Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Po nekonečné pouti vesmírem se Druuna probouzí zpátky k životu. Všichni, které znala, jsou pryč a ani ona sama už si nemůže vzpomenout, kdo vlastně je a co dělá. A vzápětí se objeví podivné stvoření, aby ji odvedlo do hlubin země, do trosek plných bizardních mutantů a nebezpečných monster.

A tím problémy Druuny teprve začínají.

Nádherná Druuna se vrací ve svých dalších erotických sci-fi dobrodružstvích. Najdete tu jak sedmý a osmý díl série, tak zatím zcela samostatný nultý příběh. Druuna je s každou knihou krásnější a krásnější!

17. kniha v řadě "Mistrovská díla evropského komiksu".

Album obsahuje původně tři samostatné knižní alba:
Druuna #07: La Planète oubliée
Druuna #08: Clone
Druuna #00: Anima


Scénář
Paolo Eleuteri Serpieri
Art
Paolo Eleuteri Serpieri
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Michaela Šmakalová
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
erotický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-568-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
195 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
827 g
Stran
192
Cena
849 Kč
Originál
Druuna #07: La Planète oubliée, Druuna #08: Clone, Druuna #00: Anima (Bagheera, 2000, 2003, 2016)
Varianty
Druuna 3 (paperback) (2018)
Druuna 3 (pevná vazba) (2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.1.2023 06:58Druuna 3 (paperback)
    Vracia sa žena s telom pornohviezdy, sexapetítom nadržaného mladého králika, slovníkom cestára, ktorý sa práve dozvedel, že mu za minulý mesiac nedali príplatky za prácu počas štátneho sviatku, expertka na tangonohavičky a extrémna nudistka a otužilka, oproti ktorej sú ostatní otužilci a nudisti pocukrované bábovky. Druuna je miláčik, ale treba objektívne a s pietou dodať, že nezjedla všetku múdrosť vesmíru. Mne sa ale v prvých dvoch dieloch práveže paradoxne páčil divný mix humusáckeho votreleckého sci-fi hororu, povedzme že ehm jednoduchšej hlavnej hrdinky a filozofickej post-apokalyptickej sci-fi. Áno, občas ma more dialógov nudilo, ale ako celok to boli úchvatné hardcore jazdy, kde ste nevedeli, či máte byť vzrušení alebo ísť vracať. Trojka je najslabší diel. Oceánov dialógov zostal, žiaľ nezostalo porno. Keďže jednotka bola odvážna a dvojka ešte viac, logicky som čakal, že v súlade s nepísanými pravidlami pokračovaní (t.j. „všetkého viac“) ich trojka prekoná. Ale šteklivo poburujúcich momentov obsahuje tak málo, až premýšľam, či sa mi do rúk (ehm) nedostala cenzurovaná verzia. Chémia medzi Druunou a prckom vtipná, ale pachuť z minima sexakcie potlačiť nedokáže. Samotný príbeh ma nudil, Druuna ide odnikiaľ nikam a ide jej o neviem čo. Ak sa ja dostane do nebezpečenstva, to má tentokrát slabšiu príchuť: viete, že to Druuna prežije alebo ju nebezpečie de facto ani neohrozuje na živote, iba si s ňou chce užiť a potom ju prepustiť, aby pokračovala vo svojej ceste odnikiaľ nikam. Pri druhom prečítaní som trochu začal mať pocit, že viem, o čo ide, ale naozaj len trochu. Tentoraz, keďže sex sa koná v minimálnom množstve, zostal priestor naozaj už len pre dialógy. Oceán, oceán, oceán dialógov. A monológov. Pri relatívnej absencii erotiky, ktorá doteraz nalejme si čistého vína mala tendenciu odvádzať našu pozornosť neželaným (?) smerom, do tretice o to viac vynikne, že Serpieri sa veľmi snažil napísať niečo omračujúce, ale nemá ťah na bránku. Možno si uvedomil, že to s textom preháňa a tak je posledný príbeh nemý. Okrem minima sexu je v Druune 3 tentokrát i oveľa menej psychedelických slizovitých príšer, hoc niečo by sa samozrejme našlo (vodní obyvatelia sú fakt krásavci). Pobavilo ma Druunino úprimné prekvapenie prameniace z informácie, že je MOŽNO tehotná po tom, čo v prvých dvoch dieloch natvrdo pretiahla všetkých samcov v kozme. Serpieri v trojke v mojich očiach vyhráva ako ilustrátor nad scenáristom. Niektoré post-apokalyptické zábery sú intenzívne a krásne (knižnica). Ale scenár priemer a za absenciu šteklivejších okamihov jednoznačne palec dole. Toto je predsa Druuna!
  • Nezbi
    Nezbi mecenáš28.4.2022 21:35Druuna 3 (paperback)
    Tady ten scénář už fakt dost pokulhává...to že je autor skvělý kreslíř to nezachrání...Druuna 150 stran neví kde je (vy taky nevíte), někam jde (vy nevíte kam), a občas jí někdo prohrábne káču(kdo by ne)...a to se mi u prvního díl fakt i líbil příběh...
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 21:04Druuna 3 (pevná vazba)
    První dvě části knihy byly k uzoufání nudné a není tam nic, co bychom u Druuny ještě neviděli, naopak některé věci ani neuvidíme! A kupodivu poslední, třetí, ten beze slov, byl nejlepší.
  • TonyT
    TonyT21.9.2020 22:30Druuna 3 (paperback)
    Za mě nejlepší díl. Četl jsem všechny tři svazky naráz a subjektivně mám pocit, že tady přeci jen Serpiery trochu upustil od nekonečných a zbytečných canců hlavní hrdinky. Co mě ale naprosto ohromilo byl třetí příběh Anima. Ani ne tak příběhem, ale formou. Po tom textovým maratonu neskutečná úleva a Serpiery jasně dokazuje v čem je Mistr a že slova k vyprávění příběhu vlastně ani nepotřebuje. Já osobně jsem si pustil muziku a ty parádní obrazy jsem si vyloženě vychutnal. Vlastně mě tak napadá, že beze slov mohla být možná celá Druuna :-))
  • Norri
    Norri mecenáš23.12.2019 14:05Druuna 3 (pevná vazba)
    V této knize jsem už rezignoval na snahu o hlubší pochopení příběhu a souvislostí. Při snahách o pochopení si totiž čtenář musí připadat stejně zmatený jako Druuna. Takže jsem si jenom užíval nápady a hlavně Serpieriho kresbu. A taky místy humor. Jo, jsem s celou Druunou, se všemi knihami, spokojený!
  • VanTom
    VanTom15.3.2019 13:01Druuna 3 (paperback)
    Úchvatné kresby hlavní hrdinky (a jejích křivek a proporcí), když se nahá prodírá zpustošenými postapo ruinami, se jednoduše nikdy nenabažím. Ovšem příběhově (ehm) mě tohle pasivně bezcílné bloumání již lehce unavuje. Jelikož Druuna netuší, kde ani kdo je a pomalu na nic si nevzpomíná, její neutuchající zmatené monology tak logicky hlubokými filosofickými myšlenkami dvakrát neoplývají. První a zejména druhé knize 'Klon' ale notně pomáhá příjemný humor robotického chlípného zakrslíka („Biologickej shluk molekul a ženská k tomu! To je teda…“), němá hříčka 'Anima' pak osvěží svou "arzachovskou" náladou (byť jsem se v jejím metafyzickém závěru ztratil). PS: Po minulém hardcore klesl "rating" zpátky k soft pornu.
  • Murphy722
    Murphy72225.10.2018 20:37Druuna 3 (pevná vazba)
    No v tomhle mne převážně štvaly ty dialogy hrdinky samotné se sebou. Ještě jednu takovou knihu či comics a po pár stránkách ji odhodím do rohu. Kresba je stále mistrovská a Druuna je vlhký sen každého honimíra na planetě. Jenže kresba a příběh je zkrátka 100:1. Rád bych, aby některé vydavatelství vydalo Serpieriho westernové comicsy, ty by mne asi zajímaly více.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.10.2018 20:17Druuna 3 (paperback)
    Je to už notně vylouhovaný recyklát, často zmatenina a ta podprahová temnota už taky není co bývala, ale stále je to výborné graficky a stále jsem to slupl jak malinu. Ponechám tedy mírně nadprůměrné hodnocení, i když tentokrát už jen jako spotřebnímu čtení než jako působivému dílu. Ve finále mě víc než natahovaný příběh Druuny bavila závěrečná obsahová a grafická hříčka Anima aka porno Arzach.
  • 3DD!3
    3DD!316.9.2018 09:31Druuna 3 (paperback)
    Serpieri tentokrát Druunu vhání do osidel sexu poměrně málo. Svým způsobem to není až tak překvapivé, protože na cestě časem a prostorem nechal všechny muže (a aby nebyl obviněn ze sexismu až na Druunu, všechny ženy) zemřít. Pouští se do zkoumání umělé inteligence a jejího případného využití k uspokojení ženy. Výsledky však pro dámu nemusí dopadnout dle jejích představ. Klasika, jen chybí poslední příběh. Je to nepříjemně nedokončené....
  • erik
    erik17.7.2018 13:10Druuna 3 (pevná vazba)
    Najhoršia zo všetkých troch kníh. Hlavná hrdinka sa tam bezcieľne túla a aj toho sexu je pomenej. Nehovoriac o poslednej časti Anima, ktorá je skôr prehliadkou plagátov. Pôsobivých, o tom potom...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.7.2018 09:12Druuna 3 (paperback)
    Tahle Druuna mě asi bavila ze všech tří nejméně. Nevím zda-li je to méně erotiky nebo je to takové víc přitažené a těžko zorientovatelné. Buď jak buď mají první dva příběhy naprosto jasně nejsilnější příběh ze všech Druun. Je tam vidět i jakási snaha celý ten epický příběh ukončit. Toho se nám bohužel nedostává a osmý díl tak v podstatě končí "cliffhangerem". Nultý díl, pomyslně dán na konec knížky, je spíš jakousi úsměvnou variací. Za A) pocta Arzakovi a za B) zkusit blondýnu a za C) pokusit se o jiný vypravěčský stal. Paradoxně ten "poslední" díl mi do celé série jaksi nezapadá a přitom je nejvíc čitelný. Odkazy na Eden a Jablko sváru jsou na místě. Samotný konec to až trochu napraví, že se teda je jedná opravdu o naší Druunu. Kresba je jako vždy nádherná a Serpieri je opravdu propracovanější v 7. a 8. díle. Což jde ruku v ruce s příběhem. Četl jsem to celé za sebou a opravdu mám z Druuny 3 takový divný pocit, jakoby autorovi došly nápady a chtěl jenom něco rozvinout, ale nedotáhl to do konce. Něco ve stylu, tak ať už to máme za sebou, chtěj Druunu, tak jim to tam nějak udělám. Paradoxně až nultý díl mi přijde takový svobodnější a uvolněnější. Možná po dalším čtení změním hodnocení na 5, zatím ale ne.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.7.2018 12:48Druuna 3 (pevná vazba)
    Tak zatímco u druhého dílu mě přestala bavit ona "sci-fi" linka, tentokrát mě přestalo bavit i to porno. Erektoidní ona furt je, což o to, ale když má člověk doma krasavici a internet, nějak v tom ztrácí tu přidanou hodnotu. Ta je snad jedině v tom, že je to hezky nakreslený. Snové sekvence jsou zmatečné, duševní pochody Druuny únavné, dialogy trochu hloupé.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.7.2018 12:48Druuna 3 (paperback)
    Tak zatímco u druhého dílu mě přestala bavit ona "sci-fi" linka, tentokrát mě přestalo bavit i to porno. Erektoidní ona furt je, což o to, ale když má člověk doma krasavici a internet, nějak v tom ztrácí tu přidanou hodnotu. Ta je snad jedině v tom, že je to hezky nakreslený. Snové sekvence jsou zmatečné, duševní pochody Druuny únavné, dialogy trochu hloupé.

    Celkový dojem: 50%
  • louza
    louza27.6.2018 14:35Druuna 3 (pevná vazba)
    Serpieri to táhne od desíti k pěti. Na snad už sedmé úvodní knize je vidět, že autor tápe kam svoji hrdinku posunout a co do ní ještě zasunout. Druuna tak zmateně pobíhá po postapo světě a jde z jednoho polo snu do druhého. Čtenář není o moc méně zmatenější než hlavní postava, která si tentokrát oproti předchozí přetvrzelé knize skoro nic neužije.

    A to ani v další knize, kde Serpieri ze své hrdinky udělal ženu každým coulem. Ta tam je vzdychající rezignovaná spíše tišší dívka v nesnázích z prvních částí. Druuna neustále něco mele, emoce se u ní střídají jak jarní počasí a i když její konverzace s robotickým skřetem je místy vcelku vtipná, celé snažení o děj či sex vyznívá na prázdno. Jakoby se autor na stáří zhlédl spíš v propracovaných fantaskních exteriérech, než v monstrech a lepých ženách.

    Situaci od totálního držkopádu zachraňuje výborný nultý díl Druuny nazvaný Anima vycházející z legendárního Arzacha. Pralesní Druuna na obřím ptáku (zvířeti) je ve své němosti mnohem zajímavější, než konce do nichž Serpieri svoji původní sérii dovedl a osobně právě tuto část považuji za vrchol toho, co se autorovi se svojí hrdinkou podařilo dosáhnout. A to navzdory faktu, že jde spíš o spinoffovou legrácku než regulérní řadovou knihu. Blonďatá Druuna je asi jediný důvod k nákupu této kolekce. Jinak je to fakt otřesný. Ještě že už je to kniha snad na dlouhou dobu poslední. 50%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš18.6.2018 22:09Druuna 3 (paperback)
    Krásny komiks. Serpieri je frajer a jeho Druuna je jednoducho kult. Síce to príbehom nie je veľmi zaujímavé, ale kresba je obdivuhodná a nezabudnuteľná :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš12.6.2018 18:21Druuna 3 (paperback)
    Zase o chloupek slabsi, ale jinak je Druuna porad pekna holka. ;)
    80%
7202711
Četl/a (52)
Benny, binnmode, calvin10, ComicsCZek, Deckard, DEmnoG, Draco nobilis, erik, farnhajt, foudy, Fox01, Georgíno J., Glumal, Grrr, house192, hypermlok, IndyP, invape, Izmir Čupr, Jahunda, James, Joshua_T, kallenved, Kapis, Kazumaki, Khagrael, kubosos, Librarian, Lojza, maco, Mariohurbanek, mart.in, Murphy722, NecRoman, Norri, Ozymandias, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, RudyRod, SickNail, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Ukko, Velkej šéf, VXP, Wasseg10, wolfgang, ZD3H, Zlord_Antijezis
(132)
Alfi, arnecht, Azbest, BadBoy, bananzluty, bboorreekk, Benji, Benny, binnmode, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, Buchtic, buscheer, calvin10, cobe, ComicsCZek, ConanVJ, Corvus, CSE_AC/DC, Deckard, deefha, DEmnoG, Devilek, Dinik, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Erich, erik, farnhajt, fel68, filemon, Fox01, Georgíno J., Glumal, Golem, GORERATED, Hawwwran, house192, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jahunda, James, jankie, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, Kazumaki, Kokuun, Kraken, kubosos, kucik, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, maara, maco, mAGiic, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marthy76, max brod, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, Mitak, MP, Mr.Plysh, Murphy722, NecRoman, Nightmare, Norri, Paldini, pavel, pavouk, pechna, plema, Poseidon1978, Premek, RadimNemec, razielus, Ricarderon, Rowan, RudyRod, Ruw, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Šedo, Skot, Slaine, sleepless, songoku, StanleyHu, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, sylterella, syon, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, Vrenn, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, wolfgang, xintax, yogi, Zajo original, ZD3H, zdenur, Zlord_Antijezis
Chce (4)
007, mozzu, nx, panjosef
Shání (2)
Batman, Černá Krysa
Nabízí (1)
pavouk