Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Americká liga spravedlnosti se vrací ve svém klasickém složení v epickém příběhu, který napsal držitel ceny Emmy Paul Dinni a namaloval mnoha cenami ověnčený Alex Ross.

Kniha JLA: Svoboda a spravedlnost není příběhem jednoho hrdiny. Je to epické vyprávění sledující osudy nejslavnějších a nejbarvitějších ikon vesmíru DC i celé komiksové historie - Americké ligy spravedlnosti.

Legendární kreslíř Alex Ross v luxusní obří publikaci! Velký malíř si nic menšího nezaslouží! Liga spravedlnosti je tu ve svém nejslavnějším složení... a musí čelit té největší hrozbě. Tentokrát přichází nepřítel z hlubokého vesmíru. Přichází v podobě viru, který ovládl svět a vyvolává strach a paniku. Zakrátko je i sama Liga v podezření. Jsou skutečně odpovědní za mimozemské nebezpečí? Dokáží se obhájit... a zabránit tomu, aby se svět sám neroztrhal na kusy?

Scénář
Paul Dini, Alex Ross
Art
Alex Ross
Ink
Alex Ross
Barvy
Alex Ross
Obálka
Alex Ross, Alex Ross
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-564-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
252 x 344 mm
Tisk
barevný
Váha
1110 g
Stran
96
Cena
449 Kč
Originál
JLA: Liberty and Justice (DC Comics, 2003)
  • faster86
    faster8617.1.2023 00:19JLA: Svoboda a spravedlnost
    je to superhrdinský komiks a ještě k tomu týmovka, takže scénář stojí za prd i když se to snaží jít na hlubokou, zamyšlenou notu. Ale kvůli scénaři to nevzniklo, je to krásný dílo, když je na celé stránce Aquaman na velrybě, nebo když Superman sestupuje z nebe s pochodní v ruce, to je těžce kulervoucí. Pokud ale nemáte rádi Rosse tak ruce pryč.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.12.2020 18:34JLA: Svoboda a spravedlnost
    „Som najrýchlejší. Nie najtrpezlivejší.“ Monumentálna kresba, priemerný scenár. Obrovské rozmery a krásna kresba – to sú najvýraznejšie plusy tohto megakomiksu. Bohužiaľ so scenárom je to slabšie. Na jednej strane super nápad postaviť JLA nie proti monštru alebo gigantickej presile, ale proti mikroorganizmom, ktorým nemôžete jednu ubaliť. To je parádny nápad, ale v konečnom efekte nie je dostatočne zručne prenesený do celého príbehu a ten vinou toho nudí. Nepoteší ani čudný priestor pre ikony ako sú Batman a Superman, ktoré sú tu len aby tu boli a tým pádom by bolo lepšie, aby tu neboli.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:37JLA: Svoboda a spravedlnost
    Musím říci, že Alex Ross a navíc karanténa (neměl jsem tušení, o čem to je, kupoval jsem jen kvůli Rossovi) tomu udělali dobrou službu, ale nevím, jestli to vyváží tu zjevnou skutečnost, že je to jen víceméně další banální superhrdinská historka. Navíc poněkud zkratkovitá, což se bije právě s epičností obrazů... Inu nevím, přihlédnu tedy i ke krásnému vydání,volím shovívavost a zaokrouhluji nahoru.
  • SomeOne
    SomeOne22.6.2019 20:22JLA: Svoboda a spravedlnost
    Toto je první komiks s kresbou od Alexe Rosse, který jsem četl. Ve většině komentářů na této stránce je jeho kresba vychvalována, avšak mně úplně nesedí. Některé panely sice jsou povedené, ale v celé knize jich je opravdu pár. Není to úplně špatná kresba, je docela dobrá, ale určitě by se na ní dalo něco vylepšit.
    Jinak příběh je docela dobrý a jsem rád, že Liga se zde nepotýká s normálním záporákem, ale řeší také něco jiného, a zároveň se tu také dočkáme Ligy v trochu jiném světle, ovšem to si na konci obhajují.
    Celkově je to dost povedené čtení a doporučuji to všem fanouškům Ligy spravedlnosti.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko9.6.2019 12:50JLA: Svoboda a spravedlnost
    Pro děti, které začínají s četbou, ideální (!) písmenka jsou velká a malůvky ještě větší ..číst to, jako desetiletý, jsem nadšen :)
  • Liborius
    Liborius29.5.2019 17:12JLA: Svoboda a spravedlnost
    Nádherná publikace, která potěší především oko i toho nejnáročnějšího čtenáře. Přesto scénář, ač přímočarý, podle mě nezaostává, čímž vzniká komplexní dílo. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/jla-svoboda-a-spravedlnost/
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle5.4.2019 10:55JLA: Svoboda a spravedlnost
    Příběh nám nepřináší nic tak originálního, z čeho by jste si sedli na zadek. Zato kresba je naprosto úžasná a ten fotmat tomu naprosto vyhovuje. Kniha byla prostě takový lepší průměr.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš27.1.2019 00:33JLA: Svoboda a spravedlnost
    Kreslené je to pekne, to musím uznať, ale je to tak nudne celé napísané, že ak by tam neboli tie pekné obrázky, tak na tom určite párkrát zaspím a možno to ani nedočítam. Čakal som viac.
  • PKD
    PKD25.12.2018 20:55JLA: Svoboda a spravedlnost
    Scénář,lepší průměr...ale za to ta artová stránka věci...oh-la-láááá!!!! + ten kulervoucí rozměr,doslova!
  • Sharick
    Sharick4.11.2018 15:47JLA: Svoboda a spravedlnost
    Kresba je úžasná o tom žádná. Dobře se na to koukalo i když to vlastně byli chlápci se slipama na punčocháčích. Příběh není nic moc. Víte jak to dopadne, jen čekáte, až se všichni vykecají. Strašně mi tam chybělo nějaké to hrdinské epično. Je to jako perlivá voda. Ve sklenici se něco děje, ale moc vás to nezajímá. Žízeň zaženete, ale víte, že se sirupem to chutná líp. A ten sirup mi tam prostě chyběl. V knihovně si to nechám, ale už to asi nikdy neotevřu, ne kvůli příběhu.
  • 3DD!3
    3DD!316.10.2018 09:23JLA: Svoboda a spravedlnost
    Nová verze Kmenu Andromeda po superhrdinsku. Bacily jsou svinstvo, ale i proti nim dokáže Liga spravedlnosti bojovat. Příběhově oldschoolové propagující ty správné americké hodnoty, co se týče kreseb tak fantasticky propracované. Hlavní postavou je nečekaně Marťanský lovec lidí a jeho filozofování krásně rámuje příběh o lidské bezmocnosti i hloupé agresivitě. Obrovský formát dává pořádně vyniknout Rossvým malbám. kéž by tak vyšlo i Království tvé...
  • karl173
    karl173 mecenáš3.10.2018 20:17JLA: Svoboda a spravedlnost
    Už se to všude řeklo snad tisíckrát. Kresba. Zkrátka když máte takhle velikánský formát, tak to logicky musí stát na kresbě. Kresba je jednoduše úžasná a díky takovému formátu vás donutí sledovat živí film. Nebo alespoň párkrát během čtení budete mít takový pocit. Není to ale jen o kresbě. Příběh je také dobrý. Bohužel neubránil se jistých klišé a především, na 90 stranách prostě nejde vytvořit něco zcela převratného. I přesto ale znovu opakuji, že příběh je dobrý a rozhodně tu není jen jako překážka, nýbrž čtenář si může užít jak kresbu tak i děj. 80%
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.8.2018 23:43JLA: Svoboda a spravedlnost
    Plastic man a Elastic man na jedné stránce! A Alex Ross! A miluju DC! A vůbec.. je to celý takový nijaký, včetně J´Onn J´Onzze. Chjo. Ale aspoň to vydali ve velkým formátu. I když je to vlastně storka na prd.
  • Gustik5
    Gustik51.8.2018 11:19JLA: Svoboda a spravedlnost
    Tohle je zkrátka, jak už bylo jinde řečeno, superhrdinská epopej. A kvalitní komiks! JLA: Svoboda a spravedlnost je úchvatným dárkem od nakladatelství Crew nejen fanouškům společnosti DC, ale i superhrdinského komiksu jako takového. Alex Ross a jeho kresba/malba, skládající poctu stříbrnému věku komiksů je sázkou na jistotu. A když se ještě sejde uchvacující umění s fungujícím a skvěle rozvrženým a napsaným scénářem, není co řešit. Postavy totiž i na tak malém prostoru dokáží zaujmout, mají v příběhu své role, tu menší, tu větší a jsou charakterově věrné tomu, co mají představovat. Zajímavé je i to, že Superman zde je upozaděný na úkor právě Martian Manhuntera, jak pro onu zmíněnou paralelu (která se projevuje i v úloze postavy v dění), tak pro pozici vypravěče. A byť jde co do délky opravdu o jednohubku, doporučuji se pozastavit a jednoduše se obdivovat jednotlivým panelům. Málokde uvidíte tak živého Batmana, Supermana, Aquamana, Wonder Woman, Flashe a řadu dalších…
    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/08/komiks-jla-svoboda-a-spravedlnost-2018-uchvacujici-ukazka-komiksoveho-umeni/
  • louza
    louza12.7.2018 15:45JLA: Svoboda a spravedlnost
    Dávám plné hodnocení. Ne protože Alex Ross, ale protože Paul Dini. Autor drtivě překvapující komiksem, který ač od DCčka, s panely přeplněnými elastikou potáhlými bicáky, vůbec není super hrdinský. Je to komiks o boji s virem. Je to komiks o moci. O mase průměrných lidí. O jejich očekávání a obavách. O jejich manipulovatelnosti sdělovacími prostředky. O tom všem co denně vidíme kolem sebe. Autora ve skutečnosti nezajímají nabušenci v pestrobarevných vohozech, které používá jen jako nosné médium pro myšlenku, jejíž těžiště je jinde. A skutečnost, že se mu podařilo suprmany nacpat takřka do každého panelu bez toho, aby o nich kniha byla, považuji za mistrovské dílo tím spíš, že k tomuto ďábelskému plánu zlomil kreslíře pro superhrdiny nejikoničtějšího - Alexe Rosse. Toho kniha konečně odhaluje jako smrtelníka. Jeho malby totiž ultimátní rozměry knihy neustály a to, co v menších formátech vypadá jako dokonale nastajlovaná fotka, tady zřetelně odhaluje kontury kvalitních, avšak stále "jen" ručně malovaných obrazů. V mnoha ohledech příjemně překvapivé dílko.
  • jh666
    jh66611.7.2018 18:15JLA: Svoboda a spravedlnost
    Takhle, mohl bych se sáhodlouze rozepisovat o tom, jak je to skvělé, ale tenhle komiks to ani nemá zapotřebí. Kdo to nevidí, toho to stejně nepřesvědčí, takže co. Jen ten formát je dvousečná zbraň. Kresba vážně fantasticky vynikne, ale kam to mám dát, až takhle velký jsem to nečekal.
  • Tyfus
    Tyfus10.7.2018 21:05JLA: Svoboda a spravedlnost
    Jako u všeho, co Alex Ross namaloval, tak i zde je to celé hlavně o kresbě! Ta je naprosto fenomenální! Příběh zde jde trošku do pozadí, ale všichni víme, že ten je zde pouze proto, abych měl důvod otáčet na další stránku, protože jinak bych byl schopný na každou koukat aspoň hodinu! Vážně si cením toho, že zde vyšel nějaký komiks v tak velkém formátu! Co nechápu je, jak se kniha vlezla do necelé pětistovky. Vydat to v ČR kdokoli jiný, tak stojí minimálně litr. Já jsem naprosto nadšený! Víc takových kousků!
  • Norri
    Norri mecenáš10.7.2018 11:46JLA: Svoboda a spravedlnost
    I když jsem ji kdysi odmítal, tak po první knize se mi dostala malba Alexe Rosse pod kůži. V jeho podání přestávají být superhrdinové ikonami, které tvoří jejich kostým, ale stávají se skutečnými lidmi, či jedinci, kteří své kostýmy oblékají. Najednou vidíme, že i superhrdinové mají řasy a pryč jsou nesmyslně vyrýsované svaly na upnutých trikotech. Ačkoliv je tato kniha spíše exibicí Alexe Rosse a představovačkou členů JLA, tak ani příběh není k zahození. Scénář má sice své mouchy, ale i tak je to skvělý komiks. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/superhrdinska-epopej-alexe-rosse
  • rewkon
    rewkon5.7.2018 18:47JLA: Svoboda a spravedlnost
    Kresba je fakt hezká která ještě navíc vypadá fakt dobře ve velkém formátu ,ale bohužel se nevejde komiks do knihovny a druhý problém je velmi slabý příběh a abych řekl pravdu tak jsem se u příběhu nudil nebýt hezké kresby asi bych to ani nedočetl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.7.2018 14:30JLA: Svoboda a spravedlnost
    Osobně mi tedy kresba nepřijde tak kolenapodlamující, abych potřeboval takový velký formát, příběh - přes původní zaujetí - mě taktéž nakonec nezaujal. Čistý průměr. Nicméně tématika dezinformací a davové hysterie je dnes více než aktuální.

    Celkový dojem: 40%
  • Fry
    Fry admin21.6.2018 13:52JLA: Svoboda a spravedlnost
    JLA: Svoboda a spravedlnost - Naprosto úchvatná kniha v tom nejlepším možném zpracování, jaké by si mohl fanoušek JLA a potažmo i Alexe Rosse přát ... Nečekal to nikdo a nečekal jsem to ani já, ale nejspíše už konečně dozrála doba, aby se na našem skromném trhu objevila první velkoformátová publikace tohoto malíře. A co víc jedná se o obyčejný mainstreamový komiks tak profláknutého týmu jako je právě JLA. Přesto se však jedná o jednu z nejlepších publikací roku a i když kresba překonává příběh, rozhodně to za ty peníze stojí ... Za mě 5*!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.6.2018 06:01JLA: Svoboda a spravedlnost
    Kresba je vynikající a na takovém formátu skutečně vynikne každý detail a rozměr. Příběh je prostinký, takový ekologický až sociální. Toť otázka co bylo dřív, jestli nápad na kresbu nebo nápad na příběh. Tady mi to připadá, že Ross byl první a příběh do toho jde jaksi ruka v ruce. Ničemu to nevadí, ale je to potom takové jaké to je. Každý bude stejně hltat kresbu a ta je prostě krásná. Velmi pozitivně vnímám, že z JLA členů cítím jakousi posazenost mezi nás lidi, cítím jakoby byli jedni z nás. To vše ale dělá kresba. U ostatních mám většinou pocit, že to je fantastický příběh a postavy jsou jakoby mimo náš lidský rozměr - nepatří mezi nás, nejsou to lidé. Tady ne. Tady se realita dobře doplňuje s fantastikou. Vzdávám holt Rossovi, protože to umí asi jen on, přesto i jeho kresba nezachrání vše. Vazba a velikost je skvělá, jenom ten přebal mi přijde zbytečný. Krčí se, cestou z Crweconu se mi ohnul zespodu a to i v oddělené tašce. Buď ať je obal jiný anebo ať tam není vůbec - ZBYTEČNOST! Přesto děkuji Crwi za dalšího Rosse do mé sbírky!
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD19.6.2018 17:09JLA: Svoboda a spravedlnost
    Rosse zbožňuji, ale tentokrát pět hvězd dám nemůžu, příběh je zatraceně slabý. Za velký formát jsem ale hodně rád, taková kresba si jej prostě zaslouží.
  • Ter
    Ter15.6.2018 23:58JLA: Svoboda a spravedlnost
    Tretí naj komiks, na ktorom pracoval Alex Ross. A keďže komiksy, sú v prvom rade o ilustráciách, mali by vychádzať na takomto veľkom formáte.
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.6.2018 18:23JLA: Svoboda a spravedlnost
    Kresba je skutecne uzasna, ale pribeh za ni bohuzel trochu kulha. K peti hvezdam chybi malo, ale kresba to holt vsechno zachranit nemuze.
    80%
  • krvinka56
    krvinka5612.6.2018 14:50JLA: Svoboda a spravedlnost
    Tak tohle je parádní obří formát jednoznačně této kresbě prospívá. Příběh je druhořadý ačkoli je na superhrdinský komiks dost dobrý. Parádně namalované a rozvržené panely. Sice krátké a bez přidané hodnoty ( bonusy a další) ale i tak velká spokojenost takto měli u nás vyjít Zázraky.
2229125
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.8.2018 22:13JLA: Svoboda a spravedlnost
    Další typ pro Rossovce / Rossofily, nedávno jsem přes Abebooks (asi znáte) bral Mythology of Ross (jeho DC éra) za 370 kč i s dopravou. Avizují dobrý stav. Knížka mi přišla v dané lhůtě a je opravdu v dobrém stavu, akorát přebal byl trošku poničený, ale byl funkční. Nicméně, tomu dejte šanci, protože to stojí za to. Obsahově je to skvělé a jak říkám, knížce samotné nic nebylo. A je v HC! Normálně nová stojí cca. 1200 kč a to nepočítám poštovné.
  • Fimi
    Fimi mecenáš20.7.2018 18:07JLA: Svoboda a spravedlnost
    Jeee já jsem idiot, samozřejmě to mě prostě nenapadlo ..tak jsem se zase historicky ponížil
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš20.7.2018 11:12JLA: Svoboda a spravedlnost
    Že by Comics Point? :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.7.2018 21:42JLA: Svoboda a spravedlnost
    Děkuju moc za typy..teď fakt jsem úplně idiot ale co je cp?
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.7.2018 18:49JLA: Svoboda a spravedlnost
    Fimi: úplnou náhodou jsem narazil na dalšího Rosse od Marvelu. Takhle, asi by to někomu cvaklo po přečtení wiki, ale narazil jsem na Universe X Omnibus. Je to 48-stránkový sešit, který popisuje svět Universe X (sešit je fajn v tom, že tam jsou pouze černobílé kresby postav z tohoto univerza a s komentářem - platil jsem kolem 60 kč v CP). Pro pochopení Universe X vychází z Earth X a souvisí s Paradise X. Jak jsem to pochopil z wiki, tak tam má Ross prim v kresbě, jak moc a na kolik sešitů už jsem dál neřešil (marvel.wiki to jistí ;-) ). Celá "trilogie" vyšla v celku a dá se pořád sehnat. Dále, mimo Marvel, doporučuji ještě jeho Vertigo / DC Comics komiks U.S. Uncle Sam, je to limitovaná série ve dvou sešitech (oba po 48 stranách), která vyšla někdy v roce 1998 (myslím) a v CP se dá sehnat druhý díl kolem 80 kč. První díl se dá i s poštovným sehnat na eBay v rozmezí 150-250 kč. Vřele doporučuji.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.6.2018 10:41JLA: Svoboda a spravedlnost
    Mearez já mám Rosse rád ale raději mám DellOtta nebo toho co kreslil Krajinu půlnočních stínů
  • mearez
    mearez15.6.2018 19:32JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Mě Ross absolutně minul, vůbec mě nebere, a ten jeho styl mi na komiksy moc nesedí.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.6.2018 14:08JLA: Svoboda a spravedlnost
    Nakreslil ten Ross i něco v marvelu kromě Zázraků? Nebo něco úplně mimo Marvel a Dc? Takový Hellboy od něj by byl super, nebo Ghost rider ale to už je opět Marvel
  • Azalin
    Azalin mecenáš15.6.2018 12:36JLA: Svoboda a spravedlnost
    Mě spíš nebere DC.. Kdyby to byl Marvel, beru všemi deseti.. :)
  • Darker
    Darker mecenáš13.6.2018 07:42JLA: Svoboda a spravedlnost
    Taky mě to nebere. Chápu, že je to umění takhle nakreslit, ale... meh ... ne, nezájem.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš12.6.2018 20:31JLA: Svoboda a spravedlnost
    Light: Buď v klidu, mám to stejně. Přijde mi to strašně chladné a statické. A tak mě chladného nechávají i všechny Rossovy komiksy :)
  • Light
    Light12.6.2018 18:43JLA: Svoboda a spravedlnost
    Je tu ještě někdo, komu se Rossova kresba absolutně nelíbí, nebo jsem v tom sám? :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš12.6.2018 12:53JLA: Svoboda a spravedlnost
    Naprostá vizuální onanie..ten formát, to je výhra
Četl/a (97)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, Alfred, Ash Pointak, Benny, ben_bella, Blackhand47XD, borknagar1, calvin10, Clarkos, Const.ex, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Davidos402, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, erik, farnhajt, faster86, Filip123, Final, Fox01, Fry, fvalek1, GeorgeeW, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Hawwwran, house192, hypermlok, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Lachvos, lacoste, lantan1, Lobok257, Lukasitch, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mercurio, mineralk, mozzu, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, pavlosson, pearlxjam, pechna, Philologus, PKD, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, rewkon, Rinter, S313, Schimi85cz, Schramm, Sharick, slavik38, Spacecore, Spike, Stlucius, suricattaontheway, Tiba, tom173, Tomket.Tom, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(164)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Agiru, Alfi, Alfred, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, beanek, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blockholm, bmc75, borknagar1, BreakingAway, Buchtic, calvin10, Caylen-Tor, Clarkos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, Deži, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, duri, dvory, erik, farnhajt, faster86, felis, Filip123, filosh, Fimi, Flowtek, Fox01, FrAnK, Fry, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Gustik5, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, Honzin, house192, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, Jak, James, JaroKakashi, jeanbaklajean, jh666, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, KarlosJB, KdG, kendor007, komik.sx, koudak89, krupan, krvinka56, Lachvos, lacoste, lantan1, Lenny, listr, Lobok257, Lukki22, luky.kuky10, maara, Mamut12, markic, Marthy76, Matio, Maty48, Mercurio, MIKER65, mineralk, misa, miuanek, mozzu, MP, MP81, Mr.Ward, mywiel, NecRoman, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, Philologus, PKD, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rinter, robcornick, Rumburaq, S313, Saran, Schimi85cz, Schramm, Sidi Santini, Skot, slavik38, songoku, Spike, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, TheoDread, Tialster, Tiba, tom173, Tomket.Tom, Tommar, tomned, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, utresyby, valon, vishnar, vranakx, Wiruss, Wiw, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (13)
10milda, Al0f0k, Azik2586, deadpool, filemon, gezic, monty.cl, Nightmare, nx, PumpingArrow, Raido26, Sebastian the wise, sleepless
Shání (4)
gezic, Nightmare, PH79, soulbringer
Nabízí (1)
tukak