Koupit
JLA: Babylonská věž (Původně vycházelo od července do prosince 2000)
Batmanovy tajné soubory týkající se Ligy spravedlnosti padly do rukou jeho nejstaršího a nejnebezpečnějšího protivníka - Ra's Al Ghula! Superman, Wonder Woman, Aquaman, Martian Manhunter, Green Lantern, Plastic Man a Flash padají do pastí navržených tak, aby neutraizovaly jejich pozoruhodné schopnosti. Může to JLA přežít? A pokud ano, dokážou její členové někdy Batmanovi odpustit, že měl v této zradě prsty?

The Brave and the Bold #28 (Původně vyšlo v březnu 1960)
Úplně první příběh Americké ligy spravedlnosti, ve kterém Aquaman, Batman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter, Superman a Wonder Woman společně bojují proti kosmické hrozbě známé jako Starro Dobyvatel.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse

Obsahuje sešity sérií The Brave and the Bold #28, JLA #43-46 a JLA Secret Files #3


Scénář
Gardner Fox, Dan Curtis Johnson, Mark Waid
Art
Howard Porter (HP), Pablo Raimondi, Steve Scott, Mike Sekowsky
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7718-694-7 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-694-7 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
144
Cena
229 Kč
Originál
JLA: Tower of Babel (DC Comics)
  • Jonas Woodsman
    Nechápem, prečo tu je také zlé hodnotenie. Okej, tá retro kresba z roku 2000 každému nesadne, to beriem. Aj to že tam bola menšia deux de machina (na záver) , ale mňa tento komiks pobavil, bola to rýchla, akčná jednohubka ktorá ma zaujímavú zápletku. Niesom nejaký veľký znalec komiksov, neprečítal 1000 komiksov, ako podaktorí, ale z môjho pohľadu trochu skúseného komiksáka to bolo zábavné a v pohode. Komiks je za mňa dobrý.
  • sedw
    Tak toto bylo fakt špatné, zmatené, nezábavné. Hvězda navíc za nápad, který zněl parádně a za pár zajímavých scén.
  • trudoš
    Nebýt krátkého úvodního slova, které prozradí prakticky vše zásadní, asi bych příběh hodnotil lépe, ačkoli kresba Howarda Portera mi jednoduše nesedne. Problém je, že přes obrovský potenciál, který v sobě Babylonská věž skrývá, je zúročena tak maximálně jeho třetina. Nehledě na fakt, že některé zvraty jsou otázkou jediného obrázku, přestože k pochopení situace by jich bylo potřeba deset. Je fajn, že se nemusíme prokousávat mnohadílnou ságou, ale právě v tomhle případě tomu klidně být mohlo. Celá hrozba pak působí jako dětinské šlapání po bábovičkách na pískovišti a samotný rozkol uvnitř řad JLA je stejně pochybný, jako nedořešený. Hrozba lidstvu je nápaditá, ale nedobře odehraná a podobné je to i s konfliktem mezi kamarády – silné téma, které scénář správně uchopil, ale než z něho mohl ukovat něco skutečně zajímavého, upadlo mu a rozbilo se.
    Doplňkový příběh se nese v duchu klasické naivity šedesátých let a vysloveně baví představivostí tehdejších tvůrců, stejně jako jejich hloupostí.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš26.1.2021 09:38DC komiksový komplet #011: JLA: Babylonská věž
    Paranoický Batman roky bojoval proti zlu po boku Wonder Woman, Flasha, Aquamana a spol. a popritom si na nich chystal tajné zložky, aby ich vedel poraziť, ak by sa raz postavili na stranu zla. Wow, ten nápad je geniálny! Bohužiaľ sa to isté nedá povedať o scenári. Z úžasnej zápletky nie je vyťažené takmer nič zaujímavé. To je trestný čin marenia dobrých námetov. Našťastie je to nielen strašne tenký komiks, ale obrovskú časť z beztak tenkého zošita tvoria (takmer 30 strán!) záverečné bonusové retro komiksy. Takže to ešte ani poriadne nezačnete čítať a už ste na konci, čo je fajn, lebo scenár je ozaj slabý. Ani kresba ma nebavila, taký typický, nudný americký mainstream, miestami až odfláknutý (páčilo sa mi len pekne stvárnené nebeské stretko Batmana a supermana). Úvodné slovo je klasicky namachrované, pasujúc tento príbeh za jeden z najlepších od Batmana. No... to fakt nie, vážení. Ale že fakt nie. Možno ak by to bola fakt temná záležitosť zo sveta Elseworlds, kde sa umiera. Ale nie je. Tu neumrie prakticky nikto, dokonca ani vedľajšie bezmenné figúrky. Palec hore za samotný koniec (nemyslené ironicky). Inak, Batman sa tohto svojho zvyku nedokázal zbaviť ani v budúcnosti, viď. jeho vylepšené zbrane proti JLA v Snyderovom Konci hry.
  • RaggamuffinSVK
    Tak toto mi teda vôbec nesadlo. Kresba mi pridala až komická a vôbec nezodpovedala vážnosti príbehu. Zároveň išlo o moje prvé stretnutie s Plastic Manom a veru nedopadlo najlepšie (trápne hlášky a to najhoršie s nie veľmi kvalitnej kresby). A pri tom nápad perfektný. Veľká škoda, že príbeh o tom, či je Batman kvôli svojej paranoji hrozbou pre ostatných členov JLA dostal tak biedne spracovanie.
  • matty87
    Ale jo, mě tohle docela bavilo. Resp. mě bavila ta myšlenka, že Brucova nedůvěřivost a podezíravost může zlikvidovat celou JLA. A styl, kterým Ra´s dostane na kolena samotného Batmana mě překvapil a vůbec jsem Rasovi jako záporákovi celkem fandil, protože s jeho názorem se částečně ztotožnuji a chápu ho. Jako jooo, šlo to udělat i lépe, ale jako jednohubka je to OK.
  • S4TW
    Hej, takhle to vypadá, když parádní nápad a zápletka dopadne – kulantně řečeno – velmi nepovedeně. Celá ta zápletka kolem toho, že Batman vyhrabe slabiny na všechny kolegy a ty pak zneužije jeho velká nemesis, to je super nápad a jako námět to prostě funguje. Bohužel autor působí, jak když se zastavil někde v šedesátých-sedmdesátých letech a styl psaní tomu odpovídá. Je to vyloženě hrozně napsané. Postavy působí až trapně, neustálé hloupé vysvětlování ničeho, časté nesmyslné chování, no špatný, špatný, špatný. A do toho ta hnusná kresba? To je echt hnus a absolutně vůbec se nehodí k tomu, jak je komiks laděný. No, retro to snad… ne vůbec, to už je jen takový výsměch, ale pořád je to retro z roku 1960, škoda je, že dost podobně je psán i komiks v roce 2000… Hele, nebýt super nápadu, tak to téměř hraničí s brakem…
  • mearez
    Babylonská věž je prakticky další příběh o Batmanovi. Ovšem tentokrát je Batman tak trochu záporák.
    Líbí se mi nápad, ale provedení trochu drhne. V jádru je to super komiks, ovšem ten nápad, že se Ras poplete jazyky je trochu hloupoučká, a scény, které tragicky popisují, co všechno se díky Rasovi podělalo, jsou jako vystřižené ze Zlatého věku komiksů. K tomu kresba, která je místy otřesná, ale já to z nějákýho důvodu byl schopen překousnout a bezpečně můžu říct, že jsem si tento komiks celkem užil.
    Setkal jsem se s pro mě naprosto neznámými postavami jako byl J´onn, Kyle Rayner nebo Plastic Man. A ve finále se alespoň podle mě jedná o celkem zábavný komiks, který není tak hloupý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Dalo by se říct, že rozumím lidem, kterým se tento kousek nelíbil, ale já si nemohu pomoci, ale mě se tento komiks líbil.
    Kresba se mi místy dost líbila, místy byla celkem ošklivá, takže bych řekl, že se kresebně jedná o takový průměr.
    Je to fajn komiks, který neurazí, a možná i trochu nadchne. Ovšem jako fanoušek Marvelu musím říct, že mi po tomto komiksu stále nepřijde svět DC tak atraktivní jako svět Marvelu, a myslím si, že postavy ze stáje DC spíše fungují samostatně, než společně v jednom komiksu. Stále si ale myslím, že se jedná o lepší část DC comics, a že tento komiks se může líbit jak zarytým dcčkářům, tak nováčkům ve světě DC. Za mě 4* s odřenýma ušima.
  • karl173
    Ne tak tohle mi moc nesedlo. Mark Waid v Babylonské věži dělá z dobrého nápadu naprosto průměrnou záležitost, která je ke všemu dosti hnusně nakreslená. Zkrátka nic moc. A retro. Škoda slov. Asi nejhorší retro, které jsem kdy četl. Luskač je *****. Konec. 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 21:14DC komiksový komplet #011: JLA: Babylonská věž
    Zajímavý příběh, ale je proveden trošku držkopádně. Fakt to někdy mezi sebou v daných panelech a stránkách nezapadalo tak, jak by mělo, a člověk musel číst i víckrát opakovaně, aby se chytil, což není dobře, když se nejedná o přemýšlivý komiks. Tohle to opravdu není. Na zamyšlenou jako jaksi jo, ale není to komiks s nijak zvlášť velkým přesahem. Nápad a myšlenka je vskutku zajímavá. Kresba docela ujde, ale jinak je to takové přitažené a fakt se to blbě čte. Než se člověk naděje, je konec příběhu. Není to hloupé, ale chtělo by to víc péče.
  • Thurin
    Tohle mohl být tak parádní komiks...
  • Doncek4321
    Plán na zničení lidstva tím, že lidé přestanou rozeznávat písmo a nakonec i řeč??? WTF?? Nakonec se to dalo číst. Za mě 65%
  • Ter
    Wtf??? Ako sa toto ocitlo v DC komplete? Kto to nečítal,nech s tým ani nestráca čas.
  • Spike
    Za mě rozhodně palec nahoru. Vzhledem k tomu že začátek téhle JLA série jsme mohli zažít i u nás ve dvou knihách od Morrisona, můžu trochu srovnávat. Plusem určitě je že příběh je vcelku přehledný, neodskakuje desetkrát někam jinam a čtenář nemá pocit že mu nejmíň polovina příběhu nějak uniká. Taky tu není extrémně nutné znát dopodrobna celý DC vesmír, postačí mít načteno co vychází u nás a mít pojem o tom kdo z úhlavních postav je kdo, a vzhledem k tomu že tady těch postav není padesát jako za Morrisonova působení, orientovat se může i 'obyčejný' čtenář.
    Abych ale jen nechválil, je fakt že to celé mohlo být delší. Já vím, že celý tým JLA je v ohrožení, to může znít jako pecka českému čtenáři který tolik načteno nemá, ale v USA kde tyto příběhy vychází pravidelně X let je to celkem běžné, takže se to autorům nechce pokaždé až tak dopodrobna pitvat. Ale přeci jen si myslím, že zrovna tenhle příběh by si trochu košatější rozvětvení zasloužil. Nápad i rozehrání příběhu jsou super, ale tam kde by jsem čekal že půjde opravdu do tuhého a získám pocit že tentokrát tým opravdu vyhrát nemůže, tam se najednou děj začne řítit až moc rychle a hodně věcí se řeší až moc rychle a zkratkovitě, jen aby to nakonec mohlo dopadnout jako vždy.
    Komiks jsem si užil i tak, ale prostě z výše popsaných důvodů to mohlo být i mnohem lepší. Přijmeme li ale fakt, že tohle není zásadní milník v historii komiksu ale 'jen' další JLA příběh v řadě, v podstatě nemám námitek - je to dobrý komiks. Ale JEN dobrý. Kresba je pořád taková na jakou jsme v sérii zvyklí, tedy za mě žádné terno, na mě je taková až moc rozevlátá, ale potřebám příběhu postačí a docela se k němu i hodí.
    Bonusový příběh je taková příjemná nostalgie, docela bych tohle chtěl vidět v nějaké moderní variaci. Samozřejmě až na toho Luskače Carra, což je opravdu postava na přesdržku :D Komu kdy přišel nesnesitelný Robin nebo jiný sidekick, vřele doporučuji přečíst a ručím za to že se k Robinovi budete vracet s otevřenou náručí...
  • Josh
    Mě tahle u nás dosud nevydaná věc potěšila. Kresba sice působí trochu jak z komiksů pro mladší ročníky, ale příběh samotnej mě bavil už jen tím, že mi to přišlo jako něco úplně jinýho, než co u nás s Batmanem běžně vychází, mělo to jinej feeling, atmosféru, styl. Takže velmi osvěžující zážitek. A ani exekuce toho skvělýho námětu mě nezklamala.
    Kapitolou sama pro sebe je pak Luskač Carr v bonusové příloze... to se prostě musí vidět:D LUSK! LUSK!
  • autokineton
    Na začátku velké očekávání, první setkání s JLA a dostavila se..... neskutečná nuda. Nápad nebyl špatný, ale to pojetí, ploché charaktery.... potvrdilo se, že DC prostě teamovky moc neumí a Marvel v tomto směru naprosto vede. Naopak příjemně překvapila (ostatně jako vždy) exkurze do historie, kdy příběh s hvězdicí z vesmíru je neskutečná prdel. "Mladý vymóděnec" Luskač Carr je Bůh :-) 50% za bonus
  • Fives
    Prvý komiks v rámci kolekcie, ktorý tu ešte nevyšiel a hneď sklamanie. Na kresbe si väčšinou nepotrpím, ale tu bola vyložene hnusná a vadila mi. Príbeh podpriemer, vadilo mi tam prílišné popisovanie niektorých scén. A hej, zdalo sa mi, že mi to pripomína nejaký animák, ten sa mi naopak páčil.

  • mttra
    A me to docela i bavilo.. :) zacatek trochu hrrrr,ale pak uz jsem se orientoval..napad dobrej,kresba trochu jednoducha,ale taky dobra..bonus taky dobrej,za ten jedna * navic..na Marvel to porad nema,ale tentokrat jsem spokojenej..4 *
  • Luigim
    Za mne dobrý komiks. Kresba místy sice "neladí" ale jinak ok. Týmovka ale je opravdu zatím lepší od Marvelu.
  • MrKulda
    U Babylonské věže oceníte spíše nápady, než samotný scénář a bohužel i kresbu, která příliš nenadchla. Potenciál to má, škoda že provedení se už tolik nepovedlo. Ovšem narozdíl od minulého Supermana: Pro zítřek, který byl vyloženě o hovně, mě tohle alespoň docela bavilo.
  • Alfi
    Kresba je divná, až smiešna - napríklad to ako bolo nakreslené prekvapenie Batmana na začiatku druhej časti bola vyložená paródia. Príbeh mierne dementný, príbeh starého komiksu extrémne dementný.
  • jh666
    Na tohle jsem se těšil, ale přestože se mi komiks jako takový líbil, nemůžu se zbavit lehké pachuti zklamání. Tohle inspirovalo animák Justice League: Doom, který považuji za jeden z nejlepších DC animáků. Člověk je pak už tak nějak zvyklý, že předloha je lepší, než adaptace. Ukazuje se ale, že tohle je ta pověstná výjimka z pravidla. Přesto komiks funguje, byť závěr podle mě mohl být lepší. Co se bonusového sešitu týče, do hodnocení to promítat nebudu, ale je to opravdu špatné (už je kvůli Luskačovi, kterému jsem přál skutečně bolestivý osud). Slabší 4 hvězdy.
  • autokineton
    Nebylo to úplně špatné, ale když to srovnám s Batmanem.... prostě čekal jsem mnohem víc a když už týmovku, tak přeci jen je to parketa Marvelu, který je v tomto o moc Lepší...
  • baatcha
    "Hej Flashi, moje prsty mluví za mě! Lusk lusk!"

    Když srovnám JLA a Avengers, tak za mě jednoznačně vítězí Avengers. U DC mám pořád ten samý problém, a sice že se svými hrdiny nepracuje jako s postavami, ale používá je coby ploché symboly. Málokdy dostaneme příběh, kde má DC postava lidský rozměr. Výjimkami jsou třeba Kameňák nebo Superman: For All Seasons. Ani u Babylonské věže tomu není jinak, a prvek interakce mezi jednotlivými postavami a hlubší vykreslení toho, co se děje za jejich maskami, mi tu zoufale chybí. Přitom je to příběh, pro který jsou vztahy mezi jeho aktéry naprosto zásadní. Prý je to jeden z nejlepších příběhů s Batmanem. Prdlajs! A prozradíte mi, co je to za redaktorskou demenci, když vám celou zápletku příběhu včetně všech podstatných detailů vyžvaní v předmluvě?

    Celou knihu jsem si koupil vlastně jen kvůli šedesátkovému příběhu se Starrem. Jeho scénárista Gardner Fox má na svém kontě ty nejbizarnější z raných Batmanových příběhů a tehdy mi jeho scénáře neskutečně sedly. V případě JLA se ale dostavilo solidní zklamání. Sice tu máme krásně lovecraftovské monstrum, ale příběh pohřbívají momenty, kdy autor nepokrytě dělá ze čtenářů voly. (Spoiler) Jasně, jsou to šedesátá léta, ale valit komiksákům do hlavy, že jaderné záření, stejně jako mimozemské mentální paprsky, se dají odfiltrovat mikroskopickou vrstvičkou vápna... to je síla i na mě. Navíc asi neexistuje protivnější pubertální komiksová postava, než je "mladý vymóděnec" Luskač Carr. Tomu jsem měl fakt chuť dát pěstí. Hej kámo, číhej na mý prstíčky! Lusk lusk!
  • kaylin
    "DC komiksový komplet" ale ve druhé desítce konečně pokračuje novými komiksy a není to začátek vyloženě špatný. Jen mohla "Babylonská věž" říct mnohem víc, než nakonec řekla. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1447-dc-komiksovy-komplet-11-jla.html
  • petrsimcik
    Babylonská věž by byl skvělý příběh s výborným záporákem nebýt množství neduhů typických pro týmovky DC, které ho srážejí. Tady jsem se ještě drobně rozepsal. http://sarden.cz/2017-05-29-0100/dc-kk-jla-babylonska-vez-mark-waid-pablo-raimondi
  • Devilek
    Neskutečná sra.ka snad nejhorší co zatím v DiCKKu vyšlo
  • Fry
    DC komiksový komplet #011: JLA: Babylonská věž - Snad první kniha z tohoto kompletu, co u nás ještě nevyšla a já musím říct, že jsem docela spokojen. Z JLA jsem byl totiž nadšený už když to tady kdysi chvilku vydával BB/art, a i teď jsem v podstatě většinově nadšený z Ligy spravedlnosti od Geoffa Johnse. A právě díky tomu jsem si musel sehnat tuhle knihu, která nevybočuje z klasických standardů tohoto týmu a příběh svižně odsýpá ke svému konci. Hvězdu přidávám za onen první sešit, kde se Liga spojila proti Starrovi ... Za mě 4*!
  • Doppelganger
    V rámci žánru celkem napínavý příběh se skvělým nápadem, ale bohužel konec je dost odfláknutý - místo toho, abychom konečné vítězství viděli na vlastní oči, nám ho v pár bublinách zkratkovitě převypráví Flash. Jasné, samotná pointa příběhu je vztah JLA vs Batman, ale i tak to zamrzí.

    petrsimcik: nic přehozeného není. Máš tam JLA 43, JLA 44, pak JLA Secret Files 3 (s názvem až na konci sešitu, což tě asi zmátlo), pak JLA 45 a JLA 46.
  • cyboy
    Prakticky bez vyhrad souhlasim s predchozimi komentari. Vadila mi zkratkovitost a to, ze vhledem k tomu o jak zavaznou situaci ma jit, to z toho moc neni znat. Kazdopadne se mi to ale libilo vic nez to, co predvadi v JLA Johns.
    65%
  • Gustik5
    Geniální nápad, který tak trochu vyzněl do ztracena. Na tenhle komiks jsem se těšil. A vlastně mě ani nezklamal. Jen ani nějak extra nenadchl. Šlo z toho podle mě vytěžit mnohem víc... Zmíněný animák mně osobně přišel v určitých ohledech lepší. Hlavně koncem. Oproti komiksu vyznívá mnohem lépe... V inspirovaném filmu se totiž Superman zeptá Batmana po jeho odchodu na jednu zásadní věc. A sice poznamená, že byl tak arogantní, že měl plán pro zlikvidování všech kromě sebe, tudíž co kdyby se dal na špatnou stranu on, Temný rytíř? Bruce odpověděl: "I do have a plan. It's called Justice League..."
  • erik
    Mňa zaujímalo najmä to, čo predloha ponúkla do animáku Doom (česky tuším Zánik), ktorý bol týmto príbehom inšpirovaný. A bol naozaj iba inšpirovaný. Spoločné majú oba príbehy akurát to, že záporák (v každom diele iný) sa chystá zdecimovať ľudstvo a Batmanove plány v tom zohrajú svoj part. Komiks ma bavil, ale mohlo to byť podstatne temnejšie, keby chcelo. Mainstream, ktorý neurazí.
  • petrsimcik
    Jinak nápad skvělý, záporák taky super, ale celkově mě tahle kniha spíš zklamala. Není to nějaká tragédie ale vinnou nehorázné zkratkovitosti a nutnosti nacpat tam co nejvíc postav děj letí dopředu jako splašený, souboje jsou odfláklé a když jde do tuhého, Waid tahá králíky z klobouku aby ti hodní nakonec vyhráli.
  • petrsimcik
    Pozor - při čtení :) sešit Vina který je umístěn cca uprostřed má začátek až na svém konci :) Přeházené stránky, tj po třetím sešitě nalistujte stránku která má vlevo dole napsáno VINA - přečtěte dvě stránky, pak se vraťte a pokračujte ve čtení - pak to dá smysl :)
113948212
  • jh666
    Kapis, Fimi, ten seznam na wikině průběžně upravuju většinou já, u posledních 3 není číslo, protože sice byly oznámené (Batgirl na webových stránkách a Flash a Wonder Woman na kartonu u Dlouhého Halloweenu), ale bez pořadí. Proto tam to číslo není.
  • Kapis
    No tak stoji to 790 a vyjde to 5.7. a tvori to taky objážek? A kolik takovych specialu bude?
  • plus-rovnáse
    Nezačala tou krizí New-Earth?
  • Fimi
    Kapis: krize je jeden z nejslavnějších komiksu a hlavních příběhu dc někde na konci myslím stříbrného věku dc a potom začal restart s novým věkem ...určitě stojí za to si to přečíst a koupit je to celkem zásadní dílo dc
  • Kapis
    taky mi to došlo a díval jsem se, Batgirl přesunuli na č. 23 (nebo respektive je tam poslední napsaná bez čísla na pozici 23). A dívám se na Sendu na diskuzi a Krize na nekonečnu zemí se dá prý objednat do 5.7. To je co za speciál? když už jsme to načli tu - když tak to admini přeneste do Pindárny.
  • Fimi
    dnes mi přišly další dvě knihy ale místo Batgirl přišel Batman a Superman, nějaká změna? a ta možnost objednání Krize je jen pro předplatitele?
  • petrsimcik
    baatcha: pravdu díš :) Kdyby aspoň ten název dali dopředu, pak by mi to třeba i docvaklo, ale tady to tak perfektně navazuje, že "to prostě musela být chyba"
  • baatcha
    plus-rovnáse: Samozřejmě, že není rozházený a je naprosto v pořádku. Talia Al Ghul tam jede závěrečný monolog, který dává perfektní smysl tak, jak je. Jen prostě navazuje na monolog z úvodu sešitu a proto se v tom petrsimcik nějak zacyklil.
  • plus-rovnáse
    Jak je to tedy s tím komiksem "Vina", je rozházený, nebo ne? Hledal jsem na internetu, ale nikde není k přečtení...
  • petrsimcik
    jh666: nemuzu si pomoct ale ta stranka co je po ní na ni navazuje :) pokud to tak není, tak v tom případě mi to přijde děsně matoucí a tak trochu dementní. Asi nějaký umělecký záměr nebo co :)
  • jh666
    petrsimcik: Jednak je na poslední a druhak to zdaleka není neobyvklé (třeba u současných Ultimates2 od Ala Ewinga je název sešitu pravidelně až na konci), navíc jsem to schválně porovnal s elektronickou verzí a i tam je to na poslední stránce.
  • petrsimcik
    Doppelganger : je - když se podíváš na ten konec sešitu a přečteš to v tom pořadí jak říkám, tak ten monolog dává mnohem větší smysl.

    A navíc je trochu blbost aby název sešitu byl na předposlední stránce :)
Četl/a (178)
2scha, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, bat62bum, Bedou, Benny, borknagar1, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, ConanVJ, Craxx, Crics, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, deadpool, DegiCZ, Denis, DoctorHarpy, Doctor_Sk, Doncek4321, doomista, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, erik, Fanda, Fives, Fox01, Fry, fvalek1, Georgíno J., Goldfinch, Golem, GreyArrow, guseppe, Gustik5, gwen666, Hades, Hannibal, hellblazer, henrycruel, Horstik, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, james dixon, japes, Jay-jay, jd., jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kiko, Kil-Khal, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, koudak89, Kouzelnik7, Kubix, Lachvos, lantan1, Librarian, Lijem24, LookAss, lopik, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Mates17, Mato, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Negan, NoStres, opytz, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Peeta, PeNNy, petrik1710, petrSF, PH79, Piros0013, Pizza Guy, PumpingArrow, punisher, puolpm, RadimNemec, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, Raul, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, Sagikkun, SASAN_KING, Schirru, sedw, Shpeckk, slavik38, Son-Goku, Spacecore, spekktrum, Spike, Stlucius, Symbi, the.kasztan, Thurin, Toi, tom173, Tomket.Tom, Tommar, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ursus, utresyby, Václav Mikula, vishnar, vita, VvV, w3cMarkus, Walome, xflori01, xxSIMIxx, Yefery, zlejzmrd
(346)
2scha, Abe, absolute.000, adam.ra, afri, akrijus, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Amati , Ash Pointak, AwatarDK, Azbest, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, barthez, bat62bum, Batman, batoo, beanek, Bedou, Benny, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, borknagar1, bronxik, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, comicsland, ConanVJ, čozek, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, davidek, Davidkkk, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, doomista, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, Dzoglik, Džoworka, Er.Nest, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Fives, Flowtek, Fox01, FrankieOndatra, Fry, FumarEnPipa, fvalek1, Georgíno J., gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, gongon44, GreyArrow, Grim, guseppe, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hannibal, Hebled, hellblazer, henrycruel, herrman, hlavathor, holubdema, Honza R., Horstik, hromotlk, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, inosuke, invape, Ivan Kucera, J.T.honza, Jack043, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, japes, jardoom, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joker189, Jonas Woodsman , Jonathan Arbuckle, JORDY, José, Josh, Joshua_T, Kaaos, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Koci, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kubix, kubosos, kucik, Lenny, libormatejka, Librarian, Lijem24, Lobok257, LookAss, lopik, Luigim, Lukas366, luky.kuky10, maara, Majinek, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Mart74, Martin.imr, Mates17, Matio, Mato, matty87, Maty48, ma_fecko, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mewt, mgeralt, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, mikado, mike731, Mikei, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, MrKulda, mstefl, mttra, mywiel, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Noci, Norri, NoStres, novass, nx, Nyxxie, OldaB, Olesh, opytz, Pafouk, Paldini, Palebras, PatrikTheMighty, paulhunter, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, perper, petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, Pizza Guy, Pjenkus, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, razielus, rewkon, Ricarderon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Roxigor, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Sajmon, SASAN_KING, Schirru, sedw, semi41, Shpeckk, Sidi Santini, SiWeX, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Son-Goku, Spacecore, spekktrum, SpiderJerusalem, Spike, štěpin_8, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Till, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, Tommar, TommyBOYER, tomned, Tomski, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ursus, utresyby, Václav Mikula, Valis, vishnar, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, w3cMarkus, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
BreakingAway, delsemela, plaštěnkář, Premek, RaptoR, Sebastian the wise, Vojtěch 393
Nabízí (4)
Fr3d_K, Ivan Kucera, karl173, Librarian