Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
„Na cestě meče můžeš užít sílu pro budování, nebo ničení. Tebe se však týká ještě třetí cesta. Cesta vězení. Můžeš se uvěznit štěstím, vzdát se své volnosti a vzít si gejšu nebo kdejakou cuchtu, kterou připravíš o panenství. Můžeš ihned odejít a být šťastný. Nebo mě můžeš následovat, ale nikdy, a myslím tím nikdy, nepoznáš úplné štěstí. Protože následovat mne znamená, že dříve či později proliješ krev. A skutečná radost se nikdy nedotkne toho, jehož ruka prolila krev.“

Mijamoto Musaši

Scénář
Thomas Day, Mathieu Mariolle
Art
Federico Carlo Ferniani, Richard Guérineau
Barvy
Luca Saponti
Lettering
Jan Schejbal
Překlad
Zuzana Špicarová (Lochmanová)
Redakce
Jan Schejbal
Žánry
fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-906765-0-3 (ZANIR)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
312 x 235 mm
Tisk
černobílý
Váha
380 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
La voie du Sabre #02: Les braises de l'enseignement (Glénat, 2015)
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 12:25Cesta meče #02: Uhlíky vzdělání
    Série Cesta meče má sice krátký příběh, který je velmi uspěchaný, ale i tak je to skvělý komiks, který si zaslouží vaši pozornost. Nádherné ilustrace a veškerá pozornost věnovaná detailům mu dodávají správnou dokonalost. Rozhodně bych se nebál říct, že jde o jeden z nejlepších komiksů, které jsem za poslední roky četl, alespoň co se týče výtvarné stránky. Rozhodně bych si dokázal představit, že by Cesta meče vyšla ve větším provedení jako samostatná kniha. Celkově by to mohlo vypadat mnohem lépe, protože takhle si musíte koupit tři malé sešitky, které mají sotva šedesát stran.

    Celí recenze: Trilogie Cesta meče – recenze

  • faster86
    Cesta započala v minulém díle, tady se seznamujeme s odvětvími, které si musí otec budoucího císaře osvojit (pro mě celkem překvapivé). Líbí se mi, že historka z minulosti je kreslena někým jiným (a ne jen změna stylu kreslíře). Vůbec by mi nevadil spin-off toho co Musaši dělá během cest kdy není ve vyprávění.
  • JohnyG
    Opět krásně zpracované a s kapkou té samurajské moudrosti, ale tentokrát se příběh z uvěřitelné roviny zcela zbytečně překlopil do absurdna. Čtrnáctiletý chlapec se musí prosouložit sedmy patry nevěstince, aby byl dobrým bojovníkem? A ty obří ještěři byli sice hezcí, ale vůbec tam neseděli a jejich význam v opuštěné stodole jsem úplně nepochopil plus ten bleskomág. Možná to měli víc vysvětlit, místo skoku k mnichům. No pak to, že kluk fikne hlavu generálovi a deset tisíc vojáků okamžitě roboticky poslechne jít proti svejm souputníkům. Mno... škoda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2018 15:00Cesta meče #02: Uhlíky vzdělání
    Tohle je v podstatě to samé co první díl, myšleno, že jedeme na stejné vlně. Prostě pokračujeme tak, kde jsme skončili. Přituhuje stejnou měrou, jak tuhle Mikedžimu krev v žilách. Každou stránkou naprosto dýcháte spolu s Mikedžim a každou stránkou vnímáte jeho růst a dospívání. Mikedži je silnější a silnější a všechny epizody, do kterých ho Musaši doslova hodí, ho zocelují a zpevňují. Pravda, nečekal jsem na konci takový zvrat - čekal jsem víc tu tradici, že učedník bude svého mistra následovat implicitně a poučí se z chyb a varování jeho mistra. Jak to dopadne dál, nevíme a snad se to i dozvíme. Na druhou stranu, je to klasický vzestup za mocí a čím výš jste postoupili, tím větší je váš pád. Jsem zvědav, jestli to bude klasika anebo nás zase čekají nějaké zvraty. Beztak jich bylo dost a tomuto komiksu to svědčí. Zvlášť dobrý je princip následků, které plynou z vašich činů. Druhá kniha je snad ještě víc protkána moudry a lidovou slovesností tradičního Japonska a možná je to i tím, protože nebezpečí, do kterého Mikedži může spadnout je velké bez možnosti návratu. Souboj začíná - kdo z koho? Další skvělá práce a přírodní kresbu vystřídali ponuré a civilní témata. Flashbacky jsou obzvlášť krásné a oceňuji změnu stylu kresby u všech flashbacků - každý má jiný styl (i v prvním svazku). Pořád je toto skvělý komiks a příběh.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.10.2017 14:15Cesta meče #02: Uhlíky vzdělání
    Trochu se bojím, aby se mi příběh nezačal plést s dějovou linkou komiksu Okko, ale zatím dobré. Co mě velmi překvapilo, a to spíše příjemně, je nový formát v pevné vazbě. Za této velikosti parádní kresba skvěle vyniká, palec nahoru. Akčně "buldingsromanový" příběh doprovázený erotikou, reminiscencemi na Thermopyly či Kublajchána a kamikaze, a netrapně působícími moudry učitele taktéž potěší. Byť lehce nerealistický rychlý vývoj Mikedžiho na poli bojovém či rychle vyvedený konec mě naopak spíše trochu zarazil.

    Celkový dojem: 70%
  • Schramm
    Změna formátu tomuhle dílku rozhodně prospěla, bonus jsou i pevné desky. Obecně smekám před přístupem nakladatele a doufám, že ve stejném provedení znovu vyjde i první album. Rád si ho koupím znovu. Tenhle komiks za to stojí, aspoň jak se zatím zdá.
  • Norri
    Norri mecenáš30.8.2017 09:42Cesta meče #02: Uhlíky vzdělání
    Zajímavý příběh, v mnohém poučný. Naprosto skvělá kresba plná detailů a emocí. Nahaté ženské a stříkající krev. Co víc od komiksu čekáte? :-)
    Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/prvni-druha-cesta-mece
  • Schramm
    kinak: Vcelku logicky - nakladatel vyslyšel volání po adekvátnějším formátu - a nádavkem přidal pevnou vazbu. Klobouk dolů před takovým jednáním. Navíc údajně, pokud se série chytí, vyjde znovu první díl ve srovnatelné úpravě. Za sebe kupuju milerád podruhé.
  • kinak
    Komiksu jako takovemu nemohu nic vytknout, ale co ma znamenat to sachovani s formatem??? ...prvni dil v brozi, druhy pevna vazba s o 1/3 vetsim formatem, u tretiho radeji ani nemyslet:) Na druhou stranu lepsi zuby v knihovne nezli prazdne misto jak od BBArtu;)
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.8.2017 12:58Cesta meče #02: Uhlíky vzdělání
    Dejove je to sympaticke pokracovani jednicky s pomerne zajimavym cliffhangerem. Co je potreba zminit je zmena formatu. Prvni dil byl maly, druhy proto musi byt nutne velky a treti nejspis bude neco mezi.
    75%
  • kaylin
    "Cesta meče 2: Uhlíky vzdělání" má v ději nějakou tu slabinu, ale Federico Ferniani to vynahrazuje svou krásnou kresbou. Jeho ženy jsou nádherné, jeho příšery krásně děsivé a jeho akční scény dechberoucí stejně jako jeho krajiny a města. Jsem rád, že se nakladatelství Zanir rozhodlo vydat tenhle komiks, protože je to skvělá ukázka toho, jaké příběh z Japonska je také možné vytvářet. Samurajové mě nepřestanou bavit. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1494-cesta-mece-2-uhliky-vzdelani-85.html
11209
Četl/a (55)
2Hitman3, 81splinter, Alfi, Benny, Cabal, calvin10, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Dezodoo, erik, Final, Gaming Professors, Georgíno J., Giskard, Grrr, hellblazer, house192, hromotlk, invape, jh666, John Wick, JohnyG, kallenved, kaylin, Killingjoke, kinak, Kraken, Lachvos, lantan1, Light, maco, Mariohurbanek, Martin.imr, Norri, Onkel 1928, pechna, RadimNemec, raenius, Raijin, Scaleo1, Schramm, start05, Stlucius, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, trudoš, Ukko, vranakx, Zbysek2410, zlejzmrd
(93)
2Hitman3, 81splinter, Alfi, Azbest, Benji, Benny, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, bourgeois, burzum, Cabal, calvin10, Corvus, čozek, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DanQ, davidek, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, erik, faster86, filemon, Final, Georgíno J., Golem, Grrr, hellblazer, hromotlk, hugosnowden, invape, James, jh666, jjjirik, John Wick, Kabukiman, kallenved, Kazumaki, kendor007, Killingjoke, kinak, Kraken, kubosos, Lobok257, maco, Mariohurbanek, Martin.imr, Marvin, MB, mcleek, merhyx, MP, mywiel, NecRoman, Nightmare, Norri, Nyxxie, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pechna, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, Raijin, Scaleo1, Schramm, Skot, sleepless, slothest, start05, Stlucius, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, Tomket.Tom, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VasaX, vranakx, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (9)
delsemela, Erich, jankie, Mighty_Morphine, monty.cl, petrsimcik, Premek, Rich, Thorug
Nabízí (2)
bourgeois, terrordemon