Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Bruce Wayne má takřka dokonalý život. Je zamilován do úžasné ženy, po jejímž boku pracuje den co den v jednom z gothamských center pro mládež, kde pomáhá dětem svého milovaného města. Poté, co bezmála zemřel při posledním Jokerově útoku, má jeho paměť mezery, i přesto ale nepochybuje o tom, že takhle šťastný ještě nikdy nebyl.

A přesto... čas od času cítí, jako by byl přitahován zpět k jinému životu. Na pozadí jeho chybějícího příběhu je napůl zapomenutá minulost, naplněná násilím a temnotou, ale i něčím grandiózním, co Bruce Waynea volá zpátky. Pokud se však vrátí ke své minulosti, co se stane s tím dokonalým, šťastným životem, který si vybudoval?

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #46-50 (listopad 2015 - březen 2016) a část materiálu z Detective Comics (NEW 52) #27 (leden 2014)

Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Sean Gordon Murphy, Yanick Paquette
Ink
Jim Lee, Danny Miki, Sean Gordon Murphy, Walter Simonson
Barvy
Nathan Fairbairn, Matthew Hollingsworth (Matt), Laura DePuy Martin, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Danny Miki, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-526-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
550 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Batman #09: Bloom (DC Comics, 2016)
Varianty
Batman #09: Květy zla (paperback) (2018)
Batman #09: Květy zla (pevná vazba) (2018)
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger18.1. 14:41Batman #09: Květy zla (paperback)
    Hodně nepovedené finále.
  • mAGiic
    mAGiic editor16.3.2021 20:55Batman #09: Květy zla (paperback)
    V předposlední knize Snyderova runu pokračuje příběh s Mr. Bloomem, který hodlá z Gothamu udělat "divokou zahradu". Jim Gordon v obleku je na něho krátký, tak musí pomoct Bruce Wayne. Ač se mi líbilo tajemno kolem Blooma, tak ten posun od komorního vyšetřování Sovího tribunálu po šílenou apokalypsu v knize 7, 8 a 9 se mi popravdě úplně nelíbí a nebýt tu Bloom, jdu ještě víc dolů. Gordon je jako Batman hodně meh, zachraňuje to vcelku povedený rozhovor Wayna s bledým mužem a reveal Mr. Blooma. 3*
  • Norri
    Norri mecenáš21.6.2020 22:51Batman #09: Květy zla (pevná vazba)
    Starý Batman je zpátky a je v lepší kondici než kdy dřív. Mr. Bloom si zcela bez skrupulí napichuje lidi Gothamu na větvičky a je příliš velkým soustem i pro robotizovaného Jima Gordona. Nový Bruce Wayne musí zemřít, aby se znovu zrodil jako Batman. Trošku jsem se Batmanova návratu bál. Bál jsem se, že to bude příliš kýčovité a že zbytečně ukrojí prostor Gordonovi. Snyder to ale zvládl poměrně dobře a Květy zla jsou skvělým dokončením příběhu ze Supertíhy. Je pravda, že mi bylo líto, že Bruce Wayne musel zahodit normální šťastný život. Bylo mi líto i všech jeho blízkých. Ale taky jsem byl rád, že je Batman zpátky. Kresba je pořád parádní.
  • Palebras
    Palebras31.1.2020 17:38Batman #09: Květy zla (paperback)
    No nevím, ale tyhle pozdější Snyderovy díla počínaje Koncem hry, považuji už za docela velký bordel. Už se mi začalo zajídat to megalomanství...Gothamu pořád hrozí nějaká šílená apokalypsa s ještě šílenějším padouchem, který mele takové kraviny až si říkám na čem že to Snyder jeden..Prostě stačilo by trochu ubrat plynu...To co jsem měl ze začátku na Snyderových příbězích rád, tak tady už to přivedl do vesmírných výšin hraničících s kýčem...Tady už jdu s hodnocením fakt dolů, ač jsem se držel zuby nehty 4*, tak tady už nemůžu. Jsem fakt rád že to Epilogem zkončilo, protože si nedokážu představit čím a jak by tohle pokračovalo...Stačí mi All-Star Batman který je bordel jako lusk...A to mě ještě čeká Metal...Takže na to jsem taky zvědavý...Musím si asi dát od Snydera pauzu...
  • Fry
    Batman #09: Květy zla - 'Aby mohl Gotham žít, musí Buce Wayne zemřít' ... a Snyder by už nikdy, opakuji NIKDY neměl dostat za úkol psát Batmana. Nejde ani tak o to, že by neměl dobré nápady, mi osobně se nápad udělat z Gordona nového Batmana, nebo poslat Bruce Waynea konečně na odpočinek velmi zamlouvá, nicméně on s těmito nápady zkrátka neumí pracovat. Celá kniha je opět napěchována pouze epickými zvraty, které ani nemají šanci šokovat a když už dojde na nějaké dialogy, vypadají asi tak, jako první věta mého komentáře ... Za mě 2*!
  • Spacecore
    Spacecore24.7.2019 04:58Batman #09: Květy zla (paperback)
    Každý další autor Batmana má nelehký úkol navázat na Batmanovský mýtus a pokud je toho hoden, obohatit ho. Snyder navázal na -podle mě- nejlepší Batmanovský run od Granta Morrisona něčím, co má podobné prvky, akorát zasazené do úplně jiné roviny. Takle, v celé té sérii je Batman naprosto perfektní, protože takový má být. To je na jedničku. Potom tu máme děje, které byly v několika případech můžou být právem považovány za klasické (Soví tribunál, Smrt rodiny, ..) a také tu jsou vedlejší postavy a padouši, které už to koncem série táhly víc, než by bylo zdrávo a to sráží moje hodnocení. Zkrátka, Snyderův Batman je naprostá klasa, ale např. v této knize mě nebavil hlavní padouch ani další vedlejší charaktery. Přerod Batmana byl správně tklivý a důsledný.
  • kotouczech
    kotouczech20.6.2019 14:15Batman #09: Květy zla (paperback)
    Bloom mě nějak sral. Nápad s Gordonem už se vyčerpal. Nevim no.

  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.3.2019 18:47Batman #09: Květy zla (pevná vazba)
    Nahej Bruce Wayne ve sprše! Pan J. chodí krmit kapry do rybníčku a strachuje se o enviromentální otázky! Alfred neposlouchá rozkazy!
    To je bordel, co?
    A konečně si můžeme být jistí, že Snyderův Batman je faktzlejzmrd, nadhusťák a bobekházista.
  • JohnyG
    Pokračování nikam nevybočuje z nastaveného očekávání po předchozí knize. Gordon se dál zuby nehty snaží v batmaním roboobleku a Gotham zas a znovu čelí totální zkáze. V půlce konečně dojde k zvratu, který jsme čekali už desítky stran a Bruce si jde nahrát do hlavy batmaní software. Překvapivě mě ta scéna nechala dost chladným a celý ten opětovný vzestup pravého Batmana také nevyzněl nějak epicky. Bloom se sice rozpovídá o něčem jako "lidé, vemte si Gotham zpátky", ale nemá to hlavu ani patu. To, co bylo v minulé knize ještě svěžím nápadem, je tady už jen recyklací a novinek aby pohledal. Jen v posledním sešitě je záblesk budoucnosti, kde se rodí Batman číslo 10, aby bojoval v Gothamu časů příštích, neboť toto město zjevně apokalypsy neopustí ani za 200 let.
  • sedw
    Příběh přímo navazuje na předchozí knihu, a ač se nám vrací Bruce v plné parádě, pořád to není ono. Chybí mi nějaký komornější příběh, jak tomu bylo v Soví tribunálu, opětovné ohrožení celého Gothamu (ač bylo uděláno hezky, ne že ne) je už poměrně nuda a dost to celému příběhu ubírá na napětí. Od konce hry jde série dolů.
  • choze
    Taky už mě ta neustálá apokalyptická ohrožení Gothamu poněkud unavují. Ale alternativní Batmani byli fajn.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.5.2018 22:33Batman #09: Květy zla (pevná vazba)
    "Řekl bych, že já jako Batman... Já Jim Gordon... byla to chyba."

    To si piš, že byla. Začínám si myslet, Scotte Snydere, že jsi lehce přeceňovaný autor. Snad to příště napravíš.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.5.2018 22:33Batman #09: Květy zla (paperback)
    "Řekl bych, že já jako Batman... Já Jim Gordon... byla to chyba."

    To si piš, že byla. Začínám si myslet, Scotte Snydere, že jsi lehce přeceňovaný autor. Snad to příště napravíš.

    Celkový dojem: 40%
  • mike731
    Když se na začátku přenesete přes to, že zrovna Gordon nahradil Bruce ve službě, a že si oholil knírek, začal posilovat, zahodil brýle a cigára a nechal si udělat vojenský sestřih (takže ho ani nepoznáte), čeká na vás parádní jízda s řádně děsivým novým záporákem. Při některých scénách s panem Bloomem na mě i dýchla hororová atmosféra.

    Snyder bohužel úplně nezvládl klimax a zamrzí také, že Capullo nekreslil celé finále (s Paquettem to prostě není ono).

    Jako třešnička je na konci krátký příběh z možné budoucnosti ve výrazné kresbě Seana Gordona Murphyho.

    (hodnocení kompletní Supertíhy (tedy knih Supertíha a Květy zla))
  • Fimi
    Fimi mecenáš31.3.2018 22:55Batman #09: Květy zla (pevná vazba)
    Tady už se fakt vaří z vody, přijde mi, že Snyder už píše Batmana z nudy a neví co by. Třetí srážení Gothamu během deseti knih a zrovna to nejnudnější a ještě v téměř závěru série. Jako Supertíha byla celkem originální, ale tohle je ztráta času. Tohle už není Batman... nedoporučuji
  • Gustik5
    Jednoduše řečeno; všechno co se tu děje už jsme v rámci (nejen) tohoto runu jednou viděli a upřímně se divím že Gotham po tom všem ještě existuje. Scott Snyder si podle mého vybral v rámci vlastního runu nejslabší chvilku a trošku vykrádá sám sebe. Čekal jsem prostě trochu víc. A po celkem konstantním nadšení z předešlých komiksů se dostavilo zklamání. Květy zla jsou sice stále nadprůměrným příběhem, nicméně všechny zvraty trpí zejména tím, že už byly v rámci řady několikrát použity a nemohou prostě nijak překvapit. Vedlejší dějová linka s Brucem Waynem pak působí zcela zbytečně, protože je od začátku jasné, že jde o odbočku, zpomalující děj a k návratu do statutu quo prostě dojde. Tak to sice v mainstreamovém superhrdinském komiksu chodí, nicméně člověku se to zkrátka přejí. I tak se ale jedná o dobrý počin s výbornou kresbou. Zvláště momenty, kdy Bloom útočí na lidi, město a Batmana samotného mají až hororový nádech a Greg Capullo zase jednou ukazuje, že patří ke světové špičce mezi komiksovými kreslíři. Má osobitý, líbivý styl a pro Temného rytíře se snad narodil. Líbil se mi překlad, kterému vévodí výborně zvolený název Květy zla, odkazující na Baudelairovu báseň, a zároveň velmi dobře odráží podstatu záporáka Blooma. Více zde: http://nafilmu.cz/2018/03/komiks-batman-kvety-zla-2018-zapomenutelny-navrat-temneho-rytire/
  • karl173
    karl173 mecenáš25.2.2018 21:25Batman #09: Květy zla (paperback)
    Ono se to těžko hodnotí. Celý ten Snyderův run mám hrozně rád. Každou knihu jsem si nějak užil a nikdy jsem nelitoval. Někdy to nebyla taková bomba, ale vydávat pecku za druhou v takové sérii jako je Batman ani nejde že jo. Ale většinou to byla fakt pecka. Hlavně příběhy na dvě knihy jako Sovy a Rok nula. Když jsem četl Supertíhu, tak se mi líbil ten nápad a i když to nebyla zrovna nejlepší kniha, tak konec mě fakt navnadil. Čekal jsem na velkolepý konec. A splnilo se mi to? No, ne tak úplně. Bloom je fajn záporák. Je krutý a nebere si s ničím servítky. Gordon hrající si na Batmana mě baví. Sice ho mám samozřejmě raději jako komisaře, ale jeho proměnu beru pozitivně. No a pak je tu Bruce. Nevím proč, ale tu jeho proměnu mu prostě nějak nežeru. Přišlo mi že Snyder to vzal trochu obloukem jakoby se zkrátka s jistými rozhodnutími tak nějak automaticky počítalo a já to i chápu. Zkrátka to co se stalo má takhle být, ale asi jsem čekal že si s tím Snyder pohraje trochu víc. Přijde mi že, jak dojíždí ke konci jeho série, tak nějak na setrvačnost dojíždí i jeho nápady. Finální souboj na mě působí přehnaně megalomansky, bez větších emocí a to je špatně. Čekal jsem že až něco takového přijde, tak že se z toho po... a ono nic. Trochu podobně na mě místy působila i Capullova kresba, která i když je stále dobrá už neměla takovou šťávu jako na začátku. Ze zakončení jsem tedy trochu zklamaný, ale na druhou stranu se těším až si někdy v budoucnu přečtu všechny knihy pěkně po sobě. 80%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.2.2018 22:59Batman #09: Květy zla (paperback)
    No, tak jak jsem avizoval už v knize #8, je to fakt poměrně evidentní nadstavená vata. Co vnímám pozitivně, že Bloom se rozjede a je poměrně příjemný záporák, takový sociální hrdina, který vlastně nemá působit jako záporák. Trochu cliché, ano, ale nevadilo mi to. Oceňuji, že Bloom si nebere servítky a rube to hlava nehlava. Dále, návrat Batmana v podání Bruce Waynea, jo, super, asi to někdo očekával, že... sorry, tady spoiler alert neplatí. Bylo to evidentní už od momentu, kdy Bruce má vygumovanou hlavu a vede spořádaný život. Proč to tam dávat, když to nemá mít dohru, že... Je naprosto a jasně vidět, že série končí a všechny volné konce se svazují. Trochu jsem aspoň pochopil pár detailů z předchozích knih. Co je negativní pro mě, je časová rozprostřenost mezi vydáváním. Vím, že za to CREW nemůže, ale jakmile to vychází takto s odstupem, málokdo asi začne číst Batmana New 52 od první knihy, a znovu číst kvůli každé nově vydané knize dílčí knihy nevnímám jako vhodné využití volného času. V podstatě je to takové skromné mínus, ale dá se bez toho žít. New 52 má totiž jednu blbou vlastnost a je to občasná chaotičnost a pokud člověk není TOP geek, který to sleduje a má naštudováno, tak se běžný batmanovec může ztrácet, občas jsem si fakt musel vybavovat, co k čemu patří a jak to spolu souvisí. Capullo má jinak pořád stejně kvalitní kresbu, ale už mi přijde docela okoukaný, ale pořád válí. Další 2 kreslíře vnímám poměrně pozitivně a celkovému dojmu to neruší na plynulosti četby. Suma sumárum takový poctivý střed. Nevím proč, ale kdyby toto byl samostatný příběh, asi bych hodnotil lépe, ale v sérii jako je tato, už mi to trošku zapadá a spíš to beru jako příjemné zpestření a dobrou batmanovskou zábavu. Pořád vedou první dvě knihy a rok nula.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.2.2018 02:40Batman #09: Květy zla (paperback)
    Je to takovy prerod Batmana. Pro me je nejslabsim mistem prave to, z ceho se dve knihy delalo halo - smrt-navrat Bruce, coz z cele te eskapady s Gordonem dela ciste "to tu jeste nebylo" zalezitost. Nechapejte me spatne, Snyder je jako obvykle dobry (predevsim v budovani zaporaku, kteri maji uveritelnou motivaci), jen tento dil neni zadnym prekvapenim. Doufam, ze priste nam Snyder ukaze jak je novy Batman dobry predevsim dejove.
    80%
83325133
  • troper
    ahoj, jak mám chápat osmou kapitolu ty části mimo jeskyni, to ukazují paralelní vesmíry popř. jsou to části z budoucnosti nebo snad Brucovi vzpomínky?
    může mi to někdo prosím objasnit? děkuji
Četl/a (92)
123peta, 2scha, Al0f0k, Alfred, Benny, Blackhand47XD, Blockholm, Bronn, CaptainMarty, Caylen-Tor, choze, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, deadpool, Dejweez26, Denis, Denis1996, doomista, Duracell, dvory, erik, farnhajt, Final, Flowtek, Fr3d_K, Garp, Goldfinch, Golem, Gustik5, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, kendor007, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, kotouczech, lantan1, Librarian, Lukasitch, mAGiic, Mates17, Matthew, me, MEGA, Mercurio, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, namdnas, NecRoman, Olesh, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, petrik1710, PrastenejCitron, punisher, puolpm, rewkon, Schramm, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, taidana, Tiba, Tomzany, tukak, vita, w3cMarkus, WEAPONE, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(142)
2scha, 665+1, Alfi, Alfred, Babany, Beng.D, Benny, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, burzum, buscheer, CaptainMarty, Caylen-Tor, Clarkos, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Davidos402, deadpool, Denis, Denis1996, Dinik, DKoscik, doomista, Duracell, dvory, Er.Nest, Erich, erik, farnhajt, faster86, Final, Flowtek, Fr3d_K, gezic, Goldfinch, Golem, Gustik5, herbert, herrman, Honzin, hyba1991, ikshorm, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, James, jh666, jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, Kouzelnik7, Librarian, lifi, listr, Lojza, Lokas1998, Mamut12, maravenger, Mates17, Matthew, mcezik, me, MEGA, Mercurio, mike731, misa, Mitak, Mleako, MonsterGyre, mywiel, namdnas, NecRoman, Nyxxie, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Piros0013, punisher, puolpm, Radkos, rewkon, Roiser, Rumburaq, saja, Saran, Schramm, seezeethree, Sick666, Sidi Santini, SkillJam, Skot, slavik38, Spike, Staník, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, taidana, The Genius, Tiba, Till, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Tomzany, Toren, tukak, Tyfus, vita, WEAPONE, willis, Wiw, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (22)
ArmadOon, Azik2586, Badgu.y1902, chcita, CHester Turner, DamianG, Doppelganger, Dzoglik, Fida, filosh, henrycruel, Jáňa, Kiko, Macek78, meffis, monty.cl, predek, Sebastian the wise, Shpeckk, TIM.biker, vrazdinek, Wakker
Shání (3)
DamianG, JaroKakashi, m.jedle
Nabízí (5)
bourgeois, buscheer, Denis1996, Fox01, Lojza