Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Jmenuji se Alisik. Já vím, že to víte, protože to mám napsané na hrobě. Co vlastně jsem, nějaký upír? Jenom proto, že bydlím v hrobce a když vyjde slunce, tak zmizím? Propána, ne a ne. Kdepak? To jsou mi fóry. No ale... co teda vlastně jsem?

Jedné noci se Alisik probudí na hřbitově. Snaží se utéct, ale rychle zjistí, že ji nikdo nevidí, nikdo se jí nemůže dotknout a nikdo jí nedokáže pomoct. To proto, že Alisik je mrtvá. A co hůř, uvězněná mezi dvěma světy, mezi nebem a peklem, čekající na svůj rozsudek. Ale bude to ještě mnohem horší.

Scénář
Hubertus Rufledt, Helge Vogt
Art
Helge Vogt
Barvy
Helge Vogt
Obálka
Helge Vogt
Lettering
Jakub Škraban
Překlad
Petr Jan Vinš
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dívčí, fantasy, mytologický, romantický
ISBN/ISSN
978-80-4779-550-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
112
Cena
279 Kč
Originál
Alisik #01: Automne (Le Lombard, 2013)
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon17.8.2021 18:43Alisik #01: Podzim
    Alisik je milá a atmosférická záležitost jak pro mladší, tak i starší čtenáře, která chytne za srdce a nechá vás zavzpomínat na časy, kdy do kin vstoupila Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

    Ano, kresba ve stylu Burtonových animáků je tu nad slunce zřejmá a vypadá naprosto dokonale! Každá jednotlivá stránka je něčím speciální a děsivě a roztomile krásná. Konce a začátky jednotlivých kapitol ve stylu mrtváckých zákonů a paragrafů jsou velmi originální a často i úsměvné.

    Za kresbou určitě nezaostává ani příběh, minimálně alespoň ve 3. a 4. knize. V prvních dvou se může zdát, že příběh lehce stagnuje a i že možná nikam nevede. Nicméně poslední dvě knihy naberou úplně jiné obrátky a finále nakonec i překvapí, dojme a nechá ve vás příjemný pocit z dobře promyšleného, odvyprávěného a ukončeného příběhu. A tak to má být...

    Výhodou je určitě i menší formát a pevná vazba, díky kterým se všechny knížky příjemně drží v rukách. Jsou lehké, nedochází k otravnému samozavírání a když si ji chcete vzít s sebou někam na cestu, ani pomalu nevíte, že ji v batohu máte.

    Alisik můžu rozhodně doporučit všem, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od nekonečných sérií s pláštěnkami, a přečíst si něco jednoduchého, atmosférického a milého. Suma sumárum, za mě je to rozhodně jedna z nejlepších sérií, která se mi v posledních měsících dostala do rukou.
  • Netorack
    Netorack5.2.2020 10:14Alisik #01: Podzim
    Tak je to rozhodně zase něco jiného, určitě nejsem cílovka (naopak si myslím, že se tohle bude za rok za dva líbit mé náctileté neteři), ale některé vtípky či možná spíše šťouchance mířily i na mě. Přečetl jsem celou sérii za jeden večer. Kresba je asi na tomto počinu opravdu to nejzajímavější, k tomu možná plus za námět a rozuzlení celé té postmortem situace v níž naši hrdinové uvázli, které se zrovna mě vcelku libilo, a romantiku jsem tedy holt zkousl s tím, že není určena pro mě :) Dávám slabší čtyři.
  • Ter
    Ter23.11.2019 21:16Alisik #01: Podzim
    Sice som si kazdy diel kupil hned, ako vysiel, s citanim som cakal, az budem mat vsetky styri knihy. Pribeh jednoduchy, taky akurat na oddychove citanie. Kresba uplne super, ilustrator sa poriadne vysantil. Dostal som presne to, co som ocakaval. A Crwi patri velke uznanie, ze sa odhodlali takyto komiks vydat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:24Alisik #01: Podzim
    Kresba je snad to jediné co mě bavilo, ale jinak prostě ne. Pro mě to je naprosto nezajímavé. Prostě se mi to celkově nelíbilo a nebavilo mě to. Vše mi splývalo a nedokázalo mě to udržet u čtení. Prosil jsem každou stránku ať už je konec a to utrpení skončí.
  • karl173
    karl173 mecenáš25.8.2018 14:27Alisik #01: Podzim
    Příjemná jednohubka se zajímavým příběhem, který se postupně rozjíždí a těším se na další díl, jak bude pokračovat. Kresba je fajn, má velmi pěkný design kontrast barev je opravdu parádní. Jediné co bych jí vytkl jsou občas strohé výrazy některých postav, především tich lidských. Za mě příjemné počtení 70%
  • gobers
    gobers mecenáš12.5.2018 22:13Alisik #01: Podzim
    Na Alisik mě mimořádně baví kresba, která nejen, že dělá takovou tu správně "burtonovskou" atmosféru, ale dokáže se podle potřeby i proměňovat (např. epizoda z mládi babičky Šejdračkové je kreslená úplně jiným stylem, aby náležitě vystoupila z děje). První díl je takové trochu intro, které nám představuje jednotlivé aktery, jejichž osudy se v dalších dílech začnou víc splétat. Originál taky dost šikovně využívá různých jazykových vrstev, kdy devadesátiletá nekrobabička mluví trochu archaičtěji než cirkusák a samozřejmě ještě jinak se vybavuje mládež na diskošce - jestli se mi tohle povedlo nějak použitelně přenést do češtiny musí ale posoudit někdo jiný. Možná jenom jedna vtipná historka k tomuhle - ve scéně z diskotéky jsem na několik německých obratů koukal jak z jara a za boha je nemohl najít v žádném slovníku ani online. Tak nakonec píšu kamarádce do Německa, jestli neví, co to znamená. Načež přijde vysmátá odpověď: "No, dneska to teda jako neznamená už nic, ale v 90. letech mezi teenagery..." :-)
  • cyboy
    cyboy mecenáš5.5.2018 12:39Alisik #01: Podzim
    Souhlasim s tim, ze pribeh je jednoduchy (az trivialni) a take jsem v tom videl Tima Burtona, ale i Neila Gaimana. Zkratka moc originalni to neni (nektere postavy vypadaji jako okopirovane z Ukradenych Vanoc a Mrtve nevesty). Celkove s tim ale nemam problem, jen me trochu znervoznuje fakt, ze serie ma pouze ctyri knihy a v tehle se dohromady nic nestane, takze si rikam, jak dobry ten pribeh muze byt, kdyz si autor muze dovolit "promarnit" ctvrtinu rozsahu.
    Pokracovani si kazdopadne koupim.
    70%
  • Darker
    Darker mecenáš5.5.2018 09:13Alisik #01: Podzim
    Tento jednoduchý a milý příběh o mrtvé dívce na starém hřbitově mi hodně svým zpracování připomíná film Tima Burtona Nemrtvá nevěsta. Není až tolik strašidelný, ale to se může v dalších knihách rychle změnit, protože tohle je jen rozjezd, kde se seznámíte s Alisik, jejím kamarádem Rubenem a dalšími mrtvými lidmi ze starého hřbitova. Konflikty a hlavní padouch jsou zatím jen naznačeny. Kniha je z mého pohledu určena spíše mladším čtenářkám, ale spolehlivě zabaví i ostatní. Nejsilnější část komiksu je jeho kresba, která se mi hodně líbila. Těším se na další díly, které doufám budou tlustčí, aby mi to čtení tak rychle neuteklo :)
415221
  • karl173
    karl173 mecenáš6.5.2018 17:41Alisik #01: Podzim
    Co naděláš. Jsem kazisvět. :)
  • Darker
    Darker mecenáš5.5.2018 14:58Alisik #01: Podzim
    karl173: Proč mi to děláš? Proč mi kazíš iluze? Já si to schválně nechtěl googlit a ty ... no marno mluvit :D
  • karl173
    karl173 mecenáš5.5.2018 13:32Alisik #01: Podzim
    Tormentr: Další díl má mít stejně stran a vypadá to že zbylé knihy na tom budou stejně.