Koupit
Vojenský stroj s duší, myslící počítač v podobě člověka. X-51 je moncný Machine Man!

Když Abel Stack vtiskl duši stroji, který stvořila vláda, vychoval z něj muže a přijal jej za svého syna. Ale Stackova smrt zanechala tento zázrak mechaniky osamocený a na útěku.
Čekají ho dobrodružství z pera největších jmen komiksu, během nichž Machine Man zjistí, že jeho osudem je definovat lidství. X-51 byl navržen a sestrojen pro strhující příběhy technologického pokroku v mocném marvelovském stylu. Být hrdinou je pevnou součástí jeho programu.

Obsahuje příběhy:
Machine Man
Návrat zla
Znovuvzkříšení


Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Machine Man (Vol. 1) #1, Marvel Two-In-One (Vol. 1) #92-93 a Machine Man (Vol. 2) #1-4


Scénář
Tom DeFalco, Jack Kirby
Art
Jack Kirby, Herb Trimpe, Ron Wilson, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Ink
Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Barvy
George Roussos (Bell), Petra Scoteseová (Petra Goldbergová), Don Warfield, Barry Windsor-Smith (Barry Smith)
Obálka
Frank Giacoia, Jack Kirby
Lettering
Rui Alves, Michael W. Royer (Mike), Petr Schwarz
Překlad
Viktor Páč
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
645 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Machine Man 2020 (Marvel)
  • VanTom
    Nad koncepcí NHM #48 editoři přemýšleli nejenom z hlediska představení Machine Mana, ale části na sebe nepřímo navazují a vzájemná přitažlivost s Jocastou je spojuje. Úvodní Kirbyho útěk před armádou i následující souboj s Thingem (a) proti Ultronovi přinášejí roztomilé, naivní, klasické komiksové retro (přičemž ty 1+2 sešity bohatě stačí); hlavní část, 4dílná minisérie z nevlídné budoucnosti (roku 2020!), je pak zábavný osmdesátkový sci-fi futuristický pulp v tom nejlepším slova smyslu (a ve vynikající, detailní kresbě a barvách Barryho Windsora-Smithe).
  • trudoš
    „Proč já jsem se nenarodil jako videohra od Atari?!“
    Na rozdíl od ostatních postav série je Machine Man jedinou, se kterou jsem se až dosud nesetkal a jestli ano, nevím o tom. Proto mě jeho zastoupení v kompletu malinko zarazilo, zvláště s ohledem na to, že na jiné ikony se dosud nedostalo. A protože album navíc obsahuje převážně komiksy z přelomu osmdesátých let, docela jsem se toho dopředu děsil.
    Epizodka Jacky Kirbyho ale uběhla nezvykle rychle. Oproti tomu druhý příběh už je trochu upovídanější – naštěstí Tom DeFalco umí psát s přirozenou nadsázkou, takže i když se až polovinu vyprávění nic pořádně nedělo, bavil jsem se. Vlastně ani sama zápletka nebyla marná, jen má dost banální námět a znalost reálií a postav je tu nutností. Tím ovšem album ještě nekončí, DeFalco si střihl scénář i u poslední čtyřsešitovky, která je asi tím nejlepším, co mohla kniha nabídnout. Ucelené a vtipné retro dobrodružství, neapelující na znalost Marvelovského kánonu. Takže ve finále docela spokojenost.
  • MEGA
    Fakt, že se větší část knihy odehrává v roce 2020, prostě má své kouzlo. I když to ale pominu, pořád je to skvěle postavená knížka. Dostaneme zde tři příběhy, které na sebe ve větším či menším měřítku navazují a tak nám vykreslí hlavní postavu která je pro valnou většinu neznámá. První sešit je klasickej Kirby, ať už kresbou, či příběhem s filozofickým podtextem. Dále Týmovka s Thingem je povedené retro s překvapivě tragickým koncem. Klenotem je ale čtyřdílná minisérie, která je v jádru osmdesátkovej pulp jak sviňa. Budoucnost, kde robot z historie je mnohem lidštější než místní obyvatelé, mě velmi bavila a je škoda, že jsme nedostali víc. To stejné platí pro vedlejší postavy, kterým by prospělo víc prostoru. Kresba je jádro příběhu a zvládá vykreslit cyberpunký svět na jedničku. Pro tohle bylo NHM stvořeno. Za mě velká spokojenost a dávám silné 4*
  • karl173
    Celkem slušné sci-fi retro, kterému ale podle mě chyběli pořádné postavy. Ani k jedné jsem si nedokázal vytvořit nějaký vztah. Příběhy nejsou jak špatné a ani nějak extra dobré. Zkrátka celá tahle kniha na mě působí tak, že když si ji přečtete, tak si řeknete " fajn " , založíte jí do knihovny a už se k ní nikdy nevrátíte, a když vás tento hrdina mine, tak vás to nemusí nijak mrzet, leda by jste vyloženě vyhledávali tento druh žánru. Za mě 60%
  • louza
    Hodně pěkně pojatá retro kniha. Už první sešit Machine Mana v podání klasika Kirbyho je jednou z hodně lepších sedmdesátkových klasik, která by se dala číst i dnes. Následná inkarnace s Thingem a Jocastou dává vzpomenout na zlaté časy dobového komiksového mainstreamu osmé dekády. Vrchol představuje čtyř sešitová minisérie předbíhající svou dobu o celou dekádu. Všechny příběhy dávají smysl a i na sebe vcelku pěkně navazují. Správný svazek z kolekce hrdinů, který v kvalitně zvládnutých příbězích představuje řídce se vyskytující postavu, k níž by se jinak čtenáři špatně dostávali. 90%
  • S4TW
    Konečně taky postava, kterou vůbec neznám a tak NHM splňuje svůj účel. Tentokrát je kniha rozdělena na tři části. První je takový úvodní sešit, který nás seznamuje s postavou, spíše než origin (ten tu jako takový není), ukazuje to, jaká postava je, co umí a tak. Celkem průměr, Kirby mě s každým dalším komiksem baví méně a méně a jeho kresba se mi fakt nelíbí. Všechny postavy jsou takové hranaté, nepřirozené a raději zůstat u vzpomínek na jeho FF. Pak přichází dvojsešit, kde hraje MM větší roli spíše až v druhé části. Je to typické retro, naivní, ukecané, patetické, snaží se to být hodně velkolepé, ale vlastně to skončí poměrně jednoduše. Ač je tu můj oblíbený Ultron a vlastně se do konceptu hodí, neb se tu dost řeší motivy, přemýšlení a pohnutky strojů, to jak moc se podobají či nepodobají lidem, tak bych spíše zvolil komornější soupeře, ale dobrá, aspoň to má slušnou akci. Ovšem pak přichází zlatý hřeb a důvod, proč si tenhle komiks pořídit. Vynikající béčkové retro, plné klasického osmdesátkového klišé - velká korporace, která utlačuje společnost, skupina lidí, co žije na pokraji společnosti, přehnané sci-fi prvky (létající motorky) či despoticky ladění svět. Prostě všechno, co si od takového sci-fi slibujete a možná i trochu něco navíc. Hrozně mě ten svět bavil, fajn bylo zapojení několik postav z předchozích sešitů, dobře napsané nové postavy, příběh co měl hlavu a hlavně parádně odvedená práce Windsor-Smithe, který kresbě dodal to pravé kouzlo. Díky jeho barvám a úpravám působí svět syrově, drsně a nepřístupně. Pokud si budu chtít odpočinout od klasického Marvelu, tak Deathlok a nově Machine Man jsou jasná volba.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.6.2018 08:45Nejmocnější hrdinové Marvelu #048: Machine Man
    Nevím proč, ale když už NHM anebo DCKK hodím přes palubu, že už prostě další ne, tak se zase něco objeví. U tohoto komiksu, platí to druhé. Sám nevím, proč jsem na toto čekal a proč jsem věřil, že to bude super. Mám rád space opery a post-apo, antiutopii a pokud možno s roboty. Už tohle pro mě znamená předzvěst, že to mám zčeknout. Koupeno, zčeknuto a přečteno. Spokojen - naprosto.
    Takhle: Kirbyho beru prostě jako, že je a tím to pro mě hasne. Jediný důvod, proč to má pro mě význam je, abych si sehnal komiks 2001: Vesmírná odysea (pro hledače jako jsem já - komiks je nedostupný a sešity jsou drahé! Treasury sešit stojí cca 200 dolarů). Dál, Marvel Two-in-One, to je v podstatě to samé v bledě modrém, akorát je to už očím snesitelnějším. Machine Man vypadá už realističtěji a ne jak z obálek na Action Mana. Jocasta je prostě krásný android (gynoid) a líbí se mi její 70-kové ztvárnění. Příběh je slušný, odsýpá, ale myslím si, že by šel odvyprávět jedním sešitem. přijde mi tam spousta zbytečných odboček a postav. Všechno by šlo narvat do jednoho sešitu, resp. prodlouženého sešitu např. na 30 stran. Moc se kecá, než k něčemu dojde. V podstatě celá pasáž s F4 mi přijde úplně nadbytečná a The Thing by se v této sérii úplně obešel bez čehokoliv co zavání F4.
    K hlavnímu příběhu, jedním slovem - SKVĚLÉ! Prostě mám tyto příběhy rád a kresba pokud není taková, jaká byla v předchozích sešitech (této knížky), tak se ji budu vždycky zabývat a u některých si ji přímo i zamiluji. Takhle vidím antiutopii a post-apo. I když o post-apu se až tak hovořit nedá. A to se mi právě líbí. Prostě je tam nějaký svět, který se prostě nějak podělal, protože byl někdo "nenažranej" a chtěl to udělat po svým. Roboti všude, implantáty kam se podíváš, dekadence a konzum také, i když ty poslední dvě jsou jenom zmíněné, znázornění není a jsem rád, že i nebylo, pouze okrajově a v rámci určitých panelů. Pro příběh je to zbytečné se tím zabývat a pouze by to odvádělo od hlavního děje. Jde tu o Machine Mana, o kterém jsem sice nikdy neslyšel, ale o to víc mě zaujal. Pinocchio styl k polidštění je vždy silný a doprovázený i silnými emocemi. Machine Man je prostě ve správný (špatný) čas na správném (špatném) místě. Kostlivci ze skříně padají na sebe jeden za druhým a minulosti prostě ujít nelze. Ze starého světa nemáme nic, jenom pár relikvií a pamětníků a nejarději bychom na něj zapomněli. Pláštěnky nejsou - díky bohu - a máme prostě futuristicky laděný svět v duchu Terminátora / RoboCopa. Úplně mi do konceptu zapadá Deathlok, kterého jsem zde rovněž vychvaloval. Zajímavé je, že příběh poměrně slušně odsýpá a děje se v řádu několik dní, prostě doprostřed něčeho se někdo objevil (Machine Man) a situace se musí řešit s ním nebo bez něj, akorát, že s ním se poodkryjí určité věci, které napomohou. Machine Man je jakýsi DEUS EX MACHINA - v podstatě. Vůbec nic mi na komiksu nevadilo a byl jsem nadšený a napjatý od začátku do konce. Jocasta se vrátila, ale je jiná a neuchopitelná (myšleno v příběhu - je to v podstatě jiná postava). Funguje jako memento na dny ty tam. Série by v podstatě mohla sloužit jako odrazový můstek pro začátek příběhové linie nastavenou v této minisérii. Vše tomu ostatně nasvědčuje. Finální souboj byl naprosto klasický a v duchu těch nejosmdesátkovějších scifáren (napadá mě Runaway s Genem Simmonsem, RoboCop, Terminátor, Blade Runner - jen co se provedení týče, Outland s Connerym a hlavně "Flash aáá savior of the universe"). Podle mě Machine Man si vyzobal to nejlepší co popkultura tohoto typu nabízela a vytvořila něco naprosto zajímavého a pro mě nevšedního.
    Jsem naprosto spokojen. Pro mě v rámci old school komiksů je Deathlok a Machine Man to nejlepší co v Marvel sériích UKK a NHM vyšlo. Zvlášť když vezmu v potaz, že se jedná o takové netypické a nevšední marvelácké postavy a příběhy. X-Meni jsou třeba také skvělí od Claremonta a Byrnea, ale je to zaběhlá série, která vždy chytne určité lidi, ať je tam cokoliv (berte s nadsázkou). Ale aby pobavil komiks, který je v podstatě velká neznámá i co se postav týče, to je fakt kumšt. Ještě musím vyzdvihnout Man-Thinga ze Savage Tales, který vyšel v Marvel hororech. Tyhle 3 komiksy spolu s Tomb of Dracula jsou pro mě komiksy, kdy Marvel předvedl něco netypického a zároveň se to ujalo a ještě je to k tomu naprosto skvělé a čtivé i přes svou dobovitost. Nemůžu jinak, než 5 hvězd. Dal bych i víc.
  • hroubek
    Machine Mana jako postavu vůbec neznám. Tohle je pro mě úplně první setkání s touto postavou, alespoň co si pamatuji. A jelikož jsem neměl žádné očekávání, tak jsem docela dost příjemně překvapený, že to není špatné, a taky že mě to bavilo. Je to takové zábavné sci-fi, která hodně připomíná Robocopa(opravdu tam nevidím žádné prvky z Vesmírné odysei). Postavy jsou fajn, příběhy dobře odsýpají a celkově je to v pohodě komiks. Možná je místy zkratkovitý a některé věci jsou tlačený trochu na sílu, ale to jsou celkem drobné výtky. Machine Man je fajn komiks, který mě překvapil.
  • Carnage
    Machine Mana jsem znal z Marvel Zombies kde měl sympatičtější vzhled bez toho deklu na hlavě a rosekával zombíky v kabátu s cirkulárkou místo ruky po boku svojí nevěsty Jocasty. Tady jsem věděl, že bude retro s deklem na hlavě kde akorát natahuje ruce a nohy a byl jsem dopředu zklamanej a vlastně jsem od týhle knihy nic neočekával. O to víc mě nakonec výsledek příjemně překvapil. První 3 retro sešity jsou slabší ale i přesto celkem sympatický a pak přijde nášup v 4 dílný sérii z alternativní budoucnosti. Kresba super a i když byl začátek trochu pomalejší tak se to pak pěkně rozjede a dokonce se objeví i Iron Man 2020 kterýho jsem občas někde viděl ale neznal jsem vůbec backstory. Kniha rozhodně patří mezi ty lepší kousky po bok Punishera, Moon Knighta a několika málo dalších. Poctivý scífko s pěknou kresbou a dobrou zápletkou.
  • Venomslav12stars
    Musím tento komiks velmi pochválit 1sešit byl docela dobrý a zbytek bomba
    Tento komiks je podle mě 2 nejlepší nhm 1 sešit byl sympatický viděl jsem i víc ukecaný retro eště velmi sympatický byl moment kdy zachraňoval člověka ze skály za mě 5/5
  • cyboy
    Lepsi nez jsem cekal. Prvni tri sesity jsou klasicke sedmdesatky/osmdesatky. Hrozne se keca kolem niceho a dej je prostinky az hanba. Posledni ctyri tvori pribeh z budoucnosti, ktery hrave prvni cast knihy prebiji. Ne, nejde o zasadni komiksovou udalost, ale celkem sympaticky pulpovy pribeh to je, i kdyz je to jedno velke klise.
    70%
718105
Četl/a (66)
2scha, Abbott, Alfred, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dexir, Doppelganger, dvory, Fox01, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, lantan1, Mariomichal, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pechna, Peppa, petrSF, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Star36489, SteveCZ, Symbi, trudoš, VanTom, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(198)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, Jáňa, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, perper, petr20, petrSF, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, roswelll, royan, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, Venomslav12stars, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (5)
delsemela, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
pavel
Nabízí (1)
Fox01