Ukázka
Výpravná publikace Hrdinové chce svým námětem spojit generace otců, synů a dědů. Představuje fotbal jako součást našeho života, jako něco, na co můžeme být pyšní, a jako něco, z čeho se dokážeme poučit. Hlavním poselstvím knihy je skutečnost, že k hrdinství nestačí jen sportovní výkon, ale jsou k němu potřeba výjimečné lidské vlastnosti. Odvaha, čestnost a gentlemanství. Co dělá člověka hrdinou? Obdivuhodný čin, postoj, nasazení… A právě o těchto vlastnostech kniha je. Rozebírá osobnostní rysy a činy pozapomenutých nebo stále živoucích hrdinů, kteří nezapommenutelně hráli hru jménem fotbal. V různých dobách, v různých klubech. A ať už to byli Češi, Slováci, Rakušané, Němci nebo Židé, vždycky byli a měli by zůstat naši. Naši hrdinové. Naše legendy. Jde o nový pohled na český fotbal, jako společenský fenomén, který ovlivňuje naše životy, stejně jako ovlivňoval životy našich dědů. A stejně bude jednou ovlivňovat budoucí životy.

Scénář
Ondřej Fuczik
Art
Vojtěch Šeda
Publicistika
Ondřej Fuczik
Redakce
Petr Hanousek, Tereza Hejmová, Helena Kučerová, Markéta Stinglová
Žánry
historický, sportovní, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-906930-0-5 (Yinachi)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
230 x 320 mm
Tisk
barevný
Stran
256
Cena
699 Kč
  • esoes
    Bezvadná záležitost nejen pro fotbalového fanouška, zkrátka věc s určitým přesahem. Touhle dobou navíc v akci za pár korun, takže jsem to hnedka nasál, jak se mi to dostalo do ruky:-)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš29.11.2017 16:21Hrdinové: Největší příběhy české kopané
    Není to komiks. Je to kniha o fotbale, kde je pár životopisů českých fotbalových osobností převedeno do komiksu. Asi tak deset procent knihy. Ovšem teď to nejzásadnější - je to nejzábavnější kniha o českém fotbale, co kdy asi vyšla a vyjde. Nejsem cílovka. Cílovka jsou lidi, kteří nečtou - kniha je členěna do krátkých sloupečků, styl je lehký, žurnalistický, zábavný a hodně čtivý. Nejen že nejsem cílovka. Fotbal, proč bych to nepřiznal, přímo nemám rád. O to překvapenější jsem byl, že čtu, čtu a čtu a že se bavím. Ještě poznámka ke komiksům - jsou fajn, ale doslova opakují, co se píše v textu pár stránek před nimi. To je asi jediná chyba jednoho z horkých kandidátů na dárek pro chlapy k letošním Vánocům.
    Celá recenze: http://www.reflex.cz/clanek/kultura/83497/kniha-pro-ty-kdo-nectou-fotbalovi-hrdinove.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2017 16:37Hrdinové: Největší příběhy české kopané
    Ricardeon: Nevím, jestli je to z tvé strany výtka vůči zařazení sem ("není to komiks"), nebo pouhé konstatování, ale věz, že jsme se nad tím na admin fóru bavili - přidat x nepřidat? Ale vzhledem k tomu, že je zde komiks hojně zastoupen (měl jsem ho v ruce), tak jsme se rozhodli (zejména já s posvěcením Zacka) toto dílo zařadit do databáze. Komiksu není ani půlka, ale jenom 10 % rozhodně také ne:-) Takže jenom na vysvětlenou, takových případů je víc a tento nebyl první ani poslední. A tyto "hraniční" díla vždy zevrubněji zkoumáme a přemýšlíme o nich, nesekáme to sem halabala...