Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
ZBRUSU NOVÁ DOBRODRUŽSTVÍ DESÁTÉHO DOKTORA!

Dva cizinci: Doktor, okouzlující a excentrický Pán času s minulostí temnou a tíživou jako černá díra, a Gabriela Gonzalezová, servírka s uměleckými sny a budoucností, která ji táhne dolů jako olověné závaží.

Spojeni vlnou psychických hrůz, které sužují New York, jsou nuceni vydat se vstříc epickým dobrodružstvím skrz čas a prostor - to vše v péči cenami ověnčeného scenáristy Nicka Abadzise (Lajka) a fanoušky oblíbené kreslířky Eleny Casagrandeové (Suicide Risk)!

Obsahuje sešity série Doctor Who: The Tenth Doctor #1-5 (červenec 2014 - prosinec 2014)

Scénář
Nick Abadzis
Art
Elena Casagrande, Alice X. Zhang
Ink
Michele Pasta
Barvy
Valentina Cuomo, Azzura M. Florean, Arianna Floreanová, Fabiola Ienne, Claudia ScarletGothica
Obálka
Alice X. Zhang
Lettering
Jana Šelová
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Jana Jůzlová, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, dobrodružný, postapokalyptický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-565-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
360 g
Stran
128
Cena
329 Kč
Originál
Doctor Who: The Tenth Doctor - Revolutions of Terror (Titan Comics, 2015)
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger7.9.2019 12:48Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    Doctora Who mám nakoukaného až do 8. série s 12. Doctorem, ten mě přestal bavit. Ale co chci říct je to, že mě to bavilo, 10. Doctor je můj oblíbec a ikdyž nejde o nic světoborného na poli tohoto sériálu, tak jsem se bavil. Pokud nejste fanoušek, tak Vás to bavit nebude. 70%
  • Multiverzum
    Povedené dobrodružství Pána Času věrně odrážející atmosféru televizního seriálu. Nezáleží na tom, jestli jako Doktora preferujete právě verzi Davida Tennanta, nebo v hlavní roli vidíte raději někoho jiného, Revoluce hrůzy je prostě a jednoduše kvalitní příběh, který byste neměli minout.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/desaty-dr-who-revoluce-hruzy/
  • mearez
    Dovoluji se považovat za fandu seriálu Doctor Who, ale za whoviana se nepovažuju. Ovšem tenhle komiks mě potěšil. Jednak proto, že mám Tennanta hodně rád a druhak proto, že mi chybí desátý doktor v seriálu. Ale tohle je příležitost si připomenout, že Tennant byl nejlepší doktor.
    Jedná se o dva příběhy, které jsou sestavené podle klasické seriálové šablony, takže se jedná o příběhy velice podobné seriálovým dobrodružstvím. První příběh byl super, bavil mě, nebyl vůbec špatný a byl pěkně nakreslený. Gabb je taková průměrnější doktorova společnice, ale přijde mi mnohem sympatičtější než Rose, ale na Amy nemá. Druhý příběh byl nudnější, ukecaný, moc mě nebavil a tak něják se mi moc nelíbilo Gabbino ,,deníkové'' zpracování celého příběhu. Taková klasická epizoda z Doktorova brouzdání vesmírem. Kresba byla stále pěkná.
    Tenhle komiks bych rozhodně nedporučoval čtenářům, kteří nikdy neviděli ani jednou epizodu seriálu, a vlastně nikomu, kdo nemá k seriálu Doctor Who pozitivní vztah, protože tenhle komiks je přesnéé komiksové zpracování seriálu a odráží se v něm klady i zápory seriálu. Za mě 4*.
  • Gustik5
    Komiks Desátý Doctor Who: Revoluce hrůzy ode mne dostává stejné hodnocení, jako Terorformace, poněvadž mne bavil zhruba stejně. Četl se svížně a nenudil. Ale popravdě nic extra ani nepředvedl. A to říkám jako fanda seriálu! Co se kresby týče, místy potěšily drobné eastereggy, které právě Whoviané ocení. Jinak je celkově, podobně jako v případě předchozího komiksu s dvanáctým Doktorem příjemná, místy více, místy méně prokreslená. Linka i coloring tak nějak odpovídají běžnému mainstreamovému standardu, z něhož ovšem nijak významně nevybočují. Tudíž způsob, jakým je komiks kreslen sice rozhodně neurazí, nýbrž však zase kdovíjak nenadchne. Nebyl tu žádný větší panel či celostránkový výjev, který by mi nějak utkvěl v paměti. I v tomto případě jsou příběhy zde nijak nepřekonávající průměr obyčejnějších epizod seriálu. Ačkoli se jim nedají upřít celkem zajímavé nápady, které by si nicméně i tentokrát zasloužily mnohem víc prostoru na rozpracování. Nezbývá tak než doufat, že v dalších komiksech jak v případě Doktora desátého, tak dvanáctého, které má Crew v plánu vydat, se tvůrci více odváží… Na závěr samozřejmě potěší bonusy a bohatá galerie variantních obálek.

    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/08/komiks-desaty-doctor-who-revoluce-hruzy-2018-doktor-a-komiksova-spolecnice-celi-nocnim-muram/
  • karl173
    karl173 mecenáš23.7.2018 18:33Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    Desátý Doctor se mi líbil o něco více než dvanáctý a je jen velká škoda že si sebou vzal stejný problém jako u Dvanáctého Doctora. A tím je to že tu dostáváme dva příběhy, přičemž první je o sešit delší a je vydařenější a druhý je kratší a o poznání slabší. Je velká škoda že zde není jen jeden příběh na celou knížku, protože si myslím že by to mohlo hodně pomoct. Tak či tak oba dva příběhy jsou oproti Dvanáctému o něco lepší. Především první příběh je velmi povedený a jak jsem již zmínil, je velká škoda že si s ním autoři ještě trochu nepohráli a není natažený na celou knihu. Kresba se mi také zdála o něco lepší a hlavně není tak zmatená jako u Dvanáctky. Sice opět dám tři hvězdy, ale už to mohlo být i navíc. Na Desátého Doctora se budu určitě těšit více. 65%
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.6.2018 20:41Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    Pokud jste fanousci televizniho serialu, tak z toho asi upadnete do bezsebe. Ja hodnotim ciste na zaklade toho co je v komiksu a to na me dvakrat nezapusobilo. Stejne jako v pripade dvanacteho Doktora, i tady je snaha o humor, ktera jde casto dost mimo a dejove je to asi na stejne urovni. Obema seriim dam sanci jeste jednou, ale po stavajicich dvou knihach vlastne vubec nechapu, kde se ta obliba Doktora Who vzala.
    60%
  • Doppelganger
    Doppelganger29.6.2018 14:40Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    cyboy: kdybys můj příspěvek dočetl do konce, tak bys věděl, který díl. A jinak to většinou lidi dělají tak, že si pustí první díl první série, překvapivě.
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.6.2018 14:05Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    Naprosty souhlas s GWB. Radeji nez koukat na serial (Doppelganger pise o pusteni si jednoho/dvou dilu - a kterych z tech asi 500 existujicich?) a investovat stovky hodin, si prectu nejake dilo od ktereho ocekavam, ze obstoji samo o sobe. Pokud ne, pak jde o selhani autora a ne moje. Neresim odkazy na serial, kterych jsem si mozna nevsimnul, ale dejovou linku. A pokud je divna, nevtipna a klisovita, tak ano, mozna by se mi to po 500 dilech serialu zacalo libit, ale to neznamena, ze je to dobre, spis ze jsem si vymyl mozek. Nic proti tem, kterym se to libi a doma spi v telefonni budce. Jak uz jsem psal v komentari - hodnotim to, co je v komiksu. Nic vic.
  • Doppelganger
    Doppelganger24.6.2018 11:12Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    GWB: kámo, motáš dohromady tolik věcí, že vlastně ani nevím, co jsi tím komentářem chtěl říct. :)
    Samozřejmě, že umělecké dílo by mělo obstát samo o sobě. Samozřejmě, že si každý může číst a hodnotit, co chce, to nikomu neberu.
    Já jenom, že přístup "neznám Doctora Who -> nepodívám se na seriál -> ale místo toho si přečtu komiks pro fanoušky seriálu -> stěžuju si, že nechápu, v čem je kouzlo seriálu" mi nepřijde logický. Nevím, já jsem třeba nikdy nehrál Mass Effect nebo Assassin's Creed, a ani na sekundu mě nikdy nenapadlo, že bych vynaložil čas a peníze, abych si přečetl komiksy podle těch her...
    Jinak for the record, Doctora Who jsem viděl všechny díly od Devátého Doktora dál, ale nejsem nijak zvlášť velký fanoušek, tak mě ty komiksy popravdě moc nelákají.
    Kdo chce okoštovat kouzlo toho seriálu, zkuste epizodu Blink (třetí série, desátý díl)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.6.2018 10:40Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    Doppelganger: Hele já to třeba budu (asi) muset přečíst, protože to je moje práce. Doctora Who nerdi kolem mě znaj a milujou a já jim to neberu. IMHO to bude asi dobrý, ale já to nikdy neviděl a kdybych se začal koukat, stane se ze mě totální no-lifer, protože těch sérií je bambilion. Máš jistojistě pravdu, že si to užije víc ten, kdo se s daným seriálem už seznámil, je to logické. Já si třeba také začnu užívat nějakou komiksovou sérii teprve po několika dílech, když už se jaksi "zabydlím", přestože mi třeba úvodní díly přišly mnohdy i jako "srágora". Na druhou stranu, umělecké dílo by mělo obstát i samo o sobě. Pakliže neobstojí, je to trapná rejžovačka peněz (viz mike731), prachobyčejný parazitismus na úspěšném seriálu. Proto se dnes chrlí tuny románů a komiksů z tohoto světa. Těžko říct, co kdy kam patří, známe jistě oba případy - někdy se to povede, někdy ne.
  • mike731
    To já zase chápu, ale není dobré hodnotit oblibu podle vedlejší rejžovačky peněz :)
  • Doppelganger
    Doppelganger22.6.2018 20:51Desátý Doctor Who #01: Revoluce hrůzy
    já zas vůbec nechápu, proč někdo čte komiks podle seriálu, který nezná. :) Není lepší si pustit jeden nebo dva díly, když se s tím chce člověk seznámit? Cílovou skupinou tady těch komiksů jsou vyloženě fanoušci tohoto fenoménu, ne normální lidi.