Ukázka
Ukázka
Ukázka
Populární komiksová dvojice Asterix a Obelix, kterou původně vytvořili Albert Uderzo a René Goscinny, je zpět! Píše se rok 50 př. n. l. a Itálie je pod římskou nadvládou. Julius Caesar touží po jejím sjednocení prostřednictvím kvalitních římských silnic, jejichž financování má na starosti zkorumpovaný senátor. Ten přichází s nápadem uspořádat mezinárodní závod Napříč Itálií, kterého se samozřejmě zúčastní i naši hrdinní Galové vedle reprezentantů dalších národů tehdejšího známého světa.

Scénář
Jean-Yves Ferri
Art
Didier Conrad
Barvy
Thierry Mébarki
Obálka
Didier Conrad
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-4207-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Astérix #37: Astérix et la Transitalique (Les Éditions Albert René, 2017)
Varianty
Asterixova dobrodružství #37: Asterix v Itálii (2. vydání) (2024)
Asterixova dobrodružství #37: Asterix v Itálii (2018)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 12:27Asterixova dobrodružství #37: Asterix v Itálii
    Jediné co je tzv. špatně je že to nemá ten Goscinnyho švih (nebo Uderzův). Prostě je to Asterix, má to ty prvky Asterixe, ale něco tomu prostě chybí. Bavím se a má to logiku, ale prostě ty narážky a humor je málo rozvinutý - tím to asi bude. Každopádně ten nápad s italskými kmeny v době Říma byl geniální nejednalo-li by se o závod, ale něco tématicky stálejšího, asi bych se bavil víc - jinými slovy, být to třeba road trip, quest, aj. asi by to nebylo tak zrychlené a prostříhané. Každopádně je to pořád pocta Asterixovi tím lepším způsobem. Jak se píše v komentářích, kvalita jde vzestupně nahoru a opravdu se už nemohu dočkat na další díl - Dcera Vercingétorixe už vyšla, tak šup sem s ní.
  • Kabukiman
    Radost z dalšího Asterixe, který Goscinnyho a Uderza nijak neurazí:)
  • Doppelganger
    po výtvarné stránce bez jediné chybičky - kdybych nevěděl, že to není Uderzo, nepoznal bych to.
    co se scénáře týče, tak se jedná zatím o nejlepší Ferriho díl, ale prostě Goscinny byl jenom jeden. Sice se tam našlo pár podařených vtípků, kterým jsem se upřímně zasmál, ale většině vtipů chybí taková ta propracovanost a lehkost, kterou známe z Goscinnyho tvorby.
    Nicméně tvůrcům držím palce, jsem rád, že se snaží a vzhledem k vzestupné tendenci alb se už teď těším na další díl.
  • adevr
    Určitě je to kus dobré práce , a důstojné pokračování galských hrdinů. Ale už je to jiné, to kouzlo prvních Asterixů někam zmizelo. Samozřejmě že to bude třeba i tím, že i já už jsem ,,tak nějak" bohužel dospěl. ...sakra, co to píšu, vždyť jsem nadšený že to stále vychází!! :)