Malý princ s Liškou brázdili vesmírem křížem krážem a pomáhali obyvatelům jiných planet v boji se zlým Hadem. Nyní se ocitá v nebezpečí samotná planeta Malého prince B612, ale zejména její obyvatelka, princova milovaná přítelkyně Růže.

Had ji totiž unesl na svou planetu a Malému princi nezbývá, než se vydat za ním. Ale není sám. Pomáhají mu všichni ti, kterým on podal pomocnou ruku. Ale nakonec se v temném světě svého největšího nepřítele plném léček a nástrah bude muset spolehnout jen na svou odvahu a velké srdce. Zvítězí v boji se zlými myšlenkami, které otravují celý svět?

Podle animovaného seriálu, poslední díl série

Scénář
Clotilde Bruneau, Christel Gonnard, Julien Magnat, Cédric Pilot
Art
Diane Fayolle, Didier Poli
Lettering
Daniel Sodoma
Překlad
Veronika Sysalová
Redakce
Lucie Šavlíková
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-204-2614-7 (Mladá fronta)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
458 g
Stran
48
Cena
199 Kč
Originál
La Petit Prince 24: La planète du Serpent (Editions Glénat, 2016)
  • kaylin
    Kniha "Malý princ a Hadova planeta" je docela příjemným zakončením celé série "Malý princ", série, která čítala celkem dvacet čtyři dílů, což je sice hezké, ale vzhledem k tomu, že se příběh nikam moc neposouval a jednalo se v podstatě o samostatné epizody, to asi na čtenáře tolik nefungovalo, protože prodeje podle všeho nebyly moc dobré. Ale nemyslím si, že by si série zasloužila přehlížení, protože rozhodně měla čím zaujmout a nápaditost v ní byla. Snad ji trochu pohřbilo i to, že vycházela ze seriálu a nic moc nového vzhledem k němu nepřinesla. Díl "Malý princ a Hadova planeta" ale stojí za přečtení, ukončení je krásné a je v něm poselství, za které by se možná ani Saint-Exupéry nemusel stydět. Anebo by mu snad tolik nevadilo.