Koupit
Přichází ochránce hvězdných stezek, legendární Star-Lord! Hrdinu, jako je odvážný intergalaktický bojovník Peter Quill, jste dosud nepotkali.

Skrz vykoupení i zásadní restart se nakonec Peter Quill stal jednou z nejjasnějších superstar Marvelu. Nyní zuří válka o osud celého vesmíru, a začíná se psát kapitola zbrusu nového odkazu. Přinášíme vám sbírku těch nejlepších hrdinských příběhů, které vás ujistí, že galaxie opravdu nemůže být v lepších rukou!

Obsahuje příběhy:
V kruhu koruny
Anihilace: Dobytí haly

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Marvel Preview #4 + Star-Lord: Special Edition #1 a Annihilation: Conquest - Star-Lord #1-4


Scénář
Chris Claremont, Steve Englehart, Keith Giffen
Art
John Byrne, Steve Gan, Michael Golden, Timothy Green II.
Ink
Terry Austin, Steve Gan, Victor Olazaba
Barvy
Nathan Fairbairn
Obálka
Paco Medina
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
667 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Annihilation: Conquest - Star-Lord (Marvel)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2018

    Země se pohnula a já snad poprvé musím říct: starej komiks byl lepší. Starý komiks zabírá půl knihy a je naprosto k sežrání. Tentokrát zase od začátku, ale pořádně do hloubky. Černobílá kresba tomu všemu dodává depresivní nádech, protože ono to nějak smutný bylo. Jak Peter vyrůstal, dostal se do vesmíru, stal se Star-Lordem. Celé to bylo super a příběh mě bavil. Dávám za pět.
    Nový příběh byl už trochu horší. Zapomeňte na "nové" Strážce, tihle jsou na začátku. A to je asi ten hlavní problém. Já tu Mantis prostě nesnáším a že tady byla za blbku extra třídy. Sice umí zachránit situaci, ale to je všechno. Jinak příběh mě vůbec nebavil a občas jsem se ztrácela (proč tenhle dělá tohle a tamto). Nevadí, že to nebylo vtipný, ale ona to ani netáhla nahoru akce, která když už byla, bylo to takový nijaký. Furt jsem čekala na něco, co mě dostane. Ale tohle je první akce Strážců, tak třeba někdy příště. Takže za tři.
    PS: doporučuji nejdřív načíst historii v knize, protože tohle jsou kořeny Strážců. A že hodně hluboký...
  • MerkatTV
    Čiernobiely príbeh bol fajn. Príbeh Annihilation Conquest bol zaujímavý a som rád že som si prečítal aspoň malú časť z tohto eventu. Kresba je fajn ale videl som aj lepšiu. Nechápem prečo ale Groot v tomto komikse hovorí a úprimne ho mám radšej keď je ticho. Inak veľmi fajn NHM na zoznámenie s komiksovou verziou postavy.
  • mearez
    První výskyt komiksu z eventu Annihilation u nás, tak to musí být automaticky bomba. Nebo ne? Černobílé retro, které začalo celou knihu je jeden sešit s originem Petera Quilla a jeden sešit o jeho místě ve vesmíru. Mě se to vůbec nelíbilo, a nebylo to proto, že se jedná o komiks, kterej je nápadně podobnej Star Wars (ale všichni víme že Star-Lord byl dříve), ale spíš proto, že je to céčkový sci-fi ve svojí nejčistčí formě. První sešit byl podle mě vyloženě na blití, o nic se tam pořádně nejednalo, vesměs to nemělo žádnou hodnotu. Druhej sešit jsem si ale užil (teda užil jsem si ho tak, jak si člověk může užít hloupoučký černobílý céčkový sci-fi retro), ale neni to nic převratnýho. A pak přišla část knihy, kvůli které si tohleto NHMko koupila většina fanoušků Marvelu: Annihilation: Conquest: Star-Lord. Annihilation je u nás téměř nevydatelnej event,kterej je ale opěvován lidmi, co čtou v originále, jak by řekl Walome. Musim říct, že mě se to líbilo, ale já tak něják přibližně vim o čem byly oba eventy, orientuju se ve jménech, takže jsem si to rozhodně užil více, než člověk nepolíbený Marvelem. Nestabilní tým složenej z lidí, co se navzájem nemusí, psychopati, mluvící zvířata a stromy, a nesmí chybět ani nějákej ten voják. Tohle všechno dejte do sebe a dostanete inteligentní guláš, kterej překvapí. Skvělej příběh, ale jedna věc mě štve. Annihilation je sága fakt velkých rozměrů. A tato minisérie je v tomto obrovskym konfliktu tak malá, že její přečtení se rovná přečtení 2 stran hlavní řady v klasickym eventu. Takže jsme du naskočili do jedoucího vlaku a byli jsme vyhozeni prakticky ještě dřív, než jsme doskočili. A to je problém týhletý knihy. Neznalost celého eventu. Je smůla, že tu nikdy nic dalšího z Annihilation nevyjde.
    Perfektní komiks pro milovníky sci-fi, ale hlavně pro lidi políbené Marvelem, kteří znají historii Marvel Universe a kteří se vyznají ve ''vesmírném Marvelu''. Skvělou knihu ale kazí horší retro. Za mě 4*.
  • Blackhand47XD
    Černobílé retro mi přišlo daleko lepší než většina starých komiksů v barvě, mělo to díky tomu takový jiný nádech. Hlavní příběh je prostě o založení Strážců, kde Groot ještě mluví a Quill zjišťuje, že vesmír je jen plný magorů.
  • karl173
    karl173 mecenáš16.5.2018 22:03Nejmocnější hrdinové Marvelu #044: Star-Lord
    Tenhle komiks je fajn. Černobílé retro a zároveň origin Petera Quilla jsem si užil. I ta kresba byla velmi povedená. Druhý retro příběh už byl trošku slabší a lehce utahaný, ale nebyl špatný. Kresba už se mi ale zdála o poznání slabší. Za celé černobílé retro ale musím říct, že jsem byl mile překvapený. No a pak je tu Anihilace: Dobytí Haly. Příběh není kdovíjak originální, ale je celkem slušně napsaný. Minimálně je zábavný. Navíc je to takový zárodek moderních Strážců galaxie, byť si tak ještě neříkají a složení je krapet jiné. Některé postavy se navíc teprve hledají. Například mluvící Groot nebo divná Mantis. Peter Quill už je ale svůj a nejvíc jsem si užil nahláškovaného Rocketa, který už také jede na moderní známé vlně. Jinak kresba mi přišla trošku slabší, nebo aspoň mě se tolik nelíbila. Není ale rozhodně hnusná a dá se na ní při nejmenším zvyknout. Za mě 75%
  • Filik
    První černobílý příběh byl trochu zvláštní a na můj vkus trochu zdlouhavý, ale je na něm krásně vidět jak se postava vyvíjela. Druhý příběh mě ale bavil o hodně víc. Humor ušel, příběh nebyl špatný a vztahy mezi postavami fungovaly. Navíc se v komiksu rýsují základy strážců galaxie. Nebylo to nejlepší ale špatné to taky nebylo. 65%
  • S4TW
    Pokud se nepletu, tak v rámci NHM se jednalo o první černobílé dílo (samozřejmě myslím první část), nejsem si jistý, jestli nějaká hororovka v UKK nebyla taky černobílá. Nicméně ač je to černobílé retro, tak je to setsakra dobré. Dost se mi nabízí příměr k Barbarelle, kterou Star-Lord ve všech směrech o mílové kroky předbíhá. Co v Barbarelle působilo trapně a špatně, tady funguje a je zábavné. Navíc se jedná o ideální seznámení s postavou, které, ač je v jistých směrech podobné tomu, co známe z nových děl či filmu, přináší spoustu nových poznatků. Já osobně třeba nevěděl, že Peter vládl nějakou kosmickou silou. První sešit byl víc promyšlený a evidentně si připravoval půdu pro další díly, složitější, náročnější, kde Quill nepůsobí tak, jak ho známe dnes, ale bylo to velmi dobré. Druhé změnilo autory a i přístup, jednalo se o přímočařejší zábavu, ale stále velmi dobré. Fakt super retro. Modernější část byla o něco větší zklamání, ale rozhodně žádný průser. Takový průměrná záležitost, kde jádro tvoří zábavní Strážci galaxie, tady se vlastně tvořilo jádro, které známe dnes. Místy je to přespříliš ukecané (na moderní komiks), občas se čtenář bude ztrácet v širším kontextu, neboť se tu vychází z předchozích událostí, které jsme neměli možnost ještě číst a navíc Groot tu není ten správný Groot. Dále také na vesmírnou akci se jedná o poměrně šedé a nudné prostředí, ač protivníci jsou prvotřídní. Lepší průměr. Celkově velmi slušná kniha, která do NHM docela dobře zapadá (až na menší tápaní v moderní části). Už si jen postěžuji (to platí pro několik posledních NHM – několik hodně), že bonusy se už docela odflakují, ač stručná historie je fajn.
  • hroubek
    Trochu jsem doufal, že mě Star-Lord překvapí, a to se nestalo. Úvodní retro komiks mě skoro vůbec nesedl. Měl sice nádhernou a propracovanou kresbu, ale taky stovky místy zbytečných dialogů. Druhý retro sešit byl zábavnější a ke konci to bylo dost fajn. Hlavní příběh je není špatný, přesto je to takový ten obyčejný příběh. Celkem mě bavil, ale nemohu říci, že bych si z něho moc neodnesl. Je vtipný, a má pár skvělý momentů, a zajímavé složení "sebevražedného oddílu", ale to je tak všechno. Asi jsem trochu rozmlsaný z předchozí mnohem lepších dílů(Elektra, Moon Knight, nebo Wasp).
  • pennywise
    Retro jak má být.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.4.2018 05:43Nejmocnější hrdinové Marvelu #044: Star-Lord
    Rovněž spokojený. Původně jsem o tom nechtěl ani slyšet, protože mě Guardians of the Galaxy absolutně nezajímají, za což můžou filmy, ale když jsem nahlédl dovnitř, zjistil jsem, že sem tam odehrává docela zajímavá umělecká stránka. Samozřejmě první dva sešity jsou dobová záležitost, ale pořád mi to přijde uchopitelné, čtivé a pěkně nakreslené. Textu je tam přiměřeně a v podstatě se v tom dá orientovat. Účelové propojení dějových linií mezi těmito dvěma sešity někdy působí idealisticky a too good to be true, ale space opera žánr toto nepopírá. Okamžitě jsem si vybavil ty příběhy typu Flash Gordon, Buck Rogers, John Carter a nebo i Star Trek TOS. Do toho ta kresba mě prostě neustále uchvacuje. Johna Byrnea mám moc rád, zvlášť v tvůrčím duu s Chrisem Claremontem, ale tady je ta jeho kresba až moc uhlazená. Je pěkná, ale taková čistá, jinými slovy na barevnou mu to sedí lépe, kdežto první sešit od pánu Gana a MCLeoda, to už jiná. Není tak čistá a působí to dojmem starého scifi příběhu, který někdo vypráví. Zkrátka mě ta kresba více brala. Scenáristicky je to úplně obráceně. Englehart je dobrý a příběh také, ale je pořád dost scifařsky naivní, Claremont se snaží být už trochu realističtější v rámci daných parametrů. Suma sumárum skvělé. Jenomže, nějakých 80 stran černobílé člověka nedonutí jen tak koupit něco, pokud by zbytek stál za nic. Tím chci říct, že i ten další příběh je dobrý, aspoň co se prvního nahlédnutí týče. Kresba je fakt dobrá a zajímavá. Prvky Evropy se nezapřou. Po přečtení jsem si řekl, jo dobré, poctivý moderní scífko s prvky space opery, ale jen minimálně. Jakási snaha o přesah, i do cyberpunku, tam je, ale minimální. Kresba je akční a porcuje příběh se slušnými hláškami a docela koherentním scénářem. Je to příjemně srandovní, zvlášť Peter Quill a jeho lamentace nad minulostí, čili propojíme starý svět s novým světem, a to docela beru. Každopádně jedno negativum vnímám ve vytržení daného příběhu z kontextu. Špatně se mi určité věci chápaly a tím pádem jsem se musel věnovat všemu ostatnímu, což si myslím, že je škoda. Groot tady byl konečně někdo, postavou, které je potřeba se bát a je fakt silný. Takový Groot mě bavil. I jeho kresba byla úchvatná. Suma sumárum, tohle je takový lepší průměr, který se čte dobře. Celkem dávám 4 hvězdy, protože k 5 ještě chybí prostě něco. Přesto komiks doporučuji. Mě to absolutně nezajímalo, ale cosi mě přesvědčilo, že by to mohlo být dobré a taé, že je.

    PS: všiml si někdo toho ještěra v 2. sešitě: sithský válečník.... odkud ty Star Wars berou ty inspirace...2. díl Star-Lorda vyšel v létě 1977... nebo je to jen český překaldatelský oříšek.
  • Koci
    Já jsem z tohoto NHM maximálně nadšený. Výběr příběhů je naprosto super, člověk tady krásně pochopí, co se s touto postavou dělo, než se z ní stalo to co známe dnes z filmů. :) Retro je paráda, nedoufal jsem, že bych si něco takového přečetl v češtině někdy. Novější část je super akce s hláškama. Je to takový příslib toho co bude pak následovat ve Strážcích galaxie, ale zatím to pomalu vzniká a ještě se moc neví.
  • Carnage
    První část je taková hodně naivní jak se na tu dobu sluší a patří ale četlo se to celkem dobře, druhá barevná část je dobrá v tom jak si je Peter vědom toho jak naivní byla ta doba kdy byl Ten Star-Lord, tým který dostanem a je asi nějakym předvojem Strážců má takovou chvílema klesající a chvílema zvyšující se kvalitu. Rocket je pořád Rocket a to stejný Star-Lord, Groot je teda dost otravnej a jeho modernější verze se mi zdá lepší, Mantis je celkem fajn, Deathcry se moc neohřála, Bug ničím kromě erotických vtípků neviniká a Captain Universe je za mě super a člověk moc tuhle entinu nepotkává v komiksech a spíš jen jako alternativní oblek toho a onoho hrdiny v alternativnim světě. Každopádně zápletka mě moc nebavila a pozdější Strážci Galaxie jsou rozhodně lepší ale nejsem si jsit jeslti se to zlomilo až vznikem filmu. Osobně bych si raději přečetl tu Anihilační válku, lepší 3.
  • cyboy
    Celkem jsem tesil a jsem celkem zklamany. Prvni historicka cast je neskutecne ukecana, ale alespon se v ni neco dozvime, i kdyz je k nevydrzeni nabubrela. Moderni cast je ukecana jen o trochu min a pribehove mozna slabsi nez ta historicka. Celkove je to naprosto zapomenutelne a mnohdy vyslovene frustrujici.
    60%
6241521
Četl/a (82)
159753258x, 2scha, Abbott, Alfred, Blackhand47XD, Blackmoor, borknagar1, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Doppelganger, dvory, Elnie, erik, Fox01, fvalek1, Gustik5, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, Izmir Čupr, Jack, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Mato, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mineralk, MonsterGyre, Moon, namdnas, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, raenius, Rinter, roswelll, S313, S4TW, Scaleo1, seamzocze, SekyCZ, Sick666, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, trudoš, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zemblaff, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(205)
159753258x, 2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Badgu.y1902, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, borknagar1, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Choky86, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, jardoom, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lukki22, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, regressiv, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S313, S4TW, Salien, Saran, Scaleo1, SekyCZ, semi41, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxSIMIxx, yogi, zdennanek, zdoog, Zemblaff, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, delsemela, Jason2808, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (2)
NikkiKonig, pavel
Nabízí (3)
Fox01, Fr3d_K, www.foxbazar.cz