Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Během nevysvětlitelného celosvětového fenoménu dojde k narození třiačtyřiceti mimořádných dětí, jejichž matky do té doby nevykazovaly žádné známky těhotenství. Milionář a vynálezce Reginald Hargreeves sedm z těchto dětí adoptuje. Když se ho zeptají proč, jeho jediné vysvětlení zní: "Abych zachránil svět."

Těchto sedm dětí vytvoří Umbrella Academy, dysfunkční rodinku superhdinů s bizardními schopnostmi. Během svého prvního dobrodružství ve věku deseti let musí čelit nevyzpytatelné a smrtící Eiffelově věži, kterou pilotuje obávaný zombie-robot Gustave Eiffel. Skoro o deset let později se tým rozpadne... když ale Hargreeves nečekaně zemře, roztrpčení sourozenci znovu spojí síly - právě včas, aby opět jednou zachránili svět.

Scénář k této knize - která získala dvě Eisnerovy ceny a několik dalších ocenění - napsal Gerard Way, člen kapely My Chemical Romance, kresbou ji opatřil držitel několika Eisnerových cen Gabriel Bá (De: Tales, Casanova, Daytripper), o barvy se postaral držitel Eisnerovy ceny Dave Stewart a obálky k původní sérii vytvořil mnohonásobný držitel Eisnerovy ceny James Jean. Tato kniha obsahuje prvních šest sešitů série, dva krátké příběhy a rozsáhlý skicář s kresbami Báa, Jeana a Waye.

Obsahuje sešity série The Umbrella Academy: Apocalypse Suite #1-6 (září 2007 - únor 2008) a příběh z Free Comic Book Day 2007 [Umbrella Academy / Pantheon City / Zero Killer] (květen 2007)

Scénář
Gerard Way
Art
Gabriel Bá, James Jean
Ink
Gabriel Bá
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Gabriel Bá, James Jean
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy, parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-533-5 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
704 g
Stran
184
Cena
569 Kč
Originál
The Umbrella Academy #01: Apocalypse Suite (Dark Horse Comics, 2008)
  • Alfi
    Skvelá kniha, ktorá má výbornú štylizovanú kresbu a využíva všetky prostriedky komiksu k rozprávaniu príbehu. Dostal ma obrázok, kde sa dozviete všetko čo potrebujete o tom ako sa číslo 1 stalo tým, čím je len z dvoch novinových výtrižkov na stene. Chce to sústredené čítanie ale vynahradí to mnohovrstevným príbehom.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.11.2019 20:46Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    To co je v seriálu jsem jaksi čekal tady, ale adaptace mi přišla daleko lepší než komiks. Moc rychlé a prostřižené. Jako trailer k filmu z 21. století. Strašnej chaos a zmatek. Kresba je docela ok, není to nic co by mi vyloženě vadilo, ale taky není nic co bych cíleně vyhledával. Nechápu smysl toho všeho. Aspoň z toho mám dobrej zážitek, že to byla akce a akce.
  • perak
    Náhodou jsem narazil na seriál a ten mne hodně nadchnul, rychle jsem tedy dal všech deset dílů a pak sáhnul doma do knihovny a začetl se do knihy. Což byla takto rychle po seriálu chyba. Kniha je výborná, ale nešlo to nesrovnávat se seriálem a po dlouhé době zase pro mne jednou byla adaptace lepší než komiksový originál. Především jde o daleko hlubší představení jednotlivých členů UA, jejich historie, vzájemných vztahů a postojů. No možná, že další pokračování to napraví. Každopádně i kniha stojí za to, přičemž trochu mi to připomínalo Moorea s jeho tak trochu jinými hrdiny a poselstvími.
  • Multiverzum
    Umbrella Academy, potažmo její první část Apokalyptická suita, udělá radost každému, kdo umí ocenit náročnější čtení. Gerard Way totiž přistoupil k superhrdinskému žánru po svém a přivedl na svět netradiční, leč značně čtivou záležitost. Určitě si jí nenechejte ujít, pokud občas v komiksu hledáte víc než jen velkolepé bitvy a přímočaré odzbrojující hlášky.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/umbrella-academy-apokalypticka-suita/
  • Cinema Ranger
    Nápad dobrý, ale provedení nic moc. Začátek byl slibný, ale pak se to zvrhlo do superhrdinské mlátičky a nezachránil to ani konec, který byl hrozně uspěchaný. Snad příští kniha bude lepší.
  • Liborius
    Umbrella Academy, potažmo její první část Apokalyptická suita, udělá radost každému, kdo umí ocenit náročnější čtení. Gerard Way totiž přistoupil k superhrdinskému žánru po svém a přivedl na svět netradiční, leč značně čtivou záležitost. Určitě si jí nenechejte ujít, pokud občas v komiksu hledáte víc než jen velkolepé bitvy a přímočaré odzbrojující hlášky. Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/umbrella-academy-apokalypticka-suita/
  • choze
    Zpočátku svižné, nápadité a zábavné, ale záhy se ukáže že to nemá větší hloubku, zajímavé postavy a vlastně ani zajímavější děj nebo akci. A ve výsledku je z toho fajn nakreslená, ale poměrně zapomenutelná superhrdinská týmovka.
  • Doppelganger
    sobota
    9:12 - dělám si kafe
    9:15 - beru do ruky Apokalyptickou suitu s tím, že si přečtu jednu kapitolu
    9:17 - po přečtení prvních pár stránek je mi jasné, že svůj záměr nesplním
    10:00 - kafe už dávno vystydlo
    10:36 - dočítám poslední stránku Apokalyptické suity a chci víc

    Tenhle komiks mi opravdu sednul a líbilo se mi na něm úplně všechno. Líbí se mi filmový střih, líbí se mi atmosféra, líbí se mi, že absolutně nic není řečeno polopatě a něco si musí čtenář vyvodit z dění a dialogů, líbí se mi, že ten svět působí živě, líbí se mi, že tam není žádné hluché místo, žádný oddych, ale přitom to nepůsobí uspěchaně ani odbytě, prostě parádní zážitek.
  • koudy
    koudy mecenáš9.5.2018 13:56Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Příjemně ulítlé, někdy jsem měl ale pocit, že se snaží řešit věci trochu moc temné na takovou od-dechovku.
    Co mi ale vadilo nejvíc byla uspěchanost příběhu, myslím, že by to šlo klidně rozepsat na 2 stejně silné knihy, jako je originál, a bylo by to stále plné akce, ale navíc bych se dozvěděl víc než jen že "se to stalo v 21:38 když byla knockautována oliheň z Rigelu 9". - Trochu nadsázka, ale ten příběh zrození mi přijde jako "ŽaVeS" (žádné velké sr...) ze strany autora - proč bych přemýšlel jak k tomu došlo. (i kdyby to mělo být něco extrémně hloupého, tak by bylo lepší než "naprostou shodou okolností")
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.5.2018 09:20Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Zajímavý rozjezd, nápad a příjemný humor se nakonec bohužel rozplizne v průměru. Lehce osvěžující, ne však tak zakouleberoucí, jak jsem očekával. Obálky od James Jeana, které tak dobře známe z Mýtů, jsou ovšem perfektní.

    Celkový dojem: 60%
  • 3DD!3
    Nečekaně příjemná četba, Wayova fantazie nezná mezí a velice často připomíná neotřelé scénáře Granta Morrisona, ale ukotvením i příběhovou hloubkou má blízko k Mignolovi. I Báova kresba k němu inklinuje, jen je rozvernější. Na povoleném vodítku. Zombie Gustava Eiffella a hudba jako prostředek ke konci světa. Vynikající čtení.
  • Darker
    Darker mecenáš19.4.2018 16:38Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Strašně zkratkovité, uspěchané a z mého pohledu špatně stravitelné sousto, které mě nenadchlo a ani neurazilo, prostě mnou prošlo naprosto s nezájmem. Další chod si nechám ujít.
  • Le Porello
    Jak to vtipně a originálně začíná a vyvýjí se, tak to postupně přejde do superhdinského průměru. Kresba se mi líbí, ale něco mi na tom nesedělo, možná moc tmavý koloring. Popravdě mě rozjezd téhle emo-superhdinské party nenalákal na pokračování a nejzábavnější mi přišel příběh v bonusových materiálech, který by měl být chronologicky první.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.3.2018 20:04Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Tak nič. Tešil som sa veľmi a o to je sklamanie väčšie. Nevravím, že som sa nebavil, ale celé je to dosť skratkovité a celú knihu sa ide šprintom až do finále. Svet je kvôli tomu málo prepracovaný, niektoré postavy sa ledva ukážu a celé to končí príliš rýchlo. Postavy spĺňajú štýlovosť a je len veľká škoda, že nedostanú ešte viac priestoru. Kresba je dosť špecifická, pozerá sa na to dobre, ale aj tak ma mrzelo, že to celé nevypadá tak ako boli kreslené obálky v knihe. Inak je spracovanie veľmi pekné, celkovo má ten príbeh štýl, ale je príliš uponáhľaný a občas neprehľadný. Tie Eisnerove ceny nejak prestávam chápať, ale je pravda, že Oscary vyhrávajú často tiež dosť divné veci.
  • Norri
    Norri mecenáš20.3.2018 10:33Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Tohle byste si neměli nechat ujít. Gerard Way je skvělý vypravěč a Gabriel Bá k tomu udělal geniální kresbu. Navíc je to plné nápadů a je to sranda. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/umbrella-academy
  • erik
    Príjemné prekvapenie. Je to jemne uletené a už dávno som pri komikse nemal pocit "Mooreoviny". Pravda, oproti Alanovi sa Way ani zďaleka nevyžíva v postmoderných odkazoch (nie, že by neboli). Na našom trhu by sa to dalo zaradiť kdesi medzi Ligu výnimočných, Top Ten a hoci Vychádzajúce hviezdy od Straczynského. Fakt parádna jednohubka s kresbou, na ktorú musia v Dark Horse evidentne usporadúvať špeciálne semináre. Som zvedavý na pokračovanie.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.3.2018 18:55Umbrella Academy #01: Apokalyptická suita
    Zajimave vystavena vec se zajimavymi charaktery a v zajimavem svete, jen ten konec byl malicko uspechany a mozna az prilis tlacil na uzavreni vsech dejovych linek, vcetne ne uplne verohodneho preziti prustrelu hlavy, ale to nic nemeni na faktu, ze jde o knihu, ktera stoji za pozornost. Na dalsi dily jsem zvedavy.
    80%
2938184
Četl/a (120)
123peta, 2scha, 3DD!3, AlmightyMates , anka, BadBoy, Benny, besikv, Blockholm, borknagar1, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Chaolinek, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Deckard, Dexir, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, erik, farnhajt, Final, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, FrostyPozarnik, Garp, GeorgeeW, Georgíno J., Giskard, Gregory47, Hades, Hulik, IndyP, invape, Jabba, James, james dixon, japes, Jay-jay, jd., jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, kadas97, kallenved, Kaluž, kapicka, kaylin, kinak, kindanerd, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Le Porello, Light, Lord Baltimore, malylada, Marvin, massilia, Matthew, MEGA, Mercurio, mindstormjak, Mitak, MonsterGyre, mywiel, namdnas, Nexis, Norri, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, PrastenejCitron, punisher, RadimNemec, raenius, RedButton, Rinter, rooty, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, SickNail, Sir_Pete, start05, TenCoJeZbytečnej, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tukak, vranakx, VskPrzk, VXP, yogi, Zbysek2410, zgrywus
(157)
2scha, Alfi, AlmightyMates , anka, BadBoy, Benji, Benny, besikv, blackJag, Blacklarch, bmc75, borknagar1, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Chaolinek, CSE_AC/DC, cyboy, Deckard, Dexir, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, dvory, erik, farnhajt, faster86, filemon, Filip123, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., Gregory47, Hades, herbert, Honzin, hugosnowden, Hulik, hyba1991, IndyP, invape, Jabba, Jak, jakub186, James, james dixon, Jay-jay, jd., jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, jiskra, John Wick, kadas97, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, kinak, Koci, komiksák007, kucik, Lachvos, lacoste, Le Porello, listr, Lojza, Lord Baltimore, luky.kuky10, maara, mAGiic, Malachias, malylada, markic, mart.in, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, Mikei, MIKER65, mikina, mindstormjak, mirror, Mitak, Montiseus, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, Nexis, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, PH79, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, puolpm, Radek Blacksad, RadimNemec, raenius, RedButton, Ricarderon, Rinter, rooty, Rumburaq, Saran, Scaleo1, schefik, Schimi85cz, Šedo, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slothest, songoku, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, TenCoJeZbytečnej, The Genius, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, Toren, Traum, Troyoun, trudoš, vallyslayer, Velkej šéf, vranakx, VskPrzk, Wakker, willis, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus
Chce (25)
chcita, ComicBookGuy, Const.ex, Corvus, delsemela, DracoAn, Elnie, filosh, gumidekmedvidek, hahahoho, Himlik, Infarkt, jajsemviktor, Maty48, mike731, Miriyak, monty.cl, Nightmare, plaštěnkář, Sikk, sleepless, smazenapikantniskeble, Suši, vteco, zlejzmrd
Shání (4)
Corvus, mineralk, namdnas, Nightmare