Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Lady Mechanika řeší nový případ, který ji zavede až do srdce černého kontinentu, do Afriky. Právě tam se vypravila vědecká expedice hledat ztracené město sumerského boha Enkiho, ve kterém se má podle bájí nalézat Tabule osudu. Artefakt, který jeho držiteli přinese vládu nad světem, zbraň hromadného ničení, která nesmí za žádných okolností padnout do nepovolaných rukou. A právě to se v dobrodružství, které je ještě daleko zábavnější než první příběh, stane. Lady Mechanika se musí popasovat s řádem rosenkruciánů, yettim, zlotřilými nelidskými vojáky, otrokáři, beduínkami a s nosorožcem. Lady Mechanika je zpět a na jejích fantasticky tvarovaných bedrech spočívá osud celého lidstva věku páry!

Obsahuje sešity série Lady Mechanika: The Tablet of Destinies #1-6 (duben 2015 - říjen 2015)

Vyšlo jako 7. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Marcia Chen (M. M. Chen)
Art
Joe Benitez, Martin Montiel Luna
Barvy
Michael Garcia (Mike), Sabine Rich, Peter Steigerwald
Obálka
Joe Benitez, Michael Garcia (Mike), Martin Montiel Luna
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Martin Šust
Žánry
akční, dobrodružný, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-257-2506-1 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
227 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1334 g
Stran
168
Cena
598 Kč
Originál
Lady Mechanika 2: The Tablet of Destinies (Benitez Productions, 2016)
Varianty
Lady Mechanika 2: Tabule osudů (2018)
Lady Mechanika 2: Tabule osudů (limitovaná edice) (2018)
  • perak
    Jednička mne moc nebavila a tak jsem se ke dvojce hodně dlouho odhodlával. Oproti jedničce ubylo slov a je to ku prospěchu. Samotný příběh není úplný vrchol hitparády, ale naštěstí díky kresbě a akčnímu pojetí vyprávění kniha bavila více. .
  • VanTom
    VanTom26.1.2022 10:25Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Jednoduchá "indianajonesovská / tombraiderovská" storka o pátrání po dávnověkém alchymistickém artefaktu – zbrani hromadného ničení, po kterém pasou též cosi jako nacisté, zavádí Lady Mechaniku do exotické africké pouště a džungle. Dobrodružný scénář pěkně odsýpá (šťáva mu dojde až v nijakém finále), nicméně prim zde hraje moderní "imageovský" pohled, ulpívající na sexy křivkách (štíhlých i bujných na správných místech) všech (i anti)hrdinek. Nadměrný formát jsem si vyloženě vychutnával.
  • faster86
    faster866.11.2020 09:20Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Místo přímého pokračování jedničky (furt mě zajímá Kain) dostáváme takový Tomb Raider feeling příběh. Kresba pořád super, navíc je tu živější panelování a ozubené kola kolem rámečků jsou prostě boží. Scenář je kvalitou stejný jako u jedničky, jen je víc uhlazený. .
  • JohnyG
    JohnyG10.3.2019 17:50Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Páni, jsem rád, že jsem dal Lady druhou šanci. Po hrozivě ukecané a zmatené jedničce totiž další díl tyto nedostatky napravil a jde tentokrát o akční a jednodušší příběh kolem pátrání po pradávném artefaktu schopném zničit svět. Časté střídání exotických prostředí pomocí steampunk vzducholodí a s tím i změny kostýmů a vybavení umožnilo vychutnat si velký formát komiksu. Děj je celkem triviální, ale to zážitku příliš nevadí. Atmosféra neohrožené lovkyně pokladů mě bavila.
  • Final
    Scenáristicky to sice není žádný masterpiece, ale ani pohroma. Navíc tématickým zasazením a kresbou celou krásně provedenou publikaci posunuje do výrazně kladných procent. 82%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1.2019 16:00Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Celkem líbivá steampunková estetika této mechanické Lary Croft rozhodně nevyváží slaboučký a nudný příběh. To vysoké hodnocení je pro mě docela překvapením.

    Celkový dojem: 40%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš3.10.2018 23:39Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Druhej Lady Mechanike môže konkurovať v nudnej ukecanosti len prvá Lady Mechanika. Je to tak príšerne nudne ukecaný komiks, že po každej jednej strane sa mi nad tým zatvárali oči. Zlý príbeh v ktorom vystupujú veľmi nesympatické a k posraniu nudné postavy. Kresba sa mi vlastne tiež nejak extra nepáči, niektoré stránky sú ale pekné, tak za to teda tú jednu hviezdičku. Pre mňa horšie ako prvá časť, tej som nejaké veci ešte prepáčil, tu už neprepáčim nič. Ak by som mal spraviť TOPku najhorších komiksov, aké som kedy čítal, Lady Mechanika 1 a 2 by boli veeeľmi vysoko.
  • Darker
    Darker mecenáš2.9.2018 08:14Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Slabší rozjezd, ale slušný závěr. Fakt příjemná oddechovka s úžasným vizuálem na velkém formátu. Za zpracování těchto velkých knih by si Argo zasloužilo pochvalu nebo nějakou cenu, prostě paráda.
  • willis
    Klasická dobrodružka s artefaktem. Velký formát, papír, celkově knížka vypadá pěkně. Zpracování odpovídá ceně, ale nemyslím si, že si zrovna Lady Mechanika takové zpracování zaslouží. Vcelku příjemný komiks , nic víc.
  • rewkon
    rewkon24.7.2018 12:11Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Nádherná kresba výrazně lepší příběh než v prvním dílu je to teď více ve stylu Lary Croft prostě dobrodrůžo .Pokud chcete výborný komiks na Léto tak zde určitě neváhejte .
  • erik
    Rozhodne lepšie ako prvá kniha. Je to dobrodružné béčko v pôsobivom výtvarnom prevedení.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš27.6.2018 19:35Lady Mechanika 2: Tabule osudů
    Jak se mi první díl nelíbil, tak tady musím úplně otočit. Děj se konečně přesune do zajímavých lokací, řeší se pradávný artefakt (vzhledem k podobě artefaktu v komiksu bych použil slovo stéla), přibude zvláštní rasa a nové postavy, tajemno a dějový spád. Taky musím přitakat, že v tom vidím kus Tomb Raidera a kupodivu i mix starých klasických dobrodružných příběhů (např. Pouští a pralesem od Sienkiewicze). Snad tomu tedy pomohla výměna scenáristy a já budu doufat, že to zas dalším dílem nepůjde strmě dolů k jedničce.
  • P.G.
    Oproti první knize je kniha druhá jiná - a to v mnoha ohledech. Příběh je uzavřený, s jasnou dějovou linkou, jejíž zápletka je zajímavá a dobře zapadající do prostředí a doby příběhu (pro někoho je ale bohužel odhalena příliš brzy). Na druhou stranu má příběh i několik nevýznamných, leč o to zajímavějších vedlejších linií. Celkem šest sešitů je možná až příliš, na druhou stranu, není to Lara Croft, kde by nám na něco takového stačil sešit jeden, maximálně dva. Velký formát a vazba knize sluší, to je ostatně stejné, jako v případě prvního svazku. Co ovšem první dojem kazí, je obrázek na obálce, konkrétně pozadí za Mechanikou (a konkrétně růže), které má výrazné pixelování. Při čtení knihy jsem navíc narazila na problémy v překlad a nepřesnosti původního originálu, které jinak dobrý dojem z příběhu také trochu kazí. Dovolím si tedy uvést k nim několik poznámek:
    Překlad "The Tablet of Destinies" jako Tabule osudů mi vzhledem k příběhu (a době a odkazech v příběhu) nepřijde vhodný. V kontextu příběhu by bylo lepší přeložit "tablet" jako tabulka či destička. A nebo rovnou jako deska (když už máme tu Smaragdovou desku).
    Na str. 1 druhého sešitu (CZ) je uveden výklad k teorii tria prima. Překlad je v pořádku, problematický je již originál, který je pravděpodobně upraven pro potřeby příběhu. Podle Teoria tria prima je totiž merkurius duch, sulfur je duše a sůl je tělo (našla jsem i jiné aspekty, nikoliv však ty popsané v příběhu).
    Na str. 5 druhého sešitu (CZ) je zmínka o křížové růži jakožto znaku rosekruciánů - v originále je uveden "rose cross", tedy růžový kříž, což je onen symbol rosekruciánů, jimž se také říkalo Růžoví křižáci.
    Na str. 1 třetího sešitu (CZ) je zmínka o rozpouštění smolince v lučavce. V originále je uvedena "aqa fortis", což je kyselina dusičná. Lučavka (královská) je aqua regia.
    Na str. 4 třetího sešitu (CZ) se je zmínka o hořlavosti hélia - v originále je uveden termín "lifting gas", tedy nosný plyn (balonů a vzducholodí), jímž v počátcích tohoto způsobu létání byl vodík, případně svítiplyn (a oba jsou prudce hořlavé a výbušné).
    V úvodu čtvrtého sešitu je úryvek z Tabula Smaragdina, jež je v češtině známa jako Smaragdová deska nebo Hermova Smaragdová deska. Jedná se o poměrně dlouhý text velmi významný pro alchymii, který je součástí textů hermetica (pravděpodobně řecko-egyptských z období přelomu letopočtů). Původ označení "smaragdová" není jistý.

    I přes výše uvedené problematické části hodnotím druhou knihu Lady Mechaniky jako zdařilou, i když první kniha se mi líbila více (nebyla tak přímočará a jasná). Abych byla upřímná, při čtení se mi neustále vybavovala Lara Croft, k níž takovýto příběh pasuje mnohem více, než k Mechanice. Shrnuto podtrženo - 65 %.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.6.2018 20:55Lady Mechanika 2: Tabule osudů (limitovaná edice)
    Teda, to mě dostalo! Loni jsem myslel, že jsem koupil blbě. Pak po 2.-3. čtení mi svazek první nepřišel až tak hloupý a nějak si to sedlo a Lady Mechaniku jsem vzal na milost. U druhého svazku to ale neplatí. Od začátku do konce je v příběhu napětí, akci střídá pauza a vysvětlování, resp. olízat rány a znovu do boje. Od začátku do konce se nenudíte. Jedinou výtku mám ke konci, čekal jsem delší anebo aspoň epičtější rozuzlení, v podstatě mi tam chybělo něco ve stylu, že tohle je závěr. Příběh dobře graduje až do 5. sešitu a pak najednou rázem rychlý střih a je konec. Což o to, bylo to vkusné a dobré, ale pořád mi to jaksi projelo hlavou a najednou bum, konec. Nejvíce se vážím Benitezově odstoupení coby scenáristy, protože to hned dostalo jiné grády. Kresba možná právě díky tomu dostala úplně nový rozměr a přišla mi propracovanější a více zaměřena na detaily. Na tak velkém formátu to je opravdu vidět a tvrdý papír od Arga Mechanice opravdu svědčí. Tady Argomix jede na vlně Mechanika, asi jejich vypiplané dítko... Dvojkou si mě Mechanika opravdu získala a nastínila úplně jiný rozměr a svět. V 1 máme jakýsi pokus o origin a trochu nás usadit do celého toho pozadí, to ale ve dvojce chybí (sorry - spoiler). To je sakra dobře. Trochu mi to evokuje Indiana Jonese a Chrám zkázy. Žádné navazujeme tam, kde jsme skončili. Možná to bude v dalším svazku, kdo ví, o to víc jsem teď natěšen, že nepůjdeme v klasickému stylu a Lady Mechanika prokázala, že její hranice jsou bezbřehé.

    Trochu mi ale nesedí pár věcí - spíš jsem se nad tím pozastavil a říkal jsem si, co to ti autoři vyváděli nebo co se jim honilo hlavou.
    První, Sumerská říše, Asýrie, Babylón - Afrika???? Druhá, Mezopotámie je vymyšlený název pro historické účely, oficiálně nikdy neexistovala (meso potamos - mezi dvěma řekami). Třetí, hélium je náhrada za vodík, který je vysoce hořlavý na vzduchu. Jaksi mi nesedí to hořlavé hélium. Čtvrtá, růžové pozadí s kytičkami na obalu limitky, je fakt pixelové a rozostřené - proč? Pátá (to už je věc překladatelská), Tablet of Destinies = Tabule osudů. Anglické slovo TABLET znám mnohem více jako deska či destička. Měl jsem v ruce dost materiálů, i vědeckých, a TABLET je mnohem víc chápán jako destička. Nicméně chápu, že třeba tabule je libozvučnější. Jenom podle mého názoru mi to nepřijde zcela přesné a u slova tabule já vidím tabuli ve škole nebo tabulku čokolády. Nicméně to je věc názoru.

    Ve finále jsem rád, že jsem si tuto knížku koupil a jsem nadmíru spokojen. Sám nevím, jak to vypadá v cizině, ale ta česká je opravdu krásná. Děkuji Argo!
  • ikshorm
    "Hélium je přece prudce hořlavé!"
    Ehm, cože?
  • cyboy
    Druha Mechanika se mi libila mozna jeste vic nez ta prvni. Paradni kresba a zuzo dobrodruzo. Tesim se na dalsi dil.
    100%
23301221
Četl/a (60)
123peta, 2scha, 81splinter, Alfred, Alikkk, BadBoy, blackJag, borknagar1, calvin10, Carnage, charvos, Const.ex, dajik, Darker, dvory, Dzoglik, farnhajt, flipflop, Freckles, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Grrr, hellblazer, house192, invape, Jabba, jindroush, John Wick, JohnyG, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Mercurio, Miss Amphipolis , Mysak92, mywiel, namdnas, Noci, NylKasbri, pearlxjam, pechna, perak, Plechy, Poseidon1978, rewkon, seneke, SickNail, SNUFKIN, Son-Goku, start05, tacmud, tomaseek, Tony TwoDee, trudoš, Valdaufinka, vankobra, VanTom, Yefery, Zbysek2410
(101)
123peta, 2scha, 81splinter, afri, Alfray, Alfred, Alikkk, ArmadOon, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Beng.D, Benji, birkoff13, blackJag, bmc75, borknagar1, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, Darker, disclose, DKoscik, dvory, Dzoglik, farnhajt, faster86, filosh, flipflop, Georgíno J., guseppe, hahahoho, herbert, herrman, house192, hugosnowden, invape, Jabba, jakub186, James, jankie, jjjirik, John Wick, KarlosJB, Kazumaki, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Lenny, maara, Mamut12, Mercurio, mgeralt, mikado, Mikei, MP, Mysak92, mywiel, Noci, NylKasbri, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, petr20, Philologus, Poseidon1978, pxashes, rewkon, Ricarderon, Rumburaq, Saran, seneke, Skot, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, start05, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, tomaseek, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Valdaufinka, vankobra, VanTom, willis, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410
Chce (12)
Azik2586, Badgu.y1902, besikv, delsemela, dvoracekpetr1, Elnie, Fida, Miss Amphipolis , monty.cl, Premek, Schramm, sleepless
Shání (1)
namdnas