Ukázka
Koupit
Po velkém putování do Tibetu se v tomto příběhu Tintin rozhodl zůstat na zámku Moulinsart. I tam však dojde bezmála ke katastrofě – na zámek zavítá slavná operní pěvkyně Bianca Castafiore. Největší radost z ní pochopitelně má kapitán Haddock a snaží se slavnou pěvkyni dostat ze zámku co nejrychleji. Bohužel se však na Moulinsartu začnou dít podivné věci a Tintina čeká detektivní pátrání, při němž si kapitán Haddock po dlouhé době pořádně zanadává a profesor Hluchavka díky své hluchotě vše dokonale poplete a ještě k tomu vynalezne barevnou televizi.

První vydání v roce 2010

V listopadu 2017 vyšlo také souborné vydání druhých 12 dílů s ISBN 978-80-00-04667-9


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-04662-4 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
64
Cena
169 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #21: Les bijoux de la Castafiore (Casterman, 1963)
Varianty
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (2010)
  • Darth Raelchi
    Skvělá oddychovka, která se ale tváří, že jde o něco víc. Fakt dobře zmáknuté napětí a přitom je to v podstatě album mezi. Navíc tomu nechybí vtip a ještě jsem si k tomu moc užíval Hergého ztvárnění noci. Prostě zaběhlý vzorec pro tvoření a on funguje. Tohle se četlo parádně a fakt se nasmějete.
  • Jambo
    Geniální,co k tomu dodat.
  • Kaluž
    „Tři miliony tři tisíce tři sta třiatřicet střílen!“ (kapitán Haddock si zase nevidí do huby, hulvát)

    Zámek Moulinsart, rozbitý schod, drzý papoušek, operní diva, ztracené šperky, tlupa cikánů a spousta vtipných gagů. Pointa jak z "pohádky pro děti", ale jinak hardcore Hergé ve vrcholné formě. Špičková kresba, syté barvy, nádhera. Čte se to samo. „Bože! Mé šperky!“
  • lukascus
    Hm...nemůžu si pomoct, ale toto dílko se mi zdá zatím nejslabší. A to hlavně z důvodu, že se pořád odehrává v Tintinově Belgii, ze které nevytáhne paty, prakticky se zde nic nestane, celé je to postavené na sérii později vysvětlených omylů, rovněž také na nechtěně humorné Castofiore. Chudák Kapitán, s tou ženskou bych nevydržel ani chvíli o samotě...:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2.2012 22:17Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore
    Kradete mi slova z úst!:-)
    Ano, tohle je skutečně velmi povedený a geniální Tintin, u kterého jsem se v duchu nesmírně chlámal. Tato detektikva je nepřetržitým sledem gagů, vtipných scének a hlášek. A to nepočítám ten rasově-sociální rozměr cikánských kočovníků. Ač je Hergé správně smířlivý, spravedlivý a antixenofobní, jak dlouho se budou inkvizitoři politické korektnosti nečinně dívat na větu Nestora: "(...) Cikáni jsou vesměs darebáci, zloději a podobně."? Naštěstí to snad přehlédli.

    Celkový dojem: 90%
  • Landauer
    Člověka to může snadno odradit: šperky, nějaká stará uječená rachomejtle, cikáni v romantickým hávu... Jenže když se člověk začte, nestačí se divit, jak výbornej komiks to je! Hergé je tu asi nejvtipnější z celý série, navíc přesně v duchu Hecula Poirota rozehrává skvělou detektivku - pachatelem může bejt skoro každej a současně nikdo, takže člověk fakt neví, kdo to udělal. Škoda jenom takový tý lacinější pointy, ale co! Pobavilo mě to měrou vrchovatou!
  • royan
    Toto album považuji za vrchol Hergého tvorby. Celý komiks se odehrává na zámku Moulinsart, což mistr Hergé dokonale využil k nepřetržité řadě gagů od prvního do posledního políčka. Dalo by se říci, že tvorbu tohoto alba si Hegé doslova vychutnal a dal tak nám fanouškům Tintina dáreček, ke kterému se jistě budeme rádi nejednou vracet.
12142