Kniha kresleného lezeckého humoru v podání známého karikaturisty Sebastiana Schranka v překladu Jiřího Prokopa.

Kniha plná stručných komiksových vtipů si vzala za úkol nás seznámit s typickými situacemi ze života horolezce způsobem, jehož humor milovníci tohoto sportu jistě ocení. Rovněž mluva horolezců je specifická, takže se běžný čtenář seznámí i s řadou nových výrazů.

Scénář
Sebastian Schrank
Art
Sebastian Schrank
Obálka
Pavel Lisák, Sebastian Schrank
Překlad
Jiří Prokop
Redakce
Pavel Lisák
Žánry
humorný, sportovní, stripy
ISBN/ISSN
80-86213-31-5 (Nakladatelství JUKO)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
195 x 127 mm
Stran
132
Cena
99 Kč
Originál
Rock Comix (Panico Alpinverlag, 1995)
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.8.2019 13:58Rock Comix
    Nejsem lezec, spíše vysokohorský turista/normální turista, ale něco polozené ve vertikálnějším terénu mám, pár lezců znám, malá taky leze, takže vtípky jsem pochopil, nicméně to vykouzlilo max. úsměv na tváři - nejvíce jak ho "hodnotila" vystajlovaná mládež, že není dostatečně draho oblečen na lezení či progresivisitická, enviromentalisticky-povrchně-poblouzněná mládež, která po skalách lézt nemůže, protože by šlapali po trávě. Možná, že ti v tom "lezeckém tunelu" se nad tím budou i řezat. Přečteno během jízdy autobusem do práce, takže rychlovka. Ale jsem rád, že to mám.
  • Josh
    Josh23.10.2017 23:32Rock Comix
    Osobně to beru spíš jako takovou raritku, u které jsem se coby neznalec lezení věru mnoho nezasmál:)) Ale věřím, že zasvěcené to pobaví a celkově to nevnímám jako nic zlýho nebo blbýho, proto tak mírné hodnocení:)
211