Ukázka
Ukázka
Vydejte se s Ondrou a Martinem potřetí a naposledy do tajuplných Stínadel pro ježka v kleci!

Stínadla! Bludiště pochmurných křivolakých uliček, pod kterým se nachází bludiště další, ještě záhadnější a nebezpečnější - spleť hřbitovních chodeb a kanalizačních tunelů. Tady se skrývá Tleskačův hlavolam i odpovědi na všechny otázky a záhady… Ale je dobrý nápad si tam pro ně jít? Když tam číhá maskovaný Fantom, tajný spolek Synové stínadelští a když nad městem zuří bouře a kanály se rychle plní vodou? Jenže kdo má ježka v kleci, vládne Stínadlům! A tak do temného a zrádného podzemí sestupují hned dvě konkurenční výpravy, jedna vedená Komourem a Zenklem, a druhá vedená Vontem, k němuž se nedobrovolně připojují i rozhádání Ondra s Martinem.
Kdo získá Tleskačův hlavolam?
Bude zachráněn plán létajícího kola?
A kdo se skrývá za maskou Fantoma?

Vyšlo jako speciál 2/2018 v časopisové řadě "Bobří stopa" - web: spjf.cz

Scénář
Josef Blažek
Art
Jiří Filípek
Obálka
Jiří Filípek
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
Josef Vybíral
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
131 g
Stran
24
Náklad
1500ks
Cena
69 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.12.2020 06:30Synové stínadelští
    Veľmi pôsobivý, mrazivý a dokonalý názov a síce pekne nakreslené, ale zároveň sa ani do tretice nepodarilo vykresliť temné Stínadla tak úžasne, temne, ponuro a hororovo, ako si zaslúžili. Príbeh je akčný, ale zároveň možno až príliš jednoduchý. Finálna snaha o šokujúci twist na mňa bohvieako nefungovala. A na prvej strane je 11 (jedenásť!!!) rovnakých panelov, čo je zámer, ktorému úprimne nerozumiem. Za mňa na jednej strane fajn, na druhej neuspokojivé uzavretie trilógie. Napriek tomu dúfam a verím, že Josef Blažek zostane komiksu verný (a som na 100% presvedčený o tom, že zostane), lebo ak zostane, raz sa stane komiksovú legendou.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.5.2018 23:06Synové stínadelští
    Asi jsem neco zasadne nepochopil, ale s timhle dilem mam vazne problem. Uplne pomijim "stredovekeho popraveneho ucence", ktery nakreslil plan letajiciho kola. Asi nebyl myslen stredovek, ale budiz. Nicmene v nasledujici posloupnosti to zasadne drhne a vubec nedava smysl. Tleskac najde plan na vyrobu kola v dedictvi stredovekeho umelce, Tleskac stavi kolo (nutne tedy musi alespon v zaveru vedet jak ho postavil a jak funguje), Tleskac havaruje, Tleskac skyva plan do jezka, Tleskac prijde o jezka i s planem a tak hleda jezka aby nasel plan a mohl opravit kolo. Tohle vsechno by davalo smysl, kdyby plan v jezkovi nasel nekdo, kdo by nevedel jak kolo postavit, protoze zatim zadne nepostavil (tedy jako ve foglarovkach), ale nekdo kdo kolo uz postavil prece zvladne kolo i opravit (tim spis kdyz to nemuze byt zadna raketova veda - obecne ho jsou totiz schopne postavit deti nebo adolescenti, chcete-li) a cele hledani tim jaksi postrada smysl. Navic po tomto rozuzleni lze dej jen tezko vztahnout k originalni stinadelske zapletce. Pokud se to odehrava 25 let pred foglarovkami, tak co tam vlastne ten Tleskac dela? Asi je to jeho otec.
    55%
1511