Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Edward a Al se vrací domů, aby se zotavili po těžkém boji. To ovšem neznamená, že jejich pátrání po kameni mudrců končí – právě naopak. Za přispění majora Armstronga se Edward o tomto alchymistickém svatém grálu dozvídá i něco, co možná nikdy nechtěl vědět.

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-561-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
242 g
Stran
188
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #03 (Square Enix, 2002)
  • Fort
    Vtipná úvodní pasáž pobavila po které následuje trochu politikaření a končí akčnější částí. Stále není co vytknout, takhle manga si mě definitivně získala.
  • VanTom
    Zpočátku, zejména tedy ve 2. (10.) kapitole, autorka dosti krkolomně honí různé linky (do politiky ať zatím raději nefušuje), jelikož sami bratři Elricovi si dávají oraz – při opravách a luštění. Pak se začne zase pátrat i bojovat, což hned dojem zvedá.
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #03 - Záhada hlavolamu odhalena, autorka neumí psát akční souboje. Ale nepředbíhejme. Začátek tohoto volume se totiž veze na klidné vlně, poznáváme důležité postavy z minulosti a vše funguje. Zhruba před půlkou přichází zvrat, pár komických scének ohledně hledání zaměstnání (du du dunnnn) a v momentě kdy přichází čas na akční scény mě kniha bohužel začíná nudit. Připočtěte si k tomu ještě klasická klišé, kdy se záporáci rozpovídají uprostřed bitvy a máte jasno, co je slabinou této mangy ... Za mě 3*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2018 12:28Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #03
    Je to stále celkem vtipné, ale to je tak všechno.

    Celkový dojem: 50%
  • Mitsuko
    Pořád ÚŽASNÉ! Akce, vtip, napětí, pokračování v hlavní dějové lince, odhalujeme nové znepokojivé informace o kameni, bratři se ale ani přesto nevzdávají. Hrozně se mi líbí, jak příběh stále postupuje plynule a přirozeně.
    A bonus na konci i vtipné stripy pobavily.

    Nemám co vytknout, pro mě asi nejlepší v současnosti vycházející manga série v češtině.
  • MrKulda
    Bratry Elricovy nutno zbožňovat. Na tomhle příběhu je super to, že to píše žena - jejich bratrství funguje, příběh je neskutečně zajímavý, výpravný a poutavý, má to příjemný humor vedle kterého je i úžasná emocionální stránka, a není typicky (na poměry mangy) uřvaný a až zbytečně brutální, přitom nám tu autorka v tomhle zdánlivě dětském světě vždycky dokáže vnést dosti temné prvky a tajemství. Čímž nechci tvrdit, že tohohle není muž schopen, či naopak, že takhle dokáže psát každá žena. Ale chápejte, zrovna zde je ten rukopis opravdu znát. Je to takové čisté, elegantní...a to zejména kresba, která je (opět, na poměry mangy) krásně přehledná a velmi pěkná.
    Škoda je jen jedna věc, což už není chyba samotného Alchymisty: ta délka vydávání je úmorná. Jo jo jo, já chápu jak to crew má, že potřebuje poptávku, případně zvýší rychlost atd. ... Ale zrovna tento příběh je potřeba sjet naráz, nebo alespoň v nějaké rozumné rychlosti. Ovšem s celkovým počtem 27 svazků, které tu (počítám s aktuální rychlostí vydávání) budou vycházet po dobu nějakých sedm let... No potěš. Pokud vás to doopravdy baví a zajímá, zkoukněte anime verzi - já začal s originálem z roku 2003, lepší je ale Brotherhood; miluju obě verze, Brotherhood je však kompletně podle mangy, a to je asi to, co vás zajímá primárně. Poté se, jako já, můžete těšit, že si takto jednou za tři měsíce oživíte děj. Ale tak co, hlavní je, že to vůbec vychází, jen tedy přeju a doufám v to, že se tu u nás Elricové co nejrychleji (pokud vůbec) chytí a rychlost bude moci býti navýšena.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.5.2018 17:01Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #03
    Ale jo, mezi mangami je to porad jedna z tech lepsich. Stale se to tvari jakoze to ma hlavu a patu. Uvidime co prinesou dalsi dily.
    70%
12213
Četl/a (66)
81splinter, alchymista5, Alikkk, anka, Baffman55, Benny, Blockholm, buscheer, calvin10, charvos, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Davidos402, desto, Dexir, Filip123, Final, Fort, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Geralt, Hønzza, IndyP, Jak, James, Jay-jay, jh666, Keno, Kerbellos, kinak, kisuke93, Koci, Lokusta, Madao, Martinb, massilia, me, mindstormjak, Mitsuko, MrKulda, Mvelou74, Osimchin, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, raenius, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sir_Pete, SkillJam, trudoš, VanTom, xflori01, xxSIMIxx, zgrywus
(110)
81splinter, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Askalon, Awakener, BadBoy, Baffman55, Benny, blackJag, Blockholm, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, charvos, Covenant, cyboy, Dali, Dani El, Davidos402, desto, Dexir, Filip123, Final, Foxized, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, IndyP, invape, Jak, James, japes, jardoom, Jay-jay, jh666, kapicka, Kareru, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kisuke93, Koci, krvinka56, listr, Lobok257, Lokusta, Madao, Mamut12, markic, Martinb, me, mindstormjak, Mitak, Mitsuko, Mr.Plysh, MrKulda, o2t2, Osimchin, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, petrSF, Pista, Plocan, Poniczech, Poseidon1978, predek, Premek, RadimNemec, raenius, Rinter, Sagikkun, Saiko-chan, Saran, Satan__666, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, seneke, Sir_Pete, SkillJam, superheroesstuff, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, Tialster, timek, Tomate, Toren, trudoš, VanTom, vishnar, vranakx, Were-chan, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (5)
besikv, filemon, Maty48, monty.cl, zlejzmrd