Ukázka
Ukázka
Ukázka
Kniha čtenářům představuje českou legendu, kreslíře Milana Ressela, a to doslova od jeho prvních tahů tužkou na komiksovém poli. Vedle kultovních příběhů Desetioký, Kraken zde najdete komiksy s názvy: Vezeme domů slunce, Planeta ptáků, Země Zet, Siriané, Dobývání planety Ax, Trosečníci a mrazivé impozantní memento Abo Falio. Mnohé z nich nebyly nikdy reprodukovány. Kniha obsahuje bohatý doslov.

Vyšlo jako 6. svazek edice Galerie českého komiksu

Z celkového nákladu je 200 výtisků opatřeno 2stránkovým komiksem Popelka, jenž byl vystavován koncem 60. let na obrovských plátnech při příležitosti výstavy v Montrealu. Řečený komiks Popelka, představující Pamětní list, je signován Milanem Resselem.
Reprodukováno z původních originálů, které jsou majetek pana Milana Ressela.


Scénář
Jiří Binek, Svatopluk Hrnčíř, Milan Ressel, Ludvík Souček
Art
Milan Ressel
Publicistika
Milan Krejčí
Redakce
Josef Vybíral
Žánry
dobrodružný, sborník
ISBN/ISSN
978-80-88098-20-1 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 322 mm
Tisk
barevný
Váha
490 g
Stran
112
Cena
399 Kč
  • Sv1hl1k
    Sv1hl1k14.1.2021 15:39Kultovní komiksy 2
    nádherná technika kresby
  • louza
    louza17.12.2020 12:17Kultovní komiksy 2
    Kniha, která zapadla i v rámci řady Galerie českého komiksu. Možná pro neznámé jméno autora, možná pro malý rozsah pouhého sta stran, nebo snad kvůli číslovce dvě na knize. Milan Ressel byl ale rozhodně jednička a kromě Krumovy trojské války se nic, co v edici doposud vyšlo, nemůže rovnat s Resselovou precizní technickou kresbou z níž pečlivost přímo kape. Autor ohromuje i použitými prostředky. Jeho detailní tužkokresba a coloring pastelkami doslova vyráží dech. A pozadu nezůstávají ani scénáře z pera velikánů jako je Souček, Hrnčíř, nebo Bradbury. Pokud se připočtou nezrealizované projekty a črty mezi nimiž jasně vévodí Abo Falio, dere se na mysl myšlenka jak málo chybělo Resselovi k legendě celosvětového významu. Totální lahůdka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2017 21:59Kultovní komiksy 2
    Škoda mluvit, sbírka mluví sama za sebe. Už jednička předčila mé očekávání, dokonce i můj prvotní nezájem! Tady ale když jsem prolistoval pár stránek, věděl jsem, že tuto sbírku musím mít. Taková široká paleta stylů a dosazena mezi širokou paletu scénáristů (libretistů - v Čechách mi tento termín přijde mnohem víc vyhovující, kdo zná Saudka ví...). Neuvěřitelné, že je někdo schopen stvořit něco tak krásného. Co mě mrzí, je samotné nedokončení určitých komiksů, ale to není vina ani pana Ressela, natož vydavatele. Mrzí mě to, protože bych rád měl celek, ale i to co vyšlo je prostě paráda. Abo Falio je skutečně nadčasové a určitě by se jím i stalo, kdyby se tenkrát dokončilo. Nicméně, pro mě je tato sbírká cenná i v tom, že se neustále vzdělávám. Každý den se biji do hlavy, o co jsem všechno přišel v mládí. Ale na druhou stranu mě baví to dohánět. Nedokážu prostě slovy popsat, jak mě tato sbírka uchvátila. To se nedá popsat, to se musí zažít! Kupujte a čtěte. I tohle by měli zahraniční čtenáři vidět. Líbí se mi, že jako Česko nejsme komiksová bašta, která má všechny komiksy na jedno brdo, jak v kresbě, tak i v příbězích. Máme unikáty a máme kvalitu, jsem rád, že jako Čech mám možnost si přečíst další náš poklad! Doporučuji velice převelice!
413