Koupit
Dobrodruh. Zvláštní agent. Superhrdinka. Bobbi "Mockingbird" Morseová je jednou z nejvynalézavějších a nejstatečnějších postav komiksu.

Mockingbird se úspěšně vrací do marvelovského vesmíru! Po skrullské Tajné invazi na Zemi se Bobbi vydává na misi s cílem zjistit, kam v tomto podivném novém světě patří. Nyní uvidíte, jak vypadá vztahová terapie ve zpracování předních marvelovských elit, protože aby si podala A.I.M., bude muset naše hrdinka spojit síly se svým odcizeným manželem Hawkeyem.

Obsahuje příběhy:
...A žádný ptáček nezazpívá
New Avengers: Shledání

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Marvel Team-Up #95 a New Avengers: The Reunion #1-4


Scénář
Steven Grant, Jim McCann
Art
Jim Janes, David López, Bruce Patterson
Ink
Alvaro Lopez, Bruce Patterson
Barvy
Barry Grossman (Ben Sean), Daniele Rudoni
Obálka
Paul Renaud
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Petr Schwarz
Redakce
Changer the Elder
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
527 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
New Avengers: The Reunion (Marvel)
  • ludek.n
    Barbara „Bobbi“ Morseová začínala jako bezejmenná hrdinka na stránkách ka-zarovského komiksu Astonishin Tales v roce 1971. Svůj kostým a krycí jméno Mockingbird si pak vysloužila až v roce 1980 v 95. čísle řady Marvel Team-Up, kde společně se Spider-Manem odhaluje zrádce v řadách S.H.I.E.L.D.u. Právě tento sešit s názvem „…a žádný ptáček nezazpívá“ otevírá tuto knihu Nejmocnějších hrdinů Marvelu. Doplňuje ho čtyřdílný příběh Jima McCanna a Davida Lópeze ze série New Avengers s názvem Shledání a jak už sám názve napovídá, máme tu čest prozkoumat, jaké vztahy panují po letech mezi bývalými manžely Hawkeyem/Roninem a Mockingbird. Přestože tu máme hrozbu od tajné teroristické organizace A.I.M., které je potřeba bezodkladně zabránit, jádrem vyprávění je především pošťuchovaná mezi Clintem a Bobbi. Chápu, že tvůrci chtěli předvést, že i neohrožení superhrdinové mají své trápení a emoce jim nejsou cizí, ale Shledání to vzalo za špatný konec. Mělo to být nejspíš veselé povídání o smutných věcech, s nadhledem a nadsázkou, okořeněné nějakou tou akční podívanou a řadou doplňujících flashbacků, ale dopadlo to přinejlepším rozpačitě a neurčitě. Korunu tomu nasadilo sladké hollywoodské finále… ani jedno oko nezůstane suché!
  • louza
    Mockingbird se vrací na scénu pronásledovaná problémy v osobním životě i traumatem z únosu na planetu Skrullů. Hlavní zápletka, kdy se s ex manželem vydávají potřít biologický teroristický útok v Evropě je spíš zástěrkou k řešení jejich mezilidských vztahů. Ani jeden z nich se necítí ve své roli příliš komfortně. Hawkeye transformovaný do Ronina je pořád spíš lukostřelec, než osamělý válečník. Bobby vůbec neví, kde jí hlava stojí a dokonce ani nová verze Capa jako by nějak nelícovala. Postavičky si hledají své místo na slunci, což je spíš tím lepším aspektem knihy. Stejně tak jako parádní flashbacky v klasickém osmdesátkovém stylu vypadající prostě báječně. Horší je pak nutná akce, která je tu jen jako alibistický nátěr pro superhrdinský komiks a dojem z knihy docela sráží. Autor měl spíš zůstat u konverzačky a více doladit dialogy. Přesto je na úvodním team up se Spideyem a New Avagers obrovský rozdíl a je fascinující pozorovat jak moc se za třicet let komiksový žánr pohnul. A to i v rámci marveloidní korporace.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.6.2022 08:41Nejmocnější hrdinové Marvelu #023: Mockingbird
    Nič som od toho nečakal a ničoho som sa ani nedočkal. Mali to na Megacomics.cz za 3 eurá, takže to bola škoda nezobrať. Ohromujúco ochromujúci festival úžasu sa nekonal. NHM málokedy ponúkol fakt perfektnú knihu, zato bol skvelý v tom, že nás zoznamoval i s menej známymi, až úplne neznámymi postavami. Mockingbird je druhý prípad. Najviac ma bavil prvý príbeh z r. 1980. Je krátky, nemožne a ťažkopádne napísaný a poplatný dobe svojho vzniku (lietajúce autá, Nick Fury ako beloch, čo je vec, ktorá mi nevyhovuje). Našťastie, situáciu zachraňuje nahláškovaný Spider-Man. Väčšiu časť knihy žiaľ tvorí príbeh z r. 2009. Na tom je pekné, že je to skôr špionáž, než superhrdinská jazda. Ostatne, samotná Mockingbird ani žiadnymi špeciálnymi vlastnosťami nedisponuje. Ale tak či tak je riadne nudný a neobjavný. Vôbec som sa doňho nevedel dostať. Nakreslený je Španielom Davidom Lópezom (NHM: Superior Spider-Man) fajn, ale tiež žiadny zázrak, proste klasický americký mainstream (s výnimkou retrospektívnych momentov, ktoré vyzerajú nádherne zrnito, ako film v starom, nekvalitnom televízore). Mockingbird je postava s neskutočne komplikovanou minulosťou. Trvalo v podstate desaťročia (!), kým sa aspoň ako-ak ustálila do podoby, v akej ju predstavuje príbeh z 2009. Mala veľa mien, kostýmov, prezývok. Jeden príklad za všetky: v jednej chvíli niesla prezývku Huntress a Marvel ju konečne upravil do preňho uspokojivej podoby. A práve v tej chvíli, čo čert nechcel, postavu silnej ženskej hrdinky s rovnakou prezývkou predstavil DC. Pre mňa bolo čítať pohnutú históriu postavy zaujímavejšie, ako samotné komiksy s ňou. Dvojnásobne v kombinácii s Hawkeyem, do ktorého sa nechcem triafať, ale ak by som robil zoznam najnudnejších postáv, je možné, že by sa doňho prestrieľal. Ono, nápad poňať bežný marvelácky akčný príbeh ako manželskú poradňu vonkoncom nie je zlý, vlastne je skvelý, ale chýba tomu šarm, vtip a chémia. Samozrejme je tu nemalé napojenie na predchádzajúce udalosti, ktoré sa odohrali v iných marveláckych sériách. Najviac asi Tajná invaze od Bendisa a NHM: Hawkeye. No dá sa to zvládnuť bez toho, aby ste tie-ktoré konkrétne tituly čítali (v podstate vám stačí vedieť, akú superschopnosť majú Skrullovia a kto je Hawkeye). Nedám 2*, lebo to v zásade nebolo zlé. Len to bolo strašne priemerné a absolútne nič mi to nedalo. Azda okrem spoznania postavy, ktorá dovtedy unikala mojej pozornosti... ale pokojne mohla unikať aj naďalej. Bonusy: úvodné slovo, „až“ jedna alternatívna obálka, 3 strany o „stručnej“ (haha) histórii Mockingbird, 2 strany textu „zo zákulisia“ a dve strany výtvarných bonusov s podobami postavy.
  • Lenka.Vílka
    Čteno 06/2017

    První část mě bavila. Jsem ráda, že nepoužili úplně první setkání, protože ono to je s Bobbi vážně moc komplikovaný (na mě osobně až moc). Navíc jako vždy konec a pryč od příběhu, takže je to takové o ničem, když to je jenom kousek celku. Přesto za mě spokojenost. Stalo se ale nečekané. Shledání mě oslovilo míň. Příběh byl dobrý, pokud se zrovna neodehrávala ona manželská poradna, jak láká anotace. Příběh měl hlavu a patu a finálová bitka epic (mě se ten kabátek taky líbil...). Drhlo to pouze v té vztahové části. Když postava něco řekne a já jí tu emoci nevěřím, protože je blbě namalovaná, tak to pro mě není dobrá kresba. Ztrácelo se to alespoň v těch akčních scénách. Ale jako celek kresba nenadtchla (mám ráda jiný styl).
  • trudoš
    Další povedené album, tematicky těžící z obliby snímků jako Mr. & Mrs. Smith. Škoda jen, že mě vztah mezi Hawkeyem a Mockingbird nikdy moc nebral. Tedy - ne že by kvůli tomu dějová linka přestala fungovat, jen ty slzy dojetí se nedostavily, protože k páru nemám patřičně vybudovaný vztah. Pořád ale příběhově lepší, než samostatná kniha s panem Lučištníkem. Což je ale dost pravděpodobně zapříčiněno výrazně modernějším obsahem. Navíc ty špionážní věci Marvelu neskutečně sluší, jen kdyby i z těch nejobyčejnějších zápletek nedělali šílené kovbojky s coververzí Jamese Bonda v hlavní roli. Držet se víc při zemi a nezachraňovat nutně svět každé ráno ještě před snídaní, vždyť zas až tak složité to být nemůže. Ale bavil jsem se, to je hlavní. Ještě vyškrtnout tu krizi manželství a byl bych spokojen čtyřhvězdičkově.
    Kresba příjemně dynamická, odpovídající charakteru vyprávění, jež samo o sobě je předehrou (nebo spíš dohrou) dalšího dobrodružství. Aneb: jak z Tajné invaze Skrullů vydojit maximum.
  • Negan
    Máte rádi black widow.Já ne,ale tento komiks jsem si docela užil.Pokud Natashu rádi máte asi si to užijete lépe a pokud ne alespoň poznáte novou postavu.Kresba je podprůměrná.
  • DegiCZ
    Hrozná nuda, neustálé fňukání a Hawkaye.
  • R3nd4
    No jako Bobby mám moc rád má zajímavý příběh hodně si toho prožila a to je dobře popsáno v tom druhém příběhu, hvězdičku ubírám za ten první hodně zvláštní marvel Team-up tam divný příběh s ještě divnějším koncem 😕
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš31.8.2017 19:15Nejmocnější hrdinové Marvelu #023: Mockingbird
    Mno, příběh by byl zábavný, kdyby byly zábavné a uvěřitelné dialogy, protože na nich to stojí. Bohužel.
  • S4TW
    Marvel Team-Up mám rád, respektive to, co vyšlo v rámci UKK. Bohužel ten sešit, který vyšel v téhle knize je velmi špatný. Naivní scénář, špatně napsané postavy, vůbec to nefunguje, Spidey není pohotově vtipný, jak je zvykem, mraky hloupého textu, no prostě velká bída. Pak přijde čtyřsešit a týmovka s Hawkeyem, která je celkem fajn, žádný zázrak, ale docela dobře se to čte. To hlavní tu je řešení vztahu mezi těmito dvěma postavami, což beru jako celkem zajímavé zpestření mezi těmi klasickými marvelovskými bitkami a vyšetřováním různých záhad. Ano, je tu i příběh okolo A.I.M.u a jejich velkého plánu, ale kdyby na pozadí bylo cokoliv jiného tak je to jedno. Tohle NHM opět velmi dobře představuje jednu méně profláklou postavu Marvelu. Bohužel je pro mě osobně Mockingbird postava celkem o ničem, i když tenhle komiks se snažil poukázat, že i ona má co nabídnout, no, je toho prostě málo. Ostatně ani Hawkeye mě zatím takhle sólo nebo ve dvojici nedokázal přesvědčit. Co je ovšem na modernějším kousku špatné, je kresba, respektive vykreslení hlavních postav. Přišli mi, jak z nějakého japonského anime. Ale i tak, s chladnou hlavou, je to průměrně dobrý komiks, který neurazí.
  • kaylin
    Akční příběh, který tu je, je v podstatě výplňový, i když vyprávěn není špatně. Uvědomíte si však, že to všechno je psáno proto, aby zde mohl být vyhrocen vztah milostné dvojice, která k sobě zase jednou hledá cestu. A ten vztah se vyhrotí, ale nevyřeší. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1486-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-23.html
  • Luigim
    Zvláštní postava. Rád jsem se s ní seznámil. Dobrá upoutávka a seznamovačka.
  • jh666
    Mockinbird i Hawkeye patří mezi moje nejoblíbenější postavy, takže Ne Avengers: Shledání jsme si užil. Sice to není až tak dobré, jako hlavní série New Avengers od Bendise, ale pořád je to slušný komiks. Asi jeho největším problémem je, že u něj člověk musí mít něco načteno (aspoň, že část z toho vyšla česky). Příběh je poměrně jednoduchý, ale pěkně odsýpá, a kresba je velmi povedená. 80 %
  • P.G.
    Třiadvacátý svazek NHM a opět tenký, obsahující jedno starší číslo na seznámení (z roku 1980) a čtyři čísla novější (z roku 2009). Starší příběh má jednoduchý příběh, celkem obstojnou kresbu a líbí se mi na něm dvojznačnost Mockingbird pro čtenáře neznající tuto postavu (je padouch nebo hrdina?). Novější příběh je po grafické stránce povedený (líbí se mi střídání stylu kresby mezi realitou/flashbacky), ale po příběhové stránce mi přijde naprosto nepochopitelný. Spousta odkazů na jiné postavy a události, o nichž je třeba mít alespoň povědomí, aby čtenář pochopil, o co jde. Já se ztratila už na páté stránce. Kdo je to Ronin? A nový Cap?? A kde je Hawkeye, když je o něm zmínka v předmluvě? Pravda, něco se čtenář dozví ve stručné historii a v zákulisí na konci knihy, ale i tak mám z celé knihy po přečtení neodbytný pocit, že vůbec netuším, co je vlastně Mockingbird zač a co má za schopnosti. Opět jeden z dílů NHM, který je na seznámení se s postavou pro čtenáře výstřelem do tmy.
  • Thurin
    Nejlepší NHM, jaký jsem zatím četl.
  • Doppelganger
    Standardní tie-in k eventu. Neurazí, ale ani nenadchne příběhem i kresbou.

    Zdá se mi to, nebo ty hřbety tisknou čím dál křivěji? Skoro přes celého Hulka mám jasně viditelné červené čáry, přitom ty předchozí postavy na sebe navazují pěkně.
  • cyboy
    Je to asi jako Vision nebo Black Panther (i kdyz ten byl mnohem vic vyprazdneny). Pribeh nic moc, ale neurazi. Kresba mainstreamova, nijak nevybocujici.
    65%
7213161
Četl/a (103)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Azik2586, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elnie, Fox01, Gustik5, gwen666, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jack, JackOneil, JanSekeraCZ, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, ludek.n, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, NikkiKonig, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Pista, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Schimi85cz, seneke, Shin, slavik38, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Thurin, trudoš, Tyfus, Vajper, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, zlejzmrd
(229)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elnie, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, James, james dixon, Jáňa, JanSekeraCZ, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kitykatyn, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Norri, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, RaptoR, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Salien, Saran, Schimi85cz, semi41, seneke, Shin, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Vajper, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (5)
delsemela, Marthy76, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Nabízí (5)
BreakingAway, Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz