Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Carl se vydal zachránit Lydii od tajemných Šeptačů, rozhoduje se o ztrestání člověka a jeden z vůdců o sobě pochybuje a chystá se odstoupit. Důležití lidé se dopouštějí důležitých omylů a zazní smrtelně vážný slib, který se nedá brát na lehkou váhu. Stanou se věci, po kterých už nic nebude jako dřív.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #139-144

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Ink
Stefano Gaudiano
Obálka
Charles Adlard, Dave Stewart
Lettering
Katka Cíhová, Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Jiří Pavlovský, Cliff Rathburn
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-531-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
330 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #24: Life and Death (Skybound (Image Comics), 2015)
  • martin28
    martin2815.4.2023 16:11Živí mrtví #24: Život a smrt
    Faktem je, že tahle kniha, včetně knihy před ní, čtenáře poněkud ukonejšily. To ale v žádném případě neznamená propad kvality čtiva. U Kirkmana ne, kulervoucí konec knihy huláká čtenáři do ucha, že tohle bude velký špatný. Možná by v bezvýchodné situaci někdo pomohl. Rick má v rukou ovládací kufřík od atomovky, jen ještě neví, jak jej použít. 90%
  • faster86
    faster8623.12.2020 15:06Živí mrtví #24: Život a smrt
    Trochu politikaření a na konci velký mindfuck. Guverner měl sice tank, Negan charisma, ale Alfa je mrdka.
  • Kadin
    Kadin mecenáš11.7.2020 14:33Živí mrtví #24: Život a smrt
    Nejikoničtější díl série TWD. Ano, pro někoho to může být první díl s Rickem, který se probouzí v nemocnici, pro někoho zase díly s Guvernérem či Neganem, ale pro mne je to tento díl a scéna s kůly. Celý děj knihy je takový pohodový, nevinný a povětšinou se řeší jen vztahy, ale příběh postupně graduje a chytá parádní atmosféru a nejistotu. 9/10
  • karl173
    karl173 mecenáš1.5.2019 18:19Živí mrtví #24: Život a smrt
    Tento díl je kombinací naprosto pomalého tempa a několika šokujících událostí. A jak už je zvykem, ty přichází ve chvílích kdy je absolutně nečekáte. Už jsem si říkal, že tohle bude jeden s tich slabších dílů. Vše má svůj klid, svět řeší opět ty banální problémy jako kdysi, ale pak přijde Kirkman s pár věcmi, které nás vyvedou z omylu. A díky bohu za to. Po dočtení jsem opět plný emocí a mám trochu problém hodnotit objektivně a tak nevím kolik hvězd dát. Ale jsem si naprosto jistý tím, že se těším na další díly.
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.12.2018 00:23Živí mrtví #24: Život a smrt
    šeptači šeptači...už se to blíží a Kirkmane ty mi dáváš teda
  • sedw
    I když člověk čeká, že se něco semele, stejně to má, alespoň na mě, vždy pořádný dopad. Poslední strany tohoto dílu pro mě byly opravdu nečekané, čekal jsem, že se něco stane, ale tohle opravdu ne. Navíc musím vyzdvihnout geniální práci s panely, opravdu povedené!
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.11.2018 09:17Živí mrtví #24: Život a smrt
    Tak po 100 nábojích jsem se vrhl konečně na něco u čeho nemusím číst všechno co vyšlo, stokrát se vracet v ději a studovat každý panel deset minut. I po skoro roce to naskočilo samo a smlsl jsem si během jízdy do a z práce + hodinku v hospodě jak Vlado Tépeš na Turcích. Je neuvěřitelné, že se Kirkmanovi neustále daří přicházet s něčí novým a neopakovat se. Samosebou ty povídačky mezi postavama jsou takové moc strojené, každý v pravou chvíli s precizní argumentací ze sebe vysype přesně do posledního slova co má na srdci, nezasekne se a ani nic nezapomene. Ono to tak v normálním životě není, navíc ve vypjatých situacích, ale na to jsem si už zvykl, jsou to jen malé kapky stékající po kůlech. Jedu dál, ještě, že mám další dva díly v pohotovosti!!!
  • Toren
  • willis
    Jednoznačně tady převládá efekt nad logikou, zajímalo by mě jak mohla proběhnout ta závěrečná "šokující scéna" aniž by si toho někdo všimnul.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.5.2018 20:02Živí mrtví #24: Život a smrt
    Nemůžu říct, že bych úplně chápal (momentálně) motivace Alfy, ale jinak Kirkman neustále a dokola dokazuje, že umí držet pozornost. Mohl by psát třeba Ulici, mě tak napadlo, do nekonečného seriálu by se jako scénárista hodil. Ba ne, tohle je mnohem lepší.

    Celkový dojem: 90%
  • S4TW
    Ano, Kirkmanovi se to znovu povedlo. Ukolébal nás, dal nám iluzi, že se vše v lepší zítřky obrací a na konci knihy to do nás napálil. Ale nepřijde vám, že už to tu několikrát bylo? V podstatě velmi podobný vývoj událostí? Jasně, Šeptači jsou úplně nová, originální hrozba. Kdy jejich: "zpátky na stromy," dává zase nový pohled na to, kam by se v takovéto apokalypse mohly vyvíjet některé skupiny lidí. Jsou správně badass a určitě si získali moji pozornost. Na druhou stranu je to takové, hrozně stejné. Finálové, šokující stránky na mě zdaleka neměli takový efekt, jako když jsem podobné scény viděl poprvé, či podruhé nebo potřetí. Já ani nevím, jestli to je něco špatného, jen z toho mám takový pocit, že si pouštím remake nějakého filmu. Uvidíme, klíčové budou následující 1-2 knihy, tam se to rozsekne, jestli se posouváme nebo vracíme. Ovšem pořád je to parádní čtení, o tom ani potom...
  • Schramm
    Jak to ten Kirkmen dělá, že mu to i po 24 knihách žeru i s navijákem? Ale dělám to rád. Rozehráno je zjevně na další solidní drama.
  • Fry
    Fry admin17.3.2018 18:36Živí mrtví #24: Život a smrt
    Živí mrtví #24: Život a smrt - Šepot a řev, Život a smrt ... Tento i předchozí díl opravdu trefně reflektuje vzájemné rozdíly mezi Rickovou komunitou, která se stále více přibližuje moderní civilizaci, a rozsáhlou skupinou šeptačů, jenž svým sžíváním s přírodou připomíná spíše původní obyvatele Země. Kontrast mezi těmito skupinami však není jediným motivem těchto knih.
    I samotní vůdci jednotlivých komunit (Rick, Meggie, Dwight) totiž mají různorodou podobu o velení svých osad a tak kdysi jednotná komunita přestává být až tak jednotná ... Za mě 4*!
  • Kabukiman
    Kabukiman12.3.2018 11:03Živí mrtví #24: Život a smrt
    Je to zase až moc pohodičky a tudíž upoudaný nudnejma řečma o tuřínu na trhu, ale konec solidní a nečekaný :)
  • 2scha
    2scha mecenáš8.3.2018 11:48Živí mrtví #24: Život a smrt
    Celá knížka si to hrne kupředu, trh se zdá být příslibem začátku normálního života, zato posledních 9 stránek měl u mě ''notyvoleatykrávo efekt" . Herr Kirkman nás a svý hrdiny rozhodně nešetří
  • Bronn
    Upřímně jsem si myslel, že už mě Kirkman, po těch letech, nemůže ničím překvapit nebo šokovat. Bože jak moc jsem se mýlil, jak moc!
  • cyboy
    cyboy mecenáš23.2.2018 21:20Živí mrtví #24: Život a smrt
    Ty blaho, tak to jsem vazne necekal. Pohodovy dil s prvnim trhem se obraci v paradni zacatek nove valky. Kirkmanovi porad nedochazi dech.
    90%
47212
Četl/a (107)
123peta, 2scha, anka, BadBoy, Blacklarch, bob-premky, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, Dzoglik, Ejdý1, erik, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, malylada, martin28, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrSF, Plechy, raenius, raimi, rajot, RedButton, rooty, S4TW, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spike, the.kasztan, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(151)
123peta, 2scha, 665+1, adam.ra, Alfi, anka, Azbest, BadBoy, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, Dinik, Doppelganger, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, Hebled, herbert, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, malylada, Mamut12, markic, martin28, Matthew, Matthew, meffis, mgeralt, Mikei, Mitak, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, NikkiKonig, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, Poseidon1978, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, RicHard. , rooty, Rumburaq, Ruw, S4TW, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, Václav Mikula, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (19)
Azik2586, Badgu.y1902, Corvus, Davidkkk, deadpool, dvoracekpetr1, gwen666, Jack, JackOneil, Kryysa1892, mart.in, Maty48, monty.cl, Nightmare, Raido26, Sebastian the wise, Tomate, Wodry, Yefery
Shání (4)
Al0f0k, Corvus, m.jedle, Nightmare