Koupit
Thor, obyvatel nebeského města Asgardu, je mezi smrtelníky bohem. S kladivem v ruce přísahal, že bude chránit Zemi, a je jedním z nejikoničtějších hrdinů Marvelu.

V roce 1962 představili králové komiksu Stan Lee a Jack Kirby čtenářům mocného Thora poprvé, a Marvel se tak poprvé vydal vstříc tajemství nebeských sfér. A po prvním příběhu slavného marvelovského hromovládce vás vrhneme přímo do chřtánu Ragnaröku, kde vám Michael Avon Oeming a Andrea Di Vito představí svou vizi posledních dnů Asgardu.

Obsahuje příběhy:
Thor a kemenní lidé ze Saturnu
Ragnarök

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Journey into Mystery (Vol. 1) #83 (červen 1962) a Thor (Vol. 2) #80-85


Scénář
Daniel Berman (Dan), Stan Lee, Larry Lieber, Michael Avon Oeming
Art
Andrea Di Vito, Jack Kirby
Ink
Andrea Di Vito, Joe Sinnott
Barvy
Stan Goldberg (Stan G), Laura Villariová
Obálka
Steve Epting
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
645 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Avengers Disassembled: Thor (Marvel)
  • ludek.n
    „Jsem Thor, syn Odinův. Nejsem bůh pochopení a rozprav, jsem bůh hromů a blesků.“ S tímto provoláním otevíráme třicátý druhý svazek Nejmocnějších hrdinů Marvelu, abychom se seznámili napřed s Thorovým debutem na stránkách Journey Into Mystery (scénář od Larryho Liebera zkreslil nesmrtelný Jack Kirby), poté v minisérii Michaela Avona Oeminga, Daniela Bermana a Andrey di Vita s názvem Ragnarök. Zatímco Kamenní lidé ze Saturnu jsou takovým jednoduchým a nezáludným příběhem, Ragnarök už má ambice daleko vyšší. Thor zde nemusí ukázat jen sílu svých svalů a své odhodlání pokořit nepřítele, musí překročit svůj stín a nalézt moudrost nad moudrost. Soumrak bohů si žádá monumentálnost: velká slova, velká gesta a velká osudová rozhodnutí. Tady se mu jich dostává měrou vrchovatou. Andrea di Vito pak onu scénickou velkolepost zhmotňuje svými panely. Žádné drobné kresbičky, kde se jich tucet vleze na stránku, ale pořádné panely, kterým je jedna stránka malá. Má to drive i myšlenku, krev i slzy. K plnému hodnocení chybělo málo: být víc vtažen do příběhu, být rozdrcen a znovu poskládán, polaskán a pohlazen…
  • CoVseNerdit
    Pohodový komiks s výborným koncem. Musím přiznat, že většinu komiksu jsem si říkal, že čtu pohodový průměr, ALE...konec mě opravdu vystřelil z bot. Temný, drsný a osudovost z toho pčímo čiší. Pro fanoušky Thora povinnost a mohu doporučit i jako první komiks s Thorem. Jednalo se o první zkušenost i pro mě a vše jsem chápal a nikde se neztrácel. Doporučuji

    Scénář: 8/10
    Kresba: 9/10 Ideál
    Postavy: 7/10 Většina dělá křoví, ale uvidíme pár starých známých a celkově je zde hodně zajímavých charakterů.
    Atmosféra: 7/10 Lze cítit tu osudovost, avšak závěr šlape na 10/10.

  • Lenka.Vílka
    Čteno 11/2017

    Nemám tušení, co teď napsat, protože tenhle zážitek se ještě neusadil. Kašlu na starý komiks, ten byl taky dobrej, ale v porovnáním s hlavním příběhem to byla jenom vata, aby to mělo vic stran (hodnotu mu tím nesrážím, jenom v porovnání). Epické, brutální, přestože tady není skoro žádný násilí (jak jsem se podle začátku obávala). Tohle je od druhé poloviny hlubokej psychickej zážitek. Thor nepatří mezi moje favority a mezi top postavy, ale tady se stalo to stejné, co jsem měla s Capem (můj vztah k němu má stejné základy a tady to nebudu rozepisovat, to je jinde). Dokud nepřijde příběh, kterej nesroluje ponožky, nevystřelí mozek z hlavy a nezanechá ten pocit, kterej neumim pojmenovat, tak mu obecně říkám "ach". To celý posune onu postavu na jinej level. Nechci pomlouvat starou školu, ale většina těch příběhů je z té nové. Po vizuální stránce mé oblíbené wau, nic jiného napsat nejde. Kresba byla nádherná, takže se oba aspekty dobrého komiksu v mojí hlavě spojily a vytvořily ono "ach". Opět hezky sepsaná stručná historie a vybrané knihy, které u nás nevyšly (a potom po večerech brečim u svíčky, protože amazon se zase nažral, aby takhle koza Lenka.Vílka byla spokojená). Doporučuji všema deseti a řadím na první místo roho, co v rámci NHM vyšlo (soráč Danny...).
  • Blackhand47XD
    Ragnarok jsem ve sbírce prostě musel mít. Už jen kvůli tomu komiksu, který vyšel v rámci UKK.
  • Fimi
    Tohle se mělo jmenovat Ragnarok, výborný příběh o Thorovi a jeho osudu a jsem rád že jeho přerod v King rune Thor vyšel právě u nás. Výborné emotivní příběh o konci světa. Kresba fenomenální, příběh hoden filmového zpracování, dobrá práce s postavami a hlavně je to uzavřené... výborné, sice to není Thor od Jasona Aarona ale i tak maximální spokojenost
  • Doncek4321
    Za mě jedna z TOP věcí v NHM.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.1.2018 22:28Nejmocnější hrdinové Marvelu #032: Thor
    Začnu retrem. To je retro tím nejklasičtějším způsobem, je plné hloupých a zbytečných dialogů. Na druhou stranu jde ale o velmi důležitý sešit, který si zkrátka každý fanoušek Marvelu a Thora musí přečíst. Sice znám Thora spíše zatím jen z filmů a byl jsem zpočátku trochu mimo, ale pak jsem si vše potřebné informace mohl přečíst na konci ve stručném popisu, který je velmi dobře udělaný a bavil mě (i když je moc často nečtu a rozhodně je nezapojuji do celkového hodnocení). Kresba retra byla celkem fajn. Celkově bych retro ohodnotil lehce nadprůměrným číslem.
    Pak přichází velice silný příběh Ragnrok na který jsem byl velice zvědavý a zajímalo mi i jakým způsobem se bude podobat tomu filmovému. Velice brzy jsem zjistil že filmy jsou opravdu velký rozdíl a film s komiksem v této sérii nemá téměř nic společného. To mi ovšem samozřejmě nevadilo a já si tenhle svazek velice užil. Jak jsem již napsal, je to velice silný příběh ve kterém moc humoru jako ve filmu nenajdete, ale zato zde najdete poctivě napsaný příběh plný mythologie, postav napříč celým tímto světem a Thor zde prožije velice krušné chvíle pro poznání celého života. Trochu mi aspoň ze začátku pár věci nedávalo smysl, ale později buď smysl dávat začali a nebo jsem na ně jednoduše zapomněl, protože mě příběh vzal někam kam jsem vůbec nepředpokládal že půjde.Do toho je vše velice krásně vyobrazené a kresba rozhodně nemá chybu.
    I přes trochu slabší retro tento komiks hodnotím za 90%
  • S4TW
    Výborná pocta tomu, jak psal Thora sám velký Simonson. Epický fantasy příběh, který skvěle servíruje to, proč je Thor tak zajímavou postavou v rámci Marvelu. Samozřejmě, že si ze zajímavé mytologie bere jen něco, spoustu věcí převrací či si vymýšlí úplně, ale není to v tomto případě úplně fuk? Já si přišel, jak když čtu nějakou dech beroucí moderní Eddu. Úplně mě to vtáhlo a navodilo tu správnou atmosféru. Sám mám severskou mytologii velmi rád a tohle dílo to dokázalo výborně skloubit s Marvelem. Thor si zde projde rozsáhlou psychologickou proměnou a vše působí uvěřitelně (ač možná lehce zrychleně, klidně bych tomu obětoval pár sešitů navíc, ale to bychom se zase nedočkali celého příběhu). Dále jsem potěšen výskytem mnoha důležitých protivníků (ale i spojenců), kteří se kolem Thora vždy točili, především Beta Ray Bill velmi potěšil. Závěru jsem se lehce bál, že bude nějak zmršen, ale opak je pravdou, povedl se na jedničku a vše epicky skončilo, přičemž tam pořád nějaká ta vrátka jsou, takže pozdější díla nemusela vymýšlet blbosti, aby navázala. Vždy jsem považoval za vrchol Thor to, co napsal Simonson, Straczynski či Aaron, ale dnes se mezi ně zařadil i Oeming, Kresba je také pěkná, především zasněžená krajina, vánice, to vše opět podtrhlo mrazivou, záhadnou atmošku. Retro už jsem četl minimálně dvakrát, řekl bych lepší průměr. Na závěr se po delší době vytasili se slušnějším bonusem, takže celkově knihu hodnotím plným počtem, nemám důvod, proč to učinit jinak. Jediné co mohu vytknout je to, že by si dílo zasloužilo několik sešitů navíc, abychom to dostali ještě lépe naservírované (smrt ostatních, delší přechod z obyčejného Thora na epic Thora atp.).
  • salamandr
    Slušná kresba, příběh pěkný i když občas děravý a člověk si řekne zda tam nechybí stránka. Epické scény z bitevních polí, kde je dobojovánou jsou super, ale naopak ty kde se bojuje jsou příliš strohé. Za mě se zbytečně velká část knihy věnuje metafyzičnu na úkor mlácení kladivem.
  • kaylin
    Na jednu stranu se mi hlavní příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 32: Thor" líbil právě v tom, jak je mytologicky pojatý a jak má fatální následky, které jsou ale relativně domnělé. Na druhou stranu se mi nelíbí, že je to vyprávěno s menším citem pro příběh, spíše šlo o to zaznamenat epochální události, ke kterým v Asgardu došlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/11/1573-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-32.html
  • Luigim
    Za mne velké plus. Severskou mytologii mám moc rád. Užil jsem si skvělou četbu.
  • Tyfus
    Nic moc příběh. Půlka událostí je pouze zmíněných, takže jsem ze začátku myslel, že mám výtisk s přeházenými stránkami. Jdu si přečíst Straczynszkého Thora, tohle me neoslovilo
  • mearez
    Já vlastně ani nevim, co si o tom mám mysle. Na jednu stranu bylo super, jak Thora krásně nechali chvíli trpět a potom zabít, ale na druhou stranu to bylo jen ničitelské šílenství, které bych čekal spíš u věcí typu Infinity Gaulntlet, ne u Ragnaroku. Pro představení postavy je to super ale zároveň hroznej pick. Ragnarok je plnej postav, se kterýma se čtenář může seznámit, ale zase se tam řeší věci, který jsme si nemohli dosud přečíst, a i kdyby jo, tak by to nefungovalo, protože je to, i v mém případě, první book Thora co jsem kdy četl. Taky souhlasím s Cyboyem v tom, že se děj odehrává až zbytečně mimo komiks. Sif přijde o ruku, ale hádejte co? My nevíme jak. Všichni bratři ve zbrani chcípnou, hádejte jak? To vlastně nevíme, je víme, že vlastně umřeli hladem, ale ve finále o tom víme prd. Oceňuju výskyt Beta Ray Billa a Iron Mana s Capem. Přijde mi, a asi ani nebudu jedinej, že Valkýra si zasloužila smrt bojovnice, a ne smrt ve stylu BACHA SPOILER: Jó, za Ódyna a Áskard. Džžžžžžžžžuuuuuuum. *to, co zbylo z bojovnice padá na zem. Kresba byla prostě,ehm,no,prostě průměrná. Jako za mě průměrné NHM, a oceňuju aspoň to, že je to tie-in k Disassembled a že jsem se dočkali modernějšího Ragnaroku, ne jen toho retro keku. 4*
    Btw , jsem jedinej, kdo si začíná zvykat na nečtení bonusů? Já vim, je to jeden z důvodů, proč NHM vychází, ale pro mě je to většinou nezáživný.
  • cyboy
    cyboy mecenáš3.11.2017 23:38Nejmocnější hrdinové Marvelu #032: Thor
    Zase jsem jednou bliz rozhodnuti vykaslat se na cele NHM...
    Nesmyslne nabubrele, dej se odehrava predevsim mimo stranky komiksu a k tomu "vyzva" pro Thora, ktera vypada jako seznam u ktereho si odskrtavate polozky jako na nakupu.
    Slabota.
    50%
21211632
Četl/a (99)
123peta, 2scha, Abbott, Alfred, AlmightyMates , Blackhand47XD, Blackmoor, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, Dexir, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Fida, Fox01, Gustik5, gwen666, Hephaestion, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jack, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Jonathan Arbuckle, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Lenka.Vílka, Lord Baltimore, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mates17, Mato, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petad, petrSF, polika36, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, slavik38, Snegis, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, t0mas, trudoš, Tyfus, TZcomics, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, zlejzmrd
(222)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Azbest, Badgu.y1902, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, Bronn, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Choky86, ConanVJ, CoVseNerdit, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, Elizabeth, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, Hephaestion, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, James, james dixon, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Kiwi1902, Knuckless, Koci, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Lord Baltimore, Luigim, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Matthew, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, plema, polika36, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, Quentin, Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, semi41, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Valis, vallyslayer, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, Zemblaff, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, BreakingAway, delsemela, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless, Tawax
Shání (1)
NikkiKonig
Nabízí (3)
Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz