Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
První dva díly mysteriózní středověké detektivky. Pátrání po náboženském artefaktu, které může změnit celý křesťanský svět.

Začíná to vypáleným klášterem a povražděnými mnichy. Po důvodech pátrá inkvizitor v nemilosti... a tím zahájí svou cestu do pekel. Třetí zákon je napinavý historický příběh, ve kterém se Šifra mistra Leonarda mísí s Indianou Jonesem a Jménem růže. Templáři, tajné sekty, ukryté chrámy... a prastaré texty, které nikdo nesmí najít.

Obsahuje původní dvě alba série Le Troisiéme Testament, vydané nakladatelstvím Glénat:
Třetí zákon #01: Kniha 1: Marek aneb Probuzení lva (Le Troisiéme Testament #01: Livre I: Marc ou Le Réveil du Lion, 1997)
Třetí zákon #02: Kniha 2: Matouš aneb Tvář anděla (Le Troisiéme Testament #02: Livre II: Mathieu ou Le Visage de l´Ange, 1998)


Scénář
Alex Alice, Xavier Dorison
Art
Alex Alice
Barvy
Alex Alice
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, dobrodružný, fantasy, historický, náboženský
ISBN/ISSN
978-80-7449-460-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
325 g
Stran
104
Cena
249 Kč
Originál
Le Troisiéme Testament #01: Livre I: Marc ou Le Réveil du Lion, Le Troisiéme Testament #02: Livre II: Mathieu ou Le Visage de l´Ange (Glénat, 1997, 1998)
  • Multiverzum
    Skvelý stredoveký komiks s temnou atmosférou, s dobrou kresbou a skvelým hlavným hrdinom. A bachnem tam aj tu osmičku, nech nežeriem.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/modra-crew-04-treti-zakon/
  • zlejzmrd
    Myslím, že na světě není většího ateisty, než jsem já. Nevěřím na nadpřirozeno, ani cokoliv, co se vymyká zdravému rozumu a nelze podložit vědecky. Ale i přesto mě fascinuje období křižáckých výprav a vůbec vše kolem toho. Ve směs hrát hry jako Assassins Creed mě baví a obzvláště ten první díl se mi nejvíce zaryl do hlavy. Proto když Crew vydala tento komiks ve dvou knížkách (celkem 4 díly), tak jsem se moc těšil. Po prvních stránkách mě komiks totálně pohltil a já nevnímal, co se kolem děje. Celý příběh spěje k velkému překvapení na konci a musím uznat, že jsem ani já sám nepředvídal takový závěr a to mám už načteno dost. Rozhodně se nevyhýbejte celému projektu Modré Crew. Zatím tam nebylo nic, co bych si s chutí nepřečetl. (M.K.)
  • karl173
    karl173 mecenáš3.7.2018 18:02Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Tak tenhle komiks mě bohužel moc nechytl. Děj mi přijde často dost zmatený, hodně to skáče v ději a vždycky když jsem měl pocit že už se chytám a začínám se bavit, tak se to zase celé rozházelo. Naneštěstí má kniha i akčnější pasáže, které fungují skvěle a dopomáhá tomu i povedená kresba. Někdy bohužel ale i kresba má slabší chvilky a je lehce nepřehledná v tom, že čtenář netuší zpočátku kdo vlastně mluví. Za mě lehounký nadprůměr za kresbu a akční scény, po příběhové stránce se v tom stále ztrácím. 60%
  • massilia
    Výborný první sešit, ve kterém autor rozehrává příběh ze středověku, ve kterém nechybí inkvizitoři, vraždící sekta a mystérium, které může změnit celý svět. Atmosféra perfektní, zajímavé postavy, moc pěkná evropská kresba pěkně korespondující s příběhem. V druhém sešitě už to začíná jít trošku do kytek. Napětí se vytrácí, stejně tak atmosféra, zápletka začíná sklouzávat do průměru. Jako kdybychom s Umberta Eca přeřadili na Dana Browna. První sešit za 5, druhý za 3, výsledek jsou 4 hvězdičky, ale s odřenýma ušima.
  • Fry
    Modrá Crew #04 - Třetí zákon #1, 2 - Dobrodružný historický komiksový román o cestě za zakázaným textem, jenž odsoudila i sama církev ... Třetí zákon je zkrátka perfektní poutavý příběh s historickým feelingem, jenž dává dohromady bývalého inkvizitora Konráda z Marburku a krásnou Elisabeth, kteří jsou tak nuceni cestovat napříč Evropou, aby tento text získali ze spárů zla a ochránili tak současnou podobu církve. Celý příběh doprovází úchvatná malba plná epických scenérií, nádherných lokací, starověkých hradů a pevností na skalách ... Za mě 4*!
  • 3DD!3
    Připomíná mi to staré komiksy v Aábíčku. Celkově jde spíš o béčkový příběh zajímavý historickými reáliemi a pěknou (vybavenou) rusovláskou ve vedlejší roli. Určitě by bylo zajímavější jít více do hloubky a přidat na hororu okolo často propírané kletby (snad to přijde v druhé půli), sem tam kostlivec dneska nikoho neohromí. Zatím solidní jednohubka.
  • perak
    Moc mne to neoslovilo, občas jsem se musel v knize vracet. Hrdinové putují z jednoho místa na druhé, kde bez větších obtíží odhalí dlouho ukrývané tajemství, dostanou se na dlouho skrytá místa, zjistí informace, po nichž pátrají i další. A hned po zdolání úkolu, odhalení tajemství atd se znenadání na takových místech objeví nepřátelé. Kresba určitě patřila v tomto komiksu k tomu lepšímu. Jsem zvědav, zda druhý díl ze zajetého schématu vybočí.
  • VanTom
    Jen lehce kostrbatě se svižný scénář po hlavě vrhá na odhalování monstrózního spiknutí, které může převrátit veškerá církevní dogmata na hlavu. Velice příjemná kresba mu zdatně sekunduje a dohromady činí toto akční historické dobrodružství až nečekaně zábavným.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.12.2017 21:46Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Jak jsem se těšil tak poprvé to čtení dopadlo na pomalu hůř než průměr. Druhé čtení spolu s avizovanou druhou knihou už tedy dopadlo lépe, ale pořád mě to jaksi nebaví. Je to takové divné, uspěchané a v podstatě se tam nic nevysvětluje, jenom samé pořád jedeme jedeme, změna lokace, tam nová informace, nový prser, zase nová informace, zase zdrháme. Kresba je vynikající a myšlenka typu Jméno růže jakbysmet, ale to provedení mi prostě nejde přes vousy. Nechápejte mě špatně, jsem rád za tuto sbírku z Modré Crwe a podporovat ji budu a za vzdělání v oblasti evropského komiksu oceňuji, ale líbit se mi nemusí vše na 100%, a tady bohužel ne. Možná další čtení to změní. Každopádně samotná první kniha je na čtení fajn, s další knihou už mi to přijde paradoxně horší. Dávám tři hvězdy.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.10.2017 08:51Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Tak co jiného po Kladivu na čarodějnice než komiks, který začíná inkvizičním procesem a hořící hranicí? Tajemný středověký sriller! Téma velmi lákavé, ale nějak jsem se do toho nemohl ponořit, cosi tomu chybělo. Kresba je sice fantastická, ale občas mi přišlo, že mizí linka, barvy vybledlé, ztrácel jsem se v ději i lidech, motivace postav mi nebyla jasná. Včera jsem to dočetl a ráno jsem musel vzpomínat, co se dělo na konci. Takže i když jsem pro to hlasoval, tak moc spokojený nejsem. Ale holt není každý den posvícení, třeba to ten druhý díl povznese. Pár šmudlíků navíc za to Toledo, kde jsme si udělali výlet z Madridu.
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.10.2017 11:20Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Rozjezd historické detektivky s velkou záhadou doplácí na to, že se ta záhada musí čtenáři nejdřív představit. A tak je to ukecané a pomalé až běda.
    Recenze na http://bit.ly/2guuk4N
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.10.2017 20:44Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Jasně, je to mix již mnohokrát viděného, ale mně zrovna ingredience typu Devátá brána, Jméno růže či Indy Jones dost chutnají.
  • Murphy722
    Hlavní hrdina, jakoby vypadl z oka Geraltovi z Rivie a těžko říct, jestli by byl bývalý mistr inkvizice takový zdatný bojovník. Pár nesrovnalostí by tam našel každý, ale zase tak špatné to nebylo. I přes nádhernou kresbu s neskutečnými zkratkami, mne to zkrátka moc nevtáhlo do děje. I tak jsem ale zvědav na další díl.
  • Fuf00n
    Nuda v evropsky modrem, takze diky, ale stredovekou detektivku si predstavuju jinak.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.8.2017 13:42Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Druhá kniha je skutečně o něco horší a přestože děj sklouzává k lehce laciným akčně-dobrodružným scénám (a chvílemi je trochu chaotický), je to zkrátka mysteriozní příběh zasazený do středověku s pěknou atmosférou. Proto jsem si četbu spíše užíval.

    Celkový dojem: 80%
  • goldschmidchen
    goldschmidchen7.8.2017 21:56Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Velmi dobré!
  • Norri
    Norri mecenáš2.8.2017 10:41Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Temný příběh ze středověku s hutnou atmosféru, ve kterém není prostor pro humor. Místy mě překvapilo velké množství bublin a textových rámečků rozdělených do spousty malých panelů. Navíc v ději a hlavně ve vyprávěních figuruje velké množství postav a není úplně jednoduché se v tom orientovat. Několikrát jsem při čtení musel listovat zpátky, abych zkontroloval nějaké jméno nebo název místa. Práce s panely je v podstatě téměř stejná jako v předchozích Modrých Crwích. Alex Alice pracuje hodně se stíny a dokáže potěšit krásnou dynamikou v akci. Z komiksu je patrné, že Alex k vybarvování nepoužívá počítač, ale pěkně postaru štětec a barvy. Na výsledné atmosféře je to znát. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/treti-zakon-modre-crwe
  • adevr
    Nikdo přece nemůže soudit příběh který se teprve blíží k polovině. A co se kresby týče, tak mi připadá vyloženě úžasná. Alespoň co se postředí týká, je jiná a vůbec mi to nevadí.
  • kaylin
    I když je druhá kniha trochu slabší, spíše oddaluje to, co musí přijít, tak je "Třetí zákon" další parádní ukázkou toho, jak vypadá evropský komiks. A vypadá dobře. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1488-modra-crew-4-treti-zakon-75.html
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš20.7.2017 10:05Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Tak veľmi som sa tešil a po Okku som znovu mierne sklamaný.

    Tretí zákon má rozhodne veľmi pútavý začiatok, s ktorým perfektne zaujme čitateľa. Celkovo je prvá časť kvalitná a vďaka rýchlejšiemu tempu a peknej kresbe nuda nehrozí. Pri druhej časti to však začalo byť už nejak príliš ukecané, kresba a farby mi prišli o niečo horšie a aj zaujímavých situácií bolo menej.

    Podobne ako pri Okku, mi druhá časť komiksu pokazila nadšenú náladu.

    Tretí zákon 1 - 4* z 5
    Tretí zákon 2 - 2* z 5

    Som zvedavý na pokračovanie príbehu, ale očakávania mám už oveľa menšie.
  • louza
    Třetí zákon je historický thriller točící se kolem náboženství. V prastarých relikviářích je objeven třetí, doposud nevydaný díl písma svatého, který zatím v biblickém omnibusu starého a nového zákona chybí. To samozřejmě vzruší a zneklidní mnoho zainteresovaných stran pro něž by obsah svatého textu mohl změnit pravidla hry. Do střetu se tedy dostávají různé náboženské frakce soupeřící o to, kdo se k posvěcenému manifestu dostane jako první. Výborná myšlenka na níž autor staví něco blízkého dobrodružné indiana džonsovce bohužel trpí na příliš ostré hrany, což způsobilo, že se do knihy poměrně špatně začítá. Plynulost děje, ale i jednotlivých scén je ostře sekaná, některé přechody i dějové pochody nejsou moc vysvětleny a i motivace postav nejsou díky prapodivnému tempu dávkování informací úplně jasné, což ne vždy byl patrně záměr. Třetí zákon je jedním z mála raritních děl, kde by opravdu znatelně prospěl větší rozsah. Kresba je výtečná zubem času dvou dekád nenahlodaná. V případě barev si zub však přece jen mírně zažužlal. I přes zmíněné chyby jde však o dobrou evropskou jízdu, která určitě rozšíří obzory českých čtenářů. 80%
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.7.2017 17:49Modrá CREW #04 - Třetí zákon #1, 2
    Pro evropske komiksy mam proste slabost. Treti zakon tezko soudit po prvnich dvou dilech, protoze jeste nevime co s tim Dorison vymysli, ale zatim nemam co bych tomu vytknul.
    90%
1451397
Četl/a (174)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, anka, BadBoy, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, Blacklarch, borknagar1, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalistar, DanQ, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Davispear , Destiny666, Donotaskme, Doppelganger, Dzoglik, erik, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fos4, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, GeorgeeW, Georgíno J., gezic, Giskard, goldschmidchen, Grrr, guseppe, gwen666, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, Horstik, house192, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.Connor, Jabba, James, jankie, Jay-jay, Jezbo, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, Killingjoke, kinak, Kitykatyn, Kraken, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, lopik, Lord Baltimore, lucmartincova, Lukasitch, maco, Mamut12, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, massilia, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, monte walsh, motycond, mozzu, MP, Murphy722, mywiel, namdnas, NecRoman, Norri, NylKasbri, o2-waster, oleav, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, Petrisko911 , Pjenkus, Plechy, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, radimisko, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Rezet, Rinter, rooty, S313, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, Sir_Pete, Spacecore, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tomate, Tomket.Tom, trudoš, tukak, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, vranakx, VXP, Walome, Wasps, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(280)
2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfred, anka, arnecht, Askalon, Azbest, Babany, BadBoy, Baffman55, Balů103, beanek, BeeSee, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, brkowycz, Bronn, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, DanQ, davidek, Davidos402, Davispear , Deckard, Destiny666, desto, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, erik, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fos4, Fox01, Fr3d_K, Fry, Future-Death, Garp, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Golem, gongon44, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanule_bambule, Hanussen, Hawwwran, Hebled, herrman, Horstik, house192, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, ivo84, J.Connor, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, jerry67, Jezbo, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, Johnny Sasaki, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, kinak, Kitykatyn, Kokuun, Kraken, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, Lenny, Librarian, lifi, Lobok257, Lojza, Loks19, lopik, Lord Baltimore, LuckyLjuk, lucmartincova, maara, maco, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Matio, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mikina, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, Mitthrawnuruodo, mkolar, Mleako, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, NOD82, Norri, NylKasbri, o2-waster, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Orbeek, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, petad, Petrisko911 , Pjenkus, pk123x, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, Radek Blacksad, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, rajot, RaptoR, rewkon, Rezet, Ricarderon, Rinter, rockyt, rooty, Rowan, Saiffer, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Snorri_JBC, songoku, Spacecore, StanleyHu, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, Symbi, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, Tialster, timek, tomaseek, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, tomned, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, Valdaufinka, Valis, vallyslayer, valon, VanTom, Viking, vishnar, vita, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, VXP, Wakker, Wasps, xai, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (9)
barthez, deadpool, delsemela, Dezodoo, Draco nobilis, Finvarra, MonsterGyre, nx, Ragnarog
Nabízí (2)
flipflop, oleav