Ukázka
Černé zlato je chronologicky patnáctým Tintinovým dobrodružstvím. První černobílá verze začala vycházet roku 1939, Hergé umístil děj do vymyšlené arabské země Hemed, kde spolu soupeří dva ropní šejkové posedlí touhou po moci. Mezi nimi se ocitá Tintin a snaží se polapit zlotřilého padoucha dr. Müllera, s kterým se setkal již v příběhu Černý ostrov. Jízda pouští popletených detektivů Tkadlece a Kadlece patří k nejvtipnějším sekvencím celé série.

První vydání v roce 2009

V listopadu 2017 vyšlo také souborné vydání druhých 12 dílů s ISBN 978-80-00-04667-9


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-04657-0 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
64
Cena
169 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #15: Au pays de l'or noir (Casterman, 1950)
Varianty
Tintinova dobrodružství #15: Tintin v zemi černého zlata (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #15: Tintin v zemi černého zlata (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #15: Tintin v zemi černého zlata (2009)
  • sedw
    Výborný díl, na který jsem se zpočátku příliš netěšil (zápletka mě nelákala), ale o to více jsem se bavil. Druhá polovina byla ještě zábavnější, než první a i při množství humoru bylo pořád přítomné napětí.
  • Darth Raelchi
    Naprostá pecka. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Navíc je to hodně stavěné na reálných základech. Má to naprostou hlavu a patu a přitom to odsýpá a nenudí. Fakt jsem se bavil. Prvky reálna a komična se tu perfektně doplňují. Škoda jen, že Haddock přišel až na konci, i tak to ale byl příjemný návrat ke starým dílům. Prostě vše vyvážené a opět jsem si užíval Hergého detaily - uličky, auta, prostřihy mezi panely. Prostě pecka.
  • George Walker Bush
    Byla to zase celkem příjemná psina.

    Celkový dojem: 80%
  • Dorcus
    Trochu slabší díl
  • royan
    Toto album kromě tradiční tintinovské zápletky nese i známky nového svétového uspořádání po druhé světové válce. Počátek studené války a obavy z války západu proti východu jsou v pozadí i tohoto příběhu .Zklamalo mě, že od tohoto alba přestal Albatros na úvodní straně objasňovat vysvětlivky k době a okolnostem vzniku alba. V dalších albech se k tomu bohužel taktéž již nevrací.
  • andre
    Je to sice boj s větrnými mlýny, ale nemohu si to odpustit. Vydavatelská chamtivost nezná mezí. Stále nevidím důvod (mimo to, že se dělaj různé jazykové mutace najednou - což není důvod ani omluva) proč by se měly komiksy tisknout v Číně!!! Pokud to vztáhnu na jedno odvětví, tak: tiskárna nedostane zakázky, mašiny stojej, nejsou potřeba tiskaři, pomocní, skladníci, mechanici,.... kteří by pak kupovaly potraviny, oblečení, auta,..... nejni potřeba investovat do nových technologií, takže nemaj práci inženýři, obchodníci, marketingoví odborníci,....... kteří pak neutrácejí za potraviny, oblečení, restaurace, čistírny, kina, auta,....... tím pádem není důvodu pořádat veletrhy, konference a tak nejsou potřební, recepční v hotelích, uklízečky, kuchaři, prostitutky,kteří by utráceli za jídlo, oblečení, zeleninu, maso, prezervativy,... ..... takže nejsou potřeba žádné budovy, které není potřeba udržovat, takže nejni zapotřebí žádný zedník, eletrikář, kominík, instalatér,..... kteří pak nemohou utrácet za jídlo, oblečení, kina, auta, sekačky, elektřinu, knihy a KOMIKSY.

    Co tím chce básník říct? Když nedá "albatros" vydělat "nám", tak si naše peníze nezaslouží!!!
91241