Ukázka
Ukázka
Římská říše by si ráda podrobila Británii a císař Claudius si chce připravit cestu pro svou invazi. Obyvatelé Británie však něco tuší a rozhodnou se bránit. Obstojí druidská kouzla proti uspořádanému řískému vojsku? Sledujte souboj elitních mužů s keltskými válečníky v dobrodružném příběhu plném magie!

Scénář
Martin Šinkovský
Art
Petr Novák (Ticho762)
Barvy
Petr Novák (Ticho762)
Obálka
Petr Novák (Ticho762)
Lettering
Amos - Typografické studio, s.r.o.
Publicistika
Ivan Prchlík
Redakce
Lubomír Kuba, Adéla Rufferová
Žánry
dobrodružný, historický, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7544-548-3 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
504 g
Stran
72
Cena
249 Kč
  • faster86
    faster8620.4.2022 08:31Mlžný ostrov zbarvený do ruda
    kresba ani neoslní, ale ani nezhnusí i když sem tam se člověk ztratí. Nápad na příběh je dobrý, pošleme pár lidí na smrt, pak křičme pomsta aby nám lid odsouhlasil napadení Británie je ok, jen to zpracování je strašně uspěchané, kdyby měla knížka o 40 stran víc tak by to jen pomohlo. Co mi přijde jako průser- nezáleží mi na žádné postavě, je mi jedno která strana vyhraje a kvůli tomu je mi jedno co se v komiksu stane. Jako do ábíčka asi dobrý, ale jinak by chtělo ještě zamakat na spoustě věcí.
  • Norri
    Norri mecenáš5.11.2021 21:36Mlžný ostrov zbarvený do ruda
    Mlžný ostrov zbarvený do ruda vypadá na první pohled jako moc pěkný komiks - pěkná kresba a mé oblíbené téma. Mám rád, když se z komiksu dozvím něco nového z historie a podnítí mě to v hledání dalších informací na internetu. Na druhý pohled jsem ale začal být přesvědčený, že je tento komiks spíše navoněné lejno. Děj se má odehrávat těsně před invazí římských legií do Británie. Jediné, co se však shoduje s reálnou historií, je jméno císaře Claudia a rok invaze. Zbytek už je pouhá fantasy, ať už ta skutečná fantastika anebo překroucená historie. Hlavní britský bijec v komiksu, válečník Cassivellaunus, bojoval ve skutečnosti už o zhruba sto let dříve s Juliem Cesarem, což by se ve fantasy dalo ještě skousnout, když už si Martin Šinkovský nedokázal do svého smyšleného příběhu vymyslet nikoho věrohodnějšího. Ale proč přejmenoval i senátora, který tu invazi ve skutečnosti vedl, to nepochopím. Martin Šinkovský sice v úvodu říká, že jeho příběh velmi rychle uhýbá z oficiálních stránek dějepisu, ale tohle je už moc a hlavně je to zbytečné. Vrcholem všeho jsou germánské runy použité u SFX keltů. Jediným pozitivem tohoto komiksu tak zůstává jeho výtvarná stránka. Třetí hvězdičku v hodnocení dávám jenom díky kresbě.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN22.3.2020 08:56Mlžný ostrov zbarvený do ruda
    Pro Kelty mam slabost. A tihle jsou na ceske pomery i solidne nakresleni :)
  • 3DD!3
    Mlžný ostrov působí spíše jako start série než samostatná kniha proto zamrzí, že zkratkovité finále bez katarze pokračování svým způsobem vylučuje. Líbí se mi paralela s moderním Americkým přístupem, vytvořme někde problém, ať se můžeme realizovat. Kresba místy zajímavá, ale při akci nepřehledná.
17751