Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Patnáctiletá Čise Hatori cítí, že nemá proč žít – ztratila matku, nemá stálý domov a nikomu na ní nezáleží. Ve chvíli nejhlubšího zoufalství se jí však nabídne zajímavé východisko a Čise se rozhodne chopit příležitosti. Stane se učednicí u mocného čaroděje Eliase Ainswortha, jehož prostřednictvím poznává nejen svět plný víl, draků a mluvících koček, ale také svou vlastní kouzelnou moc.

Série je známá především pod názvem The Ancient Magus' Bride (anglický název), než pod originálním názvem Mahou Tsukai no Yome.

Scénář
Kore Jamazaki
Art
Kore Jamazaki
Obálka
Kore Jamazaki
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Kateřina Skokanová
Žánry
dobrodružný, fantasy, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-532-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 mm
Tisk
černobílý
Váha
230 g
Stran
184
Cena
199 Kč
Originál
Mahou Tsukai no Yome #01 (Mag Garden, 2014)
  • Multiverzum
    Multiverzum7.6.2020 11:03Čarodějova nevěsta #01
    Čarodějova nevěsta je pomalý a v určitých chvíľach takmer poetický príbeh, plný odkazov na európske rozprávky, legendy a folklór. Nie je primárne akčná, komediálna či dramatická, ale toto všetko v nej v malých dávkach nájdete. Tým hlavným lákadlom je ale skúmanie krásne nakresleného magického sveta, v ktorom sa manga odohráva, vývoj charakteru hlavnej hrdinky a vzťahu dvoch hlavných hrdinov.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/carodejova-nevesta-1-2/
  • Negan
    Negan6.1.2020 18:04Čarodějova nevěsta #01
    Zabavné fantasy.
  • krvinka56
    krvinka5616.12.2019 12:06Čarodějova nevěsta #01
    Tak k tomuhle jsem se dostal jen díky tomu že jsem kámošce kupoval dárek. A tak jsem to zkusil přečíst no měl jsem za to že Titáni jsou nejhorší mangou co tu vychází . Ale popravdě nejsou je to toto . První knihu jsem ani nedočetl prostě děs Nic se tam neděje a hlavní hrdinka no emáci jsou o proti ní živé bytosti. Nic pro mne.
  • Fry
    Fry admin16.10.2019 10:29Čarodějova nevěsta #01
    Čarodějova nevěsta #01 - Ze začátku mě to moc nechytlo, ono celkově fantasy není úplně pro mě, ale šanci jsem tomu dal a nemám potřebu se toho zbavit. Druhá půlka se totiž poměrně dost dobře rozjede, víly vystřídají draci, magické obchody nahradí mluvící kočky a plot twist na konci knihy mě malinko láká v sérii ještě alespoň pár dílů pokračovat. Jediné co mě postupem času dost omrzelo, byly stále se opakující Ainsworthovy záchrany nebohé Čise, a úplně té sérii nedokážu věřit ani tu romantickou linku, kterou se už v názvu hrdě prezentuje ... Za mě 3*!
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger3.10.2019 19:25Čarodějova nevěsta #01
    Byla to příloha u nové Pevnosti a tak jsem si řekl, že si to přečtu. Mangu mám rád, ale tohle bych si dobrovolně nekoupil. Bohužel, nebavilo mě to a nutil jsem se to dočíst. Slabota. 35%
  • Norri
    Norri mecenáš29.9.2019 15:43Čarodějova nevěsta #01
    Koupeno jako příloha Pevnosti jenom proto, abych se utvrdil v tom, že manga není pro mě. K mému překvapení mě to docela bavilo. Nejsem cílovka, nebudu v tom pokračovat, ale není to špatné!
  • Plocan
    Plocan6.4.2019 18:16Čarodějova nevěsta #01
    Jako rozjezd je to poměrně slabší, možná to ale bude tím, že nejsem cílovou skupinou čtenářů. Kresbu to má vyumělkovanou a roztomilou, Elias vůbec nepůsobí jako „zvíře“ z Krásky a zvířete - a to ani vlastnostmi, ani vzhledem. Celý první svazek se vlastně skládá z uzavřených epizodických kapitol, které sice ukazují rozmanitý (alespoň vizuálně) fantasy svět, ale nechají nás jen nahlédnout a hned jdeme zase o dům dál. Autorka naznačila několik vedlejších postav, do jaké míry budou v budoucích svazcích důležité, si netroufám hádat. Celé to ale působí tak nějak utahaně, krásně, bezproblémově, zkrátka to celé jen tak někam nahodile bezcílně plyne, a to bez jakékoliv větší gradace a akce. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.8.2018 16:14Čarodějova nevěsta #01
    Jak říká cyboy, nebudu cílovka. Zprvu mě to lehce zaujalo, poté se to rozplynulo v nudné epizodické kapitoly, což předpokládám, že bude pokračovat. Jsou tam kočky, autorce přeju štěstí, čtenářům zábavu, ale já opravdu pomalu "naznávám", že zkrátka neučtu všechno, zvlášť když mě to nebaví - nemá to smysl. Tímto se se sérií loučím, čus.

    Celkový dojem: 40%
  • perak
    perak15.6.2018 14:57Čarodějova nevěsta #01
    Anime neznám, takže mohu zatím hodnotit skutečně pouze tento první díl. Příběh má potenciál být úspěšnou sérií cílenou především pro mladší čtenáře - z pohledu mangy netradiční lokace anglického venkova, různé druhy fantasy postav, pěkná kresba, zajímavě vizuálně pojatý hlavní hrdina. Zatím tomu však chybí provázanější děj, zápletka, když se spíše jednalo o jakési příběhové utržky a rovněž tak jednání hlavních hrdinů mi v mnohém nepřišlo logické. Tak uvidíme, kam to posune další pokračování.
  • Mitsuko
    Mitsuko10.3.2018 23:42Čarodějova nevěsta #01
    První díl je spíš takový rozjezd, řekla bych. Seznamujeme se s postavami a zkoumáme magický svět zasazený do současné Anglie. Čise zatím působí dost zakřiknutě, spíše se rozkoukává - stejně tak jako my. Co se týče Eliase, tak zatím úplně nevím, co mu věřit a co ne. Trochu akčnější a napínavější děj se objevil až ke konci volume, což mi ale na pilotní díl přijde úplně v pohodě. Jsem zvědavá, kam nás příběh zavede dál, protože rozhodně má potenciál.

    Plusové body u mě manga má určitě za nádhernou kresbu, přímo úžasnou obálku (vidíte tam taky ten nádech kombinace nejen Krásky a zvířete, ale i Alenky v říši divů? Asi to bude tím čajem a kouzelnými tvory), povedené víly a velmi zajímavý svět, se kterým se určitě dá hodně pracovat. V neposlední řadě bych chtěla ještě jednou vyzdvihnout zasazení do Evropy, což nebývá pro mangy tolik typické (většinou se jedná o Japonsko nebo nějaký nespecifikovatelný fantaskní svět...případně vypomáhají i jiné asijské země).
  • Koci
    Koci4.3.2018 15:52Čarodějova nevěsta #01
    No čekal jsem úplně hrozivou manga teenage slátaninu, ale tohle mě od poloviny kupodivu začalo bavit :).Má to takový milý příjemný humor, zatím ani ne moc afektovaný a děj mě taky celkem držel. Zatím nezavrhuju :D
  • xflori01
    xflori013.3.2018 10:12Čarodějova nevěsta #01
    Když CREW ohlásila, že bude vydávat tuto mangu, byl jsem překvapený. A když začali říkat, že čekají, že bude mít stejný úspěch jako Tokijský ghúl, zůstal jsem čučet. A to proto, že anime, které se začalo v říjnu 2017 vysílat, mě naprosto nechytlo. Nádherná kresba, ale naprosto vágní příběh. Ale třeba mi dá manga konzistentnější zážitek?! Ne. Pořád to stejný. Manga má nádhernou kresbu, ale to je tak asi vše. Příběh nemá žádný děj; zápletky, které kapitoly nastíní, vyzní do ztracena. A hlavní hrdinka, Čise, je naprosto nesympatická postava. Elias docela ujde, ale taky z něho nejsem na větvi. (Naprosto jsem nepochopil, proč je o tuto mangu tak velký zájem. Ale přeji nakladatelství, aby i u nás manga získala své příznivce a neskončila jako Bleach *fňuk* )
  • cyboy
    cyboy mecenáš1.3.2018 19:04Čarodějova nevěsta #01
    Nic moc. Cilova skupina je nekde mezi 10-13 lety, takze me to uplne minulo.
    60%
2132061
Četl/a (67)
81splinter, Alikkk, anka, Askalon, blackJag, borknagar1, calvin10, Chaolinek, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Dezodoo, Django, Elizabeth, Fort, Fry, Georgíno J., gongon44, Hønzza, Himlik, jankie, japes, Jay-jay, jh666, Johny87, Joker189, kallenved, kapicka, kaylin, Koci, Kouzelnik7, lacoste, listr, Lucy117, Madao, Martinb, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, Negan, Nightmare, Norri, opytz, Osimchin, perak, petad, petrSF, plema, Plocan, Poseidon1978, PrastenejCitron, Qvestor, RedButton, Róbert Nagy , sabca.0207, Saiko-chan, Scaleo1, Schimi85cz, seneke, Shin, Sir_Pete, TenCoJeZbytečnej, Tomket.Tom, trudoš, Václav Mikula, xflori01, YARYNN
(91)
81splinter, afri, alchymista5, Alikkk, anka, Askalon, Azalin, bboorreekk, blackJag, bmc75, borknagar1, Buchtic, calvin10, Chaolinek, charvos, cyboy, Dali, deefha, Dezodoo, Django, Elizabeth, Fry, Georgíno J., Golem, gongon44, gruno, Hønzza, Himlik, invape, JackOneil, jankie, Jay-jay, jh666, Joker189, kallenved, kapicka, Kareru, kaylin, Koci, kucik, lacoste, LegendOfLore, listr, Madao, Martinb, Maty48, mike731, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, Negan, Nevimtrebastofi, opytz, Osimchin, paulmuaddib, pavouk, pechna, petrSF, plema, Plocan, Poseidon1978, Ragnarog, RedButton, Róbert Nagy , sabca.0207, Saiko-chan, Scaleo1, Schimi85cz, seneke, Shin, Sidi Santini, Skot, sleepless, slothest, syon, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, TheLavk, Tomket.Tom, Toren, Václav Mikula, vishnar, vranakx, Were-chan, xflori01, xintax, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog
Chce (3)
James, kisuke93, monty.cl
Nabízí (2)
Himlik, Skyer