrSF, PKD, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S4TW, Scaleo1, Schimi85cz, sedw, SekyCZ, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Symbi, the.kasztan, Tomski, trudoš, tukak, TZcomics, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(222)
10milda, 159753258x, 2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton, Artin, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drozd, Dzoglik, electricfret, erik, ErraticCamp, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Le Porello, Lenny, listr, Lobok257, Lukyn2810, maara, Mariomichal, Mart74, Martinb, Marvin, Mates17, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Bolt, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, PKD, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RicHard. , Rinter, roswelll, Rumburaq, S4TW, saja, Salien, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, sedw, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, willis, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
BreakingAway, delsemela, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (1)
Fox01