Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 1 další ukázka

Třicátého října 1971 vyložily přepravní vrtulníky Huey vojáky na odlehlém pahorku ve Vietnamu, známém jako Střelecká základna Valley Forge. Na místě bylo nalezeno sedm set mrtvých vojáků včetně bezmála dvou set příslušníků námořní pěchoty. A taky jediný muž, který to přežil: kapitán Frank Castle.

Teď se starý nepřítel vrátil a vynesl na povrch tajemství, která neměla být nikdy odhalena. Muž, ze kterého se stal Punisher, bude čelit soupeři, na kterého nejde vystřelit, v boji, v němž nejde zvítězit, a v sázce bude mnohem, mnohem víc než jenom život.

Poslední Punisherův příběh, ke kterému napsal scénář Garth Ennis (Banda).

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #55-60 (březen 2008 - srpen 2008)

Scénář
Garth Ennis
Art
Goran Parlov
Ink
Goran Parlov
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Tim Bradstreet
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7507-667-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
457 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge (Marvel Comics, 2008)
  • martin28
    Po dočtení poslední knihy, kdy si čtenář poskládá všechny střípky Garthovy mozaiky dohromady, je zcela jasné, jak silnou sérii se mu podařilo napsat. I přes známku
    "Marvel" na obálce by se tohle v žádném případě nemělo dostat do rukou nezletilého čtenáře. Násilí zde není prvoplánové, ani se netváří samolibě, ale k Punisherovi patří, stejně jako patří natažené slipy přes elasťáky k Supermanovi. Celá série je sondou Frankovy osobnosti, kterou nejvíce ovlivnila válka ve Vietnamu a ztráta rodiny, kterou miloval. Na sérii je patrné, jak moc se autor dokázal s postavou Punishera ztotožnit, tohle se celé moc povedlo. Po kultovním Preacherovi Ennis posouvá laťku ještě výš. 90%.
    Hodnocení série 95%
  • Norri
    Norri mecenáš18.9.2022 15:17Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge
    Těžko se mi hledají slova. Tohle je Punisher s přesahem. Tohle je hybridní komiks, který kombinuje komiks s Punisherem (ve vedlejší roli) s úryvky z knihy o válce ve Vietnamu. A všechno to dohromady dokonale funguje. Tentokrát nedojde na vystřelování mozků z hlavy. Ani na rozvěšování střev na stromy. Tentokrát se Frank Castle i jeho protivníci snaží nezabíjet. Přesto je to strhující. Je to o vojenských záležitostech. Jde o historii i budoucnost. Jde o zbytečnost válek i o nezbytnost. Je to o vystřízlivění z amerického snu. Z obsahu této knihy asi budu ještě pár dní cítit hořkost. Ne z její kvality, ale z jejího poselství. Není to nic, co by mě překvapilo, ale přesto to vždy vyvolá stejné pocity.

    Oceňuji, o kolik více práce si Ennis musel dát s touto knihou oproti předchozím dílům. Kromě scénáře musel sepsat všechny ty stránky té fiktivní knihy o vietnamské válce. Musím uznat, že to působí velmi věrohodně, tyhle zaznamenavé příběhy v knize. Spokojený jsem byl i s kresbou, ale zpočátku jsem měl pocit, že to už nemá stejnou kvalitu jako předchozí díly.
  • MEGA
    Ennis se zakončení této série chopil nečekaně. Když jsem to četl poprvé, strašně jsem se nudil. Teď to čtu znovu hned po předchozích dílech a užil jsem si to tisíckrát víc. Líbí se mi, že se Ennis nebojí dlouze rozvíjet své myšlenky. Hlavní příběh je skvělý, ale jsou to knižní útržky, které z tohoto komiksu dělají něco výjimečného. Vrhli na válku ve Vietnamu (pro mě) nové světlo pomocí fiktivních rozhovorů, které působí opravdu autenticky. Zároveň dostaneme různé pohledy na Punishera a jeho vznik. Texty a hlavní příběh se skvěle doplňují a já s četbou podruhé neměl žádný problém. Možná to je i tím, že jsem už věděl do čeho jdu. Celá série má slabší místa, ale jsem moc rád, že skončila na tak povedeném závěru. Tento díl vřele doporučuju, jen od toho nečekejte klasického Punishera.
  • sedw
    Pro mě velmi příjemná rozlučka se sérií, u které jsem se vždy příjemně odreagoval a bavil. Není to nejlepší díl, ale já jsem byl spokojen, úryvky z knížky dodávaly příběhu něco navíc a vůbec mi nevadily.
  • Kadin
    Poslední díl série mně moc radost neudělal a docela i zklamal. Dle mého názoru to bylo zbytečně moc ukecané a většinu času jsem se docela nudil. Úryvky z knížky mně přisly zbytečné a zbytečně mě vyhazovali z děje. Scénář mě nijak neoslovil. Od posledního dílu jsem čekal trochu víc. O kresbě Parlova jsem psal několikrát a ani teď mě prostě neoslovila. Dosti nudný závěr dobře našláplé série. 5/10


    Série Punisher MAX: série začala dosti slibně. První polovina byla skvělá, ale poté se to zhouplo do průměru až podprůměru (s výjimkou 8. dílu). Po stránce kresby to žádná sláva nebyla: Fernandez byl ze všech kreslířů nejlepší, Larosova kresba byla velmi fajnová, Braithwaitova byla ok, Medinova taky ok a nakonec Parlov no proste bída. Celkové bych tuto sérii hodnotil jako průměrný až nadprůměrný akční průplach. 6.5/10
  • karl173
    karl173 mecenáš18.11.2018 19:08Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge
    Velké zklamání. Těšil jsem se na pořádné rozloučení Ennise s Punisherem, ale místo toho jsem dostal jen nálož nudných řečí o válce ve Vietnamu. Nejnudnější a pravděpodobně nejslabší Punisher co u nás vyšel. 60%
  • JohnyG
    Vleklá rozlučka, která ale z 80 % vyžvýkávala témata už řečené v předchozích knihách. Jakkoli mohou být sama o sobě zajímavá (válka jako byznys, zneužívání armády pro soukromé cíle apod.), zde jsou prezentována příliš nudně. O ukecanosti svědčí i celotextové dvoustránky, které v akčním komiksu teda úplně nečekám. Byly cítit ambice popropojit předchozích několik příběhů od Vietnamu po operaci v Rusku a výslech Rawlinse atd., ale tím se Frank dostal hrozně do pozadí a místo vyvražďování se jen diskutovalo. Za mě hodně slabý MAX Punisherovský book, který uzavírá jinak téměř perfektní sérii.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.1.2018 23:52Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge
    Pro mě to ještě není úplná rozlučka s Ennisovým Punisherem, protože mě čekají nějaké staré díly, ale finále to je celkem obstojné. Ale přes veškerou snahu mě to úplně do kolen nedostalo. Téma Vietnamu je však zpracováno zajímavou cestou.

    Celkový dojem: 70%
  • 3DD!3
    Ennis ukončuje ve vrcholné formě. Poslat na Castla lidi jemu podobné je na jednu stranu plán zajímavý na druhou i na hlavu padlý a přesvědčit se o tom má banda starých známých generálů zodpovědných za operaci Barbarossa. Příběh je přerušován úryvky z knihy o Vietnamu a o jednotce u které Frank Castle sloužil ve Valley Forge (symbolicky se tak vracíme na začátek). Síla těch slov povyšuje komiks o Punisherovi na něco víc. Z války se stal obchod a peníze se musí točit...
  • kaylin
    Ennis zanechal silnou stopu a rozloučil se se sérií dobrým, úderným a smysluplným příběhem. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/07/1489-punisher-max-10-valley-forge.html
  • Luigim
    Ennisova rozlučka nemohla dopadnout jinak než opět famózní jízdou. Dobrá práce. Děkuji. Jsem zvědav na další díl.
  • TheWrecker
    Asi to bude jen mým pohledem na věc, ale tohle mi přišlo jako nejhorší, resp. nejnudnější věc, co jsem od Ennise četl a rozhodně jeho nejhorší Punisher.
    Vesměs jenom ukecaná rekapitulace minulých knih, které předchází kraťoučká epizoda s příběhem, ve kterém chce armáda dopadnout Punishera, což je imo nejlepší částí komiksu.
    Jinak řečeno - Punisher MAX se mi vždycky líbil, ale tady na to jde Ennis až moc silně podle sebe, což není úplně můj šálek kávy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.6.2017 22:41Punisher MAX #10: Valley Forge, Valley Forge
    Pro me asi nejlepsi Punisher vubec. Ennis se se serii louci pomerne nelinearnim pribehem, ktery sice zivi par konspiracnich teorii, ale to Ennisovi promijim, slouzi mu dobre. Cekal jsem jednoduchou akcni jizdu a jsem vazne prekvapeny jak to Ennis uchopil jinak. Takovych Punisheru bych si dal vic.
    90%
29261131
Četl/a (116)
2scha, 3DD!3, adriel, Al0f0k, AlmightyMates , alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darker, dbar, Deckard, Doppelganger, erik, Filip123, Final, Fox01, Georgíno J., house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, japes, jh666, John Wick, JohnyG, Joker189, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, mart.in, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, NecRoman, Nevidal7, Noci, Norri, Olesh, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Poseidon1978, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, Schramm, sedw, seneke, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, VskPrzk, Wasps, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
(215)
2scha, 665+1, adam.ra, afri, Alfi, Alfray, Alfred, AlmightyMates , alois13, ArmadOon, Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benny, besikv, bidlo10, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, calvin10, charvos, ConanVJ, Corvus, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, dbar, Deckard, Denis1996, disclose, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Dzoglik, Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, fifas, filemon, filosh, Final, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, Golem, gumidekmedvidek, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hromotlk, hypermlok, ikshorm, invape, Jabba, James, jankie, jh666, jjjirik, John Wick, Joker189, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, KINIMODUS, komik.sx, koudak89, kubanec13, kucik, lacoste, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, malylada, markic, mart.in, Marthy76, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, Matthew, Maty48, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, mikado, mineralk, mirec, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nightmare, Noci, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, PH79, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Shake, Sidi Santini, Skot, slavik38, sleepless, songoku, Spike, StanleyHu, suricattaontheway, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, Thurin, Tomas024, Tomate, tomned, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Vítek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xflori01, xintax, xxSIMIxx, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (24)
adriel, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, deadpool, DKoscik, DracoAn, firesnake, Geralt, gwen666, Ladinek82, Lukas366, Macek78, Mamut12, Miriyak, Mistak, padre_negro, RedButton, Rowan, spot, Symbi, timek, Vojtěch 393, vrazdinek
Shání (2)
Adelheid1, Mistak
Nabízí (2)
Fox01, pavel