Ukázka
Příběh přímo navazuje na Tajemství Jednorožce. Jde o jedno z nejlepších Tintinových dobrodružství, plné nečekaných zvratů a komických situací. Poprvé se v tomto příběhu představuje vědec Hluchavka, který co se týče vtipných hlášek výtečně sekunduje oběma detektivům Kadlecovi a Tkadlecovi. Příběh končí na zámku Moulinsart, který se nadále stane výchozím bodem všech Tintinových výprav.

V tiráži vedeno jako 2. vydání, v pořadí podle nového ISBN se ale jedná o třetí vydání.

V říjnu 2017 vyšlo také souborné vydání prvních 12 dílů s ISBN 978-80-00-04642-6


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Lubomír Kuba, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-04652-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
285 g
Stran
64
Cena
169 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #12: Le trésor de Rackham le Rouge (Casterman, 1944)
Varianty
Tintinova dobrodružství #12: Poklad Rudého Rackhama (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #12: Poklad Rudého Rackhama (dotisk 2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #12: Poklad Rudého Rackhama (2008)
Dobrodružství Tintina #12: Poklad Rudého Raubíře (1995)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2020 10:44Tintinova dobrodružství #12: Poklad Rudého Rackhama
    Parádní zakončení Jednorožce. Nemám co dodat. První půlka skvěle sváže volné konce z předchozího dílu a druhá půlka už pak ukazuje honbu za pokladem, ale líbí se mi, že to není takové to romantické dobrodružení ála Verne, Stevenson aj. Prostě příjemné akční dráma. Za mě 5 hvězd.
  • jh666
    O něco slabší než první část, hlavně na poli vtipu, ale stále skvělý komiks. 95 %
  • sedw
    Prozatím rozhodně nejlepší Tintin, k čemuž nemalou měrou přispívá výborně napsaná postava profesora Hluchavky. Kdykoli se objevil na "scéně", vykouzlil mi úsměv na tváři. I příběh mi velmi sedl, potěšil mě na Tintina odlišný průběh (nedostává se každou chvíli do nějakého nebezpečí) a i závěr byl velmi povedený. Kresba scén odehrávajících se v pralese a pod mořskou hladinou pak byla naprosto úchvatná. Doufám, že tuto stoupající tendenci si udrží i další díly.
  • Jambo
    Tak tady a ve dvou následujících dílech,je Hergé ve vrcholné formě.Tento díl není nijak akční,ale je plný skvělého humoru a patálií jak už bylo napsané a je určitě lepší než předchozí Tajemství Jednorožce(tím nechci říct že by bylo Tajemstcí špatné).
  • J.Connor
    lehké, vtipné
  • Kaluž
    Po letech jsem si připomněl již polozapomenutá dobrodružství s Tintinem. Tři příběhy, kdysi u nás vydané Egmontem, na mě v tehdejší době zapůsobily jako blesk z čistého nebe. Najednou byla čtyřka z Třeskoprsk zastíněna mladým reportérem s legrační ofinou, jeho věrným psím přítelem a věčně nalitým kapitánem. Nynější vzpomínání při obracení stránek bylo velice příjemné a nejspíš dám šanci i dalším, pro mne dosud neznámým, příběhům. Miluji Hergého obrázky, jejich hravost, barevnost. Albatrosí zpracování je na jedničku. A už se nemohu dočkat filmového přepracování od Spielberga a Jacksona, které zanedlouho dorazí do kin!
  • Dorcus
    S Tajemstvím Jednorožce je toto Pro mě Vůbec nejlepší Tintin
  • royan
    Jeden z nejlepších Tintinů. Celý díl se odehrává na moři a je plný humorných patálií Tintinových pomocníků T-Kadleců a zejména pak Kapitána Haddocka a ztřeštěného profesora Hluchavky.
  • The Genius
    Albatrosí standard (=kvalita), fajn příběh, který už jsem poprvé četl před lety, když to tady vydal Egmont. Jenže to je právě ten problém. Nevím, jestli se zde překladatelka více držela originálu, každopádně mi její překlad přišel méně vtipný než ten původní. Proto ty procenta dolů.
  • The Genius
    Klasické hledání pokladu, žádná velká zamotanost, zato jsem se smál na každé druhé stránce.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • Neutrino
    Zajímavý díl Tintina, jen celkový příběh o trochu horší, s předchozím Tajemstvím jednorožce bohužel nelze porovnat.
  • andre
    Je to klasický dobrý Tintin, s dobrými vtípky, ale pouze pár se jich paní překladatelce podařilo zdařile převést. Mám pocit, že v tomto ohledu se dařilo Albatrosu více.
26135