Sestry Dietlovy - ukázka obálky v angličtině
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Dvě sestry. Hrdinky hororu. Jejich svět se zrodil z představ a témat, které se v tvorbě Vojtěcha Maška stále vracejí: změna identity, dvojník, deformace, halucinace, změněné stavy vědomí v kontrastu s rodinnou idylou. Atmosféra vilové čtvrti v mrazivě poklidném šedivém bezčasí spojující dobu dětství v dohasínajícím socialismu se surreálnými sny a vizemi. Fiktivní svět utkaný ze snu, matné a zkreslené vzpomínky na dětský strach, strach z neznáma a touha po bezpečném zákoutí. Realita neustále nabourávaná pochybností, změnou úhlu pohledu, neurotická potřeba najít objektivní pravdu. Taková je detektivka o sestrách Dietlových, mnoho teorií, mnoho možností a řešení jen zdánlivě jediné.

I když má kniha v tiráži uveden rok 2016, do volného prodeje se dostala až v roce 2018.
V roce 2022 vyšlo také v angličtině (Centrala) viz ukázka obálky.
Ocenění Muriel 2018 v kategorii Nejlepší komiksová kniha a v kategorii Nejlepší scénář.


Scénář
Vojtěch Mašek
Art
Vojtěch Mašek
Obálka
Jan Šiller
Redakce
Jan Šiller, Karolina Voňková
Žánry
horor, ze života
ISBN/ISSN
978-80-905679-6-2 (Lipnik - Karolina Voňková)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
232 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
1090 g
Stran
248
Cena
649 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:41Sestry Dietlovy
    Vsechno skvele a vazne jsem necekal takovou naloz. Fakt skvely komiks ale co mi vylozene vadilo a rusilo byla kresba. Tu fakt nedavam a diky ni si absolutne nedokazu predstavit ze to ctu jeste jednou, je velmi demotivujici cist neco znovu. Ale jinak ne vse naprosto perfektni.
  • perak
    perak6.12.2018 22:09Sestry Dietlovy
    Detektivka? Horor? Konspirační příběh? Nebo něco zcela jiného? V průběhu čtení se přikláníte tu k jedné, tu k jiné verzi. Autor si s vámi zahrává a když už si myslíte, že víte, kam směřuje, tak máte pocit, že udělá odbočku a vyprávění směřuje jinam, abyste na konci zjistili, že ta otočka byla jen ve vaší mysli. Kresba nemusí být pro někoho na první pohled líbivá, ale k příběhu se hodí a celkové výtvarné pojetí knihy dotváří jakousi neuchopitelnou znepokojující atmosféru, která na mne z knihy po celou dobu čtení dýchala. Za tento výborný český komiksový počin dávám palec nahoru. Moc jsem si čtení užil.
  • Le Porello
    Le Porello27.8.2018 18:29Sestry Dietlovy
    Velmi znepokojivá a napínavá "detektivka". Znepokojivá je i hroznou kresbou, ale na tu si jde časem zvyknout. V Monstrkabaretu mi seděla víc, možná i tím, že tam byla monochromatická, tady srší barvami. Celkové grafické zpracování velkoformátové knihy je parádní.
    Trochu nadbytečné se mi zdají některé vedlejší linie příběhu, které odkazují k tématům a příběhům vinoucím se celou tvorbou Vojtěcha Maška ( panoptikum zrůd, šílení doktoři,atp.).
    Nakladatelství Lipnik zaslouží velký dík za vydávání krásných a obsahově originálních knih českých autorů.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.8.2018 01:19Sestry Dietlovy
    „Já mám tebe. A ty máš mě. Vem si kakao!“

    Dobrý psychologický krimi komiks se u nás nelíhne každý den. Komiks, který má výborně napsané postavy i dialogy, přehledný a přitom neustále znepokojující děj, chytře sehranou juxtapozici, jež nepodceňuje čtenářovu představivost a správně údernou pointu. Přesně takové jsou Sestry Dietlovy od Vojty Maška. Není to úplně nejoriginálnější látka a navíc je to dost nechutně načmárané, ale třeba Robert Bloch by z toho měl ohromnou radost. V tuzemském komiksovém rybníčku věc téměř nevídaná, rozhodně doporučuji!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.6.2018 12:05Sestry Dietlovy
    Tak pro mě to takové překvapení není, přece jenom Maškovi (potažmo Babanovi a spol.) fandím už několik let a nikdy mě nezklamali, naopak. Tentokrát máme namíchané další panoptikum postav, zmíněné podivno a velmi mrazivou atmosféru. Záhady a "obludárium", marnost a nejistota bytí, všechno umocněné výtvarnou stránkou. Parádní příběh na hranici hororu, detektivky, thrilleru a fantasy.

    Celkový dojem: 90%
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš16.6.2018 21:33Sestry Dietlovy
    Naprostá shoda s cyboyem, je to pro mě zatím komiksová událost roku, která může uspět i v zahraničí. Naprosté, plíživé podivno.
    http://goo.gl/oTqzJa
  • cyboy
    cyboy mecenáš16.6.2018 20:10Sestry Dietlovy
    Velke prekvapeni. Nabizi se srovnani se Svatou Barborou a tam sice Barbora vyhrava, ale to neznamena, ze nejde o kvalitni cesky komiks, ktery by mohl suverene obstat minimalne na evropske urovni. Skoro se mi chce rict, ze jde o ceskou komiksovou udalost roku, ale to uz jsem tvrdil u Barbory, takze se jen omezim na konstatovani, ze letosek je plny prekvapeni.
    90%
1082
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.5.2018 16:38Sestry Dietlovy
    Rok vydání není chyba. Je to tak v tiráži i v e-shopech. Přesto se zdá, že kniha vyšla terpve teď. Má-li někdo bližší info, mohu přidat do poznámky. Díky.