Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Černá palice je hořká parodie na superhrdinské příběhy, ve které její autor Jeff Lemire představuje nové univerzum na pomezí superhrdinských a nezávislých komiksů.

Zapomenutí hrdinové Spiral City se v důsledku interdimenzionální katastrofy ocitnou na tajuplné farmě, odkud nemohou odejít a kde spolu žijí jako každá jiná dysfunkční rodina.

Není návratu zpátky domů!

Obsahuje sešity série Black Hammer #1-6 (červenec 2016 - prosinec 2016)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Dean Ormston
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Dean Ormston, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-88152-38-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
620 g
Stran
192
Cena
599 Kč
Originál
Black Hammer #01: Secret Origins (Dark Horse Comics, 2017)
  • salamandr
    Nechápu hipe kolem tohoto comicsu. Kresba pěkná, příběh mi nedává smysl
  • SickNail
    SickNail mecenáš10.9.2021 08:54Černá palice #01: Tajemství počátků
    Zoznámenie sa a jednotlivými postavami a ich minulosťou popretkávané hlavným dejom. Po prvej kapitole to začne pekne odsýpať a napätie sa postupne zvyšuje. Aj keď mi zo začiatku vadilo vykreslenie mimiky postáv a vrások, rýchlo som si na štýl kresby zvykol. Tlmené farby sú výborné a skvelo sa hodia k atmosfére. Posledné dve kapitoly má totálne odrovnali a rozhodne chcem prečítať celú sériu. Za mňa 95% a Jeff Lemire je veľký pán :)
  • tom173
    Slabší 4. I když je prostředí maloměsta a farmy kouzelné a dialogy zajímavé, jde pořád jen o slabší odvar Essex County, které téma osamění a nenaplněných snů vyždímalo naplno. Tady se Lemire mnohdy opakuje. Některé postavy jsou originální a pokračoval bych kvůli nim ve čtení série -plk. Bizár, Vážka, jiné naopak působí až parodicky (což možná měly) a jejich skutečné předobrazy z DC a Marvel vesmíru jsou příliš očividné - Zlatuše, Valda. Další mínus vidím v příliš pozvolném vyprávění děje, kdy máte po dočtení pocit, že se nic nestalo a cítil jsem se prázdný jako hlavní postavy. Tedy zcela opačný dojem než po zmíněném Essex County. Abych jen nekritizoval, pořád jde o dost nevšední dílo se zajímavým námětem a s kresbou padnoucí jako prdel na hrnec. Navrch se spoustou bonusů objasňující proč jde o Lemirovu srdcovku.
  • Sv1hl1k
    konečně superhrdinskej outsider miluju ho
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády16.3.2020 14:17Černá palice #01: Tajemství počátků
    Tohle se mi fakt líbilo.
    Skvělý příběh,příjemná kresba a zpracování knihy od CC je na jedničku.
    Za mně plná palba!
  • MEGA
    Tímto komiksem si mě Lemire získal. Lituju že jsem na tuto sérii nenaskočil dříve. Dysfunkční rodinu superhrdinů jsem si zamiloval s každým šesitem víc a víc. Je tady tolik skvělých nápadů a všechny spolu překvapivě fungují. Nemám co vytknout.
  • Multiverzum
    Vopred ale hovorím - nečakajte epické bitky a ani nič podobné. Ani hrdinov, ktorí pre vás budú symbolom nádeje. Tento príbeh nie je veselý. Je o hľadaní zmyslu a pochopení samého seba. Nie však vždy s istým cieľom. Černá palice je smutnou poctou hrdinom zo zlatého veku komiksu a ide o jednu z najlepšie napísaných a nakreslených súčasných komiksových sérií, akú som čítal.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/cerna-palice-tajemstvi-pocatku-black-hammer/
  • Kadin
    Kadin mecenáš2.8.2019 18:23Černá palice #01: Tajemství počátků
    Tak tohle bylo úžasný. Po sérii Punisher MAX jsem potřeboval něco vážnějšího a hlavně příběh, který se zaměřuje na postavy a ne na tupou akci. A když už zde zmiňuji akci, tak té je zde pomálu, a to je dobře, alespoň má tak scénárista čas vytvořit skvělé postavy a chemii mezi nimi. Samotná chemie mezi postavami je prostě úžasná a přirozená. Poprvé jsem se zde setkal se scénáristou Jeffem Lemirem a bože chci od něho víc. Příběh pojednává o šesti členné dysfunkční superhrdinské "rodině", která bydlí kdesi na farmě. Rodina se potýká s každodenními problémy jako je škola, vztahy v rodinně nebo láska. Každá postava je jiná a hlavně zajímavá. Co zde musím vyzdvihnout jsou originy postav. Líbí se mi jak Lemire zde kombinuje typ psání golden age éry (orginy) a klasickým moderním psaním (farma). Kreslíř Dean Ornston zde odvádí skvělou práci. Z první knihy jsem naprosto nadšen a chci více z Black Hammer universa. 9.5/10
  • JohnyG
    Přehledná kresba, umírněná paleta barev a jednoduché tradiční panelování přispívá k snadnému čtení a po všech těch digitálně mázlých akčních mainstreamovkách byl návrat k retro vizuálu a obyčejnému pomalému komiksovému vyprávění docela příjemný. Minioriginy jednotlivých postav byly asi to nejzajímavější z celé knihy, protože jinak toho zas tak moc nenabízí. Je to takové komorní farmářské drama o ponorkové nemoci zapomenutých supráků a drobných depkách v jejich zbytečných uvězněných životech.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle4.4.2019 10:54Černá palice #01: Tajemství počátků
    Musím souhlasit s Norri, i po druhém druhém přečtení s odstupem jednoho roku, patří Palice stále k tomu nejlepšímu co u nás vyšlo. Skvělé postavy, mezi kterýma funguje chemie, příběh, který i přes to že se moc daleko neposunuje, je naprosto skvělý, i ty počeštěná jména mi k tomu sedla. Řekl bych že to byl jeden z nejlepších příběhů roku 2017.
  • mearez
    Tak jsem se tenhle víkend vrhnul na komiksové resty. A náhoda tomu pomohla a přečetl jsem si hned za sebou dva komiksy (Watchmen a Black Hammer), které se snaží prakticky oto stejné; dekonstruovat superhrdinský žánr a napsat parodii na naše oblíbené superhrdiny. Jednomu se to povedlo. Ten druhý působí spíše jako by ho napsal (což i později v bonusovém materiálu přiznává i sám Lemire) jen fanda superhrdinů.
    Nemůžu tomuto komiksu odepřít uměleckou hodnotu. Nejvíce v se mi z komiksu líbil marťan, jehož jméno si stále nemůžu zapamatovat a myslim si, že ta postava má velký potenciál. Ovšem Lemire si tu hraje s dost nebezpečnou hračkou. Hned v prvním sešitu se začnete ptát na otázky, v druhém přibudou, ale ty staré stále zůstanou nezodpovězené. Takže vlastně tahle knoha působí jen jako taková ukázka světa, vekterém se bude série odehrávat, Lemire nás seznámí s postavami, které budou figurovat v příběhu po zbytek série. Některé jsou zajímavé, některé ne. Zlatuška je hodně dobře zpracovaná postava, a i přes to, že podobnost se Shazamem nebo starým Captainem Marvel je hned na první pohled jasná, tak se odlišuje celkem dobrým nápadem, který bych asi neměl prozrazovat. Marťan je jedna z těch postav, které sice nejsou na první pohled zajímavé, ale jeho origin je stále otevřený a v budoucnu věřím, že se s touto postavou bude dál pracovat. Valda je naprosto, ale neskutečně očividná napodobenina Captaina Americy se vším všudy. Napodobenina říkám proto, že není vůbec, ale vůbec zajímavá. Vážka je celkem zajímavá postava, ale zase, bije tu do očí podobnost s různými již populárními postavami. Obecně se mi formát vztahovek nelíbí a nepřijde mi, že by tato kniha měla nějáký děj, spíš je to o vztazích mezi postavami. No a obecně tam moc nevidim nějákou parodii na mainstream, spíš nepovedený pokus o vtip nebo o parodii.
    Kresba byla neskutečně ošklivá. Nemůžu si pomoct, ale tady fakt buď postavy vypadaly jako stromy, nebo jako prasata.
    Já tyhle nekončící vztahovky nemám rád. To se taky odrazilo na mém hodnocení. Neberu vám to, a asi i chápu, proč se vám všem tento komiks líbí, ale mě nenadchl, i přes to, že jsem od něj nic nečekal. Za mě 3*.
  • DankoKonik
    DankoKonik mecenáš30.12.2018 22:39Černá palice #01: Tajemství počátků
    Vhodné pre mentálne zrelého čitateľa
  • karl173
    karl173 mecenáš8.12.2018 17:56Černá palice #01: Tajemství počátků
    Tak konečně jsem se dostal i k této sérii. Od Černé palice jsem čekal hodně a možná jsem si tím očekáváním dost ztížil čtení. Už od začátku jsem si totiž nebyl jistý tím co čtu. Bylo to zajímavé a mělo to už od začátku hromadu odkazů na jiné hrdiny, což může být sice fajn, ale tady to na mě zprvu působilo dojmem, že se jedná jen o nějakou parodii. Příběh se v tom hledal dost těžko a já se neměl čeho chytit. Velké očekávání mi tak trochu pokazilo vstup do této série. Jenže postupem času, jak jsem otáčel jednu stranu za druhou, tak jsem se do toho začínal dostávat. Postavy si ke mě postupně prosekali cestu. Jenže horší to bylo s příběhem. Ten byl pořád jen někde v dáli a trochu mi tu scházel. Nakonec po dočtení knihy musím ale uznat, že jen malá míra hlavního příběhu v této knize dopomohla přiblížit se blíž k postavám, což je dobře. Na druhou stranu konec ukázal, že se máme na co těšit a já tak doufám, že v příští knize už se to rozjede více a chytne mě to už od samého začátku. Jinak kresba je parádní, k té nemám v podstatě co dodat. 75%
  • faster86
    Prázdná bublina kolem Lemira se timto komiksem začíná pomalu zaplňovat něčím zajímavým. Milion odkazů na superhrdinské komiksy, dobrá atmosféra. CC opět nešláplo vedle.
  • Norri
    Norri mecenáš15.11.2018 22:39Černá palice #01: Tajemství počátků
    Při dalším čtení se skoro ročním odstupem je to pořád skvělé. Čte se to lehčeji než poprvé a přitom to neztratilo nic ze své síly.
  • Fry
    Černá palice #01: Tajemství počátků - V zásadě nic převratného, jelikož většinu času se v knize ani nic moc neděje, nicméně v rámci superhrdinského žánru se rozhodně jedná o příjemnou změnu a docela slušné 'rodinné drama'. Avšak nejsem z toho tak odvařený jak 90% zdejší komunity, překlad do obecné češtiny místy docela bil do očí a nejvíce tomu ubírá asi to pomalé tempo, jelikož po přečtení prvního dílu jsme vlastně znovu na začátku. Ve srovnání s Plutonou mě to tedy až tak nezasáhlo a od druhého dílu nic převratného nečekám ... Za mě 3*!
  • Fanda
    Tohle je tak jiný oproti superhrdinským komiksům (pozitivně) má to tolik super momentů ale bohužel mě to úplně nepoložilo na zadek, tak snad v dalším díle.
  • james89
    O komiksy s běžnými superhrdiny se nezajímám, ale tohle se asi nedá mezi ně řadit. Zaujalo mě a přečetl jsem skoro na jeden zátah :-) Dobrý bylo rozdělení příběhů do jednotlivých kapitol, kde se každá věnovala určité postavě. Taky se mi líbily titulní stránky v retro stylech. Těším se na další díl.
  • Himlik
  • Fr3d_K
    75% s velkým očekávaním věcí příštích!
  • trudoš
    trudoš editor19.3.2018 17:46Černá palice #01: Tajemství počátků
    Pro mě jednoznačně největší komiksové překvapení roku 2017. Já mám prostě slabost pro tyhle příběhy pracující s obehranými motivy, ovšem zasazené do netypických situací. A parta pláštěnkářů, co se zčista jasna objeví na bohem zapomenuté farmě a nemohou z ní odejít, to má naprosto famózní kouzlo. Je to ujeté, ovšem ne jen pro samotnou zápletku, ale pro superhrdiny jako takové. Ti po desetileté izolaci už zkrátka nejsou tak úplně super. Každý z nich má svoje zmařené sny, přičemž den ode dne se v nich veškerá ztrápenost kumuluje a hrozí nepříjemnou eskalací. Autor však nezůstává u jednoduše rozestavěné šachovnice, ale s každou další kapitolou ukazuje, že věci zdaleka nejsou tak přímočaré, jak se zpočátku zdály být.
    Jeff Lemire evidentně ví, že komiksové příběhy se superhrdiny ještě stále mají co nabídnout a nemusí přitom jít o další megazlo, dělající si zálusk na srdce všehomíra. Navíc umí zábavně odkázat na staré klasiky, což dodává celému jeho vyprávění neodolatelné fanouškovské kouzlo.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš19.3.2018 14:52Černá palice #01: Tajemství počátků
    Rozhodne zaujímavý Lemire a bavilo ma to celé podstatne viac ako PLUTONA. Postavy sú zaujímavé, prostredie malého mestečka a farmy má takú melancholickú atmosféru, scenár je napísaný dobre a konverzácie sú pútavé, len sa to celé takmer vôbec nikam neposúva a dej prešľapuje na mieste. Áno, je dobre, že sa celá kniha jednotlivo venuje všetkým postavám, ich trápeniam a motiváciám, ale veľa sa toho celkovo nedeje. Kresba je taká svojská, celkovo sa mi páči a má aj občas veľmi pekné okná či celé stránky, ale obsahuje aj strany vyslovene škaredé a slabo nakreslené. Bavil som sa a na pokračovanie príbehu som zvedavý, ale neoznačoval by som tento komiks niečím výnimočným.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš23.2.2018 20:04Černá palice #01: Tajemství počátků
    Abych se přiznal, tak tohle mě nějak nechytlo. Byl to můj první komiks od Jeffa Lemira, který je i zde prezentován jako odborník na existenciální drama. Fajn, to a podařená vztahovka tam opravdu je a je to na tomto komiksu to nejlepší. Co mě vůbec nebavilo bylo celé to superhrdinství, pomrkávačky na origini známých postav z jiných nakladatelství. Být tohle komiks o partě "obyčejných" podivínů s rodinným tajemstvím, nějakým skrývaným zločinem či bolístkou z minulosti, určitě bych si to užil a vychutnal mnohem víc. A docela mi vadí, že tohle vypadá na jednu z těch neúměrně natahovaných sérii. Na netu jsem měl možnost pročíst si pár dalších sešitů a ono se to pořád nijak zvlášť neposunuje. Se strážci bych to rozhodně nesrovnával, ti i po 30ti letech kopou jinou, nadpozemskou ligu... Co se týče kresby, myslím že je docela v pohodě. Sic si nejsem tak docela jistý, zda lví podíl na tom, že se mi líbila nemá coloring Dava Stewarta. Takže pro mě takový průměr, který neurazí, ale ani nijak nenadchne. Každopádně uznávám, že svou myšlenku to má a hodně čtenářů to vezme za srdce, rozhodně to mezi superhrdiny patří k tomu lepšímu.
  • choze
    Přišlo mi to jako takový odvárek z Alana Moorea. Děje je poskrovnu a chybí nějaký záporák, takže jen sledujeme napružené a otrávené postavy, jak se kopají do prdele v nějakém strupálově. A třebaže se to soustředí na postavy a vztahy, tak až na Zlatuši - starou ženu trpící tím, že je uvězněná v dětském těle - mě žádná výrazněji nezaujala. Ta láska k superhrdinskému žánru tam cítit je a je fajn, kresebně pěkný a vydání taky.
  • Kapis
    Kapis mecenáš31.1.2018 09:56Černá palice #01: Tajemství počátků
    Tak tohle byla velká parádička, s takovou láskou k superhrdinskému tématu, ale úplně jinak. Bez klišé a s běžnými lidskými starostmi, které se pod pokličkou neopustitelného "distriktu" neudržitelně vaří a interference s vidláckou populací malého zapadákova je hned zkraje evidentně víc než problémová. Skvěle provázaný a dopředu precizně promyšlený příběh v láskyplně budovaném fiktivním nebo paralelním světě a uvěřitelně vystavěné charaktery činí z této knihy největší překvápko loňského roku a ve Fabule tuto knihu určitě neopomenu. Nesmím také opomenout samosebou skvělou, ba famózní, kresbu Deana Ormstona, který mě uhranul už u Lucifera – no a považte, zde dostal prostor, aby mohl kreslit celou knihu! To bych musel koupit, i kdyby to byla naprosta čípovina. Nevím, co myslí Bush “ošklivou“ kresbou, asi jsme četli každý něco jiného. Kniha, v klasicky dokonalém hávu Comicscentra, mě tak okouzlila, že jsem si v ní listoval tam a zpátky, nejen, když jsem dohledával zpětně souvislosti. Druhý sešit s Roboobrem a zcela geniálním šíleným nemrtvým Sherlockem Frankensteinem byl jako pohlazení po duši starého komiksáka, který přece jenom má už superhrdinské časy za sebou. Dokonalost sama a už se těším na pokračování! 99%.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1.2018 11:03Černá palice #01: Tajemství počátků
    Kniha i příběh mě baví, líbí se mi ona trošku "ošklivá" kresba, líbí se mi retro obálky sešitů. Zápletky i dialogy této další "dekonstrukce superhrdinského komiksu" jsou též fajn. Ovšem některé věci mi v tomto komiksu haprují - když pominu některé detaily jakými jsou překvapení Marťani mluvící o sousedech z "Třetí planety", přičemž se zdají být sami civilizačně i jinak velmi na výši, tak je to obecná oscilace mezi nadsázkou a vážností, které se dle mého názoru trochu bijí. Podobně se ona "vážnost" témat dostává do zvláštního kontrastu s naivností a jednoduchostí některých scén a "origin příběhů" (boxer Břink Vazoun, apod.). Třeba je to účel, třeba jsou to odkazy na staré superhrdinské komiksy, ale mně to sem tam příliš nesedí. Ale jinak mám pocit, že tato série bude patřit mezi mé oblíbené.

    Celkový dojem: 70%
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.1.2018 17:07Černá palice #01: Tajemství počátků
    Lemire válí. Láska k superhrdinům čiší z každé stránky téhle povedené vztahovky
    Více na http://bit.ly/2B2iIxi
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš10.1.2018 12:30Černá palice #01: Tajemství počátků
    Když mi Vojta Rabyniuk tvrdil, že Černá Palice je skvělá, tak jsem ho bral s rezervou, protože se shodneme na dvou titulech. S Černou Palicí se shodneme na třech. První book je jeden z nejlepších startů, jaký jsem četl. Dobře poskládaný scénář, dobré charaktery, dobrá zápletka. Fakt mne baví. Ormstrona jsem zaznamenal v sérii Lucifer, kde mi přišel lepší než Gross. Jsem potěšen, že u nás vychází série, kterou má celou pod svým pérem.

    Kniha je cvalík (šest sešitů) a doprovodné materiály s textem od Lemire potěšily. A jako vždy, kvalitní grafická a technologická práce od Comics Centra.
  • Norri
    Norri mecenáš13.12.2017 09:55Černá palice #01: Tajemství počátků
    Černá palice není komiks na jedno přečtení. Vyžaduje po čtenáři použití šedé kůry mozkové. Podobně jako detektivka, nutí čtenáře přemýšlet nad tím, co se stalo a proč. I přes některá odhalení vám v hlavě neustále zůstává spousta otázek. Můžete si myslet, že máte nějakou teorii, ale zároveň jste si jistí, že to nakonec bude jinak. Dostaví se ten pocit, kdy víte, že si s vámi autor hraje a vy mu to ochotně baštíte i s navijákem. Kresba je parádní až dechberoucí. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/cerna-palice-tajemstvi-pocatku
  • kaylin
    I když mám o některých prvcích příběhu ne úplně nadšené mínění, pořád si myslím, že je to velmi zajímavá série a další díl to snad brzy potvrdí. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/12/1585-cerna-palice-1-tajemstvi-pocatku-80.html
  • mcleek
    Skvěle! Měl jsem velká očekávání... a bezezbytku byla naplněna. Scénář výborný, charakteristiky postav a jejich vzájemné stýkání a potýkání ve vnuceném prostředí velmi čtivé, na kresbu si člověk také poměrně rychle zvykne a pak už si ji jen vychutnává. Potěšily i rozsáhlé bonusy. Knihu jsem přelouskal jedním tahem takřka bez dechu. Těším se, jak to bude pokračovat. Šest hvězdiček z pěti! ;-)
  • VasaX
    Trošku hereticky tvrdím, že Black Hammer tu má až moc velký hype. Ano, jedná se o velmi nadprůměrné dílo, ale po dočtení prvního arcu jsem byl trochu zklamaný, že ten příběh nebyl silnější a kapánek epičtější, ač "hluboký" byl až až. na druhou stranu tenhle arc končí výborným nadhozem pro další arcy, a pokud se něco nepokazí, tak ty teprve budou stát za to. Ale čas ukáže...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.11.2017 21:59Černá palice #01: Tajemství počátků
    Co dodat Jeff Lemire na svém autorském vrcholu. Je vidět, že zúročil své schopnosti z Old Man Logan vol. 2 a nebojí se jít za hranice žánru. Potud jsem byl spokojený. Prostě stará známá věc, ale o dost jinak a od Dark Horse tomu prostě věříte, že to někdo chce dělat po svým a úplně jinak. Jedna věc mě ale zaráží, jak to všechno do sebe zapadá. Sám nevím co si o tom mám myslet. Je tam příběh, nebo není... o čem to teda vlastně je...kdo jsou teda ty hlavní postavy a jaký je jejich smysl... Možná kdyby to vyšlo ve větším počtu stran tak by to třeba dávalo smysl, kdo ví... Jenomže série je teprve na svém začátku a teprve vyšla 1. kniha i v zahraničí a 2. je v předobjednávce. Takže ani nejde si něco myslet a musíme prostě doufat v co se tato série vyvine. Vyprávění a příběh je v pořádku, tam bych nic nevytkl, dobře nás autor napíná, ale jaksi mi tam chybí nějaká ta tečka, nějaký konec nebo něco takového, ano končí to cliffhangerem, a jsem fakt napnutý, ale díky tomu jsem jaksi v rozpacích. O kresbě nemá smysl tady nic vytahovat, ta je prostě bezkonkurenční, Ormstonovi tady ty pochmurnosti prostě jdou, viz Predátor Omnibus vol. 4. Ta americká gotika a jih mu jdou od ruky, fakt dobrá práce a po tom všem co se mu stalo, klobouk hódně dóóóĺůůůů. Je vidět, že série se rozjíždí a jelikož jsem byl v podstatě spokojený a nic speciálního bych ji nevytkl, není důvod ji nedoporučit a poctivě vyčkávat 2. knihu. Doporčuji tento nevšední a poctivý eklektický originál.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.11.2017 18:57Černá palice #01: Tajemství počátků
    Tou anotovanou parodii na superhrdinsky komiks si nejsem uplne jisty, nicmene o cem jsem po prvnim dilu presvedceny je to, ze Comics Centrum ma novou vlajkovou lod.
    Velmi se tesim na dalsi dil.
    90%
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.11.2017 15:51Černá palice #01: Tajemství počátků
    Pokud znáte mistra Lemura, tak víte, co od něj čekat. Černá palice je netradiční superhrdinský komiks plný jistě originality a typického Lemirismu. Všechny postavy jsem si stihl oblíbit a rozhodně mě zajímají jejich další osudy. Tohle je jedna z nejlepších komiksových knih roku co u nás vyšla. Práce s postava na velké úrovni, humor, kresba a příběh. Prostě jako první kniha seznamovací naprosto adekvátní...cc se nemohlo vytasit s ničím lepším
  • louza
    Superhrdinský příběh od autora vládnoucího na poli existencionálního dramatu (Essex County, Royal City, Underwater Welder...). Parta superhrdinů je uvězněna na farmě nedaleko tajemného městečka z něhož nemohou ven a kromě ponorkové nemoci se potýkají i s ozvěnami vlastní minulosti. Lemireovi se podařilo dát dohromady dokonale vyvážený a poutavě odvyprávěný, záhadami pentlený příběh živoucích superhrdinských charakterů, tak trochu nuceně zasazených do reálného světa. Z čehož často plynou tragicky humorné situace. Z přístupu autora je znát ohromný respekt a dětská láska k žánru, jehož kořeny staví na pozadí knihy, kde v podstatě skládá svůj vlastní, ale velmi povědomý, zlatý superhrdinský věk. Zároveň však nechybí nadhled na většinu superhrdinských klišé. Zábavný elegatně napsaný komiks pro každého, kdo superhrdinský komiks hltal, ale došel do fáze, kdy už mu skrze tuny repetetivních klišé nemá co nabídnout. Jeff Lemire svým citlivým přístupem dokázal, že o superhrdinech lze psát poutavě i pro čtenáře, kteří už mají superhrdinské období za sebou.

    Kniha vychází v češtině s tradiční péčí Comics Centra čili ve trochu zmenšené, ale jinak velmi pečlivě ošetřené technické kvalitě. Jako čtenář (se)šitovek si nejsem jist jestli to vůbec u Dark Horse souhrně vyšlo takhle pěkně. Galerie, doslov, bonusy...citlivá paráda. O to víc překvapí tah s překladem jména ústřední postavy o němž se uvnitř knihy skutečně hovoří jako o "palicovi". Což je teda opravdu na palici a pokud se to zdá někomu v pořádku, nechť si velectěně přeškrtne titulní stránku na svém černém artefaktu a přepíše Hellboye na Pekelného chlapce a Conana na Konana.
7540204
Četl/a (205)
123peta, 2scha, Afrodoman, Al0f0k, Aldo26, anka, Artigas, BadBoy, Baffman55, Balů103, batoo, bboorreekk, Benny, ben_bella, bierce, binnmode, Blockholm, borknagar1, Burkh, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, choze, Cinema Ranger, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, daon, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, DEmnoG, Dezodoo, Django, Draco nobilis, duri, dvory, Dzoglik, Elnie, erik, Fanda, farnhajt, figis, filemon, Final, Fives, Fort, foudy, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., Giskard, Gregory47, Hønzza, Hawwwran, hellblazer, HevyEli, Himlik, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, illy, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Kocour, koudak89, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, Lukasitch, luky.kuky10, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Martin.imr, Martinb, massilia, Matthew, mearez, MEGA, Michal, mineralk, MisaSutcliff, MonsterGyre, monte walsh, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, nejakdivne, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Ozymandias, PAK, parado, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, plaštěnkář, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, rafannn1, raimi, rajot, RaptoR, Raul, rewkon, Rinter, rockyt, rooty, RudyRod, salamandr, Scaleo1, Schirru, Schramm, Shin, SickNail, Sir_Pete, Sole, Stara.kryta, start05, Sv1hl1k, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tiba, tom173, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Valdaufinka, VasaX, Velkej šéf, vita, vranakx, Vrenn, VskPrzk, VXP, Walome, wolfgang, Yaromil, Zavulon, Zbysek2410, zd, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(286)
2scha, 665+1, 81splinter, Afrodoman, Al0f0k, Aldo26, Alfi, anka, Anton Whatever, Artigas, BadBoy, Baffman55, Balů103, bananzluty, batoo, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, borknagar1, bourgeois, Buchtic, Burkh, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, CaptainMarty, Carnage, Černá Krysa, choze, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dalamar, Dali, daon, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Django, DoctorWho, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fives, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Géba, Georgíno J., gongon44, Gregory47, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hawwwran, Hebled, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, hromotlk, hugosnowden, hyba1991, hypermlok, illy, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, kendor007, Keno, kinak, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Kocour, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, kucik, Lachvos, lacoste, lemon_zobak, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, luky.kuky10, Malachias, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mineralk, mirec, mirror, misa, MisaSutcliff, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrkirby, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, NellUl, Netorack, Neuro, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, PAK, Paldini, parado, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, Petrisko911 , petrSF, PH79, plaštěnkář, plema, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, Radek Blacksad, Radkos, raenius, rafannn1, raimi, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Salien, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, Šedo, Shake, Shin, SickNail, Sidi Santini, Sikk, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Sole, songoku, SpiderJerusalem, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Tiba, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, Valis, vallyslayer, Velkej šéf, vishnar, vita, Vojtěch 393, vranakx, VskPrzk, willis, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, Yimp, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
353638, barthez, BreakingAway, delsemela, DKoscik, Fida, jajsemviktor, M4rsellino, Maty48, Miriyak, sala, spot
Shání (2)
namdnas, surikata
Nabízí (3)
kubosos, Librarian, Valdaufinka