Harley Quinn: Preludia a nokurňa (Původně vycházelo od prosince 2000 do června 2001)
Jokerova milenka vyrazila z kresleného seriálu a vtrhla do Gothamu jako bouře. Jenže korunní kašpar zločinu ji obratem zradí, a tak jí nezbývá než se spřáhnout s Two-Facem, Catwoman, Poison Ivy a Riddlerem a zahájit svou vlastní potrhlou zločineckou dráhu… a něco takového gothamská policie ještě vážně nezažila.

The Batman Adventures #12 (Původně vyšlo v září 1993)
První komiksové vystoupení Harley Quinn byla týmovka s Poison Ivy – společně se vloupaly na maškarní večírek, aniž by tušily, že jedním z hostů je Batgirl.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse

Obsahuje sešity sérií Harley Quinn #1-7 a The Batman Adventures #12


Scénář
Karl Kesel, Kelly Puckett
Art
Terry Dodson, Craig Rousseau
Ink
Richard Burchett (Rick), Rachel Dodsonová, Wayne Faucher
Barvy
Alex Sinclair, Rick Taylor
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-699-2 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-699-2 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
606 g
Stran
208
Cena
229 Kč
Originál
Harley Quinn: Preludes and Knock-Knock Jokes (DC Comics)
  • Jonas Woodsman
    Ono ten komiks nie je nejak zlý, len je STRAŠNE NUDNÝ. Reálne aj tá retro zošitovka na konci bola lepšia než celý príbeh. V celom komikse sa ťahalo isté sledovanie a pátranie po Harley a keď malo byť finále tak iba stop- koniec komiksu a ono mi to vlastne ani nevadí, lebo by som mohol mať znechutené komiksy na kompletku. Absolútne mi to znechutilo Harley v komiksovom spracovaní. Dal by som v kľude 1 hviezdičku z piatich, ale kresba je ako jediná vec v celej tejto KATASTROFE v pohode.
  • Negan
    Špatné komiksy mě baví a Harley není vyjímkou.Pro lidi,které baví číst Harley Quinn,protože je obvykle špatná je tento komiks ráj(5*).Pro "normální" lidi je to utrpení(1*).☺
  • RaggamuffinSVK
    Nokurňa zodpovedá svojmu názvu a po prečítaní je to fakt také "ach no kurňa". Veľmi biedne a málo zábavné príbehy nezachráni ani pekná kresba a sexy Poison Ivy. Bohužiaľ, pozitíva tohto dielu DC kompletu sa hľadajú ťažko. Že dej nie je nijak zložitý by mi vôbec nevadilo, no jeho podivné smerovanie, z ktorého som mal skôr pocit, že ide o nezávislé krátke príbehy, ma iritovalo. A pri tom príbehy na seba paradoxne odkazovali a to spôsobom, že som vlastne musel listovať naspäť o čom kto hovorí. Postavy nevýrazné, hlášky detinské a humor suchý. Proste nokurňa.
  • matty87
    Co tohle sakra bylo? Poprvé se mi stalo, že jsem se ke komiksu 4x vracel, abych pokračoval tam, kde jsem skončil. Tak moc mě to nebavilo. Harley byla šíleně trapná, Joker totéž a celý to bylo nezajímavý a jednoduše dementní. Nezachrání to ani kresba, která sice není kdoví co, ale aspoň neurazí. Fakt hovadina, kterou mám ve sbírce jen proto, aby Supermanovi v uceleném obrázku DCKK nechyběla půlka xichtu.
  • S4TW
    Harley jako hlavní postava má často dost velký problém, aby dokázala utáhnout celou sérii. Občas se nějaké číslo vyloženě povede, ale často je to takové dost o ničem. Dvojice Connerová a Palmiotti dost tlačí na pilu, ale často jsou jejich vtípky vážně vtipné, ač je pak vystřídá několik špatných. Nicméně se u jejich série dokáži zasmát a vlastně mě to jako oddechovka baví. Tahle série byla vlastně také docela příjemná oddechovka, ale když nad tím takto zpětně přemýšlím, tak byla už hodně o ničem. Ono to vlastně není vůbec vtipné. Jestli jsem se za celou knihu jednou zasmál? Ale zároveň je to psané s velkou nadsázkou. Ukecané je to až hanba. Takže od tohoto čekáte smršť vtipných vtipů, ale buď se mi to netrefilo do noty a nebo to prostě není vtipné. Nicméně zábavná, vtipná a svěží je kresba. Ta to zvládá nejlépe, jen jsem nechápal, proč jednou za čas skočila do úplně jiného tónu, prostě jsem nevypozoroval ten důvod (vím, že u jiné série to bylo třeba, když Harley snila). Závěrečný sešit už je opravdu pro mladší publikum a to říkám jako dospělý čtenář superhrdinských komiksů. Ale zase to má celkem zajímavou a fajn kresbu. Jako nebýt kresby tak se jedná až o podprůměr, nicméně je to taková bláznivina o ničem, co se snaží být vtipná, ale popravdě jsem čekal větší průser.
  • Venomslav12stars
    Hrůza!!trapný vtipy nekupujte!!!

  • Komiksum
    Neskutečná konina. Na Harley jsem se těšil, ale tohle je jednoznačně nejhorší věc z DC Kompletu co jsem četl... Jediná věc co ocenit je kresba, jinak vůbec nic. Nedoporučuji.
  • Darth Raelchi
    Já nevím, mě to pořád nebaví. Co je ve mně špatně... Harley je přitom tak sexy, ať je v kompletu anebo v bikinách anebo v mini. Příběh je snad jen zajímavý tím, že tam není výrazná plocha pro Jokera a Batmana. Dívčí spolek se vším všudy. Je to asi tak cáklé jako cáklá Harley. Napodruhé už se mi to četlo podstatně lépe, ale pořád žádná sláva. Průměr no, a kresba je také fajn. Terry Dodson je docela dobrej, baví mě. Na mainstream to je fakt slušné a občas i drsné. Bonus neurazí. Mám slabost pro ten seriál, čili animaci tohoto typu vítám jako zpříjemnění.
  • trudoš
    Ačkoli je mi novější verze Harley Quinn tvůrčího dua Connerová & Palmiotti srdci bližší, ani ta o dekádu starší mě v zásadě ničím neurazila. Příjemně střelené, o ničem a nepředvídatelné. Jen jsem nepochopil chaotické střídání kreslířů Terryho Dodsona a Craiga Rousseaua, přičemž cartoonová práce toho druhého mi k charakteru komiksu sedla daleko víc. On i Dodson je dobrý, obzvláště jeho Harley v různých akrobatických pozicích, ale problém u něj mám, že všechny jeho vedlejší postavy vypadají jako nastylizovaní herci. A to včetně té největší špíny z ulice. Já jim pak nevěřím ani slovo, když mluví o svých pohnutých osudech nebo bláznivých výstřelcích.
    O příběhu celkově se moc mluvit nedá, ale s tím jsem ani moc nepočítal. Upovídané je to požehnaně, v některých momentech možná až příliš, protože vtip se pak občas ztrácí pod přívalem slov. Ovšem pár vypointovaných momentů dokazuje, že tahle série nemá být jen rozvernou zábavou a nic víc. Škoda že člověk nemá možnost posoudit její další vývoj.
  • Mleako
    Párkrát jsem se dobře zasmál, ale jinak jsem čekal od Harley mnohem větší taškařici a ne takovou spoustu hluchých míst. Navíc jsem na konci přemýšlel, komu těhle pár sešitů vlastně bylo primárně určeno. Na jednu stranu to působí jako komiks pro ženský, protože jsou tam silné sebevědomé ženské postavy a většina mužských postav se chová jako slabomyslní idioti. Na druhou stranu mají ale ty ženské postavy všechny kozy jak z pornofilmu a některé výstřihy až po rozkrok:)
  • autokineton
    Tak jsem se těšil a taková nuda :-/ za kresbu 50%
  • Tyfus
    Vůbec se mi to nelíbilo. Příběh mi přišel o ničem a nebylo to ani vtipné. A tenhle jednoduchý styl kresby (hrozně mi přípomínal ultimate Spider-mana) mi teda vůbec nesedl.
  • petrsimcik
    Mě osobně se Harley líbí a směju se u ní asi jako u Deadpoolů - tedy vlažně a spíš tak pro sebe. Fakt jsem ještě nečetl komiks s příběhem u kterýho bych se řezal nahlas, takže tohle je to co očekávám :) Sedne mi jak ta z 52, kterou jsem si dokoupil i anglickou - těžko říct jestli u nás dovyjde, a to je psychedelickej mazec. A neřekl bych že je tahle stará až zas tak jiná, maximálně se posunula z pozice chaotické zlo, do 52 chaotické dobro.

    Takže za mě spokojenost a + za kresbu, kde mi vadila jen jedna věc - a to, že jsem měl pocit jako by se kreslíř nedokázal rozhodnout, zda chce dělat Harley v obličeji roztomilou, nebo drsnou a tak to pro jistotu střídá, což působí dost WTF dojmem.
  • disclose
    Nevtipná Harley bez smyslu pro humor.A ktomu nuda nuda nuda.až moc upovídané,Litoval jsem stráty času.....
  • kaylin
    Ne, komiks "DC komiksový komplet 16: Harley Quinn - Preludia a nokurňa" rozhodně nedoceňuje kvality téhle zábavné postavy. Ukecaná Harley bez smyslu pro humor mě nebaví. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/08/1497-dc-komiksovy-komplet-16-harley.html
  • Jonathan Arbuckle
    Od Harley jsem čekal přeci jenom trochu víc, narážky vtípky tam byly, ale na to že to má být jedna z nejvtipnějších postav, tak jí něco chybělo, kresba je fakt super, ale přišlo mi v některých místech, až moc upovídané, na to že se tam téměř nic extra důležitého neřeší a ani na konci příběhu nedořeší.
  • Lenny
  • Norri
    Celkem zajímavé příběhy, ale nesmí se číst na jeden zátah. Harley se mi zdála dobře vybalancovaná mezi šílenstvím a genialitou. Kresba mě hodně bavila - jak Preludia a Nokurňa, tak i starý sešit.
  • Doppelganger
    Když se Harley Quinn někde jenom mihne, nebo je vyloženě vedlejší postavou sloužící k pár vtípkům, tak ji mám celkem rád. Když má ale v komiksu hlavní roli, tak mě to buď nebaví (tohle), anebo vyloženě štve (new 52). Zatímco v new 52 Connerová a Palmiotti až moc tlačí na pilu a jejich snaha být za každou cenu vtipní a ulítlí vychází dost křečovitě, tady se Karl Kesel buď ani moc vtipný být nesnaží, anebo jsem tu snahu prostě nepostřehl. Nerozumím, čím si zrovna tenhle komiks vysloužil zařazení do DCKK.

    Pro fanoušky Harley asi dobré, ale čtenáři, kteří chtějí opravdu vtipný a odlehčený komiks se superhrdinkou, nechť zaměří svou pozornost na sérii The Unbeatable Squirrel Girl od Marvelu.
  • cyboy
    Strasne moc ukecany a strasne malo vtipny.
    60%
101432237
Četl/a (139)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Bedou, borknagar1, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, Crics, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Denis, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, Džoworka, Er.Nest, Fanda, Fives, Fox01, fvalek1, Georgíno J., GreyArrow, Gustik5, gwen666, Hannibal, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, IV, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, Komiksum, Kubix, Lachvos, lantan1, Librarian, Lijem24, LookAss, lopik, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Mates17, Mato, matty87, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, mufon, namdnas, NecRoman, Negan, Norri, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, PeNNy, petrSF, PH79, Pizza Guy, PumpingArrow, punisher, puolpm, raenius, RaggamuffinSVK, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, Schramm, Shpeckk, slavik38, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, tom173, Tomket.Tom, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, utresyby, Venomslav12stars, vishnar, vita, VvV, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(318)
2scha, Abbott, Abe, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, Batman, batoo, beanek, Bedou, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, bronxik, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, GreyArrow, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hannibal, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Honza R., Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, IV, J.T.honza, Jack043, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, Joker189, Jonas Woodsman , Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kubix, kucik, Lavk, Lenny, libormatejka, Librarian, Lijem24, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, Lukas366, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, ma_fecko, MB, mcezik, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Ward, mufon, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrik1710, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pizza Guy, pk123x, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, razielus, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Sajmon, Salien, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, semi41, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, spekktrum, Spike, Staník, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheLavk, TheoDread, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, tomntp, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Valis, vishnar, vita, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, wesi96, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, barthez, chcita, delsemela, plaštěnkář, Sebastian the wise
Nabízí (4)
Abbott, Fr3d_K, karl173, Librarian