Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
KOMISAŘ GORDON JE NOVÝ BATMAN!

Poté, co Batman zmizel, a patrně i zemřel, je bývalý policejní komisař Jim Gordon povolán, aby nesl odkaz Temného rytíře a stal se jeho následovníkem.
Ale byť zůstává jméno a to, co reprezentuje, stejné, není tento nový Batman zdaleka jen kopií originálu. Gordon, který město stráží v gargantuovském, supertechnologickém batobleku, není žádný mstitel ukrytý ve stínech. K dispozici má plnou spolupráci gothamské policie i starosty, a navíc ještě mnohamilionový rozpočet od Powers International.

Bude mu ale drahý oblek stačit, aby zastavil tajemného, výhonkovitého Mr. Blooma před tím, než zakoření smrtonosné plány, které padouch pro město chystá?

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #41-45 (červen 2015 - říjen 2015) a část materiálu z Divergence FCBD Special Edition (květen 2015)

Scénář
Brian Azzarello, Scott Snyder
Art
Greg Capullo, Mark Simpson (Jock)
Ink
Danny Miki
Barvy
Lee Loughridge, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Danny Miki
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-474-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
160
Cena
399 Kč
Originál
Batman #08: Superheavy (DC Comics, 2016)
Varianty
Batman #08: Supertíha (paperback) (2017)
Batman #08: Supertíha (pevná vazba) (2017)
  • mAGiic
    mAGiic editor12.3.2021 22:27Batman #08: Supertíha (paperback)
    Komisař Gordon jako Batman? Bál jsem se toho a opravdu to po příběhové stránce nebylo žádné terno. Navíc jsem čekal, že Bruce Wayne zůstane u ledu trochu déle, než jeden sešit, asi se Scott Snyder bál tvrdšího rozhodnutí. Gordon je sympatická postava, ale jako ten fotřík co pomáhá Batmanovi z řad policie, ne jako týpek s mohawkem na hlavě, který se řeže v mechu s padouchy. Padouši jsou asi jediným výraznějším plusem tohohle booku (když pominu kresbu Capulla), čtenář totiž kromě šestákových padouchů dostane Mr. Blooma, který to naplno rozjede v další knize a Penguina, jenž má cameo skoro v každém booku, ale tady jhraje důležitější part v jednom mini příběhu z roku nula s kresbou od Jocka. 3*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.12.2020 08:32Batman #08: Supertíha (paperback)
    „Čože? To je ten najblbší nápad v histórii Gothamu,“ povie starý dobrý Jim Gordon pri ponuke stať sa novým Batmanom (po tom, čo ten pravý "zomrel" pri súboji s Jokerom v Konci hry). A zrejme to isté si pomyslíte aj vy. Batman je mŕtvy, nech žije Batman. Je to nápad rovnako divný, ako originálny, nečakaný a preto osviežujúci. Spracovanie je žiaľ béčkarské a hoci aj za Supertíhou stojí Scott Snyder, faktom je, že postaviť ju po bok skvelého Sovího tribunálu je ako ísť na Tahiti a na druhý deň na mestský bazén. Ani jedno nie je zlé, ale nedá sa to porovnávať. O čo lepšie Snyder Batmana v New52 začal, o to žalostnejšie končil. Scenár je slabý a nezaujímavý. Stavia Gordona vo vynovenom batmanovskom kostýme proti absurdným „spider-manovským“ nepriateľom, čo sa však bohužiaľ k ponurému detektívovi nehodí; sedia mu skôr psychologickí magori Two Face, či Penguin. Skrátka z originálneho nápadu urobiť Gordona Batmanom nie je vyťažené skoro nič. Dočkáte sa len série nudných akčných scén. Našťastie, mimo akcie to má svoje momenty. A rozhodne poteší prequelská „medzihra“ od Jocka. Jock to nakreslil geniálne, čo samozrejme nie je nová informácia pre žiadneho fanúšika kultovej série Skalpy. Po takejto spŕške kritiky sa asi tiež až 4* môžu javiť absurdne, ale ono si ich to napokon predsa len, ako tak, z posledných síl a zadýchane, zaslúži.
  • Norri
    Norri mecenáš21.6.2020 22:54Batman #08: Supertíha (pevná vazba)
    Myslím, že Supertíha má skvělý nápad, děj i spád. I nový záporák Mr. Bloom je docela zajímavý a jsem zvědavý, jak to bude pokračovat. Jediné, co se mi nelíbilo, byl vložený příběh z minulosti (po roce nula). Sice má své opodstatnění, ale rozbíjí plynulost vyprávění i atmosféru. Kresba opět parádní.
  • Palebras
    Palebras31.1.2020 13:03Batman #08: Supertíha (paperback)
    Jedná se spíš o takovou předehru ke Květům zla..Snyder si zde rozjede svou vizi o tom, že Batman je pryč a tak je potřeba na scénu přinést Batmana nového...Technicky vyspělejšího a hlavně s plnou podporou GCPD a všech okolo...No a na scénu se dostává nový magor, který vypadá jako magor a chová se jako magor a ve finále je celkem zajímavý ale dozvíme se o něm v téhle knize poměrně velké kulové. Takže suma sumárum...Kniha si drží svou kvalitu i když musím říct, že v téhle fázi začínám být Snyderem a Capullem přesycen a jedná se o pohodový rozjezd ke Květům zla...
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 11:02Batman #08: Supertíha (paperback)
    Gordon ako nový Batman? Nápad dobrý, spracovanie horšie. Najpozitívnejšie z celej Supertíhy hodnotím ´skalpovskú´ prequel medzihru. Zdá sa, že Scottovi Snyderovi dochádza dych - Supertíha je ôsmy diel New 52 a je to poznať. Dávam 7/10, ale so značne oškretými ušami. Netopierími.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/batman-supertiha/
  • Fry
    Batman #08: Supertíha - Scenáristicky průměrný příběh plný céčkových až déčkových padouchů, který však značně zvedá svěží pohled na maskovaného hrdinu v podání Jima Gordona. Uznávám sice, že to pomrkávání po čtenářích, že Batman není tak úplně mrtvý, si mohl Snyder alespoň pár čísel šetřit, ale po velkém zklamání s názvem 'Konec hry' mi tohle netradiční pojetí Batmanova symbolu příjemně sedlo. Od plného hodnocení tak knihu dělí pouze katastrofálně napsané intermezzo, jenž nás zbytečně vrací k původnímu Batmanovi ... Za mě 4*!
  • Spacecore
    Spacecore24.7.2019 03:02Batman #08: Supertíha (paperback)
    SPOILER ALERT! Batman je mrtvý a v tomto booku nás čeká pitva. Pitva toho, kým je Batman, co je ideál Batmana a kdo může a nemůže vykonávat jeho funkci. Je to něco, co už se v komiksu probíralo tucetkrát, ale Snyder na to jde celkem psychologicky a tentorkát mě vůbec nebavila akční stránka celého komiksu ani nový Batman v podobě Gordona, ale jako vývoj událostí je to zcela v pořádku vše.
  • kotouczech
    kotouczech20.6.2019 14:14Batman #08: Supertíha (paperback)
    Zajímavý nápady. Jim Gordon jako Batman je dost fajnový zpestření.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.3.2019 18:44Batman #08: Supertíha (pevná vazba)
    Jim Gordon je překvapivě dobrý detektiv i bez kníru, ale ještě lepší hláškař. Konečně se člověk dočká Batmana, co by uměl uzemnit slovem, kdyby na to měl batsílu. Želbohu má jen velkou přilnavost. A na pozadí nám to klíčí...
  • JohnyG
    Lehce nadprůměrný komiks s odvážnými nápady. Tedy ta Bloomova radioaktivní vajíčka v kotníku mi příjdou trochu ústřel, ale po klinické smrti Bruce a ztrátě jeho vzpomínek si book klade důležitou otázku, zda bez prožité bolesti ze ztráty rodičů je Bruce vůbec schopný být Batmanem. A hlavně, co bez Batmana bude Gotham dělat? A tak zatímco si náš miliardář maluje s dětmi ve Foxově centru a těší se na život se svěží brunetkou, padesátník Gordon zahodí cigára a obnošený kabát a stane se policejním Batmanem s robooblekem a batkamionem. A překvapivě vyprávění celkem dobře funguje a někde i buduje atmosféru. Navíc Mr. Bloom je postavička s celkem zajímavým osobnostním profilem a hororovými pařáty. Nicméně i když se Jim snaží, nějak mu batmanování nejde věřit a je jasné, že přímé pokračování v Květech zla bude směřovat k návratu pravého Batmana.
  • sedw
    Tak toto mi moc nesedlo. Gordon jako Batman je za mě špatná volba, moderní verze Batmana taky, hodně to ubírá komiksu na atmosféře. Záporák byl super, ale jak už bylo uvedeno níže, nezachrání to.
  • mike731
    Když se na začátku přenesete přes to, že zrovna Gordon nahradil Bruce ve službě, a že si oholil knírek, začal posilovat, zahodil brýle a cigára a nechal si udělat vojenský sestřih (takže ho ani nepoznáte), čeká na vás parádní jízda s řádně děsivým novým záporákem. Při některých scénách s panem Bloomem na mě i dýchla hororová atmosféra.

    Snyder bohužel úplně nezvládl klimax a zamrzí také, že Capullo nekreslil celé finále (s Paquettem to prostě není ono).

    Jako třešnička je na konci krátký příběh z možné budoucnosti ve výrazné kresbě Seana Gordona Murphyho.

    (hodnocení kompletní Supertíhy (tedy knih Supertíha a Květy zla))
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.2.2018 16:12Batman #08: Supertíha (pevná vazba)
    Jako čte se to jedním dechem a jako intro k další knize to funguje jakž takž ale je to prostě nic neříkající, celkem zbytečný příběh v sérii, moc mě to nebavilo
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:51Batman #08: Supertíha (paperback)
    Jediné pozitivum: Gordon jako Batman - možná je to fanouškovský tribut, něco co si někdo přál už hodně dlouho, taková What if série. Do série to zapadá a logiku to má, nicméně, to je snad poprvé, co mě přišlo, že je v této sérii nadstavená vata. Snyder dělá asi co může, aby zaujal, ale ono už to nějak nejde dohromady a už to působí přeplácaně. Snad další pozitivum je ukázat svět bez pravého Batmana, jaký je a jak se chová a co je nutné pro Gotham ještě udělat - už vím, Batman co má žváro v hubě :-). To je snad asi ti nejzajímavější na celé sérii. Bloom se jeví jako zajímavý záporák, ale v této knize je to nic moc, málo prostoru a spíš se coby záporák opakuje. Uvidíme v 9. knize.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1.2018 09:36Batman #08: Supertíha (pevná vazba)
    Gordon jako Batman? Fuck you, Snyder... nový záporák je možná zajímavý, ale rozhodně to nezachrání.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1.2018 09:36Batman #08: Supertíha (paperback)
    Gordon jako Batman? Fuck you, Snyder... nový záporák je možná zajímavý, ale rozhodně to nezachrání.

    Celkový dojem: 40%
  • Lenny
    Lenny mecenáš26.11.2017 10:30Batman #08: Supertíha (paperback)
    Novej záporák, novej Batman, návrat k detektivování.... za mě dobrý, jen tomu chybí nějaké finále. 3,5*
    http://bit.ly/2Bo56hu
  • Schramm
    Schramm24.11.2017 10:10Batman #08: Supertíha (paperback)
    Dost možná Batman, který mi nesedl naprosto nejvíc z toho, co tu vyšlo. Přitom nemůžu asi s klidným svědomím říct, že by to byla Snyderova vina. Bohužel ale Batman je pro mne Bruce Wayne. Tady jsem se prostě přes veškerou snahu na vlnu nenaladil. Supertíha je v mém případě naprosto výstižný název, který přesně charakterizuje moje dojmy při čtení. Nezbývá mi než doufat, že je to jen krátká epizodka - a nebo se těšit na DC Rebirth...
  • Luigim
    Jednoznačně ne ne a ještě jednou ne. Toto se opravdu nepovedlo. Jsou jiní vhodnější kandidáti pro převzetí otěží Batmana. ale Gordon? To už klidně mohli udělat z Alfréda. Jsou proste určité standardy, které by se neměli měnit. A když tak citlivě. Za každou cenu udělat něco extra se někdy nevyplácí. Z takové super série udělat toto....
  • Gustik5
    Gustik529.10.2017 16:21Batman #08: Supertíha (paperback)
    Batman: Supertíha ukazuje všechny klady a zápory mainstreamového komiksu v plné kráse. Dává na odiv, že se můžete dočkat zdánlivě velkých zvratů jen proto, aby se vše následně pohodlně navrátilo do statutu quo. Což je nemírně únavné. Přesto se podařilo přijít s novými prvky a nápady, které jednoduše stojí za to. Kresbu Grega Capulla si tradičně nemohu vynachválit a jeho standart je tak nenarušen. Nicméně i tentokrát stojí za zmínku zejména perfektní závěr, v němž se nová záporná postava předvádí opravdu v perfektně brutálním hororovém stylu a dokazuje, že je skutečnou hrozbou. Vlastně to dokazuje po celou dobu, kdy se čtenáři odhaluje na pozadí hlavního děje, aby nakonec své hrůzné květy rozvinula v plné nádheře. Zkrátka a dobře, byť zde došlo po předchozím „finálním“ (je jasné že bledý muž se zase jednou vrátí) střetu s Jokerem k značnému vystřízlivění, stále se jedná o komiksovou řadu, která baví a má rozhodně co nabídnout. Proto jí nemůžu dát slabé hodnocení. Lhal bych, kdybych tvrdil že jsem se čtením nebavil, byť jsem cítil značné zklamání z předvídatelnosti a dlouhodobé neměnnosti směřování příběhu. Zkrátka i kdyby kvůli ničemu jinému, už jen proto že jde o komiks zábavný, kvalitní, komiks u kterého chcete vědět co bude dál, stojí Supertíha za pozornost. Fanouškům Batmana opět nejde Snyderův run než pouze a jistě doporučit jako to nejlepší, co u nás z ucelených příběhů s dočasně ne až tak temným Temným rytířem vychází… Více zde: http://nafilmu.cz/2017/10/komiks-batman-supertiha-2017/
  • kaylin
    Komiks "Batman 8: Supertíha" beru především jako oživení a ukázku toho, že se Scott Snyder nebojí dělat s postavou salta. Jen si myslím, že ten dopad bude zase na klasické místo. Ale pořád je ve mně naděje, že změny budou větší, jak se zdá po dočtení knihy "Batman 8: Supertíha". Více: http://www.comics-blog.cz/2017/10/1547-batman-8-supertiha-70.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.9.2017 22:00Batman #08: Supertíha (paperback)
    Trochu me zamrzelo, ze to Snyder nehraje vic natvrdo. Hned po epickem finale priznat barvu s Brucem (a jak to asi muze dopadnout)... Ale jinak celkem fajn.
    75%
8443011
Četl/a (96)
123peta, 2scha, Al0f0k, Alfred, Benny, Blackhand47XD, Blockholm, Bronn, Caylen-Tor, Cinema Ranger, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davidos402, deadpool, Denis, Denis1996, doomista, Duracell, dvory, erik, farnhajt, Final, Flowtek, Fr3d_K, Garp, Goldfinch, Golem, Gustik5, Ivan Kucera, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, kendor007, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, kotouczech, lantan1, Librarian, Lukasitch, mAGiic, Martin.imr, Mates17, me, MEGA, Mercurio, Mleako, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, petrik1710, Piros0013, PrastenejCitron, punisher, puolpm, rewkon, Schramm, Sick666, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, taidana, Tiba, tomas.my, Tomket.Tom, Tomzany, tukak, Václav Mikula, vita, VXP, w3cMarkus, WEAPONE, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(162)
2scha, Alfi, Alfred, Babany, Badgu.y1902, Beng.D, Benny, Black Bro, yo, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, Bronn, burzum, buscheer, Caylen-Tor, Clarkos, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dali, Darker, Davidos402, deadpool, Denis, Denis1996, Dinik, DKoscik, doomista, doophy, Duracell, dvory, Er.Nest, Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, filosh, Final, Flowtek, Fr3d_K, gezic, Goldfinch, Golem, Gustik5, herbert, herrman, Honzin, hyba1991, ikshorm, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, James, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, Kouzelnik7, Lavk, Librarian, lifi, listr, Lojza, Lokas1998, Mamut12, maravenger, Martin.imr, Mates17, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, mike731, misa, Mitak, Mleako, MonsterGyre, mywiel, namdnas, NecRoman, Nyxxie, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrsimcik, Piros0013, punisher, puolpm, Radkos, rewkon, Roiser, Rumburaq, saja, Salien, Saran, Schramm, seezeethree, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, SkillJam, Skot, slavik38, Snorri_JBC, Spike, Staník, Stlucius, streeter, superheroesstuff, suricattaontheway, taidana, The Genius, TheLavk, Tiba, Till, tomas.my, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, Tomzany, Toren, tukak, Tyfus, Václav Mikula, vallyslayer, VasaX, vita, WEAPONE, willis, Wiw, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (21)
ArmadOon, Azik2586, chcita, DamianG, Doppelganger, Dzoglik, Fida, henrycruel, Jáňa, Kiko, Macek78, Maty48, monty.cl, predek, Sebastian the wise, Shpeckk, TIM.biker, tomasko33, Venomslav12stars, vrazdinek, Wakker
Shání (3)
DamianG, JaroKakashi, m.jedle
Nabízí (6)
bourgeois, buscheer, Denis1996, Fox01, Lojza, www.foxbazar.cz