Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Proč se ale ze Země najednou stala nejdůležitější planeta v galaxii? To se právě Strážci galaxie snaží zjistit! Připojte se ke Star-Lordovi, Gamoře, Draxovi, mývalovi Rocketovi, Grootovi a – pozor, překvapení! – neporazitelnému Iron Manovi, kteří vyrážejí na jednu z nejnapínavějších a nejpřevratnějších misí ve vesmíru. Tajemství, která tito galaktičtí Avengers objeví, otřesou čtenáři Marvelu na celé roky. Ale zatímco se Londýn vypořádává s invazí Badoonů, o osudu Strážců galaxie už bylo rozhodnuto miliony kilometrů daleko.

Proč čekat na film? Všechno to začíná tady!

Obsahuje sešity série Guardians of the Galaxy (Vol. 3) #0.1, #1-3 (únor 2013 - červen 2013) [Marvel NOW!]

Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Rainier Beredo (Rain), Ming Doylová, Steve McNiven, Michael Avon Oeming, Sara Pichelliová, Javier Rodriguez
Barvy
Michael Del Mundo (Mike)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský, Kateřina Skokanová
Žánry
akční, sci-fi, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-499-4 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
390 g
Stran
144
Cena
329 Kč
Originál
Guardians of the Galaxy #01: Cosmic Avengers (Marvel Comics, 2013)
  • Copak(:-chceš
    Velmi krátký hlavní příběh, který byl zároveň hodně jednoduchý a akční, ale zato hodně zábavný. Vedlejší příběhy taky ušli, ale nic o co bych vyloženě stál. Zabavilo a dvojku si koupím.
    Detaily: zajímavé rozložení panelů, jako na dvojstranách.
    Jak ten groot tak rychle vyrostl?
    Proč dali,,avengers budoucnosti'' až na konec, když by měli být mezi 0,1 a 1?
    A nakonec, ten krátký příběh s rocketem je úvod do jeho vlastní knihy.

    Bavilo. 85%
  • Delphín
    Jednoduchá a odpočinková záležitost. Líbili se Vám strážci galaxie ve filmu? Bude se Vám líbit i tohle. Začátek byl naprosto skvělej, hlavně zásluhou kreslíře, který parádně pracoval s barvama. Část z Peterova dětství je taky moc fajn – za malinkou chvilku se s těmi postavami dokážete perfektně sžít. Pak mi ale přišlo, že se ubralo na příběhu a jelo se hlavně duo: bitky – hlášky. Ale i tak to byla moc fajn akční oddechovka.
  • Multiverzum
    Nové vesmírne dobrodružstvo je zábavné, svižné avšak krátke čítanie. Na chuť si prídu politickí založení pacifisti, ale aj milovníci akcie a veľkých výbuchov. Je to prvé číslo, ktoré vám v skratke ukáže, ako veci fungujú, a následne vás hodí do víru udalostí, ktoré si užijete. Neviem sa dočkať pokračovania!
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/strazci-galaxie-1-kosmicti-avengers/
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK10.5.2019 11:59Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Bohužiaľ, prvý diel Strážcov Galaxie ma veľmi neoslovil a oproti filmom mu niečo chýba. Aj keď tu akcia je, rovnako aj humor, chýba tomu "šťava". Záver celého komiksu je práve v tom najlepšom a tým pádom zostane čitateľ len v takom "meh" stave. Na druhý diel stále zvedavý som, ale ak zostane kvalita rovnaká, v čítaní tejto série pokračovať nebudem.
  • R3nd4
    Fajn příběh i ten Iron Man je tady vyjmečně fajn.
  • Cinema Ranger
    Cinema Ranger14.10.2018 14:06Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Čistej průstřel na průměr. Nudné, ukecané, krátké. První sešit je origin Petera Quila, ve kterém jsou divné skoky v čase, další 3 sešity jsou konečně příběh, který jsme chtěli, ale bohužel skončí nijak a náhle se v pátém sešitě seznamujeme se strážci, kteří ještě nejsou parta. Tohle je komiks plnej WTF momentů. kresba v prvních 4 sešitech je skvělá, ale poslední sešit je peklo, stejně jako skoro celej tenhle komiks. Omlouvám se za hejt, ale myslim, že tento komiks mohl být o dost lepší, ale někomu se to může líbit :-) 50%
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars15.7.2018 09:22Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    No 1sešit byl dobrý í ten 2sešit ze začátku se mi moc nelíbilo jak star lord vypráví o svém děctví kdy zmlátil kluka pak zabili jeho mámu a byl v dětském domově lee OK a pak přišel poslední sešity hrozná kresba mě se to prostě nelíbí a byla to hrozná nuda ale je to průměr 3/5 nevím jestli budu pokračovat v týhle sérii
  • Blackhand47XD
    Kraťoučký příběh se Strážci Galaxie a Iron Manem, který potěší nejednoho fanouška sci-fi a filmové verze.
  • xflori01
    Neodolal jsem a koupil jsem si 1. díl nových Strážců galaxie. A je to totální bomba, přesně to, co od superhdinského komiksu chci - akční jízdu s dobrými postavami, dobré hlášky. Nepotřebuji žádný složitý příběh. Od Bendise mě skoro všechno vždy bavilo a Strážci se určitě k tomu taky řadí. Po ne příliš úchvatném Strangeovi jsem si spravil chuť. Překonává to i Deadpoola, který mě taky dost baví. A i kresba je nádherná - k vesmírným pohledům na hvězdičky a planety jsem se i znova vracel a jen se kochal. Takže se rozhodně těším na další díly. (Jsem zvědavý, jak dopadne příští týden nový Deadpool/Spider-Man.)
  • Final
    Final mecenáš9.1.2018 19:22Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Jalové. Je až s podivem, že B. M. Bendis je autorem tohohle lehce zapomenutelného mišmaše. Origin nenabídl nic zajímavého, doslova generický nenápaditý začátek superhrdiny. A hlavní tři sešity příběhu s nově připojeným Iron-manem jsou ne moc zábavná akční "jízda", která nemá moc co nabídnout (až na klasicky neohrožené a suveréní hrdiny, zde spíš i psychopaty), i když vzhledem k žánru... Doporučil bych spíš pro náctileté. Hodnotím za 50%. Klika že oba z filmů o Strážcích galaxie nabídli mnohem lepší příběh a zábavnější podání.
  • mike731
    Hlavní příběh ('Kosmičtí Avengers') je celkem fajn superhrdinský mainstream. Bohužel zabírá jenom 3 sešity a zbytek knihy už tak fajn není.
    Nejdříve je tu nudný (ale asi i nutný) Star-Lordův origin, na konci knihy tu pak jsou 'Avengers budoucnosti', kteří, stejně jako jiné podobné antologie, nenabídnou nic jiného než občas zajímavou kresbu.
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo20.9.2017 22:26Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Přijde mi, že se skoro nic nestalo, a když kniha skončila, měl jsem pocit, jak kdybych přečetl úvodní sešit série. Musím ale říct, že dobré série - na pokračování se těším a určitě kupuji, jen bych uvítal větší rozsah knihy, protože jestli to půjde dál tímhle tempem, tak se něčeho pořádného dočkáme až za deset knih. Poslední sešit mi přišel dost zbytečný...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2017 17:01Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Klasická marvelovská vesmírná taškařice, která nejenom na českém trhu bude týt z toho, že existují filmy, které momentálně bodují. Já sám jsem tedy ještě neviděl dvojku, ale mně veškeré ty filmy až na pár výjimek (Iron Man 3, Deadpool) připadají na jedno brdo a splývají mi. Tady nám nechybí stručný origin ani - jak jinak - vesmírná invaze. To vše šrmrncnuté galaktickou diplomacií a vysokou politikou, nějakým tím vtipem či povedenější hláškou. Oceňuji poslední sešit díky nemainstreamové kresbě. Zářný příklad, kterak zajímavá kresba může zaujmout i na poli kdovíjak nebombastického příběhu.

    Celkový dojem: 50%
  • farb
    Parádní svižná jízda. Nečekal jsem nic, ale nakonec maximální spokojenost. Znám strážce jen z filmů, proto mě dost bavila ta jinakost postav - hlavně Star -Lord je kapánek dospělejší, a né tak infantilní. Děj odsýpá, postavy baví - příjemná mainstreamová jednohubka. Těším se na další díl. 80%
  • Kabukiman
    Šlo to, ale žádná velká pecka. Pořád to neni taková sranda, jako byl film... Zatim jsem ze všech strážců galaxie u nás vydaných poněkud zklamán...
  • S4TW
    Hned řeknu, že tento komiks nepřekonává run od Abnetta (Strážci galaxie v NHM a UKK: Thanos nezbytný), ale kdo si oblíbil tyto kosmické Avengers ve filmu, tak si komiks určitě užije. Jedná se sice o přímočarou akční sci-fi jízdu, do které je přimíchaná velká dávka humoru, ale tohle prostě funguje. Kniha mi velmi rychle utekla, což bylo způsobeno jednak menším množstvím textu, ale hlavně i samotnou čtivostí a akčností. Zápletka možná jednoduchá, ale kdo ví, jak to autor ještě rozjede. Kresba je také povedená, sice jí určitě nebudu řadit na první příčky svého osobního žebříčku, ale je líbivá a má ten filmovým feeling, který se sem hodí. Poslední sešit také potěšil, především kvůli kresbě. Ta, co se objevuje u příběhu s Draxem je opravdu skvělá ujetina, která by sice asi nefungovala, pokud by se objevila v celé sérii, ale takhle jako jednohubka - prostě sranda. No a Del Mundo? Toho bych si dovedl představit, že McNivenovi sekunduje. V téhle sérii se určitě vyplatí pokračovat, je to sice přímočará zábava, ale kdo by se rád občas nepobavil? Určitě je to lepší, než jsem čekal...
  • Fives
    Asi som si moc užíval kresbu, lebo som to čítal okolo dvoch hodín. Každopádne, príjemná oddychovka. Dúfam, že sa tu Marvel poriadne uchytí aj mimo komiksových kompletov.
  • Norri
    Norri mecenáš8.6.2017 09:51Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Hlavní příběh je nemastný a neslaný. To, co se objevilo v UKK a NHM od Abnetta mi přišlo vtipnější než tenhle Bendis. Quillův origin je dobrý a krátké příběhy na konci jsou taky fajn. Kresba je parádní, ale rozložení panelů je často nepřehledné. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/strazci-galaxie-kosmicti-avengers
  • Lenny
    Lenny mecenáš27.5.2017 16:01Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Nahláškované, akční, zábavné.
    Podrobněji na http://www.youtube.com/watch?v=gAjXHMvITqY
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.5.2017 12:21Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    jo tyhle vesmírný marvelovky miluju a i toho Iron mana jsem překousl, moc se mi to líbilo, kresba fajn, a dokonce jsme se dozvěděli i něco o Jsonovi, za mě super a vedle těch filmů je to skvělé zpestření, už se těším na Angelu....
  • kaylin
    Kniha "Strážci galaxie 1: Kosmičtí Avengers" vám ukáže, že Strážci galaxie vás budou bavit i v komiksu, jen příběh v této knize uteče až příliš rychle a vy nedojdete naplnění. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1441-strazci-galaxie-1-kosmicti.html
  • jh666
    Tak tu máme letos už druhé Komiksové Strážce Galaxie, tentokráte od Bendise (existuje vůbec ještě nějaká Marvelovská postava, kterou nepsal). Rozjezd je to více než slušný se spoustou akce a výbornou kresbou, jen je to trochu krátké. Potěšil bonusový sešit, v němž asi polovinu nakreslil skvělý Mike del Mundo, který u nás vyšel snad poprvé. Těším se na Angelu. 80 %
  • mearez
    Byl to akční nářez, ale, co si budem, jsou to Strážci galaxie, takže nic moc příběh, ale přesto originální. Miluju Stážce galaxie, Crew si u mě zajistila 329 korun jak za Roceta v září tak i za další Strážce v listopadu.
  • Tyfus
    Bylo to fajn! Akorát to bylo nějak pochybně krátké. Přečetl jsem to ani ne za hodinu.
  • erik
    Príjemný spotrebák. Nemôžem si pomôcť, Strážcov Galaxie nemusím, predpokladám, že keby nebolo prekvapivého filmového spracovania, tak by tento typ komiksu zapadol do oceánu priemernosti. Čím nehovorím, že je to zlé. Úvodná Bendisova kniha je krátka, čitateľ je vrhnutý doprostriedka deja a ani sa nenazdá, je po vyvrcholení. Okolité doplnkové zrody a minipríbehy jednotlivých členov tiež rýchlo prefrčia, nuž rátajte s tým, že do polhodinky nebude mať čo čítať. Rocketovo slovné odpaľovanie ma pobavilo. Čo dodať? Mainstream o postavách, ktoré mám radšej vo filme.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.5.2017 01:04Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Melo vyjit jako prvni kniha dalsi tricitky UKK a presne to zapada do marketingoveho planu Marvelu - nejdriv vam dame ochutnat neco celkem slusneho a pak vam budeme brnkat na sberatelske struny vyskraby z minulosti.
    Druha kniha Strazcu u nas a za me je asi tak stejne dobra jako ta prvni. Dobre se to cte, je tam i par vtipnych momentu a jedine co uplne nechapu je jak sakra ten Groot tak rychle vyrostl. Cistokrevne konzumni komiks, ktery rozhodne neurazi.
    80%
13513851
  • mearez
    Hele, jestli chceš kvalitu, drž se u těch post-Annihilation Strážců, ale varuju tě, čim víc toho ze Strážců od Abneta načteš, tim bude přechod na Bendisovo run horší.
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse28.7.2018 11:40Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Tak to se asi budu držet ještě chvíli dál...
  • mearez
    plus-rovnáse: Jestli seš na akci a jednoduchej příběh, scífko a hlášky, tak jo, ale nečekej od toho žádnej komplexní příběh, jako měli Strážci v NHMku. Tohle je dost pdobný filmu. Pokud máš rád Guardiany, tak se ti to nejspíš líbit bude, ale jak říkám, radši od toho nic moc nečekej.
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse28.7.2018 11:28Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers
    Malý dotaz: Když se mi líbili (jako FAKT líbili) Strážci v NHMku, mohli by se mi líbit i tihle?
Četl/a (160)
2scha, Abbott, adevr, ADM1, Al0f0k, Alikkk, anka, Anton, Azalin, Azik2586, Babany, Blackhand47XD, blackJag, borknagar1, Bronn, calvin10, CaptainCzech, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Copak(:-chceš, Covenant, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, deadpool, Delphín, Denis1996, Deniskka15, Devlin2, Dexir, DoctorHarpy, Doncek4321, Doppelganger, duri, dvory, Elnie, erik, fifas, Final, Fives, Fox01, frantisekcap1, FrostyPozarnik, fvalek1, Garp, gezic, Goldfinch, Hønzza, halamastepan, hicks, Honzyk, house192, Hugin, invape, IV, Jack, James, jerry67, jh666, Joker189, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, kindanerd, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, kotouczech, Lachvos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Lavk, Lijem24, Lord Baltimore, Loxin, Lukasitch, Lukyn2810, Madao, Mamut12, Martin.imr, Martinnn_, Mates17, Mato, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, michaldca, mindstormjak, mineralk, Mitthrawnuruodo, miuanek, monocyt, MonsterGyre, mozzu, Mr. Baboon, Mr.Bolt, mstefl, namdnas, NikkiKonig, noovakpetr, Norri, Olesh, onfr300, Osimchin, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Piros0013, plaštěnkář, Poseidon1978, PrastenejCitron, punisher, R3nd4 , raenius, RaggamuffinSVK, RedButton, rewkon, Rezet, RobinZdidlo, RudyRod, S313, S4TW, Schimi85cz, Schramm, Sir_Pete, SkillJam, slavik38, SomeOne, Spike, SteveCZ, Sv1hl1k, Tawax , the.kasztan, TheLavk, Till, Tomate, Tomzany, trudoš, Tyfus, Ukko, Václav Mikula, Venomslav12stars, VskPrzk, VXP, xflori01, xxSIMIxx, YARYNN, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(223)
2scha, 665+1, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, ADM1, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alikkk, anka, Anton, Awakener, Azalin, Azbest, Azik2586, Babany, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, borknagar1, Bronn, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Caylen-Tor, chuckboris, ConanVJ, Copak(:-chceš, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, deadpool, DegiCZ, Delphín, Denis1996, Dexir, DKoscik, DoctorHarpy, Doncek4321, Doppelganger, duri, dvoracekpetr1, dvory, Elnie, erik, farb, fifas, filemon, Fives, Fox01, frantisekcap1, fvalek1, gezic, Goldfinch, gongon44, halamastepan, Hebled, herbert, hicks, holub1727, Honza R., Honzin, Honzyk, Hugin, Hulik, hyba1991, illy, invape, IV, Jack, JackOneil, Jak, James, Jáňa, jerry67, jh666, Joker189, Kabukiman, kallenved, Karel Sec, Kareru, karl173, Karolín78, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, Kitykatyn, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, Koci, komik.sx, komiksák007, Krvavý Patejl, kucik, kybl, lacoste, lantan1, Lavk, Lijem24, listr, Loxin, Lukas366, Lukyn2810, maara, Madao, Mamut12, markic, Martin.imr, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, meffis, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, michaldca, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, miuanek, monocyt, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Nightmare, NikkiKonig, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, onfr300, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Piros0013, pk123x, plaštěnkář, Poseidon1978, PrastenejCitron, Premek, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, Ragnarog, RedButton, rewkon, Rich, RobinZdidlo, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, S313, S4TW, saja, Salien, samcro, Schimi85cz, Schramm, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, SkillJam, Skot, slavik38, SomeOne, songoku, Spike, Stlucius, superheroesstuff, Symbi, Syrová pizza , tacmud, Tarka Daal, Tawax , terrordemon, TheLavk, timek, tomasko33, Tomate, tomned, Tomzany, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Václav Mikula, Valis, Venomslav12stars, Viking, Vojtěch 393, xflori01, xintax, xxSIMIxx, YARYNN, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (11)
BreakingAway, deefha, Duracell, gruno, Jabba, KoLixvx, Sebastian the wise, sleepless, TenCoJeZbytečnej, XGMan!ak, Yefery
Shání (1)
deefha
Nabízí (5)
Al0f0k, Fox01, frantisekcap1, kaylin, RaggamuffinSVK